hhtc' Alıntı:
promethus' Alıntı:
Bu rehber öğretmenliğini kabul edersek, fatih projesi olan okulları doldurup, yine işlerine bakacaklar. Geçici olarak sorunlarını çözmüş olacaklar. Gerisi önemli değil. Bu yazı bizim sorunlarımızı çözmek için değil, kendi sorunlarını çözmek için çıkartılmıştır. Tek dertleri fatih projesi kapsamında ki okulları ve kendi okullarımızı doldurmamız. Norm sorunu en önemli sorunumuz. Resmen hapis kaldık atandığımız okullarımızda. Eş durumundan bile zor faydalanıyoruz. Bu adamların işini halledersek, onlar bizim işimizi halletmez. Unutulur gider. ek ders problemini anlayabiliyorum ama lütfen kabul etmemeye çalışın. Norm sorunu onlar için de kalıcı çözüm. ama köylü kurnazlığını bırakamıyorlar. Uzun vadeli düşünme gibi kötü bir alışkanlıkları yok. 1 öğretmen 2 yeri idare etsin. Sus payı olarak ta çalışma saatlerini verelim. Mantıkları bu. Kafaları böyle çalışıyor. Eğer kabul etmezsek mecbur norm sorununu çözmek zorunda kalacaklar. Norm sorunu çözülecek ki fatih projesi kapsamında ki okullar bt öğretmeni talep edebilsin. Biz o okulları doldurmazsak, öğretmen talep edebilmek için norm sorununu çözmek zorunda kalacaklar. Bu kadar basit. Velhasıl kabul etmeyelim bu işi.
Hocam okuduğunuzu anlamakla ilgili bir probleminizmi var Madde 1 çok açık Fatih Projesi kapsamında kurulumu tamamlanan ve işler vaziyette en az 1 BT bulunana okullarda BT rehber Öğrt. görevlendirmesi yapılacaktır.
Ortalık bulandırmayın norm dışında olabilecek en güzel şartlar sunulmuş. Herşeyden şikayet nedir istedikleriniz anlamıyorum. BT öğretmeniyim ama bu branş kadar ne istediğini bilmeyen şımarık bir branş görmedim
1) Haddini bil. Ben şımarık değilim.
2) Ne istediğimi çok iyi biliyorum
3) Suyu bulandırmıyorum.
4) Sen okuduğunu anlamıyorsun.
5) Yeteri kadar zekaya sahip değilsin ve ayrıca edepsizsin.
1 . madde gayet açıkmış. Evet bence de gayet açık. Aynı anda 2 ayrı okulda görev yapmanın önünü açıyor. Haa, fatih okullarında açık kapanırsa, sadece kendi okulunda görev yapabilirsin. Ama garantisi var mı? Niye bu kadar açık olan bir şeyi göremiyorsunuz. Sene başı gelen başvuru formu birebir aynı olarak rehberlik adı altında tekrar önümüze sunuluyor. İlk başta gelen başvurumu formunun esprisi nedir? Kendi okulumuz haricinde 3 tane okul tercih edeceğiz. Şimdi ki başvuru formunda yine 3 tane tercih yeri var. Yani hem kendi okulunda hem fatihli okulda görev yapacaksın. İlk başta dolduramadılar. Kendi ilçemde sadece fatihli okulluran 2 gününü doldurdular. Şimdi başvuran sayısını artırıp diğer günlerini de dolduracak. Burada iyi niyet yok. Niye ısrarla 3 tercih diye önümüze form koyuluyor. Neyi tercih edecem. Kendi okulumda lab. var. Okulum 2300 kişilik okul. Eğer seçersem beni gönderme ihtimalleri yüksek olan(yakınlıktan dolayı) lise 2500 kişilik. Adamların derdi norm kozlarını saklı tutarak ek ders şantajı ile senin etinden sütünden faydalanmak. Ders gereksiz dediler kaldırdılar, formotörlük tek okulda gereksiz oldu. 2 okula gidilmesi lazım. Nasıl ikna ediyor bizi? Norm ve çalışma saati ve ek ders kozlarını kullanarak. Bu kozların tamamını hiçbir zaman ortadan kaldırmazlar. Adamların derdi bizden öğretmen olarak faydalanmak değil. Tekniker-işçi olarak faydalanmak. Fakat norm kadro verirlerse kendileri de biliyorlar ki bizi daha az sömürebilirler. Fakat mümkün olduğu kadar fazla sömürmek istiyorlar. O yüzden kozların tamamını kaptırmıyorlar. Biraz düşünme kapasiteniz olsa, bunları hesap edersiniz. Ama saflığın sığ sularına kendini bırakıp umutlu olalım oyunu oynamaya bayılıyorsunuz. Herşey bir kenara ben niye suları bulandırcakmışım. Sen ne demek istiyorsunuz. Ağzınızdan çıkanı kulağınız duyuyor mu? Senin umutlu laflarına goygoyculuk yapmak zorundamıyım. Fikrimi söylerken sana mı soracağım. Şımarıklık yapıyormuşum. Beni tanıyor musun. Tanımadığın bir insan hakkında nasıl böyle laflar söylebiliyorsun, terbiyesizlik yapma.
Bu arada norm dışında demişsin, ne demek norm dışında? Asıl olay norm zaten. Norm yoksa iyi niyet yoktur. Sömürüye ikna etmek için ağza bir kaşık bal koymak vardır. Max. 15 ders ifadesi de kalkmış. 25 ders varsa 25 derse gireceksin. Bir yerden verip diğer yandan alıyor. Neyine bu kadar ayılıp bayıldınız ben anlamadım. 09:00-15:00'ten başka kazanım yok. O da önemli elbette. Ama resmin tamamını görmek lazım.
Son olarak umarım sen haklısındır. Senin haklı olman benim işime gelir.