Re: *Clonezilla ile alınmış Akıllı Tahta İmaj Yedeği (24 GB)*
aramada gelişmiş clonezilla diye arat hocam ... resimli kaynak bulursun sitede
aramada gelişmiş clonezilla diye arat hocam ... resimli kaynak bulursun sitede
Teşekkürler.faruks' Alıntı:Elline sağlık... Son dönem bu forumdaki en iyi konu..
güle güle kullanın.teknogenclik' Alıntı:Çok faydalı çalışma teşekkürler :+1:
Gelişmiş clonezilla rehberi imzamda.hastasıyız dede' Alıntı:Arkadaşlar paylaştığım imajı kullanarak bundan sonraki imaj işlemlerini rahatlıkla halledebilirsiniz, ancak imaj almayı öğrenmek istiyorum diyorsanız clonezilla rehberini ve vestelin imajı gibi imaj almayı paylaşıyorum.
telif hakkı bedelimi stiyorsun hocam, nedir?kalelibilişim' Alıntı:Gelişmiş clonezilla rehberi imzamda.hastasıyız dede' Alıntı:Arkadaşlar paylaştığım imajı kullanarak bundan sonraki imaj işlemlerini rahatlıkla halledebilirsiniz, ancak imaj almayı öğrenmek istiyorum diyorsanız clonezilla rehberini ve vestelin imajı gibi imaj almayı paylaşıyorum.
emeklerin için teşekkürler hocam clonezillayı öğrenmemde senin büyük payın var.kalelibilişim' Alıntı:Yok yok öyle düşünmeyin. İlgili konu hakkında yardıma ihtiyacı olanlar konu altından sorabilsinler diye yazdım.
Yukarıda "clonezilla ile kendi imajımızı nasıl alabiliriz" diye sorulmuş. "gelişmiş clonezilla diye arat" diye cevap verilmiş. O açıdan...
1. flash fat32 olacak (nedenini @kalelibilişim hocamıza sorabilirsin işin uzmaı o)marcel' Alıntı:hocam 3 soru sormak istiyorum
1) Flash belleği boot ederken fat veya ntfs seçmenin farkı var mı ..Clonezilla ile fat mı seçtiniz ntfs mi?
2) İmaj alırken sadece 146 Gb lık C kısmını mı seçtiniz?
3) Bir imaj alma ne kadar sürüyor.... Ben imaj aldığımda 2 saati geçiyor sizdede aynı mı?
cevaplar için teşekkürler
hastasıyız dede' Alıntı:1. flash fat32 olacak (nedenini @kalelibilişim hocamıza sorabilirsin işin uzmaı o)marcel' Alıntı:hocam 3 soru sormak istiyorum
1) Flash belleği boot ederken fat veya ntfs seçmenin farkı var mı ..Clonezilla ile fat mı seçtiniz ntfs mi?
2) İmaj alırken sadece 146 Gb lık C kısmını mı seçtiniz?
3) Bir imaj alma ne kadar sürüyor.... Ben imaj aldığımda 2 saati geçiyor sizdede aynı mı?
cevaplar için teşekkürler
2. tüm sistemin imajı o yüzden boyutu 24 gb sadece c olsaydı 8gb yer tutardı
3. 30 dk
hastasıyız dede' Alıntı:aslında siz yaptığınız işlemleri adım adım yazarsanızz hatanız daha kolay ortaya çıkacaktır.
elrond' Alıntı:faz 1 bunlar...yine de saolasın
ahmetfx' Alıntı:Arkadaşlar sizce imajı paylaşmaya/indirmeye gerek var mı? Yani ben olsam (ki öyle yaptım) bir tahtaya her şeyi kurdum sonra Acronis ile imajını aldım. Yani bence o kadar GB'ı indirmeye gerek yok. Yine de paylaşım için teşekkürler.
bahhele' Alıntı:elrond' Alıntı:faz 1 bunlar...yine de saolasın
ikinci faz olanların fazlası nedir? yada alamet-i farikası nedir?
ahmetfx' Alıntı:Arkadaşlar sizce imajı paylaşmaya/indirmeye gerek var mı? Yani ben olsam (ki öyle yaptım) bir tahtaya her şeyi kurdum sonra Acronis ile imajını aldım. Yani bence o kadar GB'ı indirmeye gerek yok. Yine de paylaşım için teşekkürler.
Acronisi flashtanmı kullanıyosunuz?
d siliniyorkadelli33' Alıntı:Hocam imajı yüklediğimizde D sürücüsü de siliniyor mu, yoksa sedece C sürücüsü mü?
2 evet ile imajı başlatmak varya!GRİNGO' Alıntı:CLONEZİLLA YERİNE,
HIRENS BOOT USB İLE ( İÇERİĞİNDEKİ ACRONİS İLE ) YEDEK ALSAM
WİN XP DEN TUTUN DA WİN 8.1 DAHİL HİÇBİR SORUN YAŞAMADIM. AMA ALDIĞIM İMAJLARIN TİB DOSYASI BOYUTLARI HİÇ BİR ZAMAN 5 GB AŞMADI. SÜRE EN FAZLA ( İMAJ ALMA ) BİLGİSAYARINA GÖRE 20-25 DK GEÇMEDİ.
AMA ŞİMDİKİ BOYUT ÇOK YÜKSEK.
SİZCE 40-50 GB lık BİR BOYUTU DESTEKLEMEZMİ?
TEK KORKUM BU.
BİRDE NEDEN CLONEZİLLA? ÇOK FAZLA SEÇENEKLİ VEYA ÇOK KARIŞIK DEĞİLMİ?
Paylaşımınız çok işime yaradı hocam. D sürücüsünde hocaların dökümanları oluyor genelde. Bir kaç tahtaya yükledim imajı. Tertemiz oldular. Yarın hocalarla papaz olmazsak sıkıntı yok şimdilik.hastasıyız dede' Alıntı:d siliniyorkadelli33' Alıntı:Hocam imajı yüklediğimizde D sürücüsü de siliniyor mu, yoksa sedece C sürücüsü mü?