versace' Alıntı:
phantosos' Alıntı:
AKADEMİA' Alıntı:
Hocam mahkeme işleri zordur. Ali hocamı ve Mustafa hocamı bu girişimlerinden dolayı tebrik ederim. Sormak istediğim 1-2 soru var müsadenizle. Sanırım Ali hocam avukat aracılığı ile dava açmış Mustafa hocam bireysel başvuru ile. Acaba bu davaların toplam maliyeti ne oldu size? Avukat parası, dosya parası, vekalet parası, .... ?
Bir de Ali hocam yeşil pasaporttan bahsetmiş. O konuyu biraz açar mısınız?
Hocam benim bir sendikam olmadığından
bireysel başvuru ile dava açtım. Ama tabii ki idari mahkemeler konusunda çok bilgili ve çok dava kazanmış (idare mahkeme - bölge idare mahkemesi - Danıştay nezdinde) bir avukat abimizle beraber hazırladık tüm evrakları. Onun yaptığı araştırmalar ve yaptığı yorum hiç bir emsal karara rastlamadım dedi gerek olumlu gerek olumsuz sonuçlu. Kendisi para istemedi ama beraber bir yemek yedik
Mahkeme harçlarını yatırdım masraf olarak, sanırım 150 TL civarında tuttu net hatırlamıyorum. Zaten şunu biliyorum davayı kazansam bile idare KESİNLİKLE itiraz edecek, Bölge İdare Mahkemesine. Orayı da kazansam Danıştay'a. Buna benzer bir süreçte (Asker dönüşü Eğitim - Öğretim Tazminatının Ödenmesi) aynen bu şekilde oldu, ben paramı 6 sene sonra alabildim. Her iki türlü de (kazansam İdare itiraz davası açacağından - Kaybetsem ben itiraz davası açacağımdan) avukat abimiz daha sonra benim adıma müdahil olacak.
Ali hocam sanırım 4. derece de, davayı kazanıp 3. dereceye inerse diye bahsetmiş olabilir
Saygılar,
Mustafa
Not: Hak verilmez, alınır.
hocam davaları idare mahkemesi bazında kaybedersen 500-1000tl arasında avukatlık ucretı eğer danıstay nezninde kaybedersen 1000tl ustu avukatlık ucretı odersın
ve tabıkı mahkeme masrafları
ıdare mahkemeleri davalar kanunlar hukmunde bakar ve YÖK eğitim iceriklerini gönderirse bence kaybedersin çünkü arkadaşlarda yazmış bir çok ders böte ile aynı değil...
Hocam tabii ki idare mahkemelerinin nasıl çalıştığını, neye göre karar verdiğini biliyorum. Kaybedersem avukat ücretini de tabii ki düşündüm ve parasını ayırdım bir köşeye. Önceki mesajlarımı okuduysanız benim amacım bu ikilemin ortadan kalkması. Yani ya branşları ayırsınlar, yada aradaki farkı kaldırsınlar diye davayı açtım. Benim davamın dayanak noktası Atölye ve Laboratuvar öğretmeni sayılmamız (tazminatı alabilmek) ve 1 derecenin verilmesi. Dava dilekçemde meslek liselerine atamayla ilgili bir istemde bulunmadım. Açıkçası çok umurumda da değil Meslek liselerinde çalışmak. Yine başka başlıklar altında önceki mesajlarıma bakarsanız Meslek liselerinin durumları ile ilgili tespitlerde bulunmuştum. Yine Teknik Öğretmen diye bir kavram yok diyen bakanlık yazısı ile; Yök'ün yapmış olduğu "Teknik Öğretmenler için Mühendislik Tamamlama" sınavı ile Bakanlığının nasıl bir çelişki içinde bulunduğu da dava dilekçemde belirtilmişti.
Yine tekrarlayayım; ayrıca bu konuya yazacağım son mesaj olacak bu dava sonuçlanana kadar. Tef mezunu arkadaşlarım haklarınızı bu kadar cansiperane savunurken, sizlerden ricam lütfen okullarınızın, bölümlerinizin, alanlarınızın, öğrenci kalitenizin ve modüler eğitimle ilgili sorunlarınıza cevap bulmak için yaptığınız çalışmalar ilgili de başlıklar görmek isterim. En azından branşınızın devamlılığı ile ilgili yapacağınız bu çalışmalar, özlük haklarınızı savunmanız kadar önemlidir.
Hepinize en derin saygı ve sevgilerimle,