Bizleri Teknoloji Tasarım Öğretmeni Yaparlar mı?

Kodla Büyü
mehmettuna68' Alıntı:
2013-2014 eğitim öğretim yılında bt dersi kalkacak zaten 6,7,8lerde o zaman norm nasıl hesaplanacak merak ediyorum. Bizleri bir yere koyamadı koca Bakanlık

bu kesin bilgi mi?

POLAT_55_BİLİSİM' Alıntı:
seyma' Alıntı:
Ben de Teknoloji Tasarım dersine giriyorum hiç keyif almıyorum, Birsürü uğraşılacak şey var... Kesinlikle bana göre değil. Günlük tutturmak lazım, çocukların dosyaları vb. şeyler var. Günlükleri ara ara kontrol ediyorum o kadar komik şeyler yazıyolar ki bugün öğretmen bana konuşma dedi, öğretmen beni ayakta bekletti gibi şeyler. Üniversite sınavına girerken o kadar puan alarak girdik fen ve teknoloji filan bizden kaç puan aşağıdaydı, Teknoloji tasarımı hele hiç bilmiyorum.. Ben kendi adıma teknoloji Tasarıma geçmeyi hiiççç istemem...

Teknoloji tasarıma gidebilmek için alınması gereken puan = T
Öss de aldığı(m)/nız puan = Ö iseeeee

T = Ö / 2 hocam...:)

hocam birazcık araştırırsanız bu bölümün Türkiyede sadece 1 tane olduğunu ve puanlarının da bırakın eğitim bölümlerini birçok mühendislikten de çok daha fazla olduğunu görürsünüz.insanları küçümsemekten ne anlıyorsunuz bilemiyorum...

Küçümsemek filan değil, genelde zaten meslek lisesinden gidiliyo o bölüme ek puan ile. Ben lisedeyken gerçekten çalışmıştım, özellikle son sınıftayken. Kesinlikle hayalimde teknoloji tasarım öğretmeni olmak filan yoktu. İnsan o yıllarını düşününce ben bunun için mi çalışmışım diye içi gidiyo.. Nasipten öteye gidilmezmiş tabi ki ama Teknoloji Tasarıma da geçmem inş. Gerçi büyük konuşmamak da lazım :) Seneye burdan teknoloji tasarım etkinliklerini paylaşmayalım da :)

Bizden ne olur :mrgreen: Üniversitede hangi dersleri görmedik biz, işte onlardan biri olur....

Ayrıca Tek. Tasarım tam bize göre niye istemiyorsunuz ki, Kes, Yapıştır verilen resmi Kopya yoluyla kağıda aktar, ben ısınmaya başladım bu işe :mrgreen:
Geldiğimiz günlere bak...Tek.Tasarım Aferin bunu düşünen zekaya, incelenmesi ve bir daha düşşünmemesi sağlanmalı....

Bu haberlere de bayılıyorum. Yok müfettiş şöyle dedi, yok şube müdürü şöyle dedi. Bu adamlar ne ki de söyledikleri sanki gerçekmiş gibi algılanıyor.

müfettiş dedi ki "sizi bu şekilde devam ettirecekler, ders saatinde dersinize girecek ders olmadığı saatlerde de teknik servis olacaksınız "bende "bunu zaten yapıyoruz "dedim.

ya hocalarım bu kadar kendinizi aşağılamayın lütfen. siz bilgisayar öğretmenisiniz kendinize gelin lütfen. şahsen ben A.Ö.L. mezunuyum. lise matematik bile çok rahat geliyordu bana. ama istemiyorum. ben bilgisayar öğretmeniyim ve diğer hiçbir branşın benden daha kaliteli ve zevkli olmadığını düşünüyorum. Lütfen özgüveninizi hiçbir zaman yitirmeyin, saygılarımla

sahrak' Alıntı:
ya hocalarım bu kadar kendinizi aşağılamayın lütfen. siz bilgisayar öğretmenisiniz kendinize gelin lütfen. şahsen ben A.Ö.L. mezunuyum. lise matematik bile çok rahat geliyordu bana. ama istemiyorum. ben bilgisayar öğretmeniyim ve diğer hiçbir branşın benden daha kaliteli ve zevkli olmadığını düşünüyorum. Lütfen özgüveninizi hiçbir zaman yitirmeyin, saygılarımla
Kesinlikle ben de böyle düşünüyorum...

hakand77' Alıntı:
seyma' Alıntı:
Ben de Teknoloji Tasarım dersine giriyorum hiç keyif almıyorum, Birsürü uğraşılacak şey var... Kesinlikle bana göre değil. Günlük tutturmak lazım, çocukların dosyaları vb. şeyler var. Günlükleri ara ara kontrol ediyorum o kadar komik şeyler yazıyolar ki bugün öğretmen bana konuşma dedi, öğretmen beni ayakta bekletti gibi şeyler. Üniversite sınavına girerken o kadar puan alarak girdik fen ve teknoloji filan bizden kaç puan aşağıdaydı, Teknoloji tasarımı hele hiç bilmiyorum.. Ben kendi adıma teknoloji Tasarıma geçmeyi hiiççç istemem...

hocam birazcık araştırırsanız bu bölümün Türkiyede sadece 1 tane olduğunu ve puanlarının da bırakın eğitim bölümlerini birçok mühendislikten de çok daha fazla olduğunu görürsünüz.insanları küçümsemekten ne anlıyorsunuz bilemiyorum...

2004 yılı Anadolu lisesi sayısal mezunu ve 345 puan alarak öss yi kazanan biri olarak konuşuyorum hocam... Herhangibir bölümü küçümsemiyorum, hesap ortada...! Siz araştırın bu puanla nerelere girilebildiğini...

:+1:
sahrak' Alıntı:

valla ben isterim arkadaşlar. öğretmen olduğumu hissetmek ve 8-17 çalışmamak için.. millet rahat rahat evine giderken, ben de gitmek isterim yani..

hakand77' Alıntı:
seyma' Alıntı:

2004 yılı Anadolu lisesi sayısal mezunu ve 345 puan alarak öss yi kazanan biri olarak konuşuyorum hocam... Herhangibir bölümü küçümsemiyorum, hesap ortada...! Siz araştırın bu puanla nerelere girilebildiğini...

345 sayısını 2 ye bölünce kaç olur ve o puanla nerelere gidilir siz kendi matematiksel denkleminizle hesaplayın.sizin dediğiniz dönemlerde 330-340 aralığıyla alıyordu o bölümde.abarttığınız kadar bir durum yok ortada.bunu sizde bildiğiniz halde böyle değerlendirme yapmanız çok daha garip...

sahrak' Alıntı:

işte en doğrusu budur.her öğretmen için kendi bölümü diğerlerine göre kıyaslanmayacak kadar mükemmeldir.kimse alanına çok kötü ya da gereksiz demez zaten.onun için kimseyi kimseyle kıyaslamaya gerek yok bence...

bu özgüven işi değil.. bakın anlatayım :

okulumda bilgisayar sınıfı var ve toparlamama rağmen adam olmuyor.. yaptırın dedim para yok , yok efendim fatih projesi dediler ve hemen ertesi hafta öğretmenler gününde okulda yemek öğretmenlere hediyeler falan verildi .. hani para yoktu.. :verymad: her sınıfta akıllı tahta projeksiyon makinası okulda her halt var bi sınıfı yaptırmadılar.. kendim yapmaya kalktım elimde yeterli donanımım yok ki ben zaten formatör bile değilim yapmadılar stajerlik meselesi galiba :verymad: .. şimdi sınıflarda çocukların oyuncağı oldum .. anlatsam ne ki istemiyorlar dinlemiyorlar kale bile almıyorlar hatta beni bazıları hariç adam yerine koymuyorlar .. disiplin yok not yok yok da yok.. hahhah haaaaa

matematik alanına geçmek ve bu lanetli bölümden uzaklaşmak istiyorum..
ya da not verebileyim ve sınıfımı yaptırsınlar... okula gitmemek için hasta olmaya başladım psikolojik olarak.. çok bunaldım..

sahrak' Alıntı:
Kesinlikle katılıyorum arkadaşım... Aklımdan bile geçirmem Teknoloji tasarım falan.Ben bunu seve seve kabul edenlere şaşıyorum...

Benim okulun bulunduğu sitenin bir dergisi var, orada teknolojinin yararları ve zararları ile ilgili bir yazı yazmamı istediler. Yazdım tabiki...
Sonra dergiyi aldım ismimin altında branşım yanlışlıkla Teknoloji Tasarım Öğretmeni yazılmış:) Ben istemeden oldum:))

YARIN GREVE GEL BRANSINA SAHIP CIK... HAKLARINI YENIDEN KAZAN.. SANA SECME SANSI BIRAKMAYANLARDAN HAKKINI AL...

SEN YOKSAN BIR EKSIK OLACAK BU MUCADELE

:idea: aslında iyi olurdu... şu salak bilgisayarlarla uğraşmaktansa ders anlatmak daha kolay matematik falan zevklide :++:

hemen yarın alsınlar beniii :+1:

hakand77' Alıntı:
sahrak' Alıntı:

işte en doğrusu budur.her öğretmen için kendi bölümü diğerlerine göre kıyaslanmayacak kadar mükemmeldir.kimse alanına çok kötü ya da gereksiz demez zaten.onun için kimseyi kimseyle kıyaslamaya gerek yok bence...

Ne güzel söylemişsin hocam - "kimseyi kimseyle kıyaslamaya gerek yok bence" - ... Size göre böyle, bana göre değil... Ben bölümümle kendimi içselleştirmişimdir ve toz kondurmam mükemmeldir bana göre ama herkes için böyle değildir... Ben teknoloji tasarım konusundaki görüşünüze saygı duyuyorum ama bana göre öyle değil... Ben geçen yıl ingilizce hariç tüm branşlara derse girdim... Mükemmel olan branş değil, kendinsindir... Bana teknoloji tasarım anlatmak çocuk oyuncağı gelirken size gelmeyebilir... Ya da mat anlatırken böyledir benim için... Bu mat bölümünü küçümsediğim anlamına gelmez zira teşbihte hata olmaz...

Siz o dönemde o puanın nerelere gidebildiğini araştırdığınızda fazla söze gerek kalmayacağının da farkına varırsınız... Neyse lüzumsuz bir tartışmanın içine girmek istemiyorum siz de girmeyin (bence...)...

hakand77' Alıntı:
hakand77' Alıntı:
seyma' Alıntı:

345 sayısını 2 ye bölünce kaç olur ve o puanla nerelere gidilir siz kendi matematiksel denkleminizle hesaplayın.sizin dediğiniz dönemlerde 330-340 aralığıyla alıyordu o bölümde.abarttığınız kadar bir durum yok ortada.bunu sizde bildiğiniz halde böyle değerlendirme yapmanız çok daha garip...

Allah aşkına ben şimdi tutup " Şimdi sınava girsem gözüm kapalı mat. öğretmeni olurum desem, ya hocam olur mu öyle şey! Bu nasıl hesaplama! Gözünüzü kapattığınızda soru çözemezsiniz filan mı diyeceksiniz? " Oysa gözü kapalı olurum girsem tekrar sınava... Lütfen anlatımdaki farkı fark edin... Mesleğinizde başarılar...

her kafadan bir ses çıkıyor işte.birileri de telekoma kaydırılacak demişti.oh dedim gariban öğretmenlikten kurtuluyorum :wink:

2004 yılı endüstriyel teknoloji öğretmenliği(teknolojitasarım) ve bilgisayar öğretmenliği puanları
aradaki fark hiç de az değil bence, madem bu bölüme razıydınız ne gerek vardı bu kadar puan almanıza arkadaşlar.

Ekli dosyalar

• puanlar.jpg
    puanlar.jpg
    140.2 KB · Görüntüleme: 465
janet' Alıntı:
2004 yılı endüstriyel teknoloji öğretmenliği(teknolojitasarım) ve bilgisayar öğretmenliği puanları
aradaki fark hiç de az değil bence, madem bu bölüme razıydınız ne gerek vardı bu kadar puan almanıza arkadaşlar.

:+1: Ben koymak istemedim tabloyu araştırsın istedim ama koymuşsunuz elinize sağlık... Yorumsuz diyeceğim ama yaptık bir kere yorumumuzu...

Geri