Re: BT Öğretmenleri için Gazeteye İLAN!-Anket Eklendi
75256 üyeli bir forumunda destek veren kişi sayısı 98 mi? Yıllardır dediğim gibi 2 kişi bir araya gelmeyi beceremiyoruz. Nasıl bir zümreyiz inanın anlamakta zorluk çekiyorum. Siz meramınızı anlatmadıktan sonra kimse derdinizi bilemez arkadaşlar. Öyle e-posta gönderelim şuraya, facebook'ta grup kuralım la olmuyor bu işler. Kaçımızın ailesi, anneniz yada babanız, amcanız yada dayınız mesleğinizde yaşadığınız zorlukları biliyor. Kaçınızın teyzesi, dayısı facebook'a giriyor. Yada kaçınızın akrabası internet kullanıyor. İnsanlar gazete okuyor. Bir kahvehaneye alınan gazeteyi sokaktaki Veli amcam da, Ali dayımda okuyor. Bazen gazetelerde dernekler, vakıflar yada iş grupları yeni çıkan kanun yada yönetmeliklerden dolayı yaşadıkları zorlukları tam sayfa ilan vererek anlatıyor. Sorunları karşısında kamuoyu oluşturuyor. İnanın politikacıların tek bildiği şey oy almak. Kamuoyu oluşturmak oy potansiyeli demektir. Oy da her politikacının sevdiği, ulaşmak için can attığı bir olgudur. Dertlerinizin çözümü için politikacılara oy sunmalısınız. Bunu da ancak kamuoyu oluşturarak yaparsınız. Kamuoyunuzu, yaşadığınız sorunları sokaktaki Ahmet dayıma, Ayşe teyzeme anlatmalısınız. Kendinize veya zümre arkadaşınıza değil.
Bir arkadaş tam sayfa ilanın 40.000 TL olduğunu söylemiş. 10.000 kişi 10 TL vererek 3 gazeteye tam sayfa ilan verelebilir değil mi? Kendi mesleğinizin geleceği için 10 TL'nin hesabını yapıyorsanız, yeni norm kadro yönetmeliğini bir kere daha okumanızı tavsiye ederim sadece. Dersim olmadığı için zorla tayin istemek zorunda kaldım, İl içinde norm kadro bulamadım, yaşadığım ili terk etmek zorunda kaldım felan filan hikayesine girmesin kimse Bor'un pazarı geçtikten sonra.
Umarım hepimiz mesleğimize sahip çıkabilecek ortak bir akılda buluşmayı sonunda becerebiliriz.