Anadolu Lisesi Sınavı 10 Mart 2012

Kodla Büyü
arkadaşlar bu sınava girmenin bi mantığı kaldımı .en son yapılan sınava girmiş biriyim ..ilde sadece 3 okul açıldı (onlarda ilçelerdi) ve yerleşemedim .yine aynısı olur bence ..ilk 3 e giricem diyede oturup dersmi çalışıcaz...80 tl ücret verip birde..ama şunuda düşünüyo insan girelim yanımıza kar mı kalır? :?

Anadolu Lisesinde Bilişim Teknolojileri dersi, diğer seçmeli dersler gurubunda yer almaktadır. 1 veya 2 saat seçilebiliyor. Nasılsa formatörsün..diğer hocalar ek ders alsın diye 1 saat seçilebilir...norm fazlası olursunuz.. Norm fazlası atamasıyla başka bir okula geçtim..

Arkadaşlar bişey sormak istiyorum.Bu sınava girmez isek eğer il dışı atamalarında başka ilde açılan anadolu liselerini tercih edemiyormuyuz.Eğer tercih ediyorsak hangi puana göre tercih ediyoruz hizmet puanımı yoksa sınav puanımı.

Şu an Anadolu Lisesinde görev yapanlar bu sınava tekrar girecekler mi? Bununla ilgili bilgisi olan var mı? Daha önceki yıllarda kadrosu Anadolu Lisesinde bulunanlan bu sınava giremiyorlardı.

ağustos 2011'de eş durumuyla sınava girmeden şu an çalıştığım anadolu lisesinde norm fazlası mı oluyorum?

Daha önce sınavla anadolu lisesine geçtim, 3 yıl çalıştım.
iller arası tayinde tekrar ilköğretime döndüm.
Şimdi Anadolu lisesine tekrar geçiş için sınava mı giriyorum, yoksa tekrardan yerleştirme zamanını mı bekliyorum?
Bilen var mı?

Şimdi baktım, mebbis de Anadolu lisesi yerleştirilme bilgisi boş görünüyor, normal mi?

Arkadaşlar sınav merkezleri ile ilgili bilgisi olan varmı? Her ilde yapılacakmı yoksa belirlenen merkezi illerde mi yapılacak?

:verymad: :verymad: 80 TL :verymad: :verymad:

klavuzun 7. sayfasındaki
i. Sınavdan sonra uygulama sınavını valilikler yapacaktır.
kılavuzdaki bu cümle ne anlama geliyo acaba bilen var mı?

mustiturka' Alıntı:
Arkadaşlar sınav merkezleri ile ilgili bilgisi olan varmı? Her ilde yapılacakmı yoksa belirlenen merkezi illerde mi yapılacak?

:verymad: :verymad: 80 TL :verymad: :verymad:

81 il merkezinde olacak

Arkadaşlar kılavuzda şöyle bir ibare var

"Bu Kılavuz, Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nün Merkezi Sistem Sınav
Yönergesi hükümleri ile Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Fen Liseleri ve Sosyal Bilimler Liselerinin Öğretmenleri İle Güzel
Sanatlar ve Spor Liselerinin Beden Eğitimi, Müzik ve Görsel Sanatlar/Resim Öğretmenlerinin Seçimi ve Atamalarına Dair
Yönetmelik hükümleri ve 2012/… Numaralı Protokol hükümlerine göre hazırlanmıştır."(2012 Kılavuzu)

Bu ibareye göre her türdeki anadolu liselerine öğretmen alınmayacak. Ancak kılavuzun başlığında Her Türdeki Anadolu liseleri öğretmenleri diyor. 2009 yılının kılavuzunda ise bu ibare mevcut.

"Bu kılavuz, Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nün Merkezi Sistem Sınav Yönergesi
hükümleri ile Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri ile Her Türdeki
Anadolu Liseleri Öğretmenlerinin Seçimi
ve Atamalarına Dair Yönetmeliği hükümleri ve 2009/53 nolu Protokol hükümlerine
göre hazırlanmıştır."(2009 yılında yayınlanan kılavuz)

Sizce milli eğitim ne yapmaya çalışıyor??? Anadolu Lisesinde çalışıyorum ancak anadolu lisesi sınavına girmeden atandım. Şimdi sınava girmemiz gerekiyor mu gerekmiyor mu? Bir şeyi de düzgün yapsalar şaşarım yaa...

anlayamadığım bütün liseler anadolu unvanıyla süslenmedimi anadolu olmayan lise kaldımı? ATL de çalışan vede sınav görmemiş biçok arkadaşım var nasıl bi tezat sanırım bilmediğim çok şey var :)

easytr' Alıntı:
bolubeyi' Alıntı:
kafama takılan sorular :D
1) Anadolu Teknik Lisesinde çalışabilmek için sınava girmeye gerek varmı ?
sanırım EVET diyeceksiniz. ( Her türlü anadolu lisesi dediği için ) :D
2) Eğer yukarıdaki sorunun cevabı evet ise ATL lerde sadece bilişim bölümü yok. Elektrik, elektronik, makina vb. bölümlerde var atl bünyesinde. Burada söyle bir soru çıkıyor karşımıza. bu branşlar niye klavuzda yok :)

Anadolu Teknik Lisesinde çalışabilmek için sınava girmeye gerek varmı ?

böte mezunumusunuz?anadolu teknik liselere tef mezunu olup sınavı kazananlar atanabiliyor. meslek lisesi olduğu için böte tercih edemiyor. böteler, anadolu lisesi, anadolu güzel sanatlar v.s. yazabiliyoz.
hocam tef mezunuyum. eğer atl de çalışabilmek için bu sınava girmek gereiyorsa klavuzda hata var demektir. atl lerde sadece bilişim bölümleri yok. her zmanki gibi yine kafa karıştırmışlar :)

easytr' Alıntı:
gariplik şurda, liseler anadolu lisesine dönüşüyorsa neden hala sınav yapılıyor. hiç sınava girmemiş bir öğretmen cografyacı olsun. tüm genel liseler kapanınca anadolu sınavına girmedi diye bu öğretmen açıktamı kalacak
80 lira iyi para hocam toplasınlar bırak

arkadaşlar sürekli soruyorum ama cevap bulamadım.Asker öğretmenlik hizmet yılına dahil ediliyor mu? bilen var mı

Arkadaşlar Anadolu liselerinde biliyorsunuz sınavsız öğretmen alımları yapıldı ve halende devam ediyor, Şuan bir Anadolu Lisesinde çalışıyor olabilirsiniz ama mebsis te anadolu kadronuzun olması gerekir. kimse size gidin diyemez ama 1-2 sene sonra başka bir anadolu lisesine tayin istediğiniz zaman sınav puanı olan veya anadolu kadrosu olan biri ilsis puanı sizden düşük olsa bile öncelik onundur.

Şuan Anadolu lisesinde kadrosu olmayıpta atanmış arkadaşlara tavsiye ederim alımlarda muhtemelen kendi okullarına öncelik olur diye düşünüyorum.

bluemax35' Alıntı:
Arkadaşlar Anadolu liselerinde biliyorsunuz sınavsız öğretmen alımları yapıldı ve halende devam ediyor, Şuan bir Anadolu Lisesinde çalışıyor olabilirsiniz ama mebsis te anadolu kadronuzun olması gerekir. kimse size gidin diyemez ama 1-2 sene sonra başka bir anadolu lisesine tayin istediğiniz zaman sınav puanı olan veya anadolu kadrosu olan biri ilsis puanı sizden düşük olsa bile öncelik onundur.

Şuan Anadolu lisesinde kadrosu olmayıpta atanmış arkadaşlara tavsiye ederim alımlarda muhtemelen kendi okullarına öncelik olur diye düşünüyorum.

kadrosu olmayıp atanmış olmak ne demek hocam

easytr' Alıntı:
gariplik şurda, liseler anadolu lisesine dönüşüyorsa neden hala sınav yapılıyor. hiç sınava girmemiş bir öğretmen cografyacı olsun. tüm genel liseler kapanınca anadolu sınavına girmedi diye bu öğretmen açıktamı kalacak

hocam mahkemeden anadolu lisesine sınavsız atama döndüğü için yeniden sınavlı alıma gectiler, ayrıca tum liseler AL olmadı sanırım o projede nimet hanımla gitti bazı AL leri eski haline getirceklermiş (ne demekse "düz lise" olcakmıs) :S
sınavsınavdır bence girin cebinizde dursun sonra keske demektense ben girmeyi düşünüyorum en azından aksam 9 a kadar anadolu lisesinde bekleriz :P :P

Kadrosu olmayıpta atanmış olan derken şunu kastettim hocam şuan ilk atama veya yerdeğiştime ile anadolu lisesine atanmış ama sınav puanı olmayan anlamında söyledim , biliyorsunuz önceki yıllarda sınavla anadolu liselerinde görev alınabiliyodu ve görev alınca artık anadolu lisesi kadrosu almış oluyordunuz , umarım analatabilmişimdir.

ismailt' Alıntı:
arkadaşlar sürekli soruyorum ama cevap bulamadım.Asker öğretmenlik hizmet yılına dahil ediliyor mu? bilen var mı

hocam askerlik ücretsiz izin olduğu için dahil edilmez
mebbis te izinler kısmını kontrol edersen ne demek istediğimi anlarsın

Geri