Allah rızası için birisi de çıkıp "FATİH ÇIPLAK" desin!

Kodla Büyü

Niyazi SARAL

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Allah rızası için birisi de çıkıp "FATİH ÇIPLAK" desin!

675.000 adet Tablet'i 9. sınıf öğrencilerine vermenin eğitim psikolojisi açısından doğru olmadığı tekrar belirterek sadece tarihe not düşmek için ekliyorum: Bu ihaleyi kazanan şirket bu ücret ile o 675.000 adet tableti 2 yıl garanti süresi içinde çalışır tutsun ben gidip genel müdürünün elinden öpeceğim. Bu ihale ve sonuçları kesinlikle toplum için acıtıcı olacaktır. Tüm eleştirilere rağmen bu kadar küçük kullanıcılara üstelik "eğitim" amaçlı tablet dağıtmak kanımca vatanseverlik değildir.

http://www.cnnturk.com/2013/ekonomi/genel/11/12/tablet.ihalesi.telpanin.oldu/730711.0/

1337725686_fatih-projesi-kapsaminda-160-tablet-dagitildi-iha-20120207ay516031-1-t-455x302.jpg

Bilişim teknolojileri öğretmeni olarak bilgisayar destekli eğitim çağın gerekliliğidir,olmalıdır ve desteklenmelidir... ancak bu teknolojiyi küt diye sınıflara sokup teknoloji sahibi yapmak değil teknolojinini nasıl kullanılacağı üzerinde durulmalıdır.

teknolojik eğitim materyalleri yok. Tepeden inme teknoloji geliyor. Sonra habire öğretmenler eba kullanın.,materyal geliştirip paylaşsın diye yazılar geliyor.Çok daha beklerler. Öğretmen teknolojiyi etkin kullanamakta, kullansa bile gereksiz toplantılar ve evrak işinin altında ezilmekte.Şu anki etkileşimli tahtaların projeksiyon makinesinden çokta farklı kullanılmadığı gürülmekte.

fatih çırılçıplakta kim örtecek ki üstünü o kadar pilot uygulamadan sonra bile yanlış olduğunu göremiyorlarsa

biz ders yapacak bilgisayar projeksiyon bulamazken, kara tahtada ders işlerken fatih çıplak diyoruz da takan yok, bakanlık eğitmenleri de diyor ama onları da takan yok, siyaseten verilen bir söz yüzünden gidiyor paralar... çok erkekler delikanlılar, sözü yemektense milletin parası savurulabilir..

Yazık verilen o paralara,
Sormak istediğim kafama takılan başka bir şey var.

Şimdi 675000 tane 9. sınıf öğrencisi var. bunlara sorunsuz dağıttık. sonra????????????

Her yıl eğitime 1 milyon öğrenci katılıyor toplam öğrenci sayısı 14 milyon.
Verilen bu tabletler geri toplanmayacağına-toplanamayacağına göre biz bu ihalenin yükünü her yıl sırtımızda mı taşıyacağız. hiç mi bir siyasetçinin aklına gelmiyor bu konu üzerinde durmak?

akıllı tahta güzel bir uygulama ama tableti bende saçma buluyorum... O paralarla bt sınıfları yenilenebilir

Araştırmalar, öğrenci başarısının %50’sinin genetik mirasa, % 30’unun ise öğretmen niteliğine bağlı olduğunu gösteriyor. Geriye kalan %20 ise diğer faktörler arasında paylaşılıyor. (Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/19868520.asp)

İşte FATİH projesi bu geriye kalan %20'nin içerisinde yer alan ve başarıya etkisi tam olarak ne kadar belli olmayan kısma, yani teknolojik imkan eşitliğine yatırım yapmak demek. Bunun yerine %30 olan öğretmen nitelikleri artırmaya kaynak ayrılması gerektiğini, akıllı olanın tahta değil öğretmen olduğunu neden görmezler anlamak mümkün değil…

Haklısın sayın hocam aynen katılıyorum ayrıca ekliyorum eba maket uygulaması bomboş durumda dağıtılan tabletler öğretmenler tarafından dolaplara kaldırıldı yada çocuklarına oyuncak oldu anlayanlar biraz uygulama yükleyip kullanabiliyorlar. Gerisi boş giden tablete verilen paralara yazık oluyor.

"Fatih Çıplak" ama buna sesini çıkarmayan başta sendikalar olmak üzere, bu konuda konuşması gereken herkes "ÇIRILÇIPLAK"

"nasılki insan bedeni can-ruh olmadan bir cesetten ibaretse bilişim dünyasında da bu aynen böyledir."
"yazılım olmadan donanım hiçbir bir işe yaramaz!"
"Biz ülke olarak olayın sadece tüketim-satın alma boyutundayız yazılım bile üretemiyoruz. Hadi aldık diyelim teknolojinin bile kötü yanlarını alıyoruz."

biz çocuklara anlatıyoruz sayın hocam bi 20 yıl sonra bu gençler bir yerlerde yönetici pozisyonunda olursa o vakit sorun çözülür.

Söz konusu eğitim olunca ne zaman eğitimcilere danışılmış ki.Siz istediğiniz kadar "Kral Çıplak" diye haykırın onlar yine kendi bildiğini okuyacaktır..

tivitıda #F@tihÇıplak diyelim o zaman! Belki birileri duyar sesimizi!

omd' Alıntı:
tivitıda #F@tihÇıplak diyelim o zaman! Belki birileri duyar sesimizi!
madem böyle bir niteleme çıktı hocamın dediği gibi Twitter ı biraz sallayalım, hiç olmazsa kimse bir şey yapmıyor derken kendimizi o bir şey yapmayan topluluktan uzak tutarız...

etiket güzelde bilmeyen bir insan yanlış anlayabilir
#F@tihProjesiÇıplak
şeklinde olsun, buradan karar verelim ortak hareket edelim herkes katılırsa 30 dakika içinde çıkar diye düşünüyorum

Etkileşimli tahta için belki evet ama Tablete kesinlikle hayır...

Niyazi Hocama sonun kadar katılıyorum....

Ağzına sağlık Niyazi Hocam. Evet ben de ilk günden beri söylüyorum kral çıplak. Akıllı(!) tahtalarla deepfreeze- antivirüs mücadelesi vermekle geçiyor. Plansız hiçbir girişim başarılı olamaz. Lisede akıllı tahtaları ayakta tutmaya çalışırken ortaokulda fare klavye aldırmanın savaşındayız. Eğitim öğretim bunun neresinde ben de bulamadım.

Hiç bir sistem sıfır hatayla kurulmaz, yavaş yavaş hatalar giderilir, teknolojiye bu kadar hizmet etmiş birinin sırf tabletler yüzünden fatih çıplak demesi şaşırtıcı.

"okullara akıllı tahta koyduk tablet koyduk yetmedi ebayı kurduk demekki hala eğitimde bi ilerleme yoksa demekki sorun öğretmenlerde"
ilerde böyle bir suçlamayla karşı karşıya kalırsanız şaşırmayın :roll:

Fatih çıplaksa nasıl örtülür onun önerileri tartışılsın.
Tabletler boş ise neden boş denilsin ? Doldurmanın yolları aransın.
EBA yetersizse nedenleri tartışılsın ? Tavsiyeler yapılsın.

Eksik bilgilerle projeyi göklere çıkaranlara içimden çok güldüm. Bence eleştirirken biraz objektif olmak lazım inanın sizde komik oluyorsunuz.

AR-GE nin ne olduğunu biliyorsunuz umarım tabi açılımını sormadım ar ge sürecinde ne paraların heba edildiğini bilin.
BDE yi biliyormusunuz ? tabiki açılımını değil bilgisayar destekli eğitimin artılarını eksilerini.
peki web 2.0 araçlarını biliyormusunuz. Tabli biliyorsunuz peki web 2.0 araçlarını kullanarak öğrenme ve öğretme süreçlerini sınıf dışına çıkarmak konusunda bilgileriniz ne kadar.
BT ve interneti güvenli , bilinçli kullanmayı biliyormusunuz ? Günde nekadar kişinin siber saldırılara maruz kaldığını ?
Peki bunları önlemenin en önemli yolunun eğitimden geçtiğini biliyormusunuz? Gelecek neslin bilişim konusunda yeterli becerrilere sahip olması için dijital vatandaşlık vasiflarınsa hip olması için gerekli eğitimi okuldan mezun olduktan sonramı vereksiniz?

At gözlüklerinizi çıkartın. Bakış açılarınızı değiştirin.

Göç yolda düzelir. en baba bilşim şirketleri bile sizin elinize mükemmel ürün teslim edebiliyormu ? yama üstüne yama, açık üstüne açık.

Özel şirketlerin hazırladıkları zengin kitap örneklerini inceledinmi ? inceleyin belki fikirleriniz revize edersiniz ?

Sürekli övdüğümüz kitap mükemmel mi ? evet mi dediniz ?
Ozaman neden içinde ses yok ?
O zaman neden video yok ?
Neden etkileşimli oyunlar yok ?
Neden hataların düzeltilmesi için sonraki baskı bekleniyor ?
Ağaçlar kesilmese daha iyi olmaz mı ?

Tabletler bu eksikleri giderecek .

Kim çıplak ???

Hocam en bastan beri bu projenin yanlış olduğunu düşünüyorum. Görevlendirme ile gittiğim okullarda bolca beni destekleyen örnekler gördüm. Bence her sınıfa 5000 lira değerinde akıllı tahta yerine projeksiyon,kasa, net ver. Hem daha ucuz hemde arızasına müdahalesi daha uygun. Destek gelmeyeceği için tahtalar çöp olacaktır 2-3 sene sonra (bt sınıfları gibi), öğrencilere tablet vermek çok yanlış. Kocaelinden 6.sınıflara 5 yıldır netbook veya tablet verildi. Kocaeli üni. yaptığı araştırmada başarının düştüğünü, oyun oynamaktan başka birsey yapılmadığı, büyük bir rakamın sattığını veya kırdığını gözlendi. O kadar para boşa gitti!!!

alpaygunes' Alıntı:
Fatih çıplaksa nasıl örtülür onun önerileri tartışılsın.
Tabletler boş ise neden boş denilsin ? Doldurmanın yolları aransın.
EBA yetersizse nedenleri tartışılsın ? Tavsiyeler yapılsın.

Eksik bilgilerle projeyi göklere çıkaranlara içimden çok güldüm. Bence eleştirirken biraz objektif olmak lazım inanın sizde komik oluyorsunuz.

AR-GE nin ne olduğunu biliyorsunuz umarım tabi açılımını sormadım ar ge sürecinde ne paraların heba edildiğini bilin.
BDE yi biliyormusunuz ? tabiki açılımını değil bilgisayar destekli eğitimin artılarını eksilerini.
peki web 2.0 araçlarını biliyormusunuz. Tabli biliyorsunuz peki web 2.0 araçlarını kullanarak öğrenme ve öğretme süreçlerini sınıf dışına çıkarmak konusunda bilgileriniz ne kadar.
BT ve interneti güvenli , bilinçli kullanmayı biliyormusunuz ? Günde nekadar kişinin siber saldırılara maruz kaldığını ?
Peki bunları önlemenin en önemli yolunun eğitimden geçtiğini biliyormusunuz? Gelecek neslin bilişim konusunda yeterli becerrilere sahip olması için dijital vatandaşlık vasiflarınsa hip olması için gerekli eğitimi okuldan mezun olduktan sonramı vereksiniz?

At gözlüklerinizi çıkartın. Bakış açılarınızı değiştirin.

Göç yolda düzelir. en baba bilşim şirketleri bile sizin elinize mükemmel ürün teslim edebiliyormu ? yama üstüne yama, açık üstüne açık.

Özel şirketlerin hazırladıkları zengin kitap örneklerini inceledinmi ? inceleyin belki fikirleriniz revize edersiniz ?

Sürekli övdüğümüz kitap mükemmel mi ? evet mi dediniz ?
Ozaman neden içinde ses yok ?
O zaman neden video yok ?
Neden etkileşimli oyunlar yok ?
Neden hataların düzeltilmesi için sonraki baskı bekleniyor ?
Ağaçlar kesilmese daha iyi olmaz mı ?

Tabletler bu eksikleri giderecek .

Kim çıplak ???

Alpay hocam kral çıplak, siyaseten bu sözü verip kervanı yolda düzecek olanlar çıplak, alt yapıyı hala bitirmeyenler çıplak, alt yapıyı zamanında yaptırmayanlar çıplak, etkileşimli tahta uluslararası patentini alamayanlar, almayı unutanlar çıplak, 2013 te tüm proje bitecekti ilk lansmanda ama hala liseler bitmiş değil, alt yapılar yarım yamalak hesabı kitabı bilmeyenler çıplak, tablet dağıtılan okullara ilave olarak beleşe kitap dağıtanlar çıplak, Gelecek neslin bilişim konusunda yeterli becerrilere sahip olması için dijital vatandaşlık vasiflarınsa hip olması için gerekli eğitimi okulda vereceksek ve öğrenme öğretme süreçlerini okul dışına çıkarırken kullanılacak olan bt'nin temel seviyesini verecek olan bizlersek ve ben okulumda ders işleyecek bilgisayar projeksiyon bulamazken, çocuklardan 3 kuruş para toplayarak eski bilgisayarlarımı ayağa kaldırmaya çalışırken, bir şeyler yapalım da işler yürüsün diye velilere yalvar yakar iş yaptırmaya çalışırken, çocuklara bilgisayar dersini, bilgisayarsız anlatmaya çalışırken yine kral çıplak, tablet kervanı yolda düzülüyor düzülmeye çalışılıyor belki ama bizim ders için kervan dizilmeye bile başlamadı.. Tübitak başkanı (fatih yürüt. kurl. başk.) Ahmet beyle konuşmamızda da durumu anladım, ankara eğitmenleri de aynı şeyleri söylüyorlar bizim araştırmalarımızı argemizi çokta takmıyorlar yukardan birileri söylüyor yapılıyor, işler siyasi olarak yürüyor, hocam yine kral çıplak, işi ehline vermeyenler çıplak..

Ama şu da var kral çıplak diye de boş vermedik, işimizi yapıyoruz...

Geri