Aidata mini pc x7 ile kurulan bt sınıfı

Kodla Büyü
Aidata bilgisayarlar geldi ve servis tarafından kurulumu yapıldı. Pardus yüklü. İnternet kablolarını biz ayarladık. internete bağlanıyor ve çalışıyorlar fakat venoy programını bir türlü çalıştıramadım. bir çok video izledim ve configüre ayarlarını yaptım ama sadece kendi bilgisayarımın ekranını açık gösteriyor. Diğer öğrenci pclerine ulaşılamıyor diyor. Bu konuda yardımcı olabilecek bir arkadaş var mı?

Hocam çok çok teşekkür ediyorum, eli iş tutan 2 öğrenci ve müdür yardımcılarımın da yardımıyla kurulumu yaptık, fakat aidata nın sitesine bir youtube videosu olmalı diye düşünüyorum. İşin uğraştırıcı kısmı monitöre kasayı bağlama aparatlarını vidalamak oldu, yönü sizin de söylediğiniz gibi yaptık... Biz de bekledik kurulum için gelmelerini fakat iş bize kaldı.

• Beğen
Tepkiler: HBV
Bu aidata mini pclere Windows 10 kurmayın.

Hız testi gibi sayılır. Ben bu minilere önce windows 10 kurdum ama kurmadığım bir kaç tane örnek olarak bıraktığım pardus vardı. Ana makinada Windows 11 vardı. Benim öğrenciler boş vakitte minecraft oynuyor. Online bir siteden. Eski makinelere oturmuyorlar bu nedenle yer kavgası yapıyorlar. Makinelerin hepsi aynı olunca kurtulurum diye düşündüm. Ama olmadı çünkü oyundaki fps değerleri ile kurulan işletim sisteminin arasında acayip bir bağlantı var.
Aynı makine için Minecraft oyunundaki fps değerleri

Windows 10 ortalama 3 fps
Windows 11 ortalama 70 fps
Pardus ortalama 110 fps

Windows 10 acayip bir şekilde ekran kartı kısmında yavaş çalışıyor. Bendeki mantık ise 10 kurayım da daha az bellek harcasın daha hızlı çalışsın.
Fakat öyle olmadı.
Pardus kullanmayacaksanız windows 10 denemeyin bile 11 kurun.
Nedenini bilmiyorum ama tahminen ya 10 u yavaşlattılar. ( 3 fps nere 70 fps nere) Yada 11 i hafifletip hızlı çalışmasını sağladılar. Her türlü 20 kat hız farkını açıklamaz.

Java ile ilgili bir şeyler olabilir onda bile 20 kat mantıksız

Bu aidata mini pclere Windows 10 kurmayın.

Hız testi gibi sayılır. Ben bu minilere önce windows 10 kurdum ama kurmadığım bir kaç tane örnek olarak bıraktığım pardus vardı. Ana makinada Windows 11 vardı. Benim öğrenciler boş vakitte minecraft oynuyor. Online bir siteden. Eski makinelere oturmuyorlar bu nedenle yer kavgası yapıyorlar. Makinelerin hepsi aynı olunca kurtulurum diye düşündüm. Ama olmadı çünkü oyundaki fps değerleri ile kurulan işletim sisteminin arasında acayip bir bağlantı var.
Aynı makine için Minecraft oyunundaki fps değerleri

Windows 10 ortalama 3 fps
Windows 11 ortalama 70 fps
Pardus ortalama 110 fps

Windows 10 acayip bir şekilde ekran kartı kısmında yavaş çalışıyor. Bendeki mantık ise 10 kurayım da daha az bellek harcasın daha hızlı çalışsın.
Fakat öyle olmadı.
Pardus kullanmayacaksanız windows 10 denemeyin bile 11 kurun.
Nedenini bilmiyorum ama tahminen ya 10 u yavaşlattılar. ( 3 fps nere 70 fps nere) Yada 11 i hafifletip hızlı çalışmasını sağladılar. Her türlü 20 kat hız farkını açıklamaz.

Java ile ilgili bir şeyler olabilir onda bile 20 kat mantıksız
Bence de en ideal sistem Win11 23H2. Hem hızlı hem sorunsuz. Çünkü 24H2 ile shadow tarzı koruma programları sorun çıkartıyormuş.

Bence de en ideal sistem Win11 23H2. Hem hızlı hem sorunsuz. Çünkü 24H2 ile shadow tarzı koruma programları sorun çıkartıyormuş.
Bende shadow defender sorun çıkarmadı hocam siz deyince baktım 24h2 wimdows 11 iot enterprise ltsc yüklemişim. @gglemas hocamızın upload ettiği sürüm. Minecraft daki yavaşlığın nedeni java sürümü de değilmiş. Güncelledim değişmedi herhangi bir şey.

Hocalarım bizede geldi aidata bilgisayarlar benim kurmamı istediler.açtım birini şifre istiyor.şifre nedir bilen var mı

BBNET
Geri