Anadolu Lisesi Sınavı 10 Mart 2012

Kodla Büyü
ben geçen sene il içinde norm fazlasından dolayı anadolu lisesine atandım. sınavada hiç girmedim ne olacak şimdi. ben girmek istemiyorum...

Benim soruma kimse cevap vermemiş :( Sözleşmeli çalışılan süre bu 3 yıl öğretmenliğe dahil mi? 2008 de sözleşmeli başlayıp 2010 da kadroya geçen biri sınava girebilir mi? :cry:

Ben şimdi böte mezunuyum sınavı kazanırsam anadolu meslek liselerine atanabilcek miyim?Önemli...

i_ersen' Alıntı:
ben geçen sene il içinde norm fazlasından dolayı anadolu lisesine atandım. sınavada hiç girmedim ne olacak şimdi. ben girmek istemiyorum...
aynı durumdayız hocam ne olacağı belirsiz..

ben 2 yıldır anadolu liselerinde çalışıyorum. son 1.5 yıldır da güzel sanatlar lisesindeyim. norm fazlası duruma düşmemem için okul elinden geleni yapıyor. avantajları da var dezavantajları da. ama ben güzel sanatlar için konuşursam eğer okulun toplam öğrenci sayısı 175. labın kontrolü falan çok kolay oluyor.Ben anadolu lisesi tavsiye ederim ama ders saatleri ilköğretimde neyse aynı. 6 saat dersim var.

serko78' Alıntı:
Son sınava girip tayin istememiştim bu sınava girmeden tayin isteyebiliyor muyum?

:!: Ben de hocam gibi geçen sınava girdim ama ilçede doğru dürüst yer açılmadığından istemedim. Şimdi o puan ne oldu, buna tekrar girmek gerekir mi?

serko78' Alıntı:
Son sınava girip tayin istememiştim bu sınava girmeden tayin isteyebiliyor muyum?

hocam sınava girip atama istememişseniz tekrar sınava girmeniz gerekir. anadolu liselerine yeniden atama daha önce anadolu lisesinde çalışmış öğretmenler için. fakat sınavdan aldığınız puanın geçerlilik süresi ile ilgili bilgim yok

eses' Alıntı:
i_ersen' Alıntı:
aynı durumdayız hocam ne olacağı belirsiz..

Anadolu liselerine sınavla atanma bir ara kalktı, sonra durum mahkemelik oldu sanırım, hatta ilk atamada bile başlayanlar olması lazım, sizinki de o döneme denkgelmiş olabilir. Bence nolur nolmaz Anadolu lisesinde kalmak istiyorsanız sınava girin.

serko78' Alıntı:
Sınavlarla alımda son sınav puanı baz alınıyor hocam. Önceki sınavın puanları son sınavla geçersiz olur.

Ben zaten anadolu lisesine sınavsız geçiş yaptım norm durumundan sınavsız geçiliyor.Fen lisesi istiyorsanız girebilirsiniz.

Sözleşmeli çalışılan süre bu 3 yıl öğretmenliğe dahil mi? 2008 de sözleşmeli başlayıp 2010 da kadroya geçen biri sınava girebilir mi? :cry:

euners' Alıntı:
Sözleşmeli çalışılan süre bu 3 yıl öğretmenliğe dahil mi? 2008 de sözleşmeli başlayıp 2010 da kadroya geçen biri sınava girebilir mi? :cry:

Kılavuzda aylıksız izinler hariç diyor, sözleşmeli ile geçen süreden bahsetmiyor, zaten khk ile sürelerin birleşmiş olması lazım, mebbisteki görev sürenize bir bakın bence..

bende hocamla benzer durumdayım mebbisde görev sürem 3 yıldan fazla görünüyor ama başka forumlarda dahil edilmez sözleşmeli olan zaman deniyor buna net bir açıklama yok sanırım :S

Bu 80 tl de neyin nesi ya ÖSYM sınavları bile 35-40 tl bu ücret çoooook fazla bu konuda bakanlığı mail yağmuruna tutmak lazım herkes tepki gösterirse belki biraz düşürürler.

Bir de bu sınav ücreti mutlaka bankaya elden yatacak diyor, internetten yatırılamaz diyor bunun mantığı nedir ya bu zamanda herşey internet üzerinden yapılırken illaki bankaya gidip sıra mı bekleyecez, bunu yazan uygulayan kimse kendini bu zamana göre güncellemesi lazım

bilgilisayar' Alıntı:
Bu 80 tl de neyin nesi ya ÖSYM sınavları bile 35-40 tl bu ücret çoooook fazla bu konuda bakanlığı mail yağmuruna tutmak lazım herkes tepki gösterirse belki biraz düşürürler.

Bir de bu sınav ücreti mutlaka bankaya elden yatacak diyor, internetten yatırılamaz diyor bunun mantığı nedir ya bu zamanda herşey internet üzerinden yapılırken illaki bankaya gidip sıra mı bekleyecez, bunu yazan uygulayan kimse kendini bu zamana göre güncellemesi lazım

çok doğru hocam.

Arkadaşlar peki hangi kaynaklardan hazırlanmayı düşünüyorsunuz. İlk defa bu sınava girmeyi düşünüyorum. Bu konuda kaynak önerisini paylaşan olursa sevinirim..

ebrg' Alıntı:
Arkadaşlar peki hangi kaynaklardan hazırlanmayı düşünüyorsunuz. İlk defa bu sınava girmeyi düşünüyorum. Bu konuda kaynak önerisini paylaşan olursa sevinirim..

yav hocam 80lira sınav kitap alacaksın bi o kadar da o
sonra da norm fazlası olacaksın...

arkadaşlar aylıksız izin hariç 3 yıl şartı arıyor ama ben aylıksız izinde iken de asker öğretmen olarak yaptım bu çelişki nasıl olacak şimdi.Aylıksız izin hariç diyerek asker öğretmenlik sürelerini iptal etmişler.

Bote mezunuyum....
2010 da Anadolu sınavına girdim.
76 puan aldım
Şimdiye Bursa merkezde hiç bir Anadolu Lisesi başvuru için açılmadı...

Atanabilmek için sınav puanın+taktir+teşekür+hizmet yılı toplanır..

Teknik ve meslek liseleri başvuru yapamıyorsunuz. Anadolu lisesine atanmak için bekleyeceksiniz ki oda ilinizde kadro açılırsa....

Bu bakanlığın ne yapmaya çalıştığını sanırım ben hiç anlayamayacağım.

Malumunuz Türkiye'deki liseler ya anadolu ya meslek lisesi olacak denildi. Bir sürü genel lise anadolu lisesine dönüştürüldü, yeni okullar açıldı ve bunlar 2011-2012 eğitim öğretim döneminde öğrenci aldılar. Çoğuna ilk atamayla öğretmenler sınavsız geldi. Artık anadolu lisesi sınavı yapılmayacak, sadece güzel sanatlar, sosyal bilimler ve fen liselerine sınavla öğretmen alınacak denildi.

Şimdi de tekrar anadolu lisesi sınavı duyurusu yapılıyor. Anadolu liselerine sınavsız atananlar ne olacak?

Hem bu sınava öğretmenler neden fahiş ücretler(80 TL) verip tekrar tekrar girmek zorunda? Birkez sınava girmek neden yeterli olmuyor? Sınava giren öğretmen iki-üç sene sonra kabuk mu değiştiriyor? Aynı öğretmen anadolu lisesine atanmışsa, bir daha sınava girmesine gerek yok ama bizim gibi bahtsız bir branştaysa ve tercih edebileceği okul yoksa defalarca sınava girsin girsin dursun.

Adalet bunların neresinde?

netame' Alıntı:
euners' Alıntı:

Kılavuzda aylıksız izinler hariç diyor, sözleşmeli ile geçen süreden bahsetmiyor, zaten khk ile sürelerin birleşmiş olması lazım, mebbisteki görev sürenize bir bakın bence..

bu konuda hala net bir bilgi yok??? girebilecek miyiz giremeyecek miyiz nasıl anlayacağız . önce 80 tl yatırıp sonra açılırsa sistem giriş yapıcaz yoksa kısmet mi diyeceğiz :lol:

kafama takılan sorular :D
1) Anadolu Teknik Lisesinde çalışabilmek için sınava girmeye gerek varmı ?
sanırım EVET diyeceksiniz. ( Her türlü anadolu lisesi dediği için ) :D
2) Eğer yukarıdaki sorunun cevabı evet ise ATL lerde sadece bilişim bölümü yok. Elektrik, elektronik, makina vb. bölümlerde var atl bünyesinde. Burada söyle bir soru çıkıyor karşımıza. bu branşlar niye klavuzda yok :)

Anadolu Teknik Lisesinde çalışabilmek için sınava girmeye gerek varmı ?

Geri