İşte Sorun burda Öğretmenlik Okumuş birisi Neden Okulun Bilişim Tamircisi olmak ister? BTR normuna derslerden kaçmak gözüyle bakanlar olduğu sürece mebde bize bunlar derse girmek istemiyor gözüyle bakar.Geçenlerde yazdım tekrar yazayım, ders saati fazla olan , merkezde olan ,norm sıkıntısı olmayan ,okula gelme gitme derdi olmayan... liste uzar gider ,ders ister ,tam tersi durumdakiler de,bir kaç okula görevlendirilenler ,ders saati olmayan,norm fazlası veya adayı olan BTR kadrosu ister .Yani herkes kendi işine ne geliyorsa ,bu iş çözüme kavuşmaz sağlıcakla.
Laboratuvar kurulsun destek sağlansın yerine neden hemen dersten vazgeçiyorsunuz?Tuzu kuru arkadaşlar ders olsun diyor ama laboratuvarsız ders de işkenceden başka bir şey olmuyor. Ben bu saatten sonra dersimizin tamamen kaldırılmasından yanayım. Ne olacaksa olsun bitsin.
Hocam görüşünüze saygım var. Ancak btr neyin tamircisi onu anlamadım. Tamircilikten kasıt nedirİşte Sorun burda Öğretmenlik Okumuş birisi Neden Okulun Bilişim Tamircisi olmak ister? BTR normuna derslerden kaçmak gözüyle bakanlar olduğu sürece mebde bize bunlar derse girmek istemiyor gözüyle bakar.
Hocam BTR nin görevinin rehberlik etmek olduğunu biliyorum. Ama Akıllı tahta sistem çöker İmaj atarsın bence bu bir Bilgisayar tamirciliği. Dokunmatik çalışmaz, bios pili biter , Akıllı tahta arıza verir hemen sen aranırsın, Yazıcı kağıt sıkıştırır aranırsın, Toneri biter takıverirsin vb vb. Bence bunlar Bilgisayar Tamirciliği. Öğretmenlik okuyan biri olarak ben bunları yapmak istemiyorum tıpkı resim öğretmeninin okul duvarlarını boyamadığı, matemetik öğretmenini okul gelir gider hesabını yapmadığı gibi vb...Hocam görüşünüze saygım var. Ancak btr neyin tamircisi onu anlamadım. Tamircilikten kasıt nedir
benim okuma yazmam var yasım da bunayacak kadar deil sanırım,mezuniyet diplomam ogretim programım buna uygun deil ha illa yapacaklarsa da mahkeme yoluna giderim,ben yalnız da olmam giderler ...Tam da düşündüğümü dillendirmişiniz hocam, muhtemelen dersimiz kalkacak ve bizi proje yürütücüsü, akıllı tahta tamircisi, dergi tasarımcısı afiş tasarımcısı olarak görevlendirecekler
btr cii istiklal marşı okutmaz görevi değildir çalma işini veriyorlarsa bir kere gösterin bir daha yapmayın bütün törenlerin komutanı resmiyette de okulun beden eğitimi öğretmenidir o yoksa müdür yardımcısıdır görevlerini yapmıyorlarsa suç işliyorlar şikayet edin19 yıldır bilgisayar öğretmeniyim ortaokullarda. son 5 yıl boyunca ben hiç böyle bir öğrenci profili görmedim. Norm fazlası olan arkadaşalra eve t üzücü ama inanın derse girmekte çok üzücü. Öğrencilerin hele hle 6 ların ya sen anlatıyosun hoca der gibi bakışları beni benden alıyor. zaten senin dersin sorularu lgs de çıkmıyor diyor geçiyor. Kendini beğenmiş egoları ayrı veli zaten 100 alır bu dersten gözüyle bakıyor. keza öğretmenler bile aman canım resim müzik bedeb egğitimi bilişim sizin dersler zaten 100 verirsiniz kafasındalar. 5. sınıflar biraz daha istekli 6 lar hak getire. 7 ve 8 de inanın bana sizi kimse dinlemez. LGS marotonu başlayınca. boşuna 7 ve 8 lere ders açtırmayın. Milli eğitim her sefer sosyal medya zaraları , kullanımı hakkında çocukları bilgilendirin seminer verin ailye çocuğa, ya öğrenciler siberay kapsamında seminere gelen polisleri dinlemiyor sen kimsin. ama kodlama isteyen varmı deyince sadece ekrkeler kızlar bir kaç kişi isteriz peki önce bunları öğrenin temelini bilmelisiniz komutlar elektrik bilgisi , yokk yok biz hemen robot kodlayalım. üstüne birde derslerim 1 er saat bölündü diğer öğretmenlerin planını oturtmak için hangi sınıfta hangi konuda kaldım unuttugum için artık not defterine yazıyorum. Müdüre söyle diceksiniz evet söyledim cevap sen zaten formatörsün zaten hersaat okulda olacaksın. 24 saat dersim var kalabalık bir okuldayım. labaratuvar yok. BTR formatör olmak istemdeim ama baktım ki sonuçta bu işleri yine ben yapcam. seçtik en zından ücretini alayım. tatilde bile tetikteyim aceba bi arıza çıkar beni ararlarmı diye bu stres bile yetiyor. 23 Nisan olur BTR ci İstiklal marşı okut BTR ci , kutmala var BTR öğretmeni yapsın sunuları, yarışmalara katılın, program sonu bi teşekkür yok sen arka plandasın ya. 34 akıllı tahta inanın hergün bir adet kesin arıza çıkarıyor. onlarla uğraş.
Buda benim yaşam ve görüşüm genel anlamda zaten öğretmenlik mesleği bitmiştir. Herşey özel derse kursa döndü. Herkes için hayırlısı diyeyim...
Hepinize kolay gelsin sayın meslektaşlarım...
Çok doğru tespit hocam. Bence yeni uygulamanın kimleri zor duruma düşürüp norm fazlası yapacağına bakmıyorlar bile. Ülke geneli norm durumları önlerine gelince Allah Allah bu niye böyle yaa deyip öyle çözmeye başlıyorlar sorunları malesefSene 2003 göreve başlarken aynı tartışmalar sene 2024 hala aynı tartışmalar. Bu durum 10 sene önce tekrar yaşanmıştı. Zorunlu dersler tamamen kaldırıldığı için neredeyse hepimiz norm fazlasıydık. Sonra baktılar bu kadar fazla ne olacak tekrar 5-6lara zorunlu yaptılar. Bu seferde 1-2 sene norm fazlası olanlar sağa sola boşu boşuna gönderilir en son sistem tıkanınca tekrar başa döneriz.
hocam sınıf öğretmenliğine nasıl gittinizBir acilsa ben de sınıf ogrtden çıkmak istiyorum.Artik dadilik yeter.
Hocam böte/ bilişim öğretmenliği ile çok uyumlu olmuş dinleyip dinleyip ağlıyorum)) Ahh üni tercih döneminde nerden seçtik seni böteBilgisayar Öğretmenliğine ithafen bu şarkıyı yolluyorum
Hocam kesinlikle öğretmensen sadece öğretmensindir ya sadece öğretmen olacaksın ya da sadece teknik rehber, teknik personel, teknolog, teknoloji danışmanı.. Sistem o kadar saçma ki bir öğretmen neden farklı konulara odaklansın? Öğrenci odaklı mi olacaksın, Formatörlük mü yapacaksın bilsem sistemin öylesine saçma olduğunu böteyi üni tercihlerime bile yazmazdımİşte Sorun burda Öğretmenlik Okumuş birisi Neden Okulun Bilişim Tamircisi olmak ister? BTR normuna derslerden kaçmak gözüyle bakanlar olduğu sürece mebde bize bunlar derse girmek istemiyor gözüyle bakar.
Elinize yüreğinize sağlık hocam. valla içimdekini yazıya mükemmel dökmüşsünüz. Nokta.Hocam BTR nin görevinin rehberlik etmek olduğunu biliyorum. Ama Akıllı tahta sistem çöker İmaj atarsın bence bu bir Bilgisayar tamirciliği. Dokunmatik çalışmaz, bios pili biter , Akıllı tahta arıza verir hemen sen aranırsın, Yazıcı kağıt sıkıştırır aranırsın, Toneri biter takıverirsin vb vb. Bence bunlar Bilgisayar Tamirciliği. Öğretmenlik okuyan biri olarak ben bunları yapmak istemiyorum tıpkı resim öğretmeninin okul duvarlarını boyamadığı, matemetik öğretmenini okul gelir gider hesabını yapmadığı gibi vb...
Kusura bakmayın ama usb den akılla tahtaya imaj atamayan, bir yazıcı toneri değiştiremeyen ve bunları tamircilik olarak gören, kurumuna bir faydası olmayan öğretmen…. Yeri gelecek tahtalara bakacaksın, yeri gelecek format atacaksın, yeri gelecek programları güncelleyeceksin. Ders verilecek diye beklersen elindekini de alırlar böyle. Ülkemizdeki sınav sisteminin durumu belli yıllardır da bu dersler değişmiyor. Bilişim dersi kimsenin umrunda değil. Bulunduğunuz kurumdan tayin isteyip gidin seçmeli ders vs hiçbiri kalmaz. Norm düşer gider. Kısacası BTR normu olmazsa bu iş düzelmez. BTR/Zorunlu BTY dersi/seçmeli ders en iyi çözüm görünüyor. Hem derse gireceksin hem de bazılarının dediği gibi tamirci(bence kesinlikle değil, BT Rehber Öğretmeni adı üstünde Rehberlik eden öğretmen tamirci değil). Hem dersine gir hem rehberlik yap arta kalan zamanlarda da proje vs ilgilen öğrencilerle çalışma yap… Ama kabul ettirmek çok zor o nedenle bazı arkadaşların kabul etmelerini de beklemiyorum zaten. Sadece içimden geldiğince fikirlerimi yazıyorum. Saygı ve sevgilerle iyi akşamlar.Hocam BTR nin görevinin rehberlik etmek olduğunu biliyorum. Ama Akıllı tahta sistem çöker İmaj atarsın bence bu bir Bilgisayar tamirciliği. Dokunmatik çalışmaz, bios pili biter , Akıllı tahta arıza verir hemen sen aranırsın, Yazıcı kağıt sıkıştırır aranırsın, Toneri biter takıverirsin vb vb. Bence bunlar Bilgisayar Tamirciliği. Öğretmenlik okuyan biri olarak ben bunları yapmak istemiyorum tıpkı resim öğretmeninin okul duvarlarını boyamadığı, matemetik öğretmenini okul gelir gider hesabını yapmadığı gibi vb...
Okuluna faydası olmayan?????**** O zaman diğer branş öğretmenleri sadece derse giriyor o halde okula hiç bir faydaları yok demek mi oluyor?Kusura bakmayın ama usb den akılla tahtaya imaj atamayan, bir yazıcı toneri değiştiremeyen ve bunları tamircilik olarak gören, kurumuna bir faydası olmayan öğretmen…. Yeri gelecek tahtalara bakacaksın, yeri gelecek format atacaksın, yeri gelecek programları güncelleyeceksin. Ders verilecek diye beklersen elindekini de alırlar böyle. Ülkemizdeki sınav sisteminin durumu belli yıllardır da bu dersler değişmiyor. Bilişim dersi kimsenin umrunda değil. Bulunduğunuz kurumdan tayin isteyip gidin seçmeli ders vs hiçbiri kalmaz. Norm düşer gider. Kısacası BTR normu olmazsa bu iş düzelmez. BTR/Zorunlu BTY dersi/seçmeli ders en iyi çözüm görünüyor. Hem derse gireceksin hem de bazılarının dediği gibi tamirci(bence kesinlikle değil, BT Rehber Öğretmeni adı üstünde Rehberlik eden öğretmen tamirci değil). Hem dersine gir hem rehberlik yap arta kalan zamanlarda da proje vs ilgilen öğrencilerle çalışma yap… Ama kabul ettirmek çok zor o nedenle bazı arkadaşların kabul etmelerini de beklemiyorum zaten. Sadece içimden geldiğince fikirlerimi yazıyorum. Saygı ve sevgilerle iyi akşamlar.