Hocam çizelgeyi paylaşabilir misinizyeni bir uygulama herhalde.bu yabancı dil 5.sinif pilot uygulamasında.5.sınıfta bilişim yok.Teknoloji Tasarım dersi var. Pilot okullara ders çizelgesi geldi.
Hocam peki merak ettim bilişim dersi 6 7 8 hangi kademede var. Teknoloji tasarım ve bilişim dersi yer değiştirmeli diye düşünmüşümdür hep16 saat inligzce 4saat almanca 4 saat Türkçe 5saat matematik 3 saat fen 2 saat teknoloji tasarım 2 saat din kültürü 2 saat seçmeli İngilizce
Bilisim 5-6 tektaş 7-8
Resmi gazetede yayınlanmıyor çizelgelerResmi gazetede yayımlanmadan böyle bir çizelge olması mümkün mü?
Yönetmelik eklerinde görülüyor diye hatırladım.Resmi gazetede yayınlanmıyor çizelgeler
Tebliğler dergisinde yayınlanıyor
E biz nolacagizİmam hatipde var böyle sınıflar ,6da da devam yabancı ağırlıklı sınıf olarak
Yönetmelik eklerinde görülüyor diye hatırladım.
Sizin kaç saat dersiniz var hocam. Sanırım 6 Lara giriyorsunuz sadece. Seneye ne olacak pekiBizim okulda 5. Sınıflar yabancı dil ağırlıklı toplam 11 saat ingilizce dersleri var,beden müzik,bilisim,görsel sanatlar dersleri yok
Farklı olduğu kesin de . Bu pilotluk kaç sene devam edecek. Seneye altılar yine yabanci dil mi olacak.o zaaman ne yapacağızBu sene ki pilot uygulama zannedersem farklı çünkü 5.siniflara 2 saat Teknoloji Tasarım zorunlu cizelgede gözüküyor.
Hocam tüm besler yabanci dil ağırlıklı.sadece bir tane değilBildiğim kadarıyla bahsettiğiniz yabancı dil ağırlıklı eğitim tüm illerde pilot okullar seçilerek uygulanacak. Bu uygulamaya göre -yukarıda arkadaşların bahsettiği gibi- 16 saat zorunlu 2 saat seçmeli olmak üzere 18 saat ingilizce, 4 saat seçmeli almanca, 4 saat Türkçe, 5 saat matematik, 3 saat fen, 2 saat sosyal, 2 saat din, 2 saat tek-tas olacak. Toplamda 40 saat.
bu uygulama halihazırda uygulanan (ortaokul ve İho) yabancı dil ağırlıklı sınıflardan farklı ve her ilde belli sayılarda okul pilot olarak seçilecek. Pilot seçilen okulun tüm 5. sınıfları böyle olmayacak. Sadece 1 şube bu çizelgeye göre eğitim yapacak.
Pilot uygulamadan elde edilen verilere göre veli ve öğrenci talebine göre ağırlıklı yabancı dil eğitimi yapan şubeler artırılabilir diye düşünüyorum. Yine yararlı görülürse ülke genelindeki tüm 5. sınıflar böyle olabilir. Bu uygulamanın sadece 5. sınıfla sınırlı kalacağını tahmin ediyorum. Çünkü LGS'ye hazırlanırken öğrenciler arası (sınav dersleri açısından) adaletsizlik olur.