Bilgisayar arıza formu

Kodla Büyü

dokmeefrail

Süper Üye
Süper Üye
hocalarım laboratuvarlarınızda kullandığınız bilgisayar arıza formu var mı? Okul müdürümüz yaptığım işlemler için form düzenlememizi istedi.

Ben olsaydım müdüre "ben teknik servis elemanı değilim öğretmenim. Dikkatinizi çekerim. Deyip. Bakmayın ucundan dokunup bilgisayarları toparladığıma bu benim görevim değil. Öğrenciler mağdur olmasın diye ilgileniyorum" Der konuyu kapatırdım. Ne formu manyak mı bu yahu

Ben olsaydım müdüre "ben teknik servis elemanı değilim öğretmenim. Dikkatinizi çekerim. Deyip. Bakmayın ucundan dokunup bilgisayarları toparladığıma bu benim görevim değil. Öğrenciler mağdur olmasın diye ilgileniyorum" Der konuyu kapatırdım. Ne formu manyak mı bu yahu
hocam müdürüm kötü niyetli olarak istemiyor hazırlamamı. diğer laboratuvar için sırf ek-5 puanı yüksek olduğu için işten anlamayan bir hocamız şef oldu. muhtemelen makineler haşat olacak 3-5 aya. bu şekilde yaptığımız iş belli olacak.

Önceki cevabı şeflikle alakalı sorduğunuzu anlamadan yazdım.

Ortaöğretim kurumları yönetmeliğinde şefliğin sona ereceği haller bellidir. Müdürün böyle bir durum için şefliği sonlandırma ya da sonlandırmaya teklif etme hakkı yok. Ancak görevi yapmıyor diye soruşturma açar ve ceza alır uyarı vs.
Müdürünüzün böyle bir form doldurmanız isteme hakkı da yok. Eğer bahsettiğiniz kişi haklarını biliyorsa buna itiraz eder ki bence etmelidir. Müdür kafasına göre değil yönetmeliklere göre okulu yönetir.
Şeflikle ilgili evrak olarak yönetmelikte geçen tek şey ay sonunda yapılan işlerle ilgili okul idaresine rapor sunulmasıdır.
Bazı müdürler mesela şeflik ile ilgili plan falan ister. Öyle bir şey yok. Tek evrak ay sonu rapor..

Son düzenleme:
Ortaöğretim kurumları yönetmeliğinde şefliğin sona ereceği haller bellidir. Müdürün böyle bir durum için şefliği sonlandırma ya da sonlandırmaya teklif etme hakkı yok. Ancak görevi yapmıyor diye soruşturma açar ve ceza alır uyarı vs.
Müdürünüzün böyle bir form doldurmanız isteme hakkı da yok. Eğer bahsettiğiniz kişi haklarını biliyorsa buna itiraz eder ki bence etmelidir. Müdür kafasına göre değil yönetmeliklere göre okulu yönetir.
Şeflikle ilgili evrak olarak yönetmelikte geçen tek şey ay sonunda yapılan işlerle ilgili okul idaresine rapor sunulmasıdır.
Bazı müdürler mesela şeflik ile ilgili plan falan ister. Öyle bir şey yok. Tek evrak ay sonu rapor..
İşi yapıp yapmadığına dair elinde bir kanıt olsun istiyor muhtemelen hocam. Şefin görevi laboratuvarı çalışır halde tutmak. Yarın bir gün ders işleyen hocalar çalışmadığını söylerse şef orayı çalışır halde tutamazsa işini yapamamış olacak. Ben raporumu verdim işimi yaptım derse ne olacak

İşi yapıp yapmadığına dair elinde bir kanıt olsun istiyor muhtemelen hocam. Şefin görevi laboratuvarı çalışır halde tutmak. Yarın bir gün ders işleyen hocalar çalışmadığını söylerse şef orayı çalışır halde tutamazsa işini yapamamış olacak. Ben raporumu verdim işimi yaptım derse ne olacak
Ben yapmıştım yine bozulmuş demek zor değil ki sayın hocam. Makina bu, yine bozulmuş der geçer. Çamura yatacak olan her türlü yatar.

Yanlış anlamayın görevini yapmayan şef beni de rahatsız eder ama işlerin kanun yönetmelik çerçevesinde çözülmesi taraftarıyım. Özellikle müdürlerin kanun yönetmelikte olmayan şeyleir istemeleri ve yapmaları da acayip sinirimi bozar. Kendi müdürümüzle bir çok kez karşı karşıya gelmişizdir. Patron zihniyeti kamu için uygun değil. Haddini bilsin herkes.
Ben de okulumuzdaki 4 atölye şefinden biriyim. Ve görevini ciddiyetle yapan ilk 2 kişi içindeyim.
Dediğim gibi yönetmelikte tek resmi evrak ay sonu raporudur.

Hocam zaten atölye şefleri her ay sonu yapılan işlemler ile ilgili bir belgeyi okul idaresine sunar. Bizde bölüm şefimiz adımıza hazırlıyor sadece imza atıyoruz teslim ediyor.
Sebebi ise müfettişlerin bu evrakı idareden isiyor olması. Onlarda zorda kalmak istemiyor açıkçası.

BBNET
Geri