Bizleri Teknoloji Tasarım Öğretmeni Yaparlar mı?

Kodla Büyü
öyle kafamıza seçerek tablo ekliyorsak ondan kolayı yok.zira puanlar yıldan yıla değişiklik gösterebiliyor.Mesela;
2008 - 2009 Gazi BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLİĞİ
Taban:284.158
Tavan:288.749
2008-2009 ENDÜSTRİYEL TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ
Taban:271.662
Tavan:285.125
Kaynak:Gazi Üniversitesi İstatistik Bilgi Sistemi
Gördüğünüz gibi puanlar abartacak kadar farklı değil.zaten sizin verdiğiniz puanlarda da abarttığınız kadar fark yok.kaldıki öss puanının yüksek olması bir alanı diğerinden daha önemli ve gerekli yapmaz.yukarıda ifade ettim herkes için kendi alanı en iyisidir ve onu daha aşağıda görmez.neden bunu kabullenmek yerine diğer branşları küçümsüyorsunuz anlamıyorum.

Kusura bakmayın ama ben kendi girdiğim seneye göre değerlendirme yaparım.Yazmış olduğum yıllarda üniversite sınavına giren böteliler sizin yazdığınız sene össye girseydi zaten böteyi seçmezlerdi puanları çok yüksek olacağı için. Bizim bölümün puanı şu anki içinde bulunduğumuz vaziyetten ötürü bu kadar düşmüştür. Üstelik puanını eklediğim seneden önceki senelerde bu bölüme giren arkadaşlar çok daha yüksek puanlarla girdiler.O az dediğiniz puan farkını bir de böte puanının üstüne koyun bakalım hangi bölümlere girebileceksiniz. Üstelik bizim alanımızla uzaktan yakından ilgisi olmayan bir bölümü nasıl kabul edebileceğinizi söylüyorsunuz anlam veremiyorum. O dersi önemsemediğimden değil, O konuda eğitim almadığım için o derse girmek istemem.

hakand77' Alıntı:
öyle kafamıza seçerek tablo ekliyorsak ondan kolayı yok.zira puanlar yıldan yıla değişiklik gösterebiliyor.Mesela;
Gördüğünüz gibi puanlar abartacak kadar farklı değil.zaten sizin verdiğiniz puanlarda da abarttığınız kadar fark yok.kaldıki öss puanının yüksek olması bir alanı diğerinden daha önemli ve gerekli yapmaz.yukarıda ifade ettim herkes için kendi alanı en iyisidir ve onu daha aşağıda görmez.neden bunu kabullenmek yerine diğer branşları küçümsüyorsunuz anlamıyorum.

Ayrıca yukarıda yazdığınız puanlar ösym'nin resmi sitesindeki veriler ile uyuşmuyor hocam.
O yılda da aradaki fark epey fazla.ftp://dokuman.osym.gov.tr/2009/2009_OSYS_TERCIH_KILAVUZU/tablo4.pdf
BÖTE:350
Endüstriyel Tek. Öğretmenli:326

anadolu lisesi mezunuyum ve hayatım boyunca hep başarılı bir öğrenci oldum.en iyi okullardan çok iyi derecelerle mezun oldum ve 4 yıl önce 354 puanla böte yi kazandım.o dönemde bütün mühendislikleri ve mimarlıkları yazabilecekken bilişimi ve öğretmenliği sevdiğim ve mezun olunca hemen işimi yapabileceğim diyerek bu bölümü yazdım.bizim branşımız kendini en çok geliştiren(geliştirmek zorunda olan) öğretmenliktir.diğer öğretmenliklerde her yıl aynı şeyi tekrarlarsın.bu bölümü seçme nedenlerimden biri buydu.şu anki durumumuzdan bahsetmiyorum tabii ki olması gerekenden bahsediyorum.

çok acı ki şu an 87-88 puanlarla atanamıyorz.hiçbirimiz müfredatın hala word,excel de kalacağını ve dersin kaldırılacağını düşünmedik.bu nedenle bütün bilişim tekn.öğretmenlerinin kandırıldığını düşünüyorum.üniversitede şu anki müfredatı sadece 1 derste aldık.php,mysql,photoshop,flash,visual basic,tasarım gibi birçok ders gördük.bu branşı seçtim diye beni kimse suçlayamaz hele o zamanlar aferin iyi tercih yapmışsın diyen büyüklerimiz hiç suçlayamaz.ben bu bölümü kazandığım yıl bölümün kpss taban puanı 60 iken şu an 89.bu kadar kısa sürede yok edilmeye çalışılan tek branş biziz.
onca emeğimiz,çalışmalarımızdan sonra elimizde sadece bir boşluğun kalması çok acı.emeklerimizin karşılığını alamadığımız için üzülüyoruz hepimiz.şu anki durum hiçbirimizin hakkı değil çünkü bizler üniversite sınavlarında en başarılı %10 luk dilimdeydik..
üniversite puanlarıda maalesef kpss de atama puanlarıyla ters orantılı.çok aldanmamak lazım.şu an teknoloji tasarım öğretmenleri kpss de çok düşük puanlarla atandığı için üniversite puanları yükselmiş olabilir.bilişim öğretmeni atamaları arttığı zaman üniversite puanlarıda yükselecektir emin olun..üniversite sınavlarında artık öğrenciler mezun olunca iş bulacağı bölümleri meslek-kişilik uyumlarına bakmadan seçtikleri için bu duruma şaşırmamak lazım.

ben üniversite sınavında bütün öğretmenlikleri seçebiliyorken bilişim öğretmenliğini seçmişim şimdi niye değiştirip atama bekleyen binlerce öğretmenin hakkını yiyeyim ki?rehberlik öğretmeni olan felsefe öğretmenlerini,ücretli öğretmenlik yapan önlisans lise mezunlarını eleştirirken aynı duruma siz düşmeyin lütfen.çok zor bir dönemde olduğumuzu biliyorum ama bölüm değiştirme en son ihtimal bile olmamalı.

başka bölümleri düşünmeden önce bilişim tek. dersinin müfredatının güncellenmesi ve dersin zorunlu olması için emek harcamalıyız.bu konuda ciddi anlamda emek harcadığımızı düşünmüyorum.biz ataması yapılmayan öğretmenler cebimizde 5 kuruşumuz olmadığı halde dik durmaya çalışırken burda ağlamaklı yazılrı görünce çok üzülüyorum.ben sürekli dert yanan ama durumun iyileşmesi için pek birşey yapmayan bir zümre görüyorum umarım yanılıyorumdur.ilköğretimden dersimiz kaldırıldığında biz ataması yapılmayan öğretmenler öğrenciydik ve bu durumdan maalesef bihaberdik.tabii ki bu mazaret değil ama siz öğretmenler derslerinizin kaldırılmasına nasıl izin verdiniz?hiçbir branşın göz göre göre dersinin kaldırılmasına izin vereceğini sanmıyorum.keza beden eğitimi öğretmenlerinin yaptığı gibi..

ANAOKULU öğretmeni de yapabilirler hangi branş açıksa ona yönlendirsinler hatta arada anaokulu-sınıf-matematik diye aşamalı geçiş de olabilir :P bu arda bende çocuk yapar büyütürüm hahhhaaaa :P

bu konuda nerden çıktı yahu? ne teknoloji tasarımı? ne gördük bu branşla ilgili okulumuzda?
bizim için en uygun branş Bilişim Rehber Öğretmenidir. bildiğim kadarıyla da bu yönde çalışmalar öneriler var. fatih projesi olursa buda olur gibime geliyor.
saygılar...

bu aralar en nefret ettiğim isim fatih (ismi fatih olan arkadaşlarımı tenzih ederek) oldu malesef..

smhs' Alıntı:
bu aralar en nefret ettiğim isim fatih (ismi fatih olan arkadaşlarımı tenzih ederek) oldu malesef..

Bende nefret eder hale geldim malesef ama yeni konuşmaya başlayan oğlumun ilk kelimelerinden biri de fatih oldu ve akşam sabah 'batiih' (yani fatih) kelimesini duyuyorum dalga geçer gibi :(

hakand77' Alıntı:

2004 yılının altını çizdiğim halde 2008-2009 verilerini yazmışsın ki o durumda bile fark ortada... Sen prof. ken doç. olur musun...? Benim için o yılda aldığım o puanla tek tasarım öğretmenliğine geçirilmem, öğretmenlikten hizmetli kadrosuna geçirilmem gibidir... Hizmetlinin şartları daha iyi olabilir ama ben aldığım puanla lise mat. dahil bütün mühendisliklere gidiyodum... Lütfen araştırın öyle yorum yazın... Yazmayayım diyorum ama bu son olsun iyi araştırın...! Selametle...

janet' Alıntı:
Kusura bakmayın ama ben kendi girdiğim seneye göre değerlendirme yaparım.Yazmış olduğum yıllarda üniversite sınavına giren böteliler sizin yazdığınız sene össye girseydi zaten böteyi seçmezlerdi puanları çok yüksek olacağı için. Bizim bölümün puanı şu anki içinde bulunduğumuz vaziyetten ötürü bu kadar düşmüştür. Üstelik puanını eklediğim seneden önceki senelerde bu bölüme giren arkadaşlar çok daha yüksek puanlarla girdiler.O az dediğiniz puan farkını bir de böte puanının üstüne koyun bakalım hangi bölümlere girebileceksiniz. Üstelik bizim alanımızla uzaktan yakından ilgisi olmayan bir bölümü nasıl kabul edebileceğinizi söylüyorsunuz anlam veremiyorum. O dersi önemsemediğimden değil, O konuda eğitim almadığım için o derse girmek istemem.

:+1: Anlayana...

bizim bacanak milli eğitimde çaycı bizi tapu kadastro müdürlüğüne verecekler diye duymuş

POLAT_55_BİLİSİM' Alıntı:
hakand77' Alıntı:

2004 yılının altını çizdiğim halde 2008-2009 verilerini yazmışsın ki o durumda bile fark ortada... Sen prof. ken doç. olur musun...? Benim için o yılda aldığım o puanla tek tasarım öğretmenliğine geçirilmem, öğretmenlikten hizmetli kadrosuna geçirilmem gibidir... Hizmetlinin şartları daha iyi olabilir ama ben aldığım puanla lise mat. dahil bütün mühendisliklere gidiyodum... Lütfen araştırın öyle yorum yazın... Yazmayayım diyorum ama bu son olsun iyi araştırın...! Selametle...
hocam arkadaş o puanları nereden bulmuş ben de anlamadım yukarıda belirttiğim gibi o yıl da aradaki fark çok fazla ve puan tablosu arkadaşın yazdığı gibi değil zaten.

janet' Alıntı:
hakand77' Alıntı:

hocam arkadaş o puanları nereden bulmuş ben de anlamadım yukarıda belirttiğim gibi o yıl da aradaki fark çok fazla ve puan tablosu arkadaşın yazdığı gibi değil zaten.

Farkındayım hocam... Arkadaş kaçırıyo onu ama farkına varacaktır diye düşünüyorum...

janet' Alıntı:
hakand77' Alıntı:

Farkındayım hocam... Arkadaş kaçırıyo onu ama farkına varacaktır diye düşünüyorum...

nerden bulduğumu kaynak olarak yazdım.bunlar gazi üniversitesinin kendi verileri.inanmayan girsin okulun sitesine baksın.ösym verileriyle uyuşup uyuşmaması da benimle ilgili değil.kaldıki sizin verdiğiniz tercih kılavuzuna ait.bilirsinizki her zaman puanlar kılavuzdakiyle aynı olmaz.düşebilir veya yükselebilir.benim yazdıklarım resmi olarak gazi üniversitesinin kayıtları baz alınarak hazırlanmış.dediğim gibi inanmayan bakar sitede hala mevcut.
meseleyi hala anlamadığınızı gördüğüm için açıklama gereği duyuyorum.benim derdim kimsenin puanı ya da başarısı değil.kimsenin lise ya da üniversite başarısı da beni ilgilendirmiyor.ben her alanın kendi içinde önemli olduğunu ve kimsenin mezun olduğu alanı diğerlerinden aşağıda görmeyeceğini söylüyorum.etrafınızda bulunan diğer öğretmenlere de sorarsanız ne demek istediğimi anlarsınız.bir matematikçi için kendi dersi en önemlisidir.sen istediğin kadar "ben şu kadar puan almıştım, matematiği de yazardım ama yazmadım" de.kimsenin herhangi bir alana kötü dediği yok.ama bazılarınızın sanki teknoloji tasarım öğretmenliğine sınavsız alınıyormuş gibi yukarıdan bakmasına anlam veremiyorum...

http://www.osym.gov.tr/belge/1-11557/2009-osys-yuksekogretim-programlarinin-merkezi-yerlesti-.html
2009 tercih kılavuzu 2008 sınav sonuçlarını içerir.
2009 sonuçları:
http://www.osym.gov.tr/belge/1-11557/2009-osys-yuksekogretim-programlarinin-merkezi-yerlesti-.html
amacım uzatmak değil dediklerinize ben de katılıyorum demek istediğim sizin yazdığınız puanlarla gerçek puanların ilgisi yok ve iki bölümün puanları yakın değil.Bölümünüzü asla aşağılamıyorum sadece bizim alanla hiç ilgisi olmayan eğer geçiş yaparsak öğrencilerimize verimli olamayacağımız bir alan diyorum.

Neyse ki branş değiştirmek isteyen arkadaş sayısı o kadar da fazla değilmiş korktuğum başıma gelmedi yani. Bayan arkadaşları(onların durumu daha zor olduğundan onların böyle bir talepte bulunmasını yadırgamıyorum) saymazsak da neredeyse hiç yok.

Tabi ki de olmamalı. Arkadaşlar böyle bir şeyi nasıl düşünebiliyorsunuz? Siz gerçekten de kendinizdeki potansiyelin farkında değilsiniz diye düşünüyorum. Aksi halde böyle bir şey düşünmek çok zor bence. herkes bizdeki birikime hayranlıkla bakarken bizim arkadaşlarımızın ürünü pazarlamayı bilmediğini düşünüyorum.

@samsunlu hocamın dediği gibi

bt ci olarak sürünürüm daha iyi

Neyse ki branş değiştirmek isteyen arkadaş sayısı o kadar da fazla değilmiş korktuğum başıma gelmedi yani. Bayan arkadaşları(onların durumu daha zor olduğundan onların böyle bir talepte bulunmasını yadırgamıyorum) saymazsak da neredeyse hiç yok.

Tabi ki de olmamalı. Arkadaşlar böyle bir şeyi nasıl düşünebiliyorsunuz? Siz gerçekten de kendinizdeki potansiyelin farkında değilsiniz diye düşünüyorum. Aksi halde böyle bir şey düşünmek çok zor bence. herkes bizdeki birikime hayranlıkla bakarken bizim arkadaşlarımızın ürünü pazarlamayı bilmediğini düşünüyorum.

janet' Alıntı:
2009 tercih kılavuzu 2008 sınav sonuçlarını içerir.
2009 sonuçları:
amacım uzatmak değil dediklerinize ben de katılıyorum demek istediğim sizin yazdığınız puanlarla gerçek puanların ilgisi yok ve iki bölümün puanları yakın değil.Bölümünüzü asla aşağılamıyorum sadece bizim alanla hiç ilgisi olmayan eğer geçiş yaparsak öğrencilerimize verimli olamayacağımız bir alan diyorum.

bakın bende size açıkça yazdığım puanların gazi üniversitesi web sitesinde bulunan puanlar olduğunu söylüyorum.ben bunları uydurmuyorum ki.hala puanları benim yazdığımı söylüyorsunuz. https://ogrenci.gazi.edu.tr/istatistik/ burdan bakarsınız.bunlar üniversitenin kendi istatistik bilgileri benim değil.ayrıca siz olmayabilirsiniz ama bazı arkadaşların aşağılayıcı ifadeleri yüzünden ben bunları yazmak zorunda kaldım.yoksa verimli olma konusuna bir itirazım yok...

bakanlığa yakın birinden duyduğuma göre bizi hükümet konağına vereceklermiş

vala öyle birşey yaptıklarında dersi bende kaydırarak işlerim. hiç kimse kusura bakmasın çünkü iş eğitimi öğremeni değilim girdiğim dersleri sallaya sallaya işlerim.hiçte vicadanım sızlamaz ççünkü istediğim bişey değil dersi gırgır şamata geçiririm hiç kimseyede 5 ten aşağı not vermem.

bence bizi belediyenin vidanjör ekibine alsınlar. çok yerinde bir yakıştırma olur. emin olun hiç kimse karşı çıkmz ha lağımcı ha teknoloji tasarımcı ha fizikçi hepsi aynı şeydir esas branşın dışında.

hipopotam' Alıntı:
vala öyle birşey yaptıklarında dersi bende kaydırarak işlerim. hiç kimse kusura bakmasın çünkü iş eğitimi öğremeni değilim girdiğim dersleri sallaya sallaya işlerim.hiçte vicadanım sızlamaz ççünkü istediğim bişey değil dersi gırgır şamata geçiririm hiç kimseyede 5 ten aşağı not vermem.

zaten yakında bütün öğretmenlerin yapacağı bu hocam.başka çare bırakmayacaklar çünkü...

hakand77' Alıntı:
janet' Alıntı:
hakand77' Alıntı:

nerden bulduğumu kaynak olarak yazdım.bunlar gazi üniversitesinin kendi verileri.inanmayan girsin okulun sitesine baksın.ösym verileriyle uyuşup uyuşmaması da benimle ilgili değil.kaldıki sizin verdiğiniz tercih kılavuzuna ait.bilirsinizki her zaman puanlar kılavuzdakiyle aynı olmaz.düşebilir veya yükselebilir.benim yazdıklarım resmi olarak gazi üniversitesinin kayıtları baz alınarak hazırlanmış.dediğim gibi inanmayan bakar sitede hala mevcut.
meseleyi hala anlamadığınızı gördüğüm için açıklama gereği duyuyorum.benim derdim kimsenin puanı ya da başarısı değil.kimsenin lise ya da üniversite başarısı da beni ilgilendirmiyor.ben her alanın kendi içinde önemli olduğunu ve kimsenin mezun olduğu alanı diğerlerinden aşağıda görmeyeceğini söylüyorum.etrafınızda bulunan diğer öğretmenlere de sorarsanız ne demek istediğimi anlarsınız.bir matematikçi için kendi dersi en önemlisidir.sen istediğin kadar "ben şu kadar puan almıştım, matematiği de yazardım ama yazmadım" de.kimsenin herhangi bir alana kötü dediği yok.ama bazılarınızın sanki teknoloji tasarım öğretmenliğine sınavsız alınıyormuş gibi yukarıdan bakmasına anlam veremiyorum...

Fesübhanallah... Hocam ben mi anlatamıyorum sen mi ısrar ediyosun anlamamakta, anlayamadım doğrusu... Ben girdiğim senenin puanıyla değerlendirme yapıyorum ki fark etmez hangi dönemle kıyaslarsan kıyasla... 2004 yılında aldığım o puanın üstüne, senin azımsadığın puan farkını koy bakalım sonuç ne çıkıyo...? Farkı koymana gerek yok 2 puan ekle tıp fakültesine gidersin...! Tepeden bakmakla aşağılamakla ilgisi ne bunun... Prof.ken sıradan bir memur olmak gibi birşeydir benim için o branşa geçiş... Boşuna mı aldım o puanı ben... 100 kere girsem öss ye 100 ünde tercih etmem tek. tas. ımı... Mat ya da fen bilg. öğretmenliğine geçiş deseler " Onu bile düşünürdüm, geçerim demiyorum, sadece düşünürdüm..." Az çok aldığım bilgi birikimiyle faydalı olabileceğim branşlardan... Teknoloji tasarım dediğin nedir ki? Fikrine saygı duyuyorum benim için bu böyle... Sana tek. tas. aslan görülebilir ama bana kedi bile görünmüyo... Başarılar dilerim meslek hayatınızda...

aak' Alıntı:

:+1: Rüyamda görsem bu haberi, kabus gördüm diye uyanırdım... Herkes hayranlıkla bakarken biz kendi kıymetimizi bilmiyoruz maalesef...

Fesübhanallah... Hocam ben mi anlatamıyorum sen mi ısrar ediyosun anlamamakta, anlayamadım doğrusu... Ben girdiğim senenin puanıyla değerlendirme yapıyorum ki fark etmez hangi dönemle kıyaslarsan kıyasla... 2004 yılında aldığım o puanın üstüne, senin azımsadığın puan farkını koy bakalım sonuç ne çıkıyo...? Farkı koymana gerek yok 2 puan ekle tıp fakültesine gidersin...! Tepeden bakmakla aşağılamakla ilgisi ne bunun... Prof.ken sıradan bir memur olmak gibi birşeydir benim için o branşa geçiş... Boşuna mı aldım o puanı ben... 100 kere girsem öss ye 100 ünde tercih etmem tek. tas. ımı... Mat ya da fen bilg. öğretmenliğine geçiş deseler " Onu bile düşünürdüm, geçerim demiyorum, sadece düşünürdüm..." Az çok aldığım bilgi birikimiyle faydalı olabileceğim branşlardan... Teknoloji tasarım dediğin nedir ki? Fikrine saygı duyuyorum benim için bu böyle... Sana tek. tas. aslan görülebilir ama bana kedi bile görünmüyo... Başarılar dilerim meslek hayatınızda...[/quote]

o zaman tıp yazsaydınız olsaydı bitseydi.tek nokta var.hepimiz öğretmeniz.hiç bir farkımız da yok.helede meb de çalışırken öss ya da kpss puanınızın hiçbir anlamı yok.konuşma tarzınız bile aşağılar biçimde.ben zaten söylediğiniz şeyi en baştan beri söylüyorum.bir matematikçi içinde bilişim teknolojisi öğretmeni ya da alanı boş olabilir bundan daha doğal bir olay yok.sadece kendinizi başka bir dünyadan gibi görmenizin anlamı yok.her alana saygı duymak zorundasınız.Teknoloji tasarım dediğin nedir ki ifadesi bile bakış açınızı net biçimde ortaya koyuyor.iyiki siz ve sizin gibiler varsınız.yoksa bu mebin hali nolurdu, biz nasıl eğitim yapardık.sağolun tıp ya da mühendislik yazmayıpta dünyamızı aydınlattığınız için teşekkür ederiz...

Fesübhanallah... Hocam ben mi anlatamıyorum sen mi ısrar ediyosun anlamamakta, anlayamadım doğrusu... Ben girdiğim senenin puanıyla değerlendirme yapıyorum ki fark etmez hangi dönemle kıyaslarsan kıyasla... 2004 yılında aldığım o puanın üstüne, senin azımsadığın puan farkını koy bakalım sonuç ne çıkıyo...? Farkı koymana gerek yok 2 puan ekle tıp fakültesine gidersin...! Tepeden bakmakla aşağılamakla ilgisi ne bunun... Prof.ken sıradan bir memur olmak gibi birşeydir benim için o branşa geçiş... Boşuna mı aldım o puanı ben... 100 kere girsem öss ye 100 ünde tercih etmem tek. tas. ımı... Mat ya da fen bilg. öğretmenliğine geçiş deseler " Onu bile düşünürdüm, geçerim demiyorum, sadece düşünürdüm..." Az çok aldığım bilgi birikimiyle faydalı olabileceğim branşlardan... Teknoloji tasarım dediğin nedir ki? Fikrine saygı duyuyorum benim için bu böyle... Sana tek. tas. aslan görülebilir ama bana kedi bile görünmüyo... Başarılar dilerim meslek hayatınızda...[/quote]

hakand77' Alıntı:
o zaman tıp yazsaydınız olsaydı bitseydi.tek nokta var.hepimiz öğretmeniz.hiç bir farkımız da yok.helede meb de çalışırken öss ya da kpss puanınızın hiçbir anlamı yok.konuşma tarzınız bile aşağılar biçimde.ben zaten söylediğiniz şeyi en baştan beri söylüyorum.bir matematikçi içinde bilişim teknolojisi öğretmeni ya da alanı boş olabilir bundan daha doğal bir olay yok.sadece kendinizi başka bir dünyadan gibi görmenizin anlamı yok.her alana saygı duymak zorundasınız.Teknoloji tasarım dediğin nedir ki ifadesi bile bakış açınızı net biçimde ortaya koyuyor.iyiki siz ve sizin gibiler varsınız.yoksa bu mebin hali nolurdu, biz nasıl eğitim yapardık.sağolun tıp ya da mühendislik yazmayıpta dünyamızı aydınlattığınız için teşekkür ederiz...

Benim tıp ya da mühendislik yazmamış olmam, kendi bölümümün tek. tas. la eş değer olduğu anlamına gelmez... Aradaki puan farkının ne demek olduğunu göstermek adına vermiş olduğum bir örnekti... Neyse haklısınız hocam, başka türlü anlamsız bir tartışma olacak zira herşey ortada...
Meslek hayatınızda başarılar...

Geri