Allah rızası için birisi de çıkıp "FATİH ÇIPLAK" desin!

Kodla Büyü
the_korsan' Alıntı:
alpaygunes' Alıntı:
Fatih çıplaksa nasıl örtülür onun önerileri tartışılsın.
Tabletler boş ise neden boş denilsin ? Doldurmanın yolları aransın.
EBA yetersizse nedenleri tartışılsın ? Tavsiyeler yapılsın.

Eksik bilgilerle projeyi göklere çıkaranlara içimden çok güldüm. Bence eleştirirken biraz objektif olmak lazım inanın sizde komik oluyorsunuz.

AR-GE nin ne olduğunu biliyorsunuz umarım tabi açılımını sormadım ar ge sürecinde ne paraların heba edildiğini bilin.
BDE yi biliyormusunuz ? tabiki açılımını değil bilgisayar destekli eğitimin artılarını eksilerini.
peki web 2.0 araçlarını biliyormusunuz. Tabli biliyorsunuz peki web 2.0 araçlarını kullanarak öğrenme ve öğretme süreçlerini sınıf dışına çıkarmak konusunda bilgileriniz ne kadar.
BT ve interneti güvenli , bilinçli kullanmayı biliyormusunuz ? Günde nekadar kişinin siber saldırılara maruz kaldığını ?
Peki bunları önlemenin en önemli yolunun eğitimden geçtiğini biliyormusunuz? Gelecek neslin bilişim konusunda yeterli becerrilere sahip olması için dijital vatandaşlık vasiflarınsa hip olması için gerekli eğitimi okuldan mezun olduktan sonramı vereksiniz?

At gözlüklerinizi çıkartın. Bakış açılarınızı değiştirin.

Göç yolda düzelir. en baba bilşim şirketleri bile sizin elinize mükemmel ürün teslim edebiliyormu ? yama üstüne yama, açık üstüne açık.

Özel şirketlerin hazırladıkları zengin kitap örneklerini inceledinmi ? inceleyin belki fikirleriniz revize edersiniz ?

Sürekli övdüğümüz kitap mükemmel mi ? evet mi dediniz ?
Ozaman neden içinde ses yok ?
O zaman neden video yok ?
Neden etkileşimli oyunlar yok ?
Neden hataların düzeltilmesi için sonraki baskı bekleniyor ?
Ağaçlar kesilmese daha iyi olmaz mı ?

Tabletler bu eksikleri giderecek .

Kim çıplak ???

Alpay hocam kral çıplak, siyaseten bu sözü verip kervanı yolda düzecek olanlar çıplak, alt yapıyı hala bitirmeyenler çıplak, alt yapıyı zamanında yaptırmayanlar çıplak, etkileşimli tahta uluslararası patentini alamayanlar, almayı unutanlar çıplak, 2013 te tüm proje bitecekti ilk lansmanda ama hala liseler bitmiş değil, alt yapılar yarım yamalak hesabı kitabı bilmeyenler çıplak, tablet dağıtılan okullara ilave olarak beleşe kitap dağıtanlar çıplak, Gelecek neslin bilişim konusunda yeterli becerrilere sahip olması için dijital vatandaşlık vasiflarınsa hip olması için gerekli eğitimi okulda vereceksek ve öğrenme öğretme süreçlerini okul dışına çıkarırken kullanılacak olan bt'nin temel seviyesini verecek olan bizlersek ve ben okulumda ders işleyecek bilgisayar projeksiyon bulamazken, çocuklardan 3 kuruş para toplayarak eski bilgisayarlarımı ayağa kaldırmaya çalışırken, bir şeyler yapalım da işler yürüsün diye velilere yalvar yakar iş yaptırmaya çalışırken, çocuklara bilgisayar dersini, bilgisayarsız anlatmaya çalışırken yine kral çıplak, tablet kervanı yolda düzülüyor düzülmeye çalışılıyor belki ama bizim ders için kervan dizilmeye bile başlamadı.. Tübitak başkanı (fatih yürüt. kurl. başk.) Ahmet beyle konuşmamızda da durumu anladım, ankara eğitmenleri de aynı şeyleri söylüyorlar bizim araştırmalarımızı argemizi çokta takmıyorlar yukardan birileri söylüyor yapılıyor, işler siyasi olarak yürüyor, hocam yine kral çıplak, işi ehline vermeyenler çıplak..

Ama şu da var kral çıplak diye de boş vermedik, işimizi yapıyoruz...

Haklısın hocam. Elini taşın altına koymaya ne gerek var. Sayende yazdıklarımın yanlış olduğunu anladım.

Bu harcama yerine eğitim sistemimizin neferleri Bilişim Öğretmenlerinin özlük haklarına yatırım yapılsa veya tüm öğretmenlerin teknolojik cihaz kullanımını destekleyecek programlar uygulansa topluma katkı çok daha büyük olacaktır. MEB'in bahsi geçen senaryosu bugün için hiçbir ülkede uygulanmamaktadır. Tabletler teknoloji dünyasında "tüketim" cihazlarıdır; üretim değil. Üretmek için uygulama programları yükleyebileceğiniz PC'ler veya NoteBook'lar gereklidir. Bu gerçeği benzer projeleri hayata geçiren Portekiz, İrlanda ve Kore görmüştür ve projelerinden vazgeçmişlerdir.

alpaygunes' Alıntı:

Eksik bilgilerle projeyi göklere çıkaranlara içimden çok güldüm. Bence eleştirirken biraz objektif olmak lazım inanın sizde komik oluyorsunuz.

AR-GE nin ne olduğunu biliyorsunuz umarım tabi açılımını sormadım ar ge sürecinde ne paraların heba edildiğini bilin.
BDE yi biliyormusunuz ? tabiki açılımını değil bilgisayar destekli eğitimin artılarını eksilerini.
peki web 2.0 araçlarını biliyormusunuz. Tabli biliyorsunuz peki web 2.0 araçlarını kullanarak öğrenme ve öğretme süreçlerini sınıf dışına çıkarmak konusunda bilgileriniz ne kadar.
BT ve interneti güvenli , bilinçli kullanmayı biliyormusunuz ? Günde nekadar kişinin siber saldırılara maruz kaldığını ?
Peki bunları önlemenin en önemli yolunun eğitimden geçtiğini biliyormusunuz? Gelecek neslin bilişim konusunda yeterli becerrilere sahip olması için dijital vatandaşlık vasiflarınsa hip olması için gerekli eğitimi okuldan mezun olduktan sonramı vereksiniz?

Göç yolda düzelir. en baba bilşim şirketleri bile sizin elinize mükemmel ürün teslim edebiliyormu ? yama üstüne yama, açık üstüne açık.

Özel şirketlerin hazırladıkları zengin kitap örneklerini inceledinmi ? inceleyin belki fikirleriniz revize edersiniz ?

Kim çıplak ???

Alpay Hocama tek bir cevabım var. Her sene tekrar tekrar satın alınması gereken ve 2 sene garanti süresi içinde ayakta tutmakta en ciddi firmaların bile zorlanacağı tabletlere ne kadar karşı isem yazdıklarınızda bulunan gerçeklerden dolayı o kadar aklıllı tahtaları destekliyorum. İlk önce yapılması gereken her sınıfa akıllı tahta koymaktır.

serkanaytekin01' Alıntı:
Hiç bir sistem sıfır hatayla kurulmaz, yavaş yavaş hatalar giderilir, teknolojiye bu kadar hizmet etmiş birinin sırf tabletler yüzünden fatih çıplak demesi şaşırtıcı.
hocam bi kere de siyasi bakış açını değiştirip objektif olmayı denesen ne olur? ak parti yaptı diye her şey doğru mu? pilot okullarda tabletlerin eğitime bir katkısı olmadığı gibi öğrencilerin ilgisinin dersten çok tablette oyun oynamaya kaydığını gördük. tablet işi tamamen facia. aklıllı tahtalar faydalı olur ama onu kullanan öğretmende iş bitiyor. malesef tahtadan çok önündeki beyaz tahta kullanılıyor.

serkanaytekin01' Alıntı:
Hiç bir sistem sıfır hatayla kurulmaz, yavaş yavaş hatalar giderilir, teknolojiye bu kadar hizmet etmiş birinin sırf tabletler yüzünden fatih çıplak demesi şaşırtıcı.

Ben bu projenin çeşitli evrelerinde hep fikirlerimi sundum. MEB'in proje yürütücüleri Tübitak sorumlularının da olduğu ICT Summit'te de benzer görüşleri çok katı biçimde savundum. KRAL ÇIPLAK sorun bunun Başbakana söylenememesi. Emin olun bu fikirde olan birçok YEĞİTEK yöneticisi de var. Biri kalkıp cesaret edemiyor.

Sorun kesinlikle siyasi de değil. Bugünkü hükumeti destekleyen AKP'nin çeşitli birimlerinde çalışan onlarca arkadaşım da aynı görüşte. Yazık ki dillendiren kişi sayısı çok az.

Niyazi SARAL' Alıntı:
(....)
KRAL ÇIPLAK sorun bunun Başbakana söylenememesi.

Niyazi SARAL' Alıntı:
(....)
Sorun kesinlikle siyasi de değil. Bugünkü hükumeti destekleyen AKP'nin çeşitli birimlerinde çalışan onlarca arkadaşım da aynı görüşte. Yazık ki dillendiren kişi sayısı çok az.

Sayın Hocam mevzunun "can damarını" belirtmişsiniz. Başbakan'ı bilgilendirmeyen ilgilileri korkunç bir son bekliyor.

Çünkü büyük bir fiyasko yaşanmak üzere.

Altyapı kabul işlemlerinde bunun en ciddi sinyalleri alındı.

İlgililer, BAŞBAKANIN durumu yaşanacak olası fiyaskoyla basından öğrenmesini istemez herhalde.

Buradan uyarmış olalım.

alpaygunes' Alıntı:
the_korsan' Alıntı:
alpaygunes' Alıntı:

Kim çıplak ???

Alpay hocam kral çıplak, siyaseten bu sözü verip kervanı yolda düzecek olanlar çıplak, alt yapıyı hala bitirmeyenler çıplak, alt yapıyı zamanında yaptırmayanlar çıplak, etkileşimli tahta uluslararası patentini alamayanlar, almayı unutanlar çıplak, 2013 te tüm proje bitecekti ilk lansmanda ama hala liseler bitmiş değil, alt yapılar yarım yamalak hesabı kitabı bilmeyenler çıplak, tablet dağıtılan okullara ilave olarak beleşe kitap dağıtanlar çıplak, Gelecek neslin bilişim konusunda yeterli becerrilere sahip olması için dijital vatandaşlık vasiflarınsa hip olması için gerekli eğitimi okulda vereceksek ve öğrenme öğretme süreçlerini okul dışına çıkarırken kullanılacak olan bt'nin temel seviyesini verecek olan bizlersek ve ben okulumda ders işleyecek bilgisayar projeksiyon bulamazken, çocuklardan 3 kuruş para toplayarak eski bilgisayarlarımı ayağa kaldırmaya çalışırken, bir şeyler yapalım da işler yürüsün diye velilere yalvar yakar iş yaptırmaya çalışırken, çocuklara bilgisayar dersini, bilgisayarsız anlatmaya çalışırken yine kral çıplak, tablet kervanı yolda düzülüyor düzülmeye çalışılıyor belki ama bizim ders için kervan dizilmeye bile başlamadı.. Tübitak başkanı (fatih yürüt. kurl. başk.) Ahmet beyle konuşmamızda da durumu anladım, ankara eğitmenleri de aynı şeyleri söylüyorlar bizim araştırmalarımızı argemizi çokta takmıyorlar yukardan birileri söylüyor yapılıyor, işler siyasi olarak yürüyor, hocam yine kral çıplak, işi ehline vermeyenler çıplak..

Ama şu da var kral çıplak diye de boş vermedik, işimizi yapıyoruz...

Haklısın hocam. Elini taşın altına koymaya ne gerek var. Sayende yazdıklarımın yanlış olduğunu anladım.

sende haklısın hocam eleştirmeye ne gerek var bizi kim takar, yukarı diyecek alacak verecek doğru yada yanlış biz seve seve yapacağız.... Elimizi taşın altından bir çıkarabilsek belki yeni taşlar bulabilirdik diyeceğim ama yeni taşın da geldiği geleceği yok lakin bize de gelirse yukarının tüm yanlışına, plansızlığına rağmen hep olduğu gibi devlet malı der bazen seve seve bazen söve söve elimiz yoksa ayak bile koyarız.

"Tabletle eğitim korkunç!"
Microsoft'un patronundan Fatih Projesi'ne veryansın!

Gates, izlenimlerine göre öğrencilerin eline tablet tutuşturarak yapılan eğitimin diğerlerinden daha iyi olmayacağını ifade etti.

DENEMELER BAŞARISIZ
Röportajında Microsoft'un geçen hafta tanıttığı 'Surface' benzeri tabletlerin eğitim alanındaki kullanımını değerlendiren Gates, "Öğrencilere bir cihaz dağıtılarak yapılan denemeler gerçekten çok başarısız oldu" dedi.

"Öğrenciler sadece okumuyor" diyen Gates, "Aynı zamanda yazı yazmak ve iletişime geçmek zorundalar.
http://ekonomi.haberturk.com/teknoloji/ ... m-korkunc-

bana sorarsanız ilk genel seçimden sonra bu proje tam bir fiyasko ile sonuçlanacak ve rafa kaldırılacak.

bence makinelere, kablolara değil de;
insana yatırım yaparsak gelişiriz.

Re: Allah rızası için birisi de çıkıp "FATİH ÇIPLAK" desin!

Bill gates'in derdinin ve kaygısının işletim sistemi seçimi ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Tabletler Windows olsa ağzı kulaklarında gezerdi.

Eğitimde tablet dağıtımının çocukların geleceklerini katletmek anlamına geldigini düşünüyorum. Tek bir bilimsel veri var ise bakanlık bu işin mutfağındaki bizlere söylesin de bilelim.

Ben Bt sınıfında ders işlerken öğrencilerle göz teması kuramamanın ne olduğunu çok iyi biliyorum ve Allah'tan hiçbir meslektaşımı bu durumda ders işlemeye mecbur bırakmamasını diliyorum.

birinin tutup o tableti başbakanın önüne atması lazım

ama çok kişi köşe oldu bu projeden onlarda bitsin istemez

Yiğit BULUT 'a ulaşabilen varsa, bu konunun linkini versin, araştırır, başbakana iletir.

Belki proje süreci yeniden değerlendirilir, aksaklıklar "gerçekçi" bir bakışla irdelenir.

Kaybeden bir Türkiye istemiyoruz.

yazdıklarınıza katılıyorum.. ayrıca da ihaleyi telpa gibi bir cep telefonu tamircisinin almasına da son derecede üzüldüm. telpa nedir ya?? ne üretmiştir şu ana kadar? dışarıdan getirip türkiyede satan bir tüccardan öte nedir? bari gerçek üretici firmalar samsung, hp, apple vs alsaydı da hiç yoktan verilen paranın karşılığında bir ürün çıkardı. peki şimdi ne olacak? telpa ahanda bunlardan -> http://www.izlesene.com/video/dunyanin- ... si/6799766 sipariş verecek, demonte halde getirtip burada vidalarını sıktıracak, sonra da türkiyede ürettim diyip yaslanacak arkasına..

evet fatih çıplak olmaya çırılçıplakta bunu çıplatanlara durun diyen yok...
akıllı tahtalar bile zor zapt edilirken işin içinden nasıl çıkılacağı düşünülürken bu kadar tablette boğulmamak kaçınılmaz....
bir facia bizi bekliyor... ama sonucunda eminim yine o fatihi soyanlar kahraman olacaklar....fatihin babası olacaklar...

ah ağabey ah ne desem ki içim dolu dolu. 1 sene önce gelip fotoğraf cekip bir daha ugramayan vestel tek. servisinden mi? okulun ağ alt yapisini yaparken enayi yerine koymaya çalışan taşeron dan mı? il mudur luklerinde çalışan bil. muh. dururken geçici kabulleri biz sozum ona tek hiçbir şeyden anlamayan botelilerin yapmasindan mi? benim işim hallolsunda gerisi önemli değil modunda ki idareci ve öğretmenlerden mi? ......... hangi birinden bahsedeyim.

Akıllı tahtalar için benzer düşünceler taşıyordum ama lisede görev yapmaya başladıktan sonra artılarını gördüm. Öğrenciler için etkileşimdi tahtada bir değerlendirme yapmak vs gayet eğlenceli geliyor. Birde hoşlarına gidecek şekilde aceleden şöyle birşeyler hazırlamıştım. ör: https://docs.google.com/file/d/0B0Y335S ... ring&pli=1 gibi birşeyler hazırladım. Öğrencilerinde inanılmaz hoşuna gitti.

Öğrencilere tablet dağıtımını henüz görmedim ama kocaelide çalışırken kocaeli belediyesi öğrencilere netbook dağıtmıştı o proje yalan oldu 2 sene boyunca pek bi faydasını görmedim. Tabletin de çok birşey getireceğini düşünmüyorum.

Ayrıca akıllı tahtalar kurulmadan önce altyapıları hazır edilseydi keşke çok daha faydalı olurdu. Altyapı kurulmadan tablet dağıtımı zaten facia olur.

Sahadaki insanlardan yani bilişim tek. öğretmenlerinden fikir alınmadan yapılan iş ancak bu kadar olurdu.FATİH ÇIPLAK....

Herşeyden önemlisi karşılıksız hiçbirşey verilmemeli.. Biz ders kitaplarımızı ne kadar zor elde ederdik ve kitabımız olunca mutlu olup güzelce kaplar afili etiketler yapıştırırdık.. Geçen sınıfta sordum 34 kişiden sadece 1 kişi kitabını kaplamış.. Neticede bedava bu yüzdende maalesef öğrenciler hiç kıymet bilmiyor çoğu kitabını şimdiden kaybetmiş yada mahvetmiş.. :(
Mevcut durum buyken birde üstüne sen kalkıp tablet verirsen vay o tabletlerin haline.. :( :shock: :x

karekedi' Alıntı:
Akıllı tahtalar için benzer düşünceler taşıyordum ama lisede görev yapmaya başladıktan sonra artılarını gördüm. Öğrenciler için etkileşimdi tahtada bir değerlendirme yapmak vs gayet eğlenceli geliyor. Birde hoşlarına gidecek şekilde aceleden şöyle birşeyler hazırlamıştım. ör: https://docs.google.com/file/d/0B0Y335S ... ring&pli=1 gibi birşeyler hazırladım. Öğrencilerinde inanılmaz hoşuna gitti.

Öğrencilere tablet dağıtımını henüz görmedim ama kocaelide çalışırken kocaeli belediyesi öğrencilere netbook dağıtmıştı o proje yalan oldu 2 sene boyunca pek bi faydasını görmedim. Tabletin de çok birşey getireceğini düşünmüyorum.

Ayrıca akıllı tahtalar kurulmadan önce altyapıları hazır edilseydi keşke çok daha faydalı olurdu. Altyapı kurulmadan tablet dağıtımı zaten facia olur.

etkileşimli tahta başımız gözümüz üstüne, okulca bir an önce gelse artık diye dört gözle bekliyoruz onu :)

Etkileşimli tahta faydalı ona itirazım yok. Öncelikle anasınıfı ve ilkokullara takılmalı. Öğretmenler pc projeksiyon masrafında kurtarılmalı. Ortaokul ve liselere ise her okulda belirli sayıda dersliğe takılmalı.

Öğrenciye tablet vermek ise tamamen israf. Proje ilk söylendiğinde tablet pc ler lüks sayılabilecek cihazlardı bir cazibesi vardı. Şu an bir çok öğrencinin evinde tableti ya da o tabletten geri kalmayacak özelliklerde akıllı telefonu var. 3G ile hiç bir engele takılmadan internet ve sosyal medyayı da kullanabiliyorlar.

Mebin dağıtacağı tabletin bir cazibesi yok. Ona harcanacak parayı okulların temel ihtiyaçlarına harcamalılar. Batıdaki büyük şehirlerde bile kalorifer sistemi doğru dürüst çalışmayan, temizliği yapılmayan, kırılan camı değiştirecek parayı bulmakta zorlanan okullar var.

fahrican' Alıntı:
Etkileşimli tahta faydalı ona itirazım yok. Öncelikle anasınıfı ve ilkokullara takılmalı. Öğretmenler pc projeksiyon masrafında kurtarılmalı. Ortaokul ve liselere ise her okulda belirli sayıda dersliğe takılmalı.

Öğrenciye tablet vermek ise tamamen israf. Proje ilk söylendiğinde tablet pc ler lüks sayılabilecek cihazlardı bir cazibesi vardı. Şu an bir çok öğrencinin evinde tableti ya da o tabletten geri kalmayacak özelliklerde akıllı telefonu var. 3G ile hiç bir engele takılmadan internet ve sosyal medyayı da kullanabiliyorlar.

Mebin dağıtacağı tabletin bir cazibesi yok. Ona harcanacak parayı okulların temel ihtiyaçlarına harcamalılar. Batıdaki büyük şehirlerde bile kalorifer sistemi doğru dürüst çalışmayan, temizliği yapılmayan, kırılan camı değiştirecek parayı bulmakta zorlanan okullar var.

Kesinlikle katılıyorum arkadaşım. Ben İstanbulda görev yapıyorum ama türkiyemizin bir çok yöresinde çok zor şartlarda görev yapan arkadaşlarımız var. Kendi okulunda tuvalete giremeyen, ısınamayan, doğru düzgün elektriği suyu olmayan okullarda çalışan meslektaşlarımız var maalesef.

Bana kalırsa da herşeyden ama herşeyden önce bunlar düzeltilmeli.

Düşünsenize uluslararası patent için başvuru süresi kaçırılıyor. Yani ne demek bu; MEB patenti alsaydı Türkiye'deki akıllı tahta üreticileri yurt dışında tahta satmaya kalktıklarında MEB'e patent ücreti vereceklerdi.Yani MEB'in kasası dolacaktı.
O deri döşemeli koltuklarda oturup kafası çalışmayan bürokratlar,müşavirler,genel müdürler, danışmanlar ne yapıyorlar acaba?
Ulan telefonun hatırlatmasına alsan yine tarihi geçirmezdiniz. 8) Hiç mi çalışmıyor kafanız?

hocam haklısınız sanırım çünkü tabletler içeriksiz bir oyuncak görevi görüyor gibi gerçek amacı dışında sadece israf haline geliyor gerçekten kullanılabilse ben çok güzel örneklerini gördüm dersin etkileşimli akıllı tahtaya kalibre edilerek işlenmesi çok güzel bişey ama o kadar ihale yapılıyor o kadar para veriliyor ama yine kaç senedir hep 9.sınıflara yada pilot okullara gidiyor.gerçekten de "tabletler sınıfta kaldı" yetkili kişilerin bu masrafı farklı yerlere kanalize etmeleri yada bi çeki düzen verilmesi gerekiyor..

Sevgili Arkadaşlar,

Sizden tek ricam var. Bu eleştiriyi hükumete ve/veya siyasi partilere amansız katı suçlamalar için kullanmayın. Lütfen her konuda tam bir bilgi sahibi olduğunuzu düşünerek yazmayın. Örneğin bu uluslar arası geçerli paten olayı. Yapmayın hanginiz birden fazla ülkede geçerli patent için başvuru yaptı? Kaç para harcandığını biliyor musunuz? Peki bu patentin alınabileceğine inancınız tam mı? Siz bakmayın bizim ülkedeki kurumların nasıl çalıştığına... Türkiye'de tuvalet kapılarının önüne koyular ayna veya reklam panolarına baktığınızda dijital sayacı bir artan "cihaz" için bir paten alıp birilerini aylarca belki yıllarca oyalarsınız ama durum uluslar arası olduğunda böyle değildir. Çok kolay bir işmiş gibi hemen suçlamayın, kime anlatsanız "Gereksiz, biz Türkiye'ye bakalım..." der. Acı olan bu gerçeği bilip bilmeden köşe yazarlarının sırf katı eleştiri olsun diye bunu abartma eğilimleridir. .

Herkes çarpma bölme biliyor ama gazete haberlerinde bile yazan ihalede alınan mal listesine kabaca bakmadan mal bedeli 605.- TL olarak hesaplıyor. Yapmayın etmeyin arkadaşlar. Alınan başka şeyler de var; inceleyin. Hele biri çıktı dedi ki FaceBook'da "Bu tabletler 5-10 doları bile alınır...". 30 senedir ithalat yaparım bu kadar direk sallayanı görmedim.

Amacımız yermek değildir. Doğru olmayan bir işe "Bu doğru değil..." demektir. Siyaset yapacaklar lütfen bu yazışmaya yazmasın. Bakın bu projenin başlangıç evrelerinde deneyim sahibi olanlar ne güzel eleştiriyorlar.

Etkileşimli tahtalar tamam ancak tabletlerin eğitimin neresinde olacağı konusunda belirsizlikler var. Tabletlerin öğrencilere teslimine kadar bazı materyallerin ortaya çıkması gerekir diye düşünüyorum.

Geçen hafta okul projesiyle gittiği Polonyadan dönen öğretmen arkadaşıma oradaki öğretmenin söylediği;
"Bizde sizin gibi direk etkileşimli tahtalara geçilmedi, 7 yıl boyunca hazırlık yapıldı, deneme uygulamaları yapıldı, içerik hazırlandı son aşamada sınıflara yerleştirildi."
Biz doğru mu yanlış mı diye araştırmadan, kervan yolda düzülür mantığıyla gitmeye devam edelim!!!

son 11 yılda akp nin eğitim adına yaptığı projelerin hiç biri amacına ulaşmadı ve miyon dolarlarımızı çöpe attık. amacına ulaşmayan hiç bir projeyi sprgulayanda olmadı. kazanan hep ihaleciler olmuştur.

tablet konusunda benimde çekincelerim var ama altyapı-etk. tahta muayene kabulleri yapan eğitim veren biri olarak öğretmenlerin genel olarak (özellikle matematik öğrt.) memnun olduğunu söyleyebilirim. zamanla eksiklikler düzelecek eba içerik artacak, gigabit internetler gelecek.

Geri