Anadolu Lisesi Sınavı 10 Mart 2012

Kodla Büyü
Anadolu Kız Teknik ve Meslek Lisesinde çalışıyorum, ama okulun düz bölümü de var. Ben ve diğer arkadaşlarım Kız Meslek Lisesi kadrosundayız fakat bölüm öğrencileri Anadolu bölümünden. Düz bölümün bilişim alanı yok. Bu durumda bizim sınava girmemiz gerekir mi gerekmez mi?

@kadirkayabey hocam,
Memuriyete Esas : 3 Yıl 11 Ay 15 Gun
Memuriyete Başlama Tarihi : 29/02/2008 Emekliliğe Esas : 3 Yıl 10 Ay 8 Gun
(MEB)da İlk Gör.Baş.Tarihi : 29/02/2008 Öğretmenliğe Esas : 3 Yıl 11 Ay 15 Gun

10 martta 4 yıl 10 günlük öğretmen olacağım. bunun 1 yılı asker öğretmenlik. askerliğimi yedek subay öğretmen olarak yaptım. 1 yılı da stajyerlik ama stajyerlik süresi düşülmeyecek sanırım
bu durumda ben sınava girebiliyorum. di mi ?

tanes' Alıntı:
Anadolu Kız Teknik ve Meslek Lisesinde çalışıyorum, ama okulun düz bölümü de var. Ben ve diğer arkadaşlarım Kız Meslek Lisesi kadrosundayız fakat bölüm öğrencileri Anadolu bölümünden. Düz bölümün bilişim alanı yok. Bu durumda bizim sınava girmemiz gerekir mi gerekmez mi?
Ben de benzer durumdayım. Parayı yatırmadım ama başvuru yapmaya kalktığımda "Anadolu Liselerinde görev yapan öğretmenler başvuru yapamaz." hatasıyla karşılaştım. Bir de siz dener misiniz?

Banka dekontunu dün yatırmıştım şimdi başvuru yapmak için girdim. Banka dekont bilgilerinize ulaşılamıyor diyor şuan. Gündüz böyle bi sorun yoktu şimdi başvuru yapamıyorum. şuan böyle bi sorun yaşan var mı? Şistemdemi hata yoksa bankada mı ?

Atl ve Aml türü okullara yani adında anadolu ifadesi geçen mesleki eğitim veren her türlü okula bu sınavla öğretmen alınmayacak.
Bu okullara sadece İl içi, iller arası ve özür durumu atamalarıyla öğretmen alınacak.

Klavuzdaki her türdeki anadolu lisesine ifadesine kanmayın.

Olmayacak.
Nedeni ise bariz sınava girecek öğretmenlerin adları arasında bilişim dışında hiçbir meslek dersi öğretmeninin adı geçmemekte.
Dediğiniz gibi bu liselere sınavla atama planlansaydı bir sürü anadolu türü okul var bu okulların meslek dersleri öğretmenlerine de sınava giriş hakkı tanınmalıydı. Eğer yapılacaksa ve ben elektronik öğretmeniysem bu şekilde bir sınava aldınmadığım için dava açardım.

Keşke bu şekilde olmasaydı. Sınavsız oralarda başlamışlar devam etse ve bundan sonra alınacaklar atanacaklar sınavla alınsa ama olmayacak gibi.

Bilişim öğretmeni - Yarı kültür yarı meslek dersi öğretmeni gibi algılanıyor meb tarafından anladığım. :)
İlköğretim ve lise matematik öğretmenliği gibi bilişim teknolojileri alımlarınında 2 farklı başlık altında yapılması gerekiyor bence.
İlk atamada bu şekilde farklılık gözetilerek atama yapılmalı.

Bilişim öğretmeni (Böte mezunları)
Bilişim Teknolojileri alan Öğretmeni (Tef mezunları)

Böte mezunları mağdur edildi oldukça, tef mezunları her türlü alana başvurabilir durumda ama onlara çoğu yer kapalı.
Böte mezunlarınında kısmen bir artısı olan bir şeyler yapılmalıki bu ayrım bu ikilem bitsin.

Not: Böte mezunu değilim.

Arkadaşlar başvuru mebbisteki başvuru işlemlerinden yapılıyor değil mi? Ben bankaya parayı yatırdığım halde and. liselerine başvuru diye bir seçenek göremiyorum ekranda. Bu durumu yaşayan birileri var mı?

easytr' Alıntı:
Rüzgara Karşı'' Alıntı:
@kadirkayabey hocam,
Memuriyete Esas : 3 Yıl 11 Ay 15 Gun
Memuriyete Başlama Tarihi : 29/02/2008 Emekliliğe Esas : 3 Yıl 10 Ay 8 Gun
(MEB)da İlk Gör.Baş.Tarihi : 29/02/2008 Öğretmenliğe Esas : 3 Yıl 11 Ay 15 Gun

10 martta 4 yıl 10 günlük öğretmen olacağım. bunun 1 yılı asker öğretmenlik. askerliğimi yedek subay öğretmen olarak yaptım. 1 yılı da stajyerlik ama stajyerlik süresi düşülmeyecek sanırım
bu durumda ben sınava girebiliyorum. di mi ?

:) göreve 11 gün önce başlamamış olsaydınız yada bu sınav 10 mart değil 2 martta yapılıyor olsaydı sınava giremezdiniz. ama şu durumda girebiliyorsunuz.sorun yok.

Hocam çıktıktan sonra yazmışsın yeni gördüm
Girebiliyorsunuz hocam

2. BAŞVURU ŞARTLARI
Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri ile Her Türdeki
Anadolu Liseleri Öğretmenleri Seçme Sınavı’na başvuracak adaylarda; aylıksız izinler hariç
olmak üzere 10 Mart 2012 tarihine göre (3) yıl hizmeti olmak koĢulu yanında; ilgili
Yönetmelik’in 8’inci maddesinde belirtilen;
a. Talim ve Terbiye Kurulunun öğretmenliğe atanacakların belirlenmesine ilişkin kararlarına
göre alanı atanacağı eğitim kurumuna atanmaya uygun olmak.
b. Alanında en az 3 yıl öğretmenlik yapmış olmak şartıyla başvuru tarihi itibarıyla Bakanlık
kadrolarında öğretmen olarak ya da diğer hizmet sınıflarında görev yapıyor olmak.

arkadaşlar okullar zaten dolu veya norm yok o yüzden 80 tl ve zaman ve stres bence uzak durun derim. bu arada idarecilik atamasında ben anadoluda çalışmayan biri olarak anadolu lisesini tercih ettim ve iptal edilmedi ve atanan çok arkadaşım var. hem daha yeni atamada bile anadolu liselerini ilk atamaya açmışlardı. idarecilik tercihlerimde anadolu sınavı falan yazmıyordu sadece anadolu lisesinde çalıştım diye bir buton vardı ve çalışanlar onu işaretliyorlardı o da anadolu lisesi için değilde fen ve sosyal bilimlere başvurabilmek içindi bilginize.
eğer fen, sosyal bilimler ve bilim sanat için istiyorsanız girin yoksa girmeyin derim herkese herşeyin hayırlısı olsun artık birazda olsa sınavlardan uzak durup kendimi iyice yaşlandırmak istemiyorum, biraz huzur arıyorum...

arkadaşlar anadolu lisesine geçen yıl sınavsız atandım ama malesef klavuzda buna dair bilgi yok şimdi bizlerde girecekmiyiz? yoksa kadromuz anadoluda diye sınava giriş başvurularımızı kabul etmeyeceklermi?
:(( üff yoruldum ya ben bu bakanlığın saçma sapan işlerinden... bu durumda olan yaklaşık 17.000 öğretmen varmış ilk atamalar var evini yurdunu değiştirenler var...

Halen Anadolu statülü bir okulda görev yapan ve sınavsız atanan tüm öğretmenler hizmet puanları ne olursa olsun aşagıdaki yazı ve Danıştay kararları geregince norm kadro fazlası konumuna düşmüş durumdadırlar . Bu nedenle bu öğretmenlerimizin kesinlikle bu sınava girmeleri gerekmektedir.

Ayrıca tüm liselerin Anadolu türü okullara dönüştürülmesi nedeniyle Anadolu statülü olmayan okullarda görev yapan tüm öğretmenlerimizinde daha rahat yer değiştirme siteginde bulunabilmeleri norm akdro fazlsı olma durmuna düşmemeleri nedeniyle açılan bu sınava girmeleri gerekmektedir.

Kısacası meslekçi olmayan (Anadolu sağlık Meslek Lisesindeki ve diger tüm meslek liselerindeki Kültürcüler dahil) tüm ortaöğretim öğretmenlerimizin bu sınava girmeleri gerekmektedir.
Danıştay kararları üzerine Anadolu statülü okullara sınavsız atanan öğretmenlerin norm kadro fazlası olması gerektiğine dair

Bu yazının ne anlam geldiğini açıklamaya çalışırsak;

Bilindiği üzere;

a)19/12/2010 tarihli ve 27790 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Fen Liseleri ve Sosyal Bilimler Liselerinin Öğretmenleri ile Güzel Sanatlar ve Spor Liselerinin Beden Eğitimi, Müzik ve Görsel Sanatlar/Resim Öğretmenlerinin Seçimi ve Atamalarına Dair Yönetmelik hakkında açılan bir davada Danıştay İkinci Dairesinin 12.7.2011 günlü, 2011/1488 Esas Sayılı kararı ile (Ek–1) Yönetmeliğin “kapsam” başlıklı 2.maddesinde her türdeki Anadolu liselerine yer vermemek suretiyle eksik düzenlemenin ve “Kazanılmış haklar” başlıklı Geçici 1.maddede her türdeki Anadolu Liselerinde görev yaptıktan sonra herhangi bir nedenle ayrılmış olan öğretmenlere yer vermemek suretiyle eksik düzenlemenin yürütmesinin durdurulmasına karar verilmiştir.

b)19/12/2010 tarihli ve 27790 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Fen Liseleri ve Sosyal Bilimler Liselerinin Öğretmenleri ile Güzel Sanatlar ve Spor Liselerinin Beden Eğitimi, Müzik ve Görsel Sanatlar/Resim Öğretmenlerinin Seçimi ve Atamalarına Dair Yönetmeliğin “Yer değiştirme” başlıklı 21 maddesi, 2 fıkrasının; “Bu Yönetmelik kapsamında sayılan eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler, yer değiştirmelerinde, fen liseleri arasında ya da fen liselerinden sosyal bilimler liselerine, sosyal bilimleri liseleri arasında ya da sosyal bilimler liselerinden fen liselerine yer değiştirme suretiyle atama isteğinde bulunabilirler. Yer değiştirme suretiyle atamalarda, kapsamda sayılan eğitim kurumlarına hizmet puanı yetersizliği ya da ihtiyaç bulunmaması nedeniyle atanamayan öğretmenler istemeleri halinde kapsam dışındaki eğitim kurumlarına da atanabilirler.” yürütmesi Danıştay İkinci Dairesinin 12.7.2011 günlü, 2011/1486 Esas sayılı kararı ile durdurulmuştur. (Ek–2)

Danıştay 2. Dairesinin 2011/1486 Esas sayılı kararının gerekçesinde; “19.12.2010 günlü ve 27790 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren dava konusu “Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Fen Liseleri ve Sosyal Bilimler Liselerinin Öğretmenleri İle Güzel Sanatlar ve Spor Liselerinin Beden Eğitimi, Müzik ve Görsel Sanatlar/Resim öğretmenlerinin Seçimi ve Atamalarına Dair Yönetmelik”in “Kapsam” başlıklı 2. maddesinin; Danıştay 2. Dairesi’nin 12.7.2011 günlü, 2010/1488 Esas sayılı kararıyla; “öğrencilere bir yabancı dil öğretmek, yurt içinde ve yurtdışında yabancı dilden faydalanarak bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izleyebilmek, öğrencilerin ilgi, yetenek ve başarılarına göre yüksek öğretim programlarına hazırlanmalarını sağlamak amacıyla kurulmuş olan ve öğrencileri özel yöntemle seçilen Anadolu liselerinde görev yapacak öğretmenlerin de, emsalleri içinde temayüz etmiş olanlar arasından seçilmesi gerektiği tabii olup, öğrencileri aynı yöntemle seçilen fen liseleri, sosyal bilimler liseleri ile Anadolu liseleri arasında öğretmen atamaları yönünden ayrıma gidilerek dava konusu Yönetmelikte her türdeki Anadolu lisesi öğretmenlerine yer verilmemesinde hukuka uyarlık bulunmamaktadır.” gerekçesiyle yürütülmesinin durdurulmasına karar verilmiştir.

Buna göre, anılan 21. madde hükmünün her türdeki Anadolu liseleri öğretmenleri yönünden de uygulanacağı tabiidir.

Bu durumda, fen liseleri öğretmenleri ile sosyal bilimler liseleri öğretmenlerinin kendi içinde ya da bu iki kurum arasında yer değiştirebileceğini düzenleyen Yönetmeliğin dava konusu 21. maddesinin 2. fıkrasında, her türdeki Anadolu Lisesi öğretmenlerine yer verilmemesinde eksik düzenleme nedeniyle hukuka uyarlık bulunmamaktadır.” ifadeleri yer almaktadır.

Bu Danıştay kararlana istinaden; Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün 22/11/2011 tarihli, 78359 sayılı ve “Norm kadro fazlası Öğretmenlerin belirlenmesi” konulu yazılarında; “ Norm kadro fazlası öğretmenlerin tespit edilmesinde, Anadolu Lisesi öğretmenlerinin ayrı değerlendirilip değerlendirilemeyeceğine ilişkin yazı incelenmiştir.

19/12/2010 tarihli ve 27790 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Fen Liseleri ve Sosyal Bilimler Liselerinin Öğretmenleri ile Güzel Sanatlar ve Spor liselerinin Beden Eğitimi, Müzik ve Görsel Sanatlar/Resim Öğretmenlerinin Seçimi ve Atamalarına Dair Yönetmelikin bazı maddelerinin iptali talebiyle Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) tarafından ve bireysel açılan davalar sonucunda; Danıştay İkinci Dairesinin 12/07/2011 tarihli ve 2011/1488 Esas sayılı yürütmeyi durdurma kararı ve Danıştay İkinci Dairesinin 12/07/2011 tarihli ve 2011/1486 Esas sayılı yürütmeyi durdurma kararı ile söz konusu Yönetmeliğin “Kapsam” başlıklı 2′nci maddesinin, “Yer değiştirme” başlıklı 21’inci maddesinin 2′nci fıkrasının ve “Kazanılmış haklar” başlıklı Geçici 1 ‘inci maddesinin yürütülmesinin durdurulmasına karar verilmiştir.

Bu bağlamda Anadolu lisesine dönüştürülen eğitim kurumları ile genel ve Anadolu kısmı bulunan birleşik eğitim kurumlarında Anadolu Lisesi statüsünde bulunan öğretmenlerin Anadolu lisesindeki derslere girmeleri gerektiğinden bu durumda olan öğretmenlerin ders dağılımlarının buna göre yapılması gerekmektedir.” açıklamasında bulunulmuştur.

Buna göre;

1–19/12/2010 tarihinden önce Anadolu statülü okullarda (Anadolu lisesine dönüştürülen eğitim kurumları ile genel ve Anadolu kısmı bulunan birleşik eğitim kurumları, Anadolu liseleri) görev yaptıktan sonra herhangi bir nedenle ayrılmış olan öğretmenler ile her türlü Anadolu liselerine yazılı, sözlü ya da mülakat/uygulama sınavları sonucuna göre Anadolu statülü okullara atanarak bu liselerde görev yapanlar öncelikle norm kadroya dâhil edileceklerdir.

2–19/12/2010 tarihinden sonra Anadolu statülü okullarda (Anadolu lisesine dönüştürülen eğitim kurumları ile genel ve Anadolu kısmı bulunan birleşik eğitim kurumları, Anadolu liseleri) görev yaptıktan sonra herhangi bir nedenle ayrılmış olan öğretmenler ile her türlü Anadolu liselerine yazılı, sözlü ya da mülakat/uygulama sınavlarını kazananlardan (kazanılmış hakları olanlar) Anadolu statülü okullara atanan veya yer değiştiren öğretmenler norm kadroya dâhil edileceklerdir.

3–19/12/2010 tarihinden sonra Anadolu statülü okullara (Anadolu lisesine dönüştürülen eğitim kurumları ile genel ve Anadolu kısmı bulunan birleşik eğitim kurumları, Anadolu liseleri) atanan veya yer değiştiren öğretmenler norm ihtiyacı olsa bile norm kadro fazlası olacaklardır.

Ekler

1) Danıştay İkinci Dairesinin 12.7.2011 günlü, 2011/1488 Esas Sayılı kararına ulaşmak için tıklayınız.

2) Danıştay İkinci Dairesinin 12.7.2011 günlü, 2011/1486 Esas sayılı kararın ulaşmak için
kaynak: http://www.kamusitesi.com/dikkat-onemli ... urusu.html

teşekkürler kadikayabey hocam... :+1: anlaşılan oturup çalışıcaz ....peki özel alan bilgisi konularında office2003 yoksa 2007-2010 baz alıcaz okullarda halen 2003 okutulmakta ?? insan nerden baslamalı bilemiyor ??

Arkadaslar ben onayladım, okul onayladı fakat çıktıyı ilçeye götürecek miyiz anlamadım. kılavuz yok diyor, memur getir diyor... anlamadım...

Ücreti henüz yatırmadım ancak , başvuru sayfasından giriş yapmayı denediğimde 10/03/2012 itibariyle belirtilen branşlarda 3 yıl görev yapmış olmalısınız diyor.

eyolcu' Alıntı:
Arkadaslar ben onayladım, okul onayladı fakat çıktıyı ilçeye götürecek miyiz anlamadım. kılavuz yok diyor, memur getir diyor... anlamadım...

Bende onaylattım ama klavuzda ilçeye gidecek denmediği için okula bıraktım.

spring' Alıntı:
teşekkürler kadikayabey hocam... :+1: anlaşılan oturup çalışıcaz ....peki özel alan bilgisi konularında office2003 yoksa 2007-2010 baz alıcaz okullarda halen 2003 okutulmakta ?? insan nerden baslamalı bilemiyor ??

hocam sınavı yapanlar ya da onların kazanmasını istediği kişiler 2003 biliyor galiba ki 2009 sınavında office 97 soruları var !!

peki ben geçen sene sınavsız olarak anadolu lisesine atanan öğretmenlerden biriyim. sizce bana ekran açarmı ? ve kazandığım takdirde okulumda kalmama izin verirlermi?

arkadaşlar bu il dışı tayin düşünüyorum sınavda da başarılı olursak gittiğimiz yerdede tercih yapabiliyormuyuz yoksa sınava girilen yer için demi tayin isteyebiliyoruz

gececiler' Alıntı:
"10/03/2012 tarihi itibariyle belirtilen branşlarda en az 3 (üç) yıl öğretmenlik yapmış olmanız gerekmektedir."
5 yıllık öğretmenim 2 yıldır lisede calısıyorum boyle bi uyarı veriyo
yani ilköğretimdeki çalışmaları saymıyo mu?
ilköğretimdeki arkadaslar denermisiniz sizde nasıl uyarı?
http://basvurular.meb.gov.tr/bsv1/AndFe ... iksor.aspx
DotCom' Alıntı:
Ücreti henüz yatırmadım ancak , başvuru sayfasından giriş yapmayı denediğimde 10/03/2012 itibariyle belirtilen branşlarda 3 yıl görev yapmış olmalısınız diyor.

Aynı sorun bende de geçerli. Ücreti henüz yatırmadığımız için böyle bir uyarı alıyor olabilir miyiz?

seraser' Alıntı:
Aynı sorun bende de geçerli. Ücreti henüz yatırmadığımız için böyle bir uyarı alıyor olabilir miyiz?
Hayır. Ücreti yatırmayanlara dekontla ilgili uyarı geliyor. Bir an evvle yanlışlığı düzelttirin.

seraser' Alıntı:
gececiler' Alıntı:
"10/03/2012 tarihi itibariyle belirtilen branşlarda en az 3 (üç) yıl öğretmenlik yapmış olmanız gerekmektedir."
5 yıllık öğretmenim 2 yıldır lisede calısıyorum boyle bi uyarı veriyo
yani ilköğretimdeki çalışmaları saymıyo mu?
ilköğretimdeki arkadaslar denermisiniz sizde nasıl uyarı?
http://basvurular.meb.gov.tr/bsv1/AndFe ... iksor.aspx
DotCom' Alıntı:

Bende de aynı şey yazıyor..
Yarın başvurmayı düşünüyordum..
Deneyeyim dedim.
... belirtilen branşlarda en az 3 (üç) yıl öğretmenlik yapmış olmanız gerekmektedir.

Bu arada 7. yılımı çalışyrm
Anlam veremedim.

Geri