myıldırım
Aktif Üye
KöfteHoRr' Alıntı:1- başvuru yapmak zorunda değilsiniz.myıldırım' Alıntı:Aklıma takılan bir kaç soru ve tereddütlerim:
1. Şimdi bu başvuruyu yapmak zorunda mıyız?
2. Başvurursak kendi okulumuz çıkar mı yoksa liselere mi gideriz(zira akıllı tahtalar liselerde)?
3. Başvurursak çalışma şartlarımız ve saatlerimiz sanırım çok fazla değişmeyecek. her ne kadar bununla ilgili maddeler varsa da kesinlik söz konusu değil
4. Başvurursak norm sorunumuz çözülecek mi?
5. Başvurmazsak yine formatör olarak devam edebilecek miyiz?
6. Bundan sonra hem formatörlük hem de bt rehber öğretmenliği alternatifi mi olacak yoksa yalnızca bt rehberlik mi?
Kanaatim: Sanırım görev tanımımızda, norm ve çalışma saatleri konusunda pek fazla yenilik getirilmeden ekstra işler ve sorumluluklar verilmeye çalışılıyor.
2- 3 tercih yaptığına göre tercih sırasına göre gider, ilk tercihe kendi okulunuzu yazarsanız sizin dilekçe en sona kalır ve önce fatih başlayan okulları yerleştirirler eğer onlar dolarsa sizi kendi okulunuza verirler dolmazsa 2-3. tercihinizde fatih olan bi okul yazmışsanız sizi oraya verirler.
3- sanırım siz hala 8-5 bizi çalıştırabilecekler düşüncesindesiniz o yüzden çokta ikna etmeye çalışmaya gerek yok.
4- görevlendirmelerin normla bi alakası olmaz, o tamamen ayrı bir konu.
5- çok düşük bi ihtimal ocağa kadar devam edebilir formatörlük görevlendirmesi yapan illerde, ama çok büyük kısmında görevlendişrmeler ya iptal edilip yeniden yapılacak ya da aynı görevlendrme ismi ve şartları değiştirilerek yeniden yayınlanacak.
6- formatörlük kalkmış oldu
tabi bunlar benim yorumum
Hocam yazdığım sorulara cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Yazınızı ilgiyle okudum. 3. soruya vermiş olduğunuz cevap konusuna bir cümle ile değinmek istedim. Şöyle: İkna etmeye çalışmaya gerek yok demeniz bile bu konuda açık olmayan bir husus olduğunu ortaya koyuyor. Eğer madde net bir şekilde öğretmenin çalışma saati normal eğitimde budur ikili eğitim de budur ya da başka türlü eğitimde şu kadardır deseydi siz de bunu yazmazdınız.
Saygılar.