Lise matematik için sadece tayinde zorlanırsınız diye düşünüyorum hocam.
Bizim branşa gelince evet fazla değerimiz yok gibi görünüyor ama yanlış anlamayın arkadaşlar bu işte bizim de suçumuz var. Aslında avantajımız çok. Bugün her şey internet üzerinden.. E,devlet, e-okul, mebbis vb. Okullarda yazıcıdan tut, projeksiyon cihazı, akıllı tahtalar vb. her şeyle uğraşıyoruz. Bunlardaki arızalar zaten artık klişeleşti. Bunları iyi öğrenirseniz arıza durumunda kolaylıkla yapabiliyorsunuz ve inanın dersinizi önemsemeyen gibi görünen okul müdürleri sizi evden arabasıyla alıyor, peşinizde pervane oluyorlar. ben bulunduğum ilçede tek bilişimciyim. İlçede 3 ortaokul ve bir ÇPAL var. Bunlardaki ve bağlı köylerdeki bilişim arızalarına ben gidiyorum ben bakıyorum.
Sınıf yerine sahada olmayı seven birisiyim. Köylere güvenli internet seminerlerine gidiyorum. İlçe Milli Eğitimin bütün bilişim işleri(teknik arızalar, sunum video hazırlama, sertifika haz. ve basımı vb.) bende.. AB projesi hazırlamayı öğrendim. Birkaç kez yurt dışına çıktım. Bununla ilgili ilçedeki istekli öğretmen arkadaşlara bilgi veriyorum. Kodlamayla ilgili yerel ve ulusal yarışmalara öğrenci hazırlıyorum ve geçen sene dereceye de girip hem kendi ismimi hem de kendi okulumun adını duyurmuş oldum. Böyle olunca da çok mutlu oluyorum. Çünkü derse girmek hele de tahta başında 40 dk. ders anlatırken dur kızım, sus oğlum beni inanın yoruyor. BT sınıfımda gösteriyorum örneği çocuklar ödevi yaparken ben de çayımı yudumluyorum.. Bilişim nette yeni şeyler öğreniyorum..
Dediğim gibi bizim branşta şartlar(çalıştığınız okul, bulunduğunuz ilçe, okul teknolojik araçları vb.) çok önemli..
Herkesin hakkında hayırlısı olsun.