berker2004
Aktif Üye
Kolay yol bu... Tabi ki kurumuna yardımcı olacak her öğretmen branş farketmeksizin ancak bu durumda biz bunu maasimizi haketmek için yapmak zorunda kalmamız bizi 2.sinifa düşürecektir öyle bakan gözlerde. Saygı duymakla birlikte bir okul hizmetlisine donusturecektir bizleri. Yapmak zorundasina gelecek hersey. Ben göreve başladığımda bu ders ilkokul 3 4 5 orta okul 6 7 8 lerde okutuluyordu ve lisede 9 da 2 saat zorunluydu ki o dönemde her evde pc filan hak getire. Ama şimdi ufacık çocuklar zamanlarının bir çoğunu bilişim ürünleri ile geçiriyor. E asıl şimdi ders lazım nasıl iyiye kullandirtiriz ya da doğru kullanım için. Hem de pek çok kademede. Üzülerek söylüyorum işte tam o dönemlerde bu derslerde sıklıkla animasyon filmler iletildi ders saatlerinde bilişim derslerinde sonra bu durum ogretmenler arasında, idarede , ilçede ilde kulaklara gitti. Sonra da pufffffff. Bilişim milisim kalmadı. Belki de bahane arıyorlardı bilmiyorum bu dersi lav etmek için tuzu biberi oldu. Belki de bu benim yanlış bir tespitim. İşini hakkıyla yapan hocalarıma saygı ve sevgilerimle. Biz öğretmeniz anlatacak dolu şey de var diğer işlere de eyvallah ama önce öğretmeniz. Hemen bayrakları indirmeyelimKusura bakmayın ama usb den akılla tahtaya imaj atamayan, bir yazıcı toneri değiştiremeyen ve bunları tamircilik olarak gören, kurumuna bir faydası olmayan öğretmen…. Yeri gelecek tahtalara bakacaksın, yeri gelecek format atacaksın, yeri gelecek programları güncelleyeceksin. Ders verilecek diye beklersen elindekini de alırlar böyle. Ülkemizdeki sınav sisteminin durumu belli yıllardır da bu dersler değişmiyor. Bilişim dersi kimsenin umrunda değil. Bulunduğunuz kurumdan tayin isteyip gidin seçmeli ders vs hiçbiri kalmaz. Norm düşer gider. Kısacası BTR normu olmazsa bu iş düzelmez. BTR/Zorunlu BTY dersi/seçmeli ders en iyi çözüm görünüyor. Hem derse gireceksin hem de bazılarının dediği gibi tamirci(bence kesinlikle değil, BT Rehber Öğretmeni adı üstünde Rehberlik eden öğretmen tamirci değil). Hem dersine gir hem rehberlik yap arta kalan zamanlarda da proje vs ilgilen öğrencilerle çalışma yap… Ama kabul ettirmek çok zor o nedenle bazı arkadaşların kabul etmelerini de beklemiyorum zaten. Sadece içimden geldiğince fikirlerimi yazıyorum. Saygı ve sevgilerle iyi