aeren' Alıntı:hacam sorduğum semt lüks bir semt değil
alış satış arasındaki farkı azçok biliyoruz.
şu konuda haklısınız.
Ayrıca size diyorum ki, bankalara KENDİNİZLE OYNAMA FIRSATI VERİYORSUNUZ.
Banka GERÇEKTE OLMAYAN ALTINI SATARAK PİYASAYA AYKIRI İŞ YAPIYOR. KRİZLER BUNDAN ÇIKIYOR.
ama kuyumcu bankadan altın hesabından uygun satmıyor. al sat farkını tv deki gibi olmadıgını biliyoruz.
ama kuyumcudan 1000 liralık altın aldığınızda edeceğiniz zarar bankadan fazladır.
gün içerisinde Altın 97,51 - 98,89 alım satım arası kuyumcudan bu oran minimum 3 lira
siz kuyumculuk yapıyorsanız yüksek oranlarda kar amacı beklemiyorsanız siz tebrik ederim ve keşke bulunduğum şehirde olsanızda sizden alış veriş yapsak. çok ciddiyim
ama tüm kuyumcular bu şekilde değil ne kitlersek kardır felsefesini güdenlerde oldukça fazla. şu an yatırımda sanalda olsa mantıklı gelen bu
kuyumcular ya kendi fiyatlarına bir çeki düzen verecek yada bankalara işlerini kaptıracak.
Hocam peki kuyumculardan kredi kartı ile altın alıp, anında bozduran adamlar NEDEN GİDİP DE BANKADAN ALIP SATMIYORLAR?
Ayrıca kuyumcuda alım satım arasında 1-3 lira oynar. Genelde bu 1-1,5 liradır. Çok riskli günlerde ancak nadiren 3 liraya çıkar. Çok oynak günlerde yani.
www.altinkaynak.com adresine girin, kuyumcuların size vereceği fiyatı görürsünüz ve alım satım arasındaki fark bankanınkinden farklı değildir.
Eğer banka ucuza satıyorsa, kuyumcu neden sizden gelen altını geri alıyor? Gider elindeki parayı bankaya bağlar.
Eğer banka pahalı alıyorsa, kuyumcu neden müşteri ile uğraşıyor? Gider bankaya satar elindeki altını. Dükkan kirası, müşteri uğraşmaz.
Aldatılıyorsunuz.
Bakın altinkaynak.com'a 1,5 lira kadar bir fark var, alım satım arasında. Yani bankanınkinden farklı değil.
Bankalar size değişik yollarla katakulliler yapar, stopaj ödemek zorunda mısınız, alım satımı verdiği o fiyattan anlık yapabiliyor musunuz iyi öğrenin.
Elbette kuyumcular içinde art niyetli insanlar olabilir. Ancak açarsınız altinkaynak.com adresini bakarsınız, oradaki fiyat gün içerisinde defalarca değişir. Oradaki fiyattan alışveriş yapın, zaten ikramlı fiyatını söylediğinde kuyumcu o fiyatı verdiğini veya o fiyattan birkaç kuruş yukarı veya aşağı söylediğini göreceksiniz.
BANKALARIN YAPTIĞI GİBİ OLMAYAN ALTINI ALIP SATMAK
piyasayı bozar. Krizler bundan çıkar.
Siz kar ettim sanırsınız, deve yükü ile memleketiniz, insanlarınız zarar eder. Kısa vadede kar etseniz bile.
Edemezsiniz de, zira adamlar sizin psikolojinizi çok iyi bilir. Ettiğiniz kar da ilk krizde uçar gider.