Aşı olmak istemeyenlere niye devlet eliyle ikna timleri kurup zorla ikna edilmeye çalışılıyor? Bugün haberde okudum, bilmem kaç yıllık eşi, ikna edememiş kadını, eşi yani adam aşı olmuş kadın olmamış, bu ikna timleri kadını ikna etmişler bir şekilde ve kadın da aşı olmuş. Bırakın istemeyenler de aşı olmasın.Aşı olmayacaklar niye olmak isteyenlerle uğraşıyor
Bırakın isteyenler olsun
Şimdi diyeceksiniz ki aşı olmayanlar hastaneleri dolduracak, sgk'nın açığı daha da katlanacak. Çıkartırsın yasanı ya da güncellersin ilgili yasa ne ise, covidden dolayı yapılan masrafları vatandaştan alırsın, bir de istisna koyarsın aşı olana %90 indirim. Buna da karşı çıkar bir takım odalar ama. Vatandaşı aşıya ikna etmeye çalışmak da bana hiç iyi şeyler düşündürtmüyor kimse kusura bakmasın. Hükümetin yaptığı çoğu uygulamayı desteklerim ama bu aşı olayını kesinlikle desteklemiyorum. Türkiye'de %90 çıkan aşı etkisi, aynı aşı etkisi Brezilya'da %50 çıkıyorsa ben aşıyı sorgularım. İsteyen olsun, istemeyen olmasın. İstemeyene de mahalle baskısı yapılmasını doğru görmem, arkasında art niyet ararım.
Aşıların faydalı olup olmadığını sorgulamak, bu aşıların yan etkilerinin ne olacağını tam olarak bilmeden milyonlara uygulamak bilime karşı gelmek değildir.