Bütçem gerçekten kısıtlı, maddi sıkıntım var ama karınca kararınca yine de destek olmak istiyorum. Listeye adımı ekleyebilirsiniz.
Ben yayınlanacak bildirinin ortaya çıkmasını bekliyorum. Sorunlarımız konusunda bugüne kadar tam bir birlik sağlanamadı. Birlik sağlandığı halde bazı arkadaşlar işin içine siyasi ve kişisel görüşlerini karıştırıyor. Daha önceden halledilmiş bazı sorunları yine gündeme getiriyor. Bazı sorunlar atlanıyor. Yazı bazen çok uzatılıyor gibi.
Olumlu eleştiri yapmak varken hakaret edici, saldırıcı ifadelerle, siyasi söylemlerle bu iş yapılırsa, kendi sorunlarımızı anlatmak yerine başka konulara atıf yapılırsa hiç bir işe yaramaz aksine tepki çeker. Böyle bir durum olursa da ben çekilirim.
Ayrıca kişisel görüşüm bu sorunun siyasi kanattan çok MEB bürokratlarının düşünmeden, plan yapmadan, yaptıkları bir değişikliğin tüm etkilerini görememekten kayanlandığını düşünüyorum. Devlet her zaman kendini düşünmeye devam edecektir. MEB, BT öğretmenlerini gözden çıkaramaz, böyle bir lüksü yok ama ihtiyacı doğrultusunda kullanacaktır. Bu şekilde bir düzenlemede en geç yaza kadar gelecektir. Bugüne kadar böyle olmuştur bundan sonra da böyle gider. Bizim en fazla yapabileceğimiz şartları iyileştirmek, olumsuzlukları azaltmak, ek ders, norm fazlası, norm kadro belirsizliklerinin giderilmesi olabilir diye düşünüyorum.
Zaten belirsizlik bir gitse herkes posizyonunu ona göre alır, istedikleri gerçekleşen mutlu olur, diğerleri de ya kabullenip devam eder, ya da başka bir yol çizer. Ama şu an herkes bir mağduriyetlik yaşıyor. Özellikle sözleşmeli arkadaşlar, norm fazlası durumu ve belirsizlik ile çıldırmak üzere. (Misal mfk ve ben)
Umarım bu ilan işi de kamuoyu oluşturma, sorunu bildiği düşünülen ve bilmeyen bürokrat ve yetkililerin bilgilenmesi ve çözüm ve çözümün hızlanması için işe yarar.