:alkis:noktanet' Alıntı:yüreklilik yapıp keşke eğitim çıplak biz hata yaptık diyebilseler
nerdeeee
:alkis:noktanet' Alıntı:yüreklilik yapıp keşke eğitim çıplak biz hata yaptık diyebilseler
keşkeee!...kgunduz' Alıntı::alkis:noktanet' Alıntı:yüreklilik yapıp keşke eğitim çıplak biz hata yaptık diyebilseler
nerdeeee
:alkis:zulfikar1985' Alıntı:Bazı arkadaşIar projenin iyi yanlarından bahsediyorlar, evet kabulümdür. Ancak atlanılmaması gereken noktalarada değinmek isterim. Herşeyi geçtim. Yönetim, teknik servis problemlerini v.s... Bir eğitimci olarak her sınıfa tekjolojiyi egitimde fırsatları artirmaya dönük getiripte ondan sonra 5 şube alabilecek liselelere 6 şube aldirilmasini, daha 2 yıl önce kurulan fizik, kimya lab. na derslik yazılmasını, şubelerdeki ogrenci sayılarını düşürmeye çalışmak yerine mevcut sayının artırılmasını anlayamıyorum. Açığını söyleyeyim. Bu projeye bastan beri karşıyım. Bunda şu an ortaya çıkmış bir çok sorundan ziyade eğitimin daha temel ihtiyaçlarının bulunması yatıyordu. Siz eğitimi ilgilendiren temel ihtiyaçları gidermeden, o süreçten inanilmaz bireyler cikmasini bekleyemezsiniz. Önce derslik başına dusen ogrenci sayısı düşürülmeli, okullara yeterli ödenek ayrılmalı böylece okullar veliden para toplama zulmunden kurtarilmali, en önemlisi de öğretmenlere gereken değer verilmekidir. Bu gün bir öğretmen okulun hizmetlisinden daha az maaş alıyorsa sınıfa en yüksek tek. getirseniz, yeterli materyali hazırlamak için vakit ayirmasini bekleyemezsiniz.
her-telden-f29/tablet-pc-ler-f-klavye-olacak-t68357.htmlblume2004' Alıntı:Hükümet öğrencilere tablet pc dağıtacağına, sınıflara akıllı tahta koyacağına, her sınıfa projeksiyon koyacağına, ilk 5 tercihte eğitim fakültesi yazanlara burs vereceğine, fen edebiyatlara öğretmenlik hakkı tanıyacağına, kamu personelleri arasında en düşük maaşla çalışan biz öğretmenlere maddi ve manevi olarak bir iyileştirmede bulunsa bunların hepsinden daha faydalı olmaz mı arkadaş?
Ruhen ve bedenen daha rahat, maddi sıkıntısı olmayan, mesleki saygınlığa sahip bir öğretmenden daha önemli, daha etkin ne olabilir eğitimde?
Bugün hastahaneler ağzına kadar hasta ile doluysa, her alanda terör varsa, töre cinayetleri varsa, kadına şiddet varsa vs vs hep cehaletten eğitim eksikliğinden değil mi? Eğitimin kilit noktası öğretmenler değil mi? :verymad:
Ne hatası hocam herşey bilinerek ve istenerek yapılıyor.memleketin ensesine bıçak saplanıyor göz göre göre.Bunlarıda gizlemek için tabletle oyalıyolar cahil halkı.kgunduz' Alıntı::alkis:noktanet' Alıntı:yüreklilik yapıp keşke eğitim çıplak biz hata yaptık diyebilseler
nerdeeee
wswswq' Alıntı:Bir eğitimci olarak diyerek cümleye başlayan arkadaşların nasıl bir eğitimci olduklarını gerçekten merak ediyorum. Az buçuk bil. teknolojilerinden anlayan öğretmenler için o kadar faydalı bir tekn.. ki anlatamam. Eskiden sanal deney setini çalıştırmak öğrencilere göstermek için projeksiyon a ihtiyaç olurdu, sınıfı karanlık yapmak için illa perde çekmek gerekirdi, artı bir pc gerekli idi artı hoparlör gerekli idi... ama şimdi gerek yok. tebeşir bitti, kalem doldur, yok, tahtaya soru yaz yok, yani neden kitaptan okuyup soru yazayım şekil çizeyim değil mi... sizler için bilmem fakat bir çok öğretmen için bu bir nimet... üzerine basıp geçmeyin derim.
Anlamadığım bir şeyde şu: Note3 çıkıyo yere göğe sığdıramıyorlar 1 yılda en az 10 milyon adet satılıyor, galaxy note 10.1 öyle.... Hepsi de dokunmatik kalemi ile öne çıkıyor.
Devlet kendinden beklenmeyecek dokunmatik akıllı tahtalı inanılmaz bir projeyi hayata geçiriyor...eleştri, eleştri..
Tamam vestelin servislerinde problem var fakat bu vestelin ilelebet devam edeceği diye bişey yok, tahtalar değişir yenilenir, önemli olan altyapı, işte o sağlam olursa herşey hallolur.
ben tahtalarıda eleştiriyorum.wswswq' Alıntı:Bir eğitimci olarak diyerek cümleye başlayan arkadaşların nasıl bir eğitimci olduklarını gerçekten merak ediyorum. Az buçuk bil. teknolojilerinden anlayan öğretmenler için o kadar faydalı bir tekn.. ki anlatamam. Eskiden sanal deney setini çalıştırmak öğrencilere göstermek için projeksiyon a ihtiyaç olurdu, sınıfı karanlık yapmak için illa perde çekmek gerekirdi, artı bir pc gerekli idi artı hoparlör gerekli idi... ama şimdi gerek yok. tebeşir bitti, kalem doldur, yok, tahtaya soru yaz yok, yani neden kitaptan okuyup soru yazayım şekil çizeyim değil mi... sizler için bilmem fakat bir çok öğretmen için bu bir nimet... üzerine basıp geçmeyin derim.
Anlamadığım bir şeyde şu: Note3 çıkıyo yere göğe sığdıramıyorlar 1 yılda en az 10 milyon adet satılıyor, galaxy note 10.1 öyle.... Hepsi de dokunmatik kalemi ile öne çıkıyor.
Devlet kendinden beklenmeyecek dokunmatik akıllı tahtalı inanılmaz bir projeyi hayata geçiriyor...eleştri, eleştri..
Tamam vestelin servislerinde problem var fakat bu vestelin ilelebet devam edeceği diye bişey yok, tahtalar değişir yenilenir, önemli olan altyapı, işte o sağlam olursa herşey hallolur.
Bunların haricinde hangi altyapıdan bahsediyorsunuz? Sistemimize uygun öz kaynaklarla oluşturulmuş içerikler mi? Yoksa bu sistemi kullanabilecek eğitim düzeyine sahip öğretmenden mi? Yada 1.5 senedir tahtalara gelemeyen internetten mi? Taşıma suyla projeyi yürütmeye çalışan planlamadan mı? Hangisi?zulfikar1985' Alıntı:Bazı arkadaşIar projenin iyi yanlarından bahsediyorlar, evet kabulümdür. Ancak atlanılmaması gereken noktalarada değinmek isterim. Herşeyi geçtim. Yönetim, teknik servis problemlerini v.s... Bir eğitimci olarak her sınıfa tekjolojiyi egitimde fırsatları artirmaya dönük getiripte ondan sonra 5 şube alabilecek liselelere 6 şube aldirilmasini, daha 2 yıl önce kurulan fizik, kimya lab. na derslik yazılmasını, şubelerdeki ogrenci sayılarını düşürmeye çalışmak yerine mevcut sayının artırılmasını anlayamıyorum. Açığını söyleyeyim. Bu projeye bastan beri karşıyım. Bunda şu an ortaya çıkmış bir çok sorundan ziyade eğitimin daha temel ihtiyaçlarının bulunması yatıyordu. Siz eğitimi ilgilendiren temel ihtiyaçları gidermeden, o süreçten inanilmaz bireyler cikmasini bekleyemezsiniz. Önce derslik başına dusen ogrenci sayısı düşürülmeli, okullara yeterli ödenek ayrılmalı böylece okullar veliden para toplama zulmunden kurtarilmali, en önemlisi de öğretmenlere gereken değer verilmelidir. Bu gün bir öğretmen okulun hizmetlisinden daha az maaş alıyorsa sınıfa en yüksek tek. getirseniz, yeterli materyali hazırlamak için vakit ayirmasini bekleyemezsiniz.