POLAT_55_BİLİSİM' Alıntı:
janet' Alıntı:
POLAT_55_BİLİSİM' Alıntı:
hakand77' Alıntı:
öyle kafamıza seçerek tablo ekliyorsak ondan kolayı yok.zira puanlar yıldan yıla değişiklik gösterebiliyor.Mesela;
2008 - 2009 Gazi BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLİĞİ
Taban:284.158
Tavan:288.749
2008-2009 ENDÜSTRİYEL TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ
Taban:271.662
Tavan:285.125
Kaynak:Gazi Üniversitesi İstatistik Bilgi Sistemi
Gördüğünüz gibi puanlar abartacak kadar farklı değil.zaten sizin verdiğiniz puanlarda da abarttığınız kadar fark yok.kaldıki öss puanının yüksek olması bir alanı diğerinden daha önemli ve gerekli yapmaz.yukarıda ifade ettim herkes için kendi alanı en iyisidir ve onu daha aşağıda görmez.neden bunu kabullenmek yerine diğer branşları küçümsüyorsunuz anlamıyorum.
2004 yılının altını çizdiğim halde 2008-2009 verilerini yazmışsın ki o durumda bile fark ortada... Sen prof. ken doç. olur musun...? Benim için o yılda aldığım o puanla tek tasarım öğretmenliğine geçirilmem, öğretmenlikten hizmetli kadrosuna geçirilmem gibidir... Hizmetlinin şartları daha iyi olabilir ama ben aldığım puanla lise mat. dahil bütün mühendisliklere gidiyodum... Lütfen araştırın öyle yorum yazın... Yazmayayım diyorum ama bu son olsun iyi araştırın...! Selametle...
hocam arkadaş o puanları nereden bulmuş ben de anlamadım yukarıda belirttiğim gibi o yıl da aradaki fark çok fazla ve puan tablosu arkadaşın yazdığı gibi değil zaten.
Farkındayım hocam... Arkadaş kaçırıyo onu ama farkına varacaktır diye düşünüyorum...
nerden bulduğumu kaynak olarak yazdım.bunlar gazi üniversitesinin kendi verileri.inanmayan girsin okulun sitesine baksın.ösym verileriyle uyuşup uyuşmaması da benimle ilgili değil.kaldıki sizin verdiğiniz tercih kılavuzuna ait.bilirsinizki her zaman puanlar kılavuzdakiyle aynı olmaz.düşebilir veya yükselebilir.benim yazdıklarım resmi olarak gazi üniversitesinin kayıtları baz alınarak hazırlanmış.dediğim gibi inanmayan bakar sitede hala mevcut.
meseleyi hala anlamadığınızı gördüğüm için açıklama gereği duyuyorum.benim derdim kimsenin puanı ya da başarısı değil.kimsenin lise ya da üniversite başarısı da beni ilgilendirmiyor.ben her alanın kendi içinde önemli olduğunu ve kimsenin mezun olduğu alanı diğerlerinden aşağıda görmeyeceğini söylüyorum.etrafınızda bulunan diğer öğretmenlere de sorarsanız ne demek istediğimi anlarsınız.bir matematikçi için kendi dersi en önemlisidir.sen istediğin kadar "ben şu kadar puan almıştım, matematiği de yazardım ama yazmadım" de.kimsenin herhangi bir alana kötü dediği yok.ama bazılarınızın sanki teknoloji tasarım öğretmenliğine sınavsız alınıyormuş gibi yukarıdan bakmasına anlam veremiyorum...