arkadaşlar dilekçemi vereli 5 gün oldu ilçeden hala bir ses seda yok. bu hafta bilgisayarla ilgili öğretmen dahil kimsenin hiç bir işini yapmadım. ve pazartesi günü hocam projeksiyonu ayarla dendiğinde hayır bu okulun hiç bir işini yapmam benim görevim değil dedim ve okulda idareyle aramda birden soğudu. (bir olay yetti) şimdiye kadarda gönüllü bir çok işi diğer cennetlik bt öğrtmeni arkadaşlarım gibi yeri geldiğince yapıp yardımcı olmaya çalıştık. neyse bugün müdür beni konuşmak için odasına çağırdı ve burda bi arkadaşın yaptığı gibi can alıcı konuşmaları aynen aktarıyorum.
Müdür:Hocam sizinle anlaşamıyoruz bu şekilde çalışamayız.
B.t. Öğrtmeni: Hocam öğretmenle müdürün arasında böyle bir konuşma geçemez. Öğretmenlik uzmanlık gerektiren bi iştir. yapacağı görevler tamamen kanunla yönetmelikle bellidir. öğretmen dersine girer çıkar. sizin böyle bir söz söylemeye hakkınız yok. ben sizden 4+4+4 eğitim sistemi için "bakın ben odamı feda ettim" demenizi beklerdim. haber bile vermeden lab taşınmamalıydı.
Müdür: Müdür odasını derslik yapacaktıkta siz gideceksiniz, nasılsa seneye norm fazlasısınız diye bt labını yaptık.
B.t. Öğrtmeni: "Hocam sizede rotasyon var nasılsa sizde seneye gideceksiniz ben sizi kaale almıyorum" demem ne kadar doğru olur sizce? olmaz tabiki. kimin kimden önce gideceği hiç belli olmaz. (bu arada eskilerden bir örnek) öğretmen bu psikolojide çalışamaz verimli olamaz. sonuçta ortada bir emek var habersiz bir şekilde labı benim kişisel eşyalarım dururken dağıttınız. bi haber verseydiniz belki ben sizi belki siz beni ikna edecektiniz..
Müdür: haber ettiğimi zannediyordum. eğer haber etmediysem hata bizdedir. hem bana ilçe mem müdürü böyle söyledi. bt labını derslik yap dedi.
B.t. Öğrtmeni: ben ilçedeki müdürümüzlede konuştum hocam. kapatılamaz yazısını gösterdim. varmı elinizde yazı dedim yok dediler. sonuçta onlarda sizin gibi idarecilerimiz. ama bu yazıyı bakanlık göndermiş.
Müdür: baya bi susar çünkü hep ben konuşuyorum.
B.t. Öğrtmeni: Hocam bir din kültürü öğretmeni okulun mescidinden ne kadar sorumludur. bir sınıf öğretmeni sınıfın kapısını penceresini ne kadar tamir eder. demirbaş sayımını bir matematikçi yaparmı?. ama bir b.t öğretmeni derste bir fare çalışmıyorsa o fareyi değiştirir. sorun hep bt öğretmenini bulur..bu yönüyle diğer öğretmen ve branşlardan çok farklıdır...
B.t. Öğrtmeni: yani birde şu var hocam şu tehdirvari sözlerle hiç bir şey olmaz. yok sınıf rehb. öğrtmenliği veririm yok dersini seçmem vs. vs. böyle tehditlerle olmaz. benim iyi niyetimden yana şüphem yok. hatamı yaptım diyorum.düşünüyorum yok.
Müdür: evet hocam şey yani ilçe mem müdür dediki seneye biz onu ordan alır ortaokula liseye verriz o seneye nasılsa norm fazlası olacak.
B.t. Öğrtmeni: ortaokullarda da durum aynı burda çoğu okulu ilkokul yaptılar. zaten ilçede 20 tane norm fazlası bt öğretmeni var. il içi tayin dahil, benim puanım yetermi bilinmez. hem çevredeki en büyük okul bizimki ve bölge normu bizim okula veriliyor. seneye norm fazlası değilim.
Müdür: Bölge normunu ilçe mem müdürü ve ben düşünemedik hocam haklısınız.
B.t. Öğrtmeni: (müdürün sözü kesilir ve devam eder.) hocam şurda bi çelişki yok mu? hem sen norm fazlası olacaksın sana ihtiyaç yok bu okulda diyorsunuz. hemde basit bir projeksiyonu yapmadığım için beni buraya çağırıyorsunuz. "bence" bir okulda en değerli öğretmen bilgisayar öğretmenidir. norm konusunda yıllardır devam eden bi çalışma var. yarın rehber öğretmenler gibi bir norm çıksa neolacak.biliyorsunuz bu meb de hiç bir şey belli olmaz her an herşey değişir. O lab atıl durumda aktif kullanılmayan bir yer değil. bir sürü iş yapılıyor. geçen sene ben biliyorum nasıl kullanıldığını haftasonu dahil hiç boş kalmıyor. geçen seneki sosyal etkinliklerdeki başarıda bt. labının etkisi çok büyük.
Müdür: müdür güler ve kafa sallar..biliyorum hocam.ben aslında müdür odasını yapacaktımda 300 tl fazla istediler burdaki işlere.
B.t. Öğrtmeni: Siz deseydiniz ben cebimden verirdim 300 lirayı.
Müdür: yaptıklarını söylediler gittiler bilmiyorum.
B.t. Öğrtmeni: labın yarısı aşağıda yarısı yukarıda ortada bırakmışlar. şu anda ortada bi düzen yok okullar açılcaya kadar yetişirmi?
Müdür:eksikleri söyle hocam yapalım hocam.
B.t. Öğrtmeni: yazarım ben kağıda.
B.t. Öğrtmeni: hocam ben problemden yana değil çözümden yanayım. seneye 6. sınıflar olmayacak sadece 7 ve 8 olacak. ve 1 ler bu seneki kadar yoğun olmayacak ve dersliklerden bazıları boşa çıkacak. gene eski yerine taşırsanız, buna söz verirseniz idareye ufak tefek yardımcı oluruz. siz keşke bana haber verseydiniz. hocam derslik lazım geçici olarak labı taşıyalım deseydiniz zaten ben belkide yardımcı olacaktım.
Müdür:seneye dersliklerden bazıları boşalacak. labaratuarı giriş katına taşıyabiliriz. zaten bize gelen yazıda da öyle söylüyordu. neyse hocam biz seni gayet başarılı buluyoruz, çalışmanı çok beğeniyoruz. seni seviyoruz. (yağlama ve gazlama)
B.t. Öğrtmeni: ........ devam eden bir konuşma arkadaşlar gördüğünüz gibi 4. müdürüm ama gördüğünüz gibi oda kaybetti sonunda onlar bize muhtaç gördüğünüz gibi tavrı net koyun. ha böyle oldu diye dilekçemi gerimi alacağım hayır. 10/09/2012 tarihinde verdiğim dilekçeme 15 iş günü içinde cevap bekliyorum. gelmediği zaman ile ordan bakanlığa devam...
son olarak diyeceğim tek söz var "Hayırlısı"