hocalarım laboratuvarlarınızda kullandığınız bilgisayar arıza formu var mı? Okul müdürümüz yaptığım işlemler için form düzenlememizi istedi.
hocam müdürüm kötü niyetli olarak istemiyor hazırlamamı. diğer laboratuvar için sırf ek-5 puanı yüksek olduğu için işten anlamayan bir hocamız şef oldu. muhtemelen makineler haşat olacak 3-5 aya. bu şekilde yaptığımız iş belli olacak.Ben olsaydım müdüre "ben teknik servis elemanı değilim öğretmenim. Dikkatinizi çekerim. Deyip. Bakmayın ucundan dokunup bilgisayarları toparladığıma bu benim görevim değil. Öğrenciler mağdur olmasın diye ilgileniyorum" Der konuyu kapatırdım. Ne formu manyak mı bu yahu
İşi yapıp yapmadığına dair elinde bir kanıt olsun istiyor muhtemelen hocam. Şefin görevi laboratuvarı çalışır halde tutmak. Yarın bir gün ders işleyen hocalar çalışmadığını söylerse şef orayı çalışır halde tutamazsa işini yapamamış olacak. Ben raporumu verdim işimi yaptım derse ne olacakOrtaöğretim kurumları yönetmeliğinde şefliğin sona ereceği haller bellidir. Müdürün böyle bir durum için şefliği sonlandırma ya da sonlandırmaya teklif etme hakkı yok. Ancak görevi yapmıyor diye soruşturma açar ve ceza alır uyarı vs.
Müdürünüzün böyle bir form doldurmanız isteme hakkı da yok. Eğer bahsettiğiniz kişi haklarını biliyorsa buna itiraz eder ki bence etmelidir. Müdür kafasına göre değil yönetmeliklere göre okulu yönetir.
Şeflikle ilgili evrak olarak yönetmelikte geçen tek şey ay sonunda yapılan işlerle ilgili okul idaresine rapor sunulmasıdır.
Bazı müdürler mesela şeflik ile ilgili plan falan ister. Öyle bir şey yok. Tek evrak ay sonu rapor..
Ben yapmıştım yine bozulmuş demek zor değil ki sayın hocam. Makina bu, yine bozulmuş der geçer. Çamura yatacak olan her türlü yatar.İşi yapıp yapmadığına dair elinde bir kanıt olsun istiyor muhtemelen hocam. Şefin görevi laboratuvarı çalışır halde tutmak. Yarın bir gün ders işleyen hocalar çalışmadığını söylerse şef orayı çalışır halde tutamazsa işini yapamamış olacak. Ben raporumu verdim işimi yaptım derse ne olacak