Fatih6464' Alıntı:
arkadaşlar mrb
kendi imajımı almak istiyorum
gelişmiş clonezilla rehberindeki tüm adımları takip ederek hdd e imaj aldım. Ayrıca bunu 32 lik bir flash belleğe yine gelişmiş clonezilla rehberindeki anlatıma göre iso ya çevirdim.
Ancak imajı yüklemek istediğimde tüm adımları geçip en son adımda enter deyince karşıma şu ekran çıkıyor. (Buraya bir türlü o ekranın görüntüsünü ekleyemediğim için elle yazıyorum)
"Şimdi seçebilirsiniz
poweroff----------------------------------Kapat
reboot-------------------------------------Baştan başlat
cmd---------------------------------------Komut satırına git
rerun1------------------------------------Baştan başla(/home/ part image üzerindeki in
rerun2------------------------------------Baştan başla (/home/part imagekonumlanma_in
<Ok> "
Not: son ikisini denedim ama bir işe yaramıyor işlemleri yeniden başlatıyor son aşamada yine bu ekran geliyor. İlk ikisi de malum zaten.
İmajı hem hdd deki halinden hem de iso lu halinden yüklemek istedim ikisinde de aynı yerde takılıyor
Ayrıca işin kötüsü tahta bir daha açılmıyor siyah ekran geliyor. Allah'tan orjinal imaj var da oradan geri yüklüyorum..
(Not : bu mesajda mesajın içine fotoğraf veya ekran görüntüsünü nasıl yerleştirebiliriz? ("dosya seç" dedim olmadı. foto yu direk mesaja sürükledim tüm ekranı kapladı))
Teşekkürler
imaja başlamıyor hocam, bunun farklı sebepleri olabilir, imaja başlamama nedenini kırmızı yazılarla belirtir, benim ilk aklıma gelen nedenleri yazabilirim:
1. yedeği aldığınız hdd boyutu imajı yüklemeye çalıştığınız bilgisayarın hdd sinden büyükse imajı yüklemez
2. yedek isimleri ile ve syslinux.cfg dosyası ile oynadı iseniz ı harfi kullanmayınız, onun yerine i harfi kullanınız
3. clonezillanın i386sürümünü kullanınız.
uyguladığınız adımlrı teker teker yazarsanız yardımcı olmaya çalışırm.