Ne yasağı üstadım ya. Kiraz bahçesini aldığım ilçenin milli eğitim müdürünün 180 dönüm bahçesi vardı. Adam butun yaz halden çıkmadı kiraz sattı. Şuanda o kadar çok ikinci iş yapan öğretmen var ki anlatamam. Aklınıza gelen her iş . Müteahhitlik dahil.
Hatta size şöyle söyleyeyim halde tüccarlik yapan, kiraz alan biriyle tanıştım ilçe maliyede memur çıktı adam. Ve bunu gizli saklı da söylemedi sonradan öğrendim ilçede herkes bunu biliyormus. Maliyedeki adamlar bu işleri yapıyor , milli egitim müdürleri yapıyor siz yasak diyorsunuz.
Hocam tespit edilirse diye şart koştum. Tespitten kastım da birisinin şikayet etmesi.. Ticaret ile ilgili şeyleri belki başkası üzerinden yapılırsa şikayet yese bile tespit edilmesi zor ama udemy, YouTube veya uygulama yazıp satmak gibi işleri başkası üzerinden yapmak zor ve riskli.. bu işin anahtarı: Şikayet olursa Tespit edilip edilememesi.
Ama ek olarak şunu da söyleyeyim. Bunun için hukuk bürosundan veya sendikadan kesin bilgi almak lazım. Bizim bildiğimiz kesin bilgidir demiyorum. Sadece temkinli davranıyorum o kadar
Son düzenleme: