Anadolu Lisesi Sınavı 10 Mart 2012

Kodla Büyü
hocam bir düzenleme yapılmazsa boşuna girmiş olacağuız norm kadrosu yok bir çok anadolu lisesiin...

ben ilköğretimdeyim, anadolu liselerinin artıları neler? dersler ilköğretimdeki gibi seçmeli mi?

1 yılı aşkın süredir anadolu lisesinde olan biri olarak, imkanı olan arkadaşlara iyi bir anadolu lisesini tavsiye ederim.

dersler seçmeli, haftada 2 saat. Öğrenci lise hayatı boyunca 1 kez bu dersi alıyor. Yani 9-10-11-12 lerden birinde alıyor.

Merhaba arkadaşlar
Atama valiliklerce yapılacaktır diyor. Sadece bulunduğumuz ilde mi tercih yapabiliyoruz? Bilgisi olan varsa paylaşabilir mi? Teşekkürler...

var hocam bir daha bak istersen

Ekli dosyalar

• brans.jpg
    brans.jpg
    66.2 KB · Görüntüleme: 14,814
Ben de girmeyi düşünüyorum, özel alan bilgisi %50 diyor, burda branşımızla ilgili mi soru sorulacak acaba?

Ben bir önceki sınava girdim alan soruları çok kolaydı, tarih soruları biraz zordu.
Sınava girecek olan arkadaşlar -eğer sınav bir önceki gibi olursa- zorlanmadan kazanacaklardır.

birkan' Alıntı:
Ben bir önceki sınava girdim alan soruları çok kolaydı, tarih soruları biraz zordu.
Sınava girecek olan arkadaşlar -eğer sınav bir önceki gibi olursa- zorlanmadan kazanacaklardır.
hocam doğru söylüyor bende öncekine girdim sınav kolaydı. sorun şu norm yok sadece bir ilçede 2 okul açıktı tercih etmedim bende. şimdi nasıl olacak onu düşünüyorum.

Bir önceki sınavla anadolu lisesine geçtim. Soruların %50'si bilgisayarla ilgili(çok basit düzeydeydi), %50'si ise tarih-öğretmenlik gibi sorulardan oluşuyordu. Anadolu Lisesinde çalışmak rahat. Tavsiye ederim. Dersler öğretmenler kurulunda seçmeli ders kategorisinde seçiliyor. Haftada 1 ya da 2 saatlik program var. Bir öğrenci lise dönemi boyunca bilgisayar dersini sadece 1 kere alabilir. Müfredat ilköğretim müfredatıyla hemen hemen aynı.

benimde 80tl sınav ücreti dikkatimi çekti çok bence. Bundan önceki sınavada girmiştim iyide puan almıştım ama doğru dürüst açılan okul olmadığı için tercih yapmadım, şimdi girsem biliyorum yine düzgün gidebileceğim okul açılmayacak ama keşke girseymişim dememek için girmeyi düşünüyorum...

80 değil 180 vermeye razıyız yeter ki dersimizin olduğu bi liseye gidelim.. ayrıca daha önce sınava giren arkadaşlar nasıl hazırlandılar ya da sınav içeriği nedir ? biraz bahsedebilir misiniz? yasa, yönetmelik vs.. çıkıyor mu ?

anadolu liselerinde de dersimiz seçmeli hocam :) anadolu lisesinde olupta normu olmayan arkadaşlarım var... bu arada sınavsız geçenler için bir yaptırım var mı bir ara onların ataması iptal olacak deniyordu...

Anadolu liselerine ilk atama olarak atama yaptıktan sonra şimdi tekrar sınav açmaları ilginç bir uygulama değil mi?

ne alaka bu şimdi.sınavsız öğretmeleri aldılar aldılar.bu neyin sınavı şimdi.bir önceki sınavla ilköğretimden anadolu lisesine geçtim.1,5 yıl çalıştım norm fazlası oldum.tekrar ilköğretime geri geldim.hiç yerinizden oynamayın derim.

Arkadaşlar ben bir şey sormak istiyorum. Sözleşmeli çalışılan süre bu 3 yıl öğretmenliğe dahil mi? 2008 de sözleşmeli başlayıp 2010 da kadroya geçen biri sınava girebilir mi? :oops:

bil_teknik' Alıntı:
Anadolu Teknik Meslek Liseleri için sınava girmeye gerek varmıdır?
Şu an yok, BÖTE mezunu değilseniz, tayininiz çıkarsa okul içindeki
Meslek Lisesi, Anadolu Meslek Lisesi, Teknik Lise ve Anadolu Teknik Lise derslerine karışık giriliyor, programa göre ne denkgeldiyse, çokta farketmiyor zaten.

Geri