Bu adamlar bilim adam değil, inanmayın. Para vererek tvye çıkan adamlar.
Bu videoyu izlemeden kesinlikle aşı olmayın...
Arkada beyaz tv yazıyor hocam. Benden sana tavsiye sende orda gördüğüne pek inanma
Bu videoyu izlemeden kesinlikle aşı olmayın...
yakınlarımdan tanıdıklarımdan sinovac aşısını olanlar oldu, hiçbiri bir problem belirtmedi, ama hepsi de aşıyı kendi istekleri ile oldular, benim gibi mesafeli değiller, ben de kararsızım, şu an hem yaşım tutmuyorhem de pozitifliğin üzerinden 6 ay geçmediği için aşı istesem de yapmıyorlar.
Bu arada, aşısını yaptırmayanlarla ilgili kısıtlamalar olacak vs. denildiğinde yok artık bu kadar komple teorilerine inanmayın diyenler daha dün avrupa birliği ülkeleri kendi ülkelerine aşı olanların seyahat edebileceğini söyledi. yani komple teorilerinin bazıları farkında olmadan gerçekleşiyor, 60lardaki amerikan süt tozu hikayesine dönerse bu iş şaşırmam. He benim gibi basit bir öğretmeni ne yapsın amerika diyorum, o da ayrı bir konu, ama bu konularda müthiş bir algı var tıp camiasında. O yüzden mehmet (soyadını şimdi unuttum) gibi alanı dışında proflar sürekli açıklama yapınca ve oğlu da bu işlerin içinde olunca daha da sorgular hale geldim. neyse teneffüs bitti, ben dersime gidiyorum. İyi dersler bana.
Hastalığı kronik hastalığı olan bir yakınınıza bulaştırıp öldürmeyin diye.Hastalığa yakalananların %99.8'inin iyileştiği bir yerde neden aşı olayım ki ?
yalan olup olmadığını bilmiyorum hocam, eğer öyleyse Mehmet Ceyhan'dan özür dilerim, ama kendisinin toplumu korkutan, sıkan söylemleri beni ve toplumu bıktırdı. Bir de yanlış bilmiyorsam kendisi çocuk cerrahı imiş, elbette salgın hastalıklarla ilgili benden kat kat daha fazla bilgili, kendisine ve bilgisine saygım var, ama artık her gün açıklama yapmayı bırakmalı diye düşünüyorum.Mehmet Ceyhan’ın oğlu yalanını diyorsunuz
Sadece aynı soyadlı diye Pfizer’da çalışan bir kişiyi adamın oğlu yapmışlar …
mutasyona uğradığı sürece tıpkı grip aşısı gibi sürekli yenilenecek, bu bitecek mi, bitmeyecek. Grip bitmiş mi dünyada? Grip salgını olunca her yeri kapatıyor, okulları tatil ediyor, yalandan tam kapanmalar mı yapılıyordu? Millet, özellikle esnaf aşırı bunalmış durumda. Bu sadece bizim ülkede değil, diğer ülkelerde de aynı şekilde. Durum D. Trump'ın sözüne gelecek bir gün:"Test yapmazsak pozitif vakalar olmaz". Dolayısıyla ölenler de coronavirüsün tetiklediği diğer hastalıklardan ölmüş olur. Dünyaca çok büyük bir oyunun içindeyiz. Amaç toplumları devletlerine karşı isyan ettirmek. Yani komplo teorilerinin bir kısmı gerçek gibi görünüyor maalesef.Hayırlı olsun. 2. dozdan sonra "Koronavirüs aşısının etkinliğinin devamı için 6 ay ila 2 yıl sonra hatırlatma dozu yapılması gerekiyor." açıklaması geldi. Bu 3 ile de bitmez. Gelsin paralar dolsun kasalar.
Yani aşı olanların hastalığı bulaştırmadığını mı düşünüyorsunuz hocam ?Hastalığı kronik hastalığı olan bir yakınınıza bulaştırıp öldürmeyin diye.
Ben tıbbi otorite değilim. Fakat araştırdığım okuduğum kadarıyla bulgular, aşı olanların çoğu bu hastalığı belirtisiz olarak yada çok küçük belirtiler ile atlattığı yönünde. Yani oluşan bağışıklık virüsün vücutta yayılmasını ve birçok organı tutmasını engelliyor. Sonuç olarak virüs çoğalamadan yok ediliyor. Virüs yükünün az olması demek, bulaştırıcılığın sıfır olmada da çok çok küçük olduğu anlamına geliyor.Yani aşı olanların hastalığı bulaştırmadığını mı düşünüyorsunuz hocam ?
yalan olup olmadığını bilmiyorum hocam, eğer öyleyse Mehmet Ceyhan'dan özür dilerim, ama kendisinin toplumu korkutan, sıkan söylemleri beni ve toplumu bıktırdı. Bir de yanlış bilmiyorsam kendisi çocuk cerrahı imiş, elbette salgın hastalıklarla ilgili benden kat kat daha fazla bilgili, kendisine ve bilgisine saygım var, ama artık her gün açıklama yapmayı bırakmalı diye düşünüyorum.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ile Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları uzmanı:
http://www.hastane.hacettepe.edu.tr/115.html?drid=277
İmmünizasyon serolojik ve klinik etkinliği, enfeksiyon hastalıklarının moleküler genetik yöntemlerle tanımlanması, enfeksiyon epidemiyolojisi ve bakterilerde antibakteriyal ilaç genlerinin tanımlanması üzerinde çalışmaktadır
Ben tıbbi otorite değilim. Fakat araştırdığım okuduğum kadarıyla bulgular, aşı olanların çoğu bu hastalığı belirtisiz olarak yada çok küçük belirtiler ile atlattığı yönünde. Yani oluşan bağışıklık virüsün vücutta yayılmasını ve birçok organı tutmasını engelliyor. Sonuç olarak virüs çoğalamadan yok ediliyor. Virüs yükünün az olması demek, bulaştırıcılığın sıfır olmada da çok çok küçük olduğu anlamına geliyor.
Böyle olmasaydı toplum bağışıklığından söz edilemezdi zaten.
tek dozla bile iyi koruyor, en az bir sene arkana bakmıyorsun.Herkes biontech diyor ama nedense ben sinovac diyorum herhalde eski bir aşılama türü olduğu için..
Bilime bu kadar karşı olunmasına bilimin üzerine bu kadar söz söylenmesine de anlam veremiyorum... Herkes bir komplo teorisyeni... Herkes bir uzman doktor... Ne merakliyiz hurafelere inanmaya ne merakliyiz bilim dışı her söze inanıp bağlanmaya... Bir yerde izlemistim çiçek aşısı çıktığında ne söylentiler çıkmış o zamanda tel ya da TV bu kadar yaygın olsa neler duyacaktık kimbilir...ayrıca zaten yaşadığınız çevrenin çok güvenliği olduğunu mu saniyorsunuz...birkaç onkologla konuşun bakalım... beş on sene önce kanser hastası haftada bir teşhis koyardım ardından bakardım demişti zamanında bir prof bana...şimdi ise günlük sekiz on vaka dedi... kanser grip gibi...Bunun yanında yediklerimiz o kadar zararlı ki yine bir yerde okudum on beş sene sonra kanser vakaları korkunç boyutta olacak diye...ya da Greenpeace i instagramdan takip edin soluduğumuz hava bile zehir...