Aidata mini pc x7 ile kurulan bt sınıfı

Kodla Büyü
Aidata mini pc Pardus bilgisayarları bugün kurulum yaptım. Öğrenciler için kullanıcı hesabı oluşturmak istedim ama şifresiz hesap açmayı yaptırmadı. Şifreyi de en az 8 haneli istiyor. Pardusts şifresiz kullanıcı hesabı oluşturulmuyor mu?

Aidata mini pc Pardus bilgisayarları bugün kurulum yaptım. Öğrenciler için kullanıcı hesabı oluşturmak istedim ama şifresiz hesap açmayı yaptırmadı. Şifreyi de en az 8 haneli istiyor. Pardusts şifresiz kullanıcı hesabı oluşturulmuyor mu?
1. Yol.
Kullanıcıyı oluşturuyorsunuz. Kullanıcı oluşturunca kullanıcının ayarları aşağıdaki gibi karşınıza gelir.
Ekran görüntüsü 2025-03-19 074737.webp

Buradaki kendiliğinden Giriş Anahtarını aktif edin. İşlem tamam. Yeniden başlatınca o kullanıcı şifresi dahi olsa direk açılır.

2. Yol
8 karakterli kullanıcı oluşturmak istemiyor daha az karakterli şifre oluşturmak istiyorsanız kullanıcıyı uç birimden oluşturun. Bunun için;
Masaüstünde sağ tuşa başın ve uç birimde aç seçin.
sudo adduser kullanıcı_adı
yazıp Enter'a basın.
Yönetici şifrenizi ister. Onu girince kullanıcının şifresini ister. Şifreyi atıyorum 1 girin. Ekranda bir şey yazmaz şifre girerken. Yazmasını beklemeyin. Şifreyi tekrarlayın. Tam adı ister oraya tam adı da girin. Diğer bilgileri boş geçin. Sonunda onay sorar Y yazıp Enter'a yada direkt Enter Y demek Enter ile de geçebilirsiniz. Parolasız kullanıcı oluşturulamaz linuxlarda.
Sonra 1. yoldaki gibi ayarlara gidip kullanıcıyı seçin ve Kendiliğinden girişi aktif edin. Kodla oluşturmanın ekran görüntüsünü de attım. Kırmızı işaretli alanlara dikkat edin.
Ekran görüntüsü 2025-03-19 075716.webp

Şimdiden yazayım şu an lazım olmaz belki ama gelecekte çok lazım olacak.
Ops tarzı bir cihaz. Yanda iki vida arka etikette gizli bir vida var vidaların üçünü söküp öne doğru kasayı ittirin açılıyor. Kasa içi dışı tüm vidalar 2 numara yıldız ile açılıyor.
En önde RAM var kolaylıkla upgrade edersiniz (TEK SLOT DDR4 3200 )
Wireless kartı işlemci soğutucu fanın altında
M2ssd anakartın arkasında buna ulaşmak için anakart üzerindeki 7 vidayı sökün ve işlemci soğutucuya bağlı 4 YAYLI VİDAYI GEVŞETİN. (arkadaki iki fan vidasını açmanıza gerek yok) kartı çekerek ters çevirin (wireless anten kablolarını uzun tutmuşlar rahat hareket ediyor. ) ssd orada
DİKKAT: m2ssd 2230 (2280i adaptörle bağlarsınız ama tavsiye etmem) yükseltecekseniz buna dikkat edin. Termal pede kibar davranın eğer el izi lekeniz çok çıktıysa yeniyle değiştirmenizi tavsiye ederim. 2230 yapısı itibariyle 2280 kadar dayanıklı ve yaygın değil. Ben kendi PC’m için 1tb 2230 aldım ve taktım.
Aidata teknik servis sorumlusu Hasan bey saolsun hocam bir hasar yoksa ürünü açmanız garantimizi etkilemez zaten bilgisayar öğretmenisiniz dedi.

arkadaşlar ben veyon kurdum 18 pc yi görüyorum, kontrol ediyorum fakat ders anlatamıyorum sürekli donuyor, takılıyor. var mı bir çözüm yolu, biyerlerde yanlış mı yaptım. sizde durum nedir.

Bir tane bilgisayar şifre ekranından sonra beyaz ekrana dönüp öyle kalıyor. Aynı durumla karşılaşan var mı? Çözüm nedir acaba

BBNET
Geri