Hocam 5. sınıf etkinliklerinin büyük kısmı eski öğretmen klavuz kitaplarında var. Zaten konuların çoğu benzer konular 5. sınıflarda.ziyaunal' Alıntı:güzel bir plan teşekkürler. bir soru soracağım plandaki etkinlikler bölümünde yer alan etkinlikler elinizde var mı? ya da bu etkinliklerin içerikleri nasıl biraz ayrıntı verebilir misiniz?
"Asla buradaki kapsamla sınırlı kalınmaması gerektiği, hedef kitlenin beklentileri ve gereksinimleri doğrultusunda bu önerilerin genişletilebileceği ve güncellenebileceği unutulmamalıdır." ibaresi programda geçiyor hocam. O yüzden hangi konulardan plan oluşturacağınız size kalmış. Yeter ki uygulanabilir olsun.w3_casmin85' Alıntı:Ben de yıllık planlarım üzerine çalışıyorum. Takıldığım mevzu plan hazırlarken öğretim programındaki öğrenme alanlarının hepsine yer vermek zorunda mıyım? benim bt lab ım yok ve ona göre bazı alanlara yer vermem zorlaşıyo. Bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.
KöfteHoRr' Alıntı:Malum uzun süredir derslerimiz seçmeli olduğundan dolayı kadrom ilköğretim okulunda olmasına rağmen anadolu lisesinde formatörlük ve rehberlik görevleri yürütüyordum ve yaklaşık 3 yıldır neredeyse hiç derse girmiyordum. Bu sene için artık asıl işimize dönelim dedim bu seferde ne ortada bir müfredat, ne de kullanabilecek bir klavuz kitap.
Uzun süre araştırıp yeni öğretim programına uygun kullanabileceğim bir plan bulamamanın sonucu kendi planımı kendim yapmaya karar verdim. Tabi özellikle BBNET'teki paylaşımlardan da destek alarak. İncelerseniz ve işinize yarayacağını düşünürseniz kullanılması, değiştirilmesi ve dağıtılması serbesttir. :++:
Gözden kaçmış önemli hatalar varsa da bildirirseniz memnun olurum.
light' Alıntı:Çok teşekkürler..
Hocalarım planın birebir aynısını uygulamak zorunda değilsiniz. Ders defterine plandakini yaz, öğrenciye farklı seviyedende verebilirsin konuyu. Sınıfta olanı sen bilirsin. Müfettiş dediğin senede 1 defa geliyor zaten.
Hocam sunu hazırlama ünitesine dahil normalde orası da. Bütün ünite etkinliklerini hafta hafta ayırmak yerine genel uygulama olarak düşündüğüm için birbirinden ayırmadım ama araya yazılı haftası girince ayrı gibi oldu.trickboy' Alıntı:sayın muttalip hocam, bu 1. dönemin son haftasını (20-24 ocak) bilerek mi boş bıraktın?
KöfteHoRr' Alıntı:Hocam sunu hazırlama ünitesine dahil normalde orası da. Bütün ünite etkinliklerini hafta hafta ayırmak yerine genel uygulama olarak düşündüğüm için birbirinden ayırmadım ama araya yazılı haftası girince ayrı gibi oldu.trickboy' Alıntı:sayın muttalip hocam, bu 1. dönemin son haftasını (20-24 ocak) bilerek mi boş bıraktın?
Kurban Bayramı ekimin 3. haftası hocam, planda da dikkat ettiyseniz ekimin 3. haftası yok.atungad' Alıntı:Hocam teşekkürler. Güzel bir çalışma olmuş. Kurban bayramı bir hafta tatil o unutulmuş.