aeren' Alıntı:
sitelerde' Alıntı:
Kendi kendinizle oynatıyorsunuz. Altının fiyatı ile
neden, nasıl BU KADAR RAHAT OYNAYABİLİYORLAR?
BU İMKANI ONLARA SİZ VERİYORSUNUZ! KİM? Bankalardan """"ASLINDA OLMAYAN"""" ALTINI ALANLAR!
Bu kadar rahat oynama imkanı buluyorlar; çünkü...
Çünkü kimin nerede, ne kadar, NE MALİYETLİ altını olduğunu biliyorlar.
ELLERİNDE OLMAYAN ALTINI SİZE """FON""" ADI ALTINDA SATTILAR.
Şimdi ellerinde olmayan altını satıp fiyatı düşürüyorlar ve alttan alttan topluyorlar.
Bilgisayardan al/sat imkanı vererek sizi anlık karar almaya ve hata yapmaya yöneltiyorlar. Halbuki kuyumcudan aldığın altın uzun vadeli bir kenarda durur, psikolojik hata yapıp zarar etmezsiniz. Büyük yatırımcılar küçük yatırımcının psikolojisini çok iyi bilirler.
Altını kuyumcudan alın.
hocam güzel söylüyorsunda
kuyumcu çok daha fazla kazanıyor adam gibi gramında 3 lira kazansa eyvallah bugün sordum 8 lira gramda kar koyuyor bu nasıl adalet.
biraz az kazıklasınlar ordan alalım
Bilmiyorsunuz.
8 lira kar ile altın satan kuyumcu tahminimce çok lüks bir semtte iş yapıyordur. Kuyumcuların %90'ı dediğiniz bu karla satış yapmıyor.
Siz altının satış fiyatını kuyumcudan alıyorsunuz, alış fiyatını ise televizyondan, netten, bankadan öğreniyorsunuz.
ANCAAAK,
Bu alış fiyatından sizden altın alıyorlar mı bir sorun bakalım. Televizyondan, netten, bankadan aldığınız alış fiyatından HİÇ 1 KEZ OLSUN ALTIN SATTIM DİYEBİLİYOR MUSUNUZ?
Kuyumcu size SATARKEN TV'DEN ÖĞRENDİĞİNİZ RESMİ FİYATIN ALTINDA SATAR, ALIRKEN DE AYNEN O RESMİ FİYATIN ALTINDA ALIR.
O resmi fiyattan aslında DÜNYADA TEK BİR KİMSE ALIŞ YAPMAZ. O büyük oyuncuların kendilerini korumaya almak için kullandıkları bir aralıktır.
Denemesi bedava, 1000 liralık altın alın kuyumcudan, ve hiç dışarı çıkmadan bozdurun.
Aynı dakikada, bir arkadaşınız da bankadan 1000 tl'lik altın alsın ve hemen geri bozdursun.
Acaba hangisinde elinde kalan paranız daha çok olacak? Hodri meydan denemesi bedava.
Ama kuyumcudan bilezik(burma vs.) alacaksınız.
...
8 lira kar ediyor diyorsunuz? ÇOK BÜYÜK YANILGI İÇERİSİNDESİNİZ.
Bakın, alın altını kuyumcudan, ve dışarı çıkmadan bozdurun. DIŞARI ÇIKMADAN HEMEN GERİ BOZDURUN. Elinize kaç lira geçecek.
Bakın kuyumcu o altını sizden geri alır, eğer banka daha yüksek fiyat verir diyorsanız, soruyorum kuyumcu neden gidip bankaya satmıyor da müşteri ile uğraşıyor. Altının belli bir fiyatı var. Onun dışında kimse yüksek fiyat veremez. Ve bu fiyat anlık değişir.
1000 liralık altın alsanız kuyumcudan ve HEMEN GERİ BOZDURSANIZ, yaklaşık 20 lira kadar zararınız olur. Yani gramında yaklaşık 1 ila 2 lira kar eder kuyumcu. Aslında bu karın tamamını elbette kuyumcu yapmıyor. Toptancısı, atölyesi vs.
Bir de bankadan aynı işlemi yapın bakalım.
...
Ayrıca size diyorum ki, bankalara KENDİNİZLE OYNAMA FIRSATI VERİYORSUNUZ.
Banka GERÇEKTE OLMAYAN ALTINI SATARAK PİYASAYA AYKIRI İŞ YAPIYOR. KRİZLER BUNDAN ÇIKIYOR.
...
Kuyumcudan altın aldığınızda daha karlısınız. Ben bu iddiamda eminim ve diretiyorum.
Ama VELEV Kİ ÖYLE DEĞİL, bir an için öyle olmadığını, gerçekten kuyumcudan aldığınız altında zarar ettiğinizi FARZ EDELİM, VELEV Kİ ÖYLE OLSUN,
yine gidin kuyumcudan alın.
Kendinizle oynatmayın.
Piyasayla oynatmayın.
Çünkü kriz olursa, o ettiğiniz 3-5 lira kar, UÇUP GİDECEK.