Bir Yıldız daha kaydı

Kodla Büyü
acilen milli eğitim bakanlığı bilgisayar öğretmenliği branşından uzaklaşmak gerektiğinin güçlü sinyalleri...hadi herkes 2.üniversiteye...

Kardeş sen bana bir öğrencinin adını söyle ben alo 143 arayıp şikayet de bulunayım.Bu insanlar anca bundan anlarlar.Öğrencinede gerek yok.Okulunu söyle direk şikayet edelim müdürü.

Kamudanhaber memurlarnet gibi site yöneticilerine de aynı fotoları gönder. Tüm gazetelerin eğitim yazarlarına gönder. Abbas güçlü öncelikli olsun. Hatta bir döküman hazırla buraya koy hepimiz gönderelim daha etkili olur. Ayrıca yazılı olarak önce ilçe meme şikayet et. BElgelerini ekle. Elektronik olarak meb bilgi edinme, akim vb. yerlere şikayet et. . Kapatma yetkisi de taşıma yetkiside onay almadan yoktur müdürün.

tutanak ve dilekçe hazırladım fotoğraflarla yarın ilçeye gideceğim arkadaşlar

İlçeniz ...... İlkokulu’nda görevli Bilişim Teknolojileri Öğretmeniyim. Bilişim Teknolojileri sınıfımız (20+1), Okul Müdürümüz ......... tarafından derslik yapılmak amacıyla (tutanak ve fotoğraflarda belirtildiği gibi) bulunduğu konumdan kaldırılmıştır.
B.T. sınıflarının okulların derslik ihtiyacı için kesinlikle kapatılamayacağı ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’nın 01.01.2010 tarihli 02.6490 sayılı,30.12.2010 tarihli 99/6722 sayılı , 26.08.2011 tarihli 99/101006 sayılı, 05.11.2010 tarihli 38597 sayılı , 02.12.2009 tarihli 48942 sayılı yazıları ve 06.12.2011 tarihli maili mevcuttur.
Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin ders, ders dışı faaliyet, Dyned, anket, tören ve sosyal etkinliklerde, halkımızın ise “Okullar hayat olsun” projelerinde yoğun olarak kullandığı B.T sınıflarının Giriş katında olması ve müdür odalarının dersliğe dönüştürülmesi kararı alınmıştır. Buna rağmen, B.T sınıfımız okulumuzda bodrum katına, küçük bir alana, kalabalık sınıflarımızda ders dahi işlenemeyecek, standartlara uygun olmayan köhne bir yere taşınmıştır. Para ve emek harcanarak kurulan bilişim teknolojileri sınıfımızın, gene okulun parası harcanarak kullanılmaz hale getirilmesini sizlerin takdirine sunarım.
Yeni eğitim-öğretim yılına girerken B.T. sınıfı için uygun olmayan bu ortamın ilçemiz EBİTEFO tarafından incelenip, değerlendirilmesi ve belirtilen standartlara uygun duruma getirilmesi hususunda;
Gereğini arz ederim.

faruk8542 hocam fotoları çekmekle çok iyi yapmışsınız bunları kullanarak müdür sana hiç birşey yapamaz. O dağıttığı labın zimmeti çıkınca akıllanır.

Hocam geçmiş olsun. Allah'ından bulsunlar.
3yNlw.jpg

Eğer benim kendi ellerimle kurduğum şu yukardaki lab'ın başına gelmişse ...
Çok çekecekler benden hemde çooookk...

Hocam gecmis olsun. Fotografları görünce icim burkuldu.
Taşıdıkları izbe yerin de fotograflarını dilekçenize ekleyin.

hocam gecen sen formatör olarak görevlendirildiğim okulun müdürü cuma gün yanına uğradığımda sunu söyledi "hocam,milli eğitim müdürümüz son toplantıda sınıf gerekirsen bt sınıflarını hemen dağıtabilirsiniz dedi. biz de sınıf ihtiyacımız var haliyle size ihtiyacımız yok"
demek oluyorki benim sınıfımında basına gelecek olan aynısı ama kimi kime sikayet edecem milli eğitim müdürü dağıt demiş

Hocam benim anlamadığım şu. bizim okulda 3 bt sınıfı var. faz 1. yani 1998 model bilgisayarlar. tabiki hepsi kulanım dışı. okulumda sınıf ihtiyacı olmasına rağmen bizim o atıl durumdaki laboratuvarımı kapatmıyorlar. bana bir laboratuvar yeter. ikisini kapatın bile dedim ama laboratuvarları kapatmak yasak diyorlar. benim okulumda kapatılamayan atıl durumdaki laboratuvar, sizin okulda kullanımdayken nasıl kapatılıyor? bunu ben anlamadım.

ilköğretimdeki "seçmeli" dersin adı bilgisayar değildi, adı değişti sadece ofis yazılımları gösterilmeyecek, biliyorsunuz.
Kosovali' Alıntı:
Uc seneye kalmaz bilgisayar dersleri tarih olur arkadaslar, word le excel ile nereye kadar...

Hocam Olayı aynen yaz anlat durumu fotoğrafları da ekle bakanlığın ilgili birimlerine gönder yeğitek gibi birde bt sınıfın standardı öyle 10 metrekareye alamaz... ama sen adım atmazsan yakında o okuldan seni norm fazlası olarak gönderir çok yakında....çünkü lab yok ders seçmiyorum diyecek ve sen fazla olacaksın bunlar onun ayak sesleri..

az önce ilçe mem de şube müdürleriyle görüşerek dilekçeyi evrak kayıta soktum arkadaşlar. birisi sen haklısın derken diğer bize yukarıdan böle söylendi dedi. bende varmı bi yazı belge en son kapatılamaz diyor dedim. yazı yok ama böyle dedi. neyse cevaba göre il mem sonra bakanlığa devam arkadaşlar. bugün labın yeni hali diye bişey yok bilgisayarlar ve masalar bodrumda atıl bir vaziyette duruyor. 1 haftaya yetişirmi bilmem ne olur. yeni fotolarıda yarın ekleyeceğim son durumu..

faruk8542' Alıntı:
az önce ilçe mem de şube müdürleriyle görüşerek dilekçeyi evrak kayıta soktum arkadaşlar. birisi sen haklısın derken diğer bize yukarıdan böle söylendi dedi. bende varmı bi yazı belge en son kapatılamaz diyor dedim. yazı yok ama böyle dedi. neyse cevaba göre il mem sonra bakanlığa devam arkadaşlar. bugün labın yeni hali diye bişey yok bilgisayarlar ve masalar bodrumda atıl bir vaziyette duruyor. 1 haftaya yetişirmi bilmem ne olur. yeni fotolarıda yarın ekleyeceğim son durumu..
işlerine gelince devletin dili yazıdır der bunlar, haklı mücadelenizde başarılar hocam, izlediğiniz yol ve alacağınız sonuç hepimize örnek olacaktır :+1:

dağıtılması yasak. bizim idareciler 1 çöp bile almıyorlar, dokunmuyorlar bt sınıfına.. yasak diye.

hocam peşini bırakmamanıza sevindim.

okulum ilkokul oldu.bende eski bir lab daha var pek kullanmıyoruz(3. zaten).müdür bey yasak diye o sınıfı bozmadı.kütüphane ,müzik sınıfı gibi yerler sınıf yapılırken (kendi odasını da sınıf yaptı) eski laba dokunmadı.sen gittikten sonra duruma göre bakarız diyor.

arkadaşlar dilekçemi vereli 5 gün oldu ilçeden hala bir ses seda yok. bu hafta bilgisayarla ilgili öğretmen dahil kimsenin hiç bir işini yapmadım. ve pazartesi günü hocam projeksiyonu ayarla dendiğinde hayır bu okulun hiç bir işini yapmam benim görevim değil dedim ve okulda idareyle aramda birden soğudu. (bir olay yetti) şimdiye kadarda gönüllü bir çok işi diğer cennetlik bt öğrtmeni arkadaşlarım gibi yeri geldiğince yapıp yardımcı olmaya çalıştık. neyse bugün müdür beni konuşmak için odasına çağırdı ve burda bi arkadaşın yaptığı gibi can alıcı konuşmaları aynen aktarıyorum.

Müdür:Hocam sizinle anlaşamıyoruz bu şekilde çalışamayız.
B.t. Öğrtmeni: Hocam öğretmenle müdürün arasında böyle bir konuşma geçemez. Öğretmenlik uzmanlık gerektiren bi iştir. yapacağı görevler tamamen kanunla yönetmelikle bellidir. öğretmen dersine girer çıkar. sizin böyle bir söz söylemeye hakkınız yok. ben sizden 4+4+4 eğitim sistemi için "bakın ben odamı feda ettim" demenizi beklerdim. haber bile vermeden lab taşınmamalıydı.
Müdür: Müdür odasını derslik yapacaktıkta siz gideceksiniz, nasılsa seneye norm fazlasısınız diye bt labını yaptık.
B.t. Öğrtmeni: "Hocam sizede rotasyon var nasılsa sizde seneye gideceksiniz ben sizi kaale almıyorum" demem ne kadar doğru olur sizce? olmaz tabiki. kimin kimden önce gideceği hiç belli olmaz. (bu arada eskilerden bir örnek) öğretmen bu psikolojide çalışamaz verimli olamaz. sonuçta ortada bir emek var habersiz bir şekilde labı benim kişisel eşyalarım dururken dağıttınız. bi haber verseydiniz belki ben sizi belki siz beni ikna edecektiniz..
Müdür: haber ettiğimi zannediyordum. eğer haber etmediysem hata bizdedir. hem bana ilçe mem müdürü böyle söyledi. bt labını derslik yap dedi.
B.t. Öğrtmeni: ben ilçedeki müdürümüzlede konuştum hocam. kapatılamaz yazısını gösterdim. varmı elinizde yazı dedim yok dediler. sonuçta onlarda sizin gibi idarecilerimiz. ama bu yazıyı bakanlık göndermiş.
Müdür: baya bi susar çünkü hep ben konuşuyorum.
B.t. Öğrtmeni: Hocam bir din kültürü öğretmeni okulun mescidinden ne kadar sorumludur. bir sınıf öğretmeni sınıfın kapısını penceresini ne kadar tamir eder. demirbaş sayımını bir matematikçi yaparmı?. ama bir b.t öğretmeni derste bir fare çalışmıyorsa o fareyi değiştirir. sorun hep bt öğretmenini bulur..bu yönüyle diğer öğretmen ve branşlardan çok farklıdır...
B.t. Öğrtmeni: yani birde şu var hocam şu tehdirvari sözlerle hiç bir şey olmaz. yok sınıf rehb. öğrtmenliği veririm yok dersini seçmem vs. vs. böyle tehditlerle olmaz. benim iyi niyetimden yana şüphem yok. hatamı yaptım diyorum.düşünüyorum yok.
Müdür: evet hocam şey yani ilçe mem müdür dediki seneye biz onu ordan alır ortaokula liseye verriz o seneye nasılsa norm fazlası olacak.
B.t. Öğrtmeni: ortaokullarda da durum aynı burda çoğu okulu ilkokul yaptılar. zaten ilçede 20 tane norm fazlası bt öğretmeni var. il içi tayin dahil, benim puanım yetermi bilinmez. hem çevredeki en büyük okul bizimki ve bölge normu bizim okula veriliyor. seneye norm fazlası değilim.
Müdür: Bölge normunu ilçe mem müdürü ve ben düşünemedik hocam haklısınız.
B.t. Öğrtmeni: (müdürün sözü kesilir ve devam eder.) hocam şurda bi çelişki yok mu? hem sen norm fazlası olacaksın sana ihtiyaç yok bu okulda diyorsunuz. hemde basit bir projeksiyonu yapmadığım için beni buraya çağırıyorsunuz. "bence" bir okulda en değerli öğretmen bilgisayar öğretmenidir. norm konusunda yıllardır devam eden bi çalışma var. yarın rehber öğretmenler gibi bir norm çıksa neolacak.biliyorsunuz bu meb de hiç bir şey belli olmaz her an herşey değişir. O lab atıl durumda aktif kullanılmayan bir yer değil. bir sürü iş yapılıyor. geçen sene ben biliyorum nasıl kullanıldığını haftasonu dahil hiç boş kalmıyor. geçen seneki sosyal etkinliklerdeki başarıda bt. labının etkisi çok büyük.
Müdür: müdür güler ve kafa sallar..biliyorum hocam.ben aslında müdür odasını yapacaktımda 300 tl fazla istediler burdaki işlere.
B.t. Öğrtmeni: Siz deseydiniz ben cebimden verirdim 300 lirayı.
Müdür: yaptıklarını söylediler gittiler bilmiyorum.
B.t. Öğrtmeni: labın yarısı aşağıda yarısı yukarıda ortada bırakmışlar. şu anda ortada bi düzen yok okullar açılcaya kadar yetişirmi?
Müdür:eksikleri söyle hocam yapalım hocam.
B.t. Öğrtmeni: yazarım ben kağıda.
B.t. Öğrtmeni: hocam ben problemden yana değil çözümden yanayım. seneye 6. sınıflar olmayacak sadece 7 ve 8 olacak. ve 1 ler bu seneki kadar yoğun olmayacak ve dersliklerden bazıları boşa çıkacak. gene eski yerine taşırsanız, buna söz verirseniz idareye ufak tefek yardımcı oluruz. siz keşke bana haber verseydiniz. hocam derslik lazım geçici olarak labı taşıyalım deseydiniz zaten ben belkide yardımcı olacaktım.
Müdür:seneye dersliklerden bazıları boşalacak. labaratuarı giriş katına taşıyabiliriz. zaten bize gelen yazıda da öyle söylüyordu. neyse hocam biz seni gayet başarılı buluyoruz, çalışmanı çok beğeniyoruz. seni seviyoruz. (yağlama ve gazlama)
B.t. Öğrtmeni: ........ devam eden bir konuşma arkadaşlar gördüğünüz gibi 4. müdürüm ama gördüğünüz gibi oda kaybetti sonunda onlar bize muhtaç gördüğünüz gibi tavrı net koyun. ha böyle oldu diye dilekçemi gerimi alacağım hayır. 10/09/2012 tarihinde verdiğim dilekçeme 15 iş günü içinde cevap bekliyorum. gelmediği zaman ile ordan bakanlığa devam...

son olarak diyeceğim tek söz var "Hayırlısı" :D

Allah kolaylık versin hocam, sağlam sinir lazım bu işlerde adamı sözlerinizle pert etmişsiniz gerçekten :+1:

hocam gerçekten çok üzüldüm...kim bilir o lab ne emekler harcanarak o hale geldi...şimdi de bir çırpıda dağıtılmış...yazık...

Ben anlamıyorum bunlar nasıl idaredir böyle.. ben bu sene il içi atamayla yeni okulumda göreve başladım. İlk gün gittiğimde bilgisayarlarının ram i düşük yükseltelim 250 civarı bir masrafı var dedim. tamam cebimden bile veririm dedi müdür yardımcısı.. Müdür ben gitmeyeyim bt normu olsun diye velilere bt ve yazılım dersini seçtiriyo.. Geldiğim okulda da böyleydi ama orda 2 bilgisayarcıydık ve ben norm fazlasıydım.. Ben anlamıyorum bunlar nasıl insan ya..
Sizede çok geçmiş olsun hocam..

Geri