Bilgisayar Eğitimindeki Açıklarımız : Treni Kaçırıyor muyuz

Kodla Büyü

ebfo45

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
1,832
Sevgili arkadaşlar. Hakkı Öcal Hocamızın BT eğitimini konu alacağı online seminer 8 Mayıs Çarşamba saat 19:00 da. Hocamız bu başlığı takip edecek. Fakat üye alımı kapalı olduğu için cevap yazamıyor. Sizlerden ricam, yaşadığınız sorunları çok anlattınız ama bir de bu başlık altında dile getirmeniz. Ayrıca Türkiyedeki BT eğitimin nasıl olması hakkında da görüşlerinizi bekliyoruz.

Seminere kayıt ve ayrıntılı bilgi http://www.heryerdeegitim.com/onlineseminer
BJhKLIvCIAATNmm.png
 
teşekkürler sevgili hocam.
sorunlarımızın başında norm sorunu gelmekte.ders açısından baktığımızda ders süresinin 1 saat olarak uygulamalı olan bir derste yetersiz olmasıydı. bunu yeni dönemde 2 saate çıkararak çözdüler ama bu seferde seçmeli yaptılar. müfredatın güncellenmesi sabit kalmaması gerekmektedir.öğrencilerin ihtiyaçlarına yönelik olmalıdır. bt okur yazarlığını geliştirici yönde olmalıdır. şuan da okullarımızda bt dersleri çok zor şartlar altında işlenmektedir. bunun nedenleride öğrencilerin derse oyun dersi olarak bakmaları, kurulan bt sınıflarının ömürlerini tamamlamaları ve hiç bir yenileme yapılmaması, sağlam bt sınıflarının da müdürler tarafından normal sınıf açılması için kaldırılması. günümüzde bt önemli bir yer almasına rağmen Miili Eğitim de bt dersi en önemsiz ders bt öğretmeni de en gereksiz öğretmen gibi görülmektedir. Teşekkürler
 
Süper bir uygulama. Hocamıza buradan saygılar. Üyelik konusunda da hocam Yöneticilerimiz bu işi halleder. Hocamızı forumda görmek güzel olacaktır.
 
Resimler görünmediği için seminerin içeriğini buraya ekliyorum.


Hakkı Öcal Kimdir ?

1949 yılında Ankara'da doğdu. Ankara, Kırıkkale ve Yozgat'ta liseyi bitirdi. 1971'de Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'den mezun oldu. 1969 yılında Hürriyet gazetesinin Ankara bürosunda gazeteciliğe başladı.

Okulu bitirince, İstanbul'a atandı ve Hürriyet Haber Merkezi Müdür yardımcısı olarak çalıştı. İki yıl sonra gazetenin Yazi İşleri Müdürlüğü'ne atandı. 1975 yılında Boğaziçi Üniversitesi İdari Bilimler'de master'a başladı. Sonra doktoraya devam etti.

Halen bütçesini ABD Kongresi'nin verdiği Uluslararası Yayın Bürosu'nun Internet Hizmetleri Bölümü'nde IT uzmanı olarak çalışıyor.
Seminer'in konu başlıkları

Web Ne Gibi Beceriler Gerektiriyordu? Aletler İçin Internet ne gerektiriyor ?
BT Eğitmeni ile BT Uygulamalacıları arasında fark olmalı mı?
Kamusal Eğitim ve Halkın Dizginleri Alması.
Rakamlarla BT Eğitimi Durumumuz Nedir ?

Seminer Zamanı

Tarih : 8 Mayıs 2013
Saat : 19:00
 
En önemli sorunlarımızdan biri de bir sosyal ağa üye olmakla,google oyun yazıp oynabilmekle herkesin kendini bilgisayar okur yazarı sanması ve en acısı da eğitimden sorumlu kişilerin de bunu böyle kabullenmesi.Bilgisayar açıp kapamakla herşey bitti sanıyorlar.Ve diğer önemli bir husus da bt öğretmenlerine yapılan büyük haksızlık.Bt öğretmenleri yüksek puanlarla eğitim fakültesine girmiş ama okullarda değersiz bırakılmıştır.
 
sağol hocam. hakkı öcal kendini ispatlamış bir hocamız.. dediklerine katılıyorum..
 
Sayın hocam böyle başlık altında tek tek sorunları farklı cümlelerle karma karışık bir şekilde anlatacağımıza derneğin hazırlamış olduğu güzel dökümanlar var. http://www.bte.org.tr/belge/ne_oldu_ne_ ... ernegi.pdf



Bu arada sayın hocamı uzun yıllardır, takip etmekte ve bt alanında kendini bu kadar geliiştirmesine de gıptayla karşılamaktayım..
 
Hakkı hocam en önemli sorun bizlerin gençleri eğitememizden kaynaklanıyor.

Bir ortaokul öğrencisi 8. sınıf bitince, Kendi kişisel internet sayfasını hazırlayabilmeli, Kendi ihtiyacı olan programları kullanabilmeli ve program yazabilmeli, En azından Flash tasarım yapabilmeli, internet ve bilgi güvenliği konusunda iyi düzeyde bilgi sahibi olabilmeli. Hatta Cisco'nun BTT eğitimlerini tamamlamış olarak mezun olabilmeli.

Bu saydıklarım bu çağın gençlerinin hepsi için geçerli eğitimler.

Anadolu ve Fen liselerinde Bilişim eğitimi yapılamamakta. İleride Müh, Doktor olacak kapasitedeki öğrenciler üniye bilişim bilgisinden yoksun olarak gitmektedirler.
Lise öğrencisi kendi çabasıyla birşeyler yaparak bilişim öğrenimini yanlış doğru öğrenmeye çalışmakta. Bu bilgiler bile Lisedeki Öğretmenleri tarafından ne kadar iyi bilgisayar biliyor olarak karşılanmaktadır. Sebebi de oradaki hocaların en az 20 yıllarını meslekte doldurmuş olmalarıdır.

Liselerde görev yapan Fatih projesi için zorunlu görevlendirilen Bilişim Teknolojileri bıranşından arkadaşlar şu an yaşanan sorunları saysalar gençliğin ne durumda olduklarını daha net görebiliriz.

Bilişim eğitimi ingilizce eğitiminin İlkokul 2. sınıfa indiği güncel programda yok sayılmıştır. Yıllardır ingilizce öğretimi yapılmaya çalışılan sistemde, Biz o kadar eğitimi versek, bütün öğrencilerin hepsi progralama ve tasarım uzmanı olarak ortaokulu bitirirler.

Hocam ülkenin stratejik konumundan ötürü bilişim eğitimi için çok geç kaldığımızı belirtmek istiyorum.

Saygılar.
 
Arkadaşlar artık sıkıntılarını yazmıktan imtina ediyorlar. Her günümüz sıkıntı. Sıkıntıya alışırmı bir insan :)
 
evrim0626' Alıntı:
....kurulan bt sınıflarının ömürlerini tamamlamaları ve hiç bir yenileme yapılmaması, sağlam bt sınıflarının da müdürler tarafından normal sınıf açılması için kaldırılması....

Selamlar sayin hocam..

Su ifadelerinizi acar misiniz? BT siniflarinin omurlerini tamamlamasi tam olarak nasil tanimlanir? Yenileme yapilsa idi ne yapilmaliydi? Saglam BT sinifi (derslik anlamina) nasildi? Oteki siniflarla farki ne idi?

Bu sorulari kendi egitimim acisindan soruyorum. Cok uzaktan, insan bu kadar ince ayrintiyi bilmiyor. Yarin sohbet sirasinda bilmek veya ifade etmek gerekebilir.

Sevgiyle..
 
biltek2007' Alıntı:
... Bir ortaokul öğrencisi 8. sınıf bitince, Kendi kişisel internet sayfasını hazırlayabilmeli, Kendi ihtiyacı olan programları kullanabilmeli ve program yazabilmeli, En azından Flash tasarım yapabilmeli, internet ve bilgi güvenliği konusunda iyi düzeyde bilgi sahibi olabilmeli. Hatta Cisco'nun BTT eğitimlerini tamamlamış olarak mezun olabilmeli....

Hocam su anda bir ilkogretim mezununun BT seviyesini belirleseniz, neler soylersiniz? Neler yapabilir bir Lise 1 ogrencisi bilgisayarla?

Sevgiyle..
 
burda birçok okulda derslik yetersizliği bahane edilip bt sınıfları normal dersliklere çevrildi bilgisayarlar sınıflara dağıtıldı.
üstelik hataymem den bunun için resmi yazı bile çıktı burda vermiştim (derslik ihtiyacı varsa bt sınıfarı kapatılsın diye)
 
Hakkı hocam hoş geldiniz. Lise öğrencileri için şunu söyleyebilirim, kendi bilgisayarının verdiği hatanın tespitini yapamıyor, virüs temizlemeyi bilmedikleri için her ay bilgisayarcıya götürüp sistem kurulumu yaptırıyorlar, bilgisayarlarına kurulan antivirus programının etkisizliğininfarkında değiller. Ödev sunusu nasıl hazırlanır, slayta ne kadar yazı eklemesi gerektiğini bilmiyor, arkadaşının facebook veya e-posta hesabını çalmayı marifetten sanıyorlar.
İşin en ilginci bilişim eğitimi almadan liseye gelen öğrenci bilişim uzmanı sanıyor kendisini.
Nadir olarak kendini geliştirmiş öğrenciye rastlasaniz da durum bu.

Şu an yüzlerce BT sınıfı dağıtılmış durumda. Ayrıca sinif öğretmenliği norm fazlalığını eritmek için meslek lisesine bilişim öğretmeni olarak atanan öğretmenler var.

Hocam bizim dertleşme başlığımız var. Forumdan bir inceleyin isterseniz.
 
biltek2007' Alıntı:
..Lise öğrencileri ... kendi bilgisayarının verdiği hatanın tespitini yapamıyor, virüs temizlemeyi bilmedikleri için .... Ödev sunusu nasıl hazırlanır, slayta ne kadar yazı eklemesi gerektiğini bilmiyor ...


Cok tesekkurler sevgili hocam.

Bu sorun iki uc yildir ABD'de de dikkat cekmeye basladi ve arastirmalar bu cocuklarin diger derslerde de basarisiz oldugunu gosterdi.

Simdi eyaletler yavas yavas formel ICT egitimine geri donuyor.

Selam ve sevgiyle..

(Forumun diger bolumlerine de bakiyorum.)
 
"Bilgisayar Eğitimindeki Açıklarımız : Treni Kaçırıyor muyuz?" Kesinlikle kaçırıyoruz! 3 senelik mesleğimde belki fazla tecrübe edinemedim, sınırlı bi çevrede gözlem yaptım ama gördüğüm ve arkadaşlarımdan da bildiklerime göre bilişim teknolojileri kullanımı konusunda çok kötü durumdayız. Örnek vermek gerekirse; her gün girdiği web sitelerini illaki Google'da arama yapıp bulan, Google ana sayfası değişince bilgisayarın bozulduğunu zanneden, web sayfalarında yer alan abuk sabuk reklamları gerçek sanıp, tıklayıp, üzerine bir de TC kimlik numarasından adrese kadar bilgilerini giren, e-posta'yı kullanamayan ama şimdilerde modası geçmiş olup kullanılmasa da "meeseenee" adresleri alıp duran, internette gördüğü her yazıyı doğru bilgi zannedip araştırma görevlerinde saçma sapan şeyleri kopyala-yapıştır yapan, hatta internette aradığını hiç bulamayan ama flash oyunlarda uzman olan, birden çok facebook hesabı açıp tanımadığı kişileri de ekleyerek arkadaş listesini kabartmayı, fotoğraflarını beğendirtmeyi marifet bilen, çıkma tekliflerini bile internet üzerinden yapan ama yüzyüze geldiğinde hiçbişey yokmuş gibi davranan (garip ama yapan var gerçekten), üyelik isteyen sitelere üye olamayan, şifre olarak 123456 giren çocuklarla dolu bir ülkedeyiz. Öte yandan; gündüz kaavede oyun çevirip akşam da evde okeyine devam eden, çocuğunun odasına girdiğinde hemen kapattığı oyun sayfalarının farkında olmayıp ders çalıştığını zannedip gurur duyan, internet tarayıcılarının geçmişine bakıp çocuklarının hangi sitelere girdiğine bakabilme imkanından bihaber, yine çocuklarda olduğu gibi internetteki abuk sabuk reklamları gerçek zannedip tıklayan, google anasayfası değişince ortalığı yıkan, çocuğuna internet imkanı sağlayınca ders başarısını garantilediğini zanneden, çocuğunun bilgisayar kullanma zamanını kontrolü altında tutamayan, çocuğunun okuldan gelir gelmez internetten oyun oynamasına göz yuman öğrenci velileriyle dolu bir ülkedeyiz. Bir başka açıdan bakarsak; oyun ve facebook canavarı olup interneti bilinçsiz kullanan çocukları bilgisayar canavarı zannedip, bilişim teknolojileri dersinin artık gereksiz olduğunu düşünen veliler, okul müdürleri, öğretmenler ve en acısı MEB yetkilileri mevcut. Çocuklarımız, gençlerimiz bilgisayar canavarı evet, ama bilgisayarı tüketme canavarı. Üreten gençler lazım bize. Bilişim teknolojileri trenini kaçırıyoruz!

Seminer konularınız çok güzel Hakkı Bey tebrik ve teşekkür ederim. "Bilgisayar Eğitimindeki Açıklarımız : Treni Kaçırıyor muyuz?" başlığı herşeyi özetliyor.
 
vay arkadas Hakkı Öcal bile duydu sesimizi meb duymuyor, Hakkı Öcal a saygılarımı sunuyorum php öğrenmeye başladıgım sıralarda e-kitaplarıyla :) tanısmıstım ve rahat uslubu sayesinde korkmadan işe girişmiştim :)
 
Eslivya' Alıntı:
"Bilgisayar Eğitimindeki Açıklarımız : Treni Kaçırıyor muyuz?" Kesinlikle kaçırıyoruz! ... Çocuklarımız, gençlerimiz bilgisayar canavarı evet, ama bilgisayarı tüketme canavarı. Üreten gençler lazım bize. Bilişim teknolojileri trenini kaçırıyoruz!...

Samimiyetle söyleyim ki, Unicef rakamlarından başka, bir de ilk BT atılımı yıllarında, Özal Sonrası Kepazelikler döneminde sizin gibi genç profesyonellerden gelen mesajlarda çizilen tablolar ve Istanbul, Antalya, Konya, Malatya ve Mardin'de beş altı okulda yaptığım gözlemlerden edindiğim izlenimlerle GENEL SORUNLARI biliyordum; ama şu bir haftada öğrendiğim tablonun farkında değildim.

Siz değerli öğretmenlerimin, yarın, bu seminer diye sunulan ama aslında bir sohbet olan toplantıya gelmesinizi ve bu meseleleleri dile getirmenizi rica ediyorum.

27 yılda şu ABD'de, hükumette ve özel sektörde eğer bir şey öğrendiysem o da "Gıcırdayan tekerleğin yağlandığı" gerçeğidir.

Bizde bu lafın yerine geçen söz, sanki bu işi biraz aşağılık bir şeymiş gibi gösteriyor: Ağlamak!

Kimse ağlamak veya ağlar görünmek istemez.

Derdini söylemeyen de derman bulamaz.

Söizden rica ediyorum; sadece sistemleri eleştiren kişileri değil, ama sistemden memnuin görünen öğretmen arkadaşları da çağıralım. Mümkünse genel bir diyalog başlatalım.

Bu görüşmenin kayıtlarını gazeteci arkadaşlarımla da paylaşacağım elbette.

Gıcırtı ne kadar uzaktan duyulsa, eminim ki o kadar çok dikkat ve çözüm çekecektir.
 
gececiler' Alıntı:
vay arkadas Hakkı Öcal bile duydu sesimizi meb duymuyor :)


Ben, hiç bir gün sizi duymazlık ettim mi? Elektronik Meslek Lisesi mezunlarının, bilgisayar öğretmeni veya mühendisi olamadığını yazdığımda, gazeteci kardeşlerimiz inanmamışlardı!

Bence karamsar olmaya gerek yok. Sanırım biraz elbirliği ile siyasetçilere duyurulmayacak ses yoktur.

Hele ki Milli Eğitimin başında fiilen üniversite hocalığı yapmış--yapmakta olan--bir zat varken.

Sevgiyle..
 
hakkıocal' Alıntı:
evrim0626' Alıntı:
....kurulan bt sınıflarının ömürlerini tamamlamaları ve hiç bir yenileme yapılmaması, sağlam bt sınıflarının da müdürler tarafından normal sınıf açılması için kaldırılması....

Selamlar sayin hocam..

Su ifadelerinizi acar misiniz? BT siniflarinin omurlerini tamamlamasi tam olarak nasil tanimlanir? Yenileme yapilsa idi ne yapilmaliydi? Saglam BT sinifi (derslik anlamina) nasildi? Oteki siniflarla farki ne idi?

Bu sorulari kendi egitimim acisindan soruyorum. Cok uzaktan, insan bu kadar ince ayrintiyi bilmiyor. Yarin sohbet sirasinda bilmek veya ifade etmek gerekebilir.

Sevgiyle..
Tekrar merhaba hocam.
Bt Sınıflarının ömürlerini tamamlaması derken gelişen teknolojiye ayak uyduramıyor olması ayrıca 1998 yılında 2000 yılında kurulmuş ve arızalanmış parçalarının tedarik edilemediği bt lab.larını söylüyorum. 3 tane çalışan pc ile 35 çocuğa uygulamalı dersi anlatmaya çalışan arkadaşlarımız var. yenileme derken ortalama 7 yılda bir en azından lablarda çalışmayan pcler yerine yenileri gönderilmeli kademeli olarak labların güncel teknolojiye uyumlu hale getirilmesi sağlanmalıdır. 4+4 okul dönüşümleri nedeniyle müdürler extra sınıflar açmak istemiş ilk kapatılacak yer olarak bt lablarını düşünmüşlerdir. teknolojiye verilen onca para toplanıp bir odaya kapatıldı.Öteki sınıflardan farkı normal sıralar yerine bilgisayarların olduğu masaların bulunması bt derslerinin işleniyor olmasıydı.
 
hakkıocal' Alıntı:

Hocam Fatih projesinin iyi fikirliliği açık. Fakat destek açısından sıkıntısı var. İhale yapıp, tablet, akıllı tahta almakla iş çözüme kavuşmuyor.

Bilişim eğitiminden yoksun öğrenci kitlesine bu teknoloji verildiğinde oyuncaktan daha alt konuma iniyor.

Arkadaşların söylediği açık, bilişim eğitimi sağlam verilmeli, her okula bilişim öğretmeni kadrosu verilmeli. Bu projenin uzun ömürlü olması için bu kadro iyi yapılanmalı.

Birtakım firmalardan teknoloji almak çözüm değil. Şu an onlarca BT sınıfı öğretmensiz. Sırf okul idareleri öğrencilere bilişim dersi seçtirmediği için. Ve bir çok okulda BT sınıfları kapatılmış durumda. Ama hiçbir okul idaresi Fen Labına dokunamıyor. Sebebi fen dersinin temel dersler içinde olması.

Ama çoğu Fen öğretmeni de Fen Labında öğrencilere gerçekten deneyler yaptırıp, oradaki malzemeyi kullanmıyor. Bunu okul idaresi bilmesine rağmen ses yok.

Ama bilişim öğretmeni okul idaresinin sekretaryasını yapmadığında, bilişim öğretmenini seneye bilişim normunu düşürmekle tehdit ediyor.

Dolayısıyla genç nesilin bilişim eğitimi küçük hesaplara kurban edilmiş durumda.
 
en büyük açığımız bilgisayar eğitimininde ciddiyetsizliğimiz işe sağlam sarılmamamız sadece insanların gözünü boyamak için açılan bt sınıfları ve fatih projesi içeriğin takibi ve devamlılığı yoksa tamamen ciddiyetsizlik almış başını gidiyor.
zaten derslere yaklaşımda bu şekilde tamamen umursamazca çocukların bilgisayar eğitimi ciddiye alınmadan takip edilmeden biliyor zannetmeleri
işi ciddiye alacak kiişi ve kurumlara ihtiyacımız var ki tren kaçtı kaçmaya hiç olmazsa arkasından yetişiriz belki bir sonraki istasyonda
 
hakkıocal' Alıntı:
nily' Alıntı:
wor excel powerpoint


Cidden mi? Yani secmeli derste Word mu ogretiyorlar BT adina? Kacinci sinif bu mesela?


5,6,7,8. sınıflar haftada 1 saat tabii ders olarak seçilmişse... Aslında sadece Office programları değil nesne tabanlı programlamaya yönelik 8. sınıflarda başlangıç düzeyinde etkinliklerde yer alıyor..
 
Bt sınıflarındaki program modüler şekilde düzenlenmişti.. Sanırım 2005 itibari ile dernek sitemizdeki raporda mevcuttu sanırım incelemiştiniz..

Toplam 8 basamaktan oluşan ve birbirini takip eden modüller idi.. Ama mesela kazanımlar modül sırası ile orantılı olarak zorluk derecesinde idi hatırladığım kadarıyla..

Temel Bilişim Eğitimi , Bilgisayar Parçalarını tanıma Donanım Yazılım Antivirüs Güvenlik Telif Hakları Office Programları Bilgisayar ve Sağlık İnternetin Kullanımı Arama Motorları HTML ve Visual Basic ile basit kodların yazılması.. Elbette tüm basamakları etkin bir şekilde uygulamak mümkün olmuyordu.. Kazanımlar güncellenmesi gerekirken en sonunda tamamen ders seçmeli hale getirildi..


Bu bahsettiklerim İlköğretim okulları için geçerli..

Liseler de ise Bilgi ve İletişim Teknolojileri Dersi şeklinde seçmeli olan 1 ya da 2 saat seçilebilen bir ders var... Yine Temel BT eğitimi ile başlayıp Office Programlaro (Word Excel Powerpoit ) devamın da İnternet ve E-posta kullanımı ile biten bir içerik mevcut ama kitaplar halen Office 2003 şeklinde ... Yani Milli Eğitimin dersi ne kadar önemsediği ile ilgili küçük bir ayrıntı size...



Bizler ise bir çok BT öğretmeni müfredatı kendine göre düzenleyerek veya farklı bir müfredat izleyerek yapması gerekeni yapıyor bunca zamandır... Benim genel olacak ama bir kaç tespitim var öğrenciler açısından..


İstanbul da bir genel lisede çalışıyorum kalabalık bir okul..

Öğrenciler klavye deki 2. ve 3. tuşların nasıl çıkarılacağını bilmiyor .. Ama iş Facebook ta ifade yazmaya gelince kopyala yapıştır.. İnternetten indirdiği bir dökümanı nasıl ve ne şekilde kayıt edeceğini bilemiyor.. Google aramayı yazıp ilk açılan sayfa ile ilişkisi var... Onlar için internete giriş demek google demek... Adres çubuğu vs.. hikaye.. Sık kullanılanlara ekleme vs.. gibi şeylerden haberi yok.. Bu oran 10 kişiden 6-7 kişi gibi bir oran.. Evlerinde bilgisayarları var ama sadece facebook twitter vs.. Dersler seçmeli olduğundan pek fazla sınıfa ders seçilemiyor..


BT sınıfları 2010 yılında kadar kuruldu.. Mesela benim BT sınıfım 2010 da kuruldu... Çift işletim sistemi mevcut .. Adobe programları FTP vb.. programlar mevcut.. Yani Web Tasarım, Grafik Tasarım , vb.. kurslar için kullanılabilecek bir sınıf ama bu gibi kurslara bile öğrenci alabilmem için önce doğal olarak Temel BT Eğitim kursunu veriyorum... Sınıfım iyi korunduğu takdirde sanırım 3 -5 yyıl daha mevcut devam edecektir..Sonrasında nasıl bir politika olacak bilemiyorum..


Fatih projesine gelince ...

Ülkemizde malesef önce donanım düşünülüyor.. Popülist bir şekilde.. Şu an içerik anlamında pek bir şeyler hazır değil... İçerik olarak gerekli altyapı olmadıkça öğretmenleri elimizden geldiğince bu konuda bilinçlendirip teşvik etmemize rağmen nedense sadece video izletme sunu izletme den öteye bu teknolojiyi kullanmıyor en azından şu an... Donanımlar da pek kaliteli değil.. Sürekli dokunmatik panel sorunları sürekli usb girişlerinin bozulması sorunu ve dış çerçeveye verilen zararlar öğrenci kaynaklı.. Ve garanti şartları bu zararları kullanıcı hatası olarak tanımlayıp okulların bu masrafları karşılamasına yönelik oluşturulmuş ki okullarda buna ayıracak bütçe yok .. Şimdiden 1 tahta usb girişleri bozulduğu için kullanılamıyor...

Bu belgeyi incelemişssinizdir belki ama ufak bir hatırlatma diye http://www.bte.org.tr/belge/ne_oldu_ne_oluyor_ne_olacak_BTE_dernegi.pdf paylaşayım dedim....

Burada bütün süreç gayet güzel ifade edilmiştir..
 
Geri
Üst