BT ve Yazım Yıllık Plan yeni programa göre

Kodla Büyü
ben bu meb in ne yapmak istediğini anlamadım zaten.
Kendi kafasına göre bizdeki 5 e kadar olan basamakları kaldırdı.
Hala anlatamadık bunlara 5.basamak 5.sınıf demek anlamına gelmiyor diye
Şu an sadece 6,7,8.basamaklar mevcut sistemde.

5.sınıflar desen hep belirsiz.
Valla günlük plan filan hazırlamam hangi devirdeyiz.

Hocam bu arada emeğinize sağlık

Teşekkür ederim hocam, elinize sağlık. Belirsizlikleri bir nebze olsun çözüme ulaştırdınız..

Yeni programa göre yıllık planı birinin yapması gerekiyordu bu seferde benden olsun dedim :D
Yeni programla ilgili anladıklarımı yazmaya çalışayım. Belki kafanızdaki sorulara cevap olur.
Yeni programa göre ders kitabı yok, olmayacakta. Planı Talim Terbiye kurulunun yayınladığı yeni programa göre yaptım. Yeni programda sadece basamaklar verilmiş ve bunlar seviyelere ayrılmış. Öğrencileri durumlarına göre bir seviyeden başlatıyorsunuz ve eğer sonraki yıllarda dersi alacaksa seviyesini kademeli olarak artırıyorsunuz.
Yeni programda etkinlikler ve ipuçları bölümlerine yer verilmemiş. Bu bölümler öğretmene bırakılmış, bende bir yıllık plan oluşturmak için genel hatlarıyla etkinlikleri oluşturdum. Etkinliklerin ayrıntılarının günlük planda olması gerektiğini düşünüyorum.
Ayrıca istesekte istemesekte klavuz kitap olmadığı için günlük plan isterler...

bitefo06' Alıntı:
Arkadaşlar yeni programa göre bir yıllık plan yaptım. Hepimizin işini görmesini diliyorum. Planla ilgili görüş ve önerilerinizi bekliyorum ayrıca geliştiren olursa burada paylaşırsanız sevinirim.

hocam elinize sağlık

hocam ellerin dert görmesin çok sağolasın.
6 7 8 lere eskideki basamaklardan seviyelerine uygun seçebilirmiyim peki

örneğin , 8.sınıf 6.basamak
7.sınıf 5.basamak gb gb

bitefo06' Alıntı:
Yeni programa göre yıllık planı birinin yapması gerekiyordu bu seferde benden olsun dedim :D
Yeni programla ilgili anladıklarımı yazmaya çalışayım. Belki kafanızdaki sorulara cevap olur.
Yeni programa göre ders kitabı yok, olmayacakta. Planı Talim Terbiye kurulunun yayınladığı yeni programa göre yaptım. Yeni programda sadece basamaklar verilmiş ve bunlar seviyelere ayrılmış. Öğrencileri durumlarına göre bir seviyeden başlatıyorsunuz ve eğer sonraki yıllarda dersi alacaksa seviyesini kademeli olarak artırıyorsunuz.
Yeni programda etkinlikler ve ipuçları bölümlerine yer verilmemiş. Bu bölümler öğretmene bırakılmış, bende bir yıllık plan oluşturmak için genel hatlarıyla etkinlikleri oluşturdum. Etkinliklerin ayrıntılarının günlük planda olması gerektiğini düşünüyorum.
Ayrıca istesekte istemesekte klavuz kitap olmadığı için günlük plan isterler...

Öncelikle planı paylaştığın için teşekkürler hocam. İşimize yarayacağı kesin. Konuları kendimiz belirleyebilir miyiz hocam sen programı incelemişsin?

hocam çok teşekkürler. en azından elimizde bir taslak oldu bundan yola çıkarak öğrenci seviyesine uygun değişiklikler yaparız.

Paylaşım için çokk teşekkürler,elinize sağlık hocam.

Bu yıl bu programı değilde 5.basamağı versek olur mu acaba arkadaşlar.bu programın klavuz kitabı etkinlik cd si hiçbir şeyi yok daha eski programı uygularsak sıkıntı çekmeyiz en azından?

sedabote' Alıntı:
Paylaşım için çokk teşekkürler,elinize sağlık hocam.

Bu yıl bu programı değilde 5.basamağı versek olur mu acaba arkadaşlar.bu programın klavuz kitabı etkinlik cd si hiçbir şeyi yok daha eski programı uygularsak sıkıntı çekmeyiz en azından?
Aslında mantıklı ... en azından uygulama ağırlıklı....

Diğer başlıkta da belirttiğim gibi öğretim programındaki bütün standartları 5. sınıfta plana alırsak, 6 7 8 de ne işliycez? Bence yanlış ve ağır bir yıllık plan. Tabi seviye yüksekse uygulanabilir ama 0 dan başlayıp nasıl makrolar programlamaya geçicez? düzel temel 1 olabilir ama standartların da hepsi alınmayabilir bence.

Yıllık plana aldığınızın uygulanıp uygulanmamasını size sorarlar fakat almazsak kimse bize neden bbunu yapmadın diyemez. Şahsen kendi okulumda 5. sınıflarda 3. ve 4. ünitenin kazanımları vermem mümkün değil..

biraz ağır olmamış mı? mesela e devlet vb etkinlikler 6. basamakta var keza sohbet forum konularıda

bence 5. sınıf yanlış olmş öğretim programı 5 6 7 8 sınıflar için hazırlanmış bu planda ise tüm öğretim programındaki kaznımlar 5. sınıfta verilmiş. Bence yanlış ama kimsenin itirazı yorumu yok, alın uygulayın.Bu arada hazırlayanın emeğine sağlık tabi

Öncelikle elinize sağlık hocam.İçeriği bir taslak ve şablon olarak kabul ederbiliriz.Ama burada tüm kazanımlar 5. sınıflara yüklenmiş oluyor.Bence ilk iki basamak seçilerek tüm yıla dağıtılması daha uygun olurdu ağır olacak gibi yine de emeğinize sağlık.

crazyboss' Alıntı:
Öncelikle elinize sağlık hocam.İçeriği bir taslak ve şablon olarak kabul ederbiliriz.Ama burada tüm kazanımlar 5. sınıflara yüklenmiş oluyor.Bence ilk iki basamak seçilerek tüm yıla dağıtılması daha uygun olurdu ağır olacak gibi yine de emeğinize sağlık.

:+1: hepsi 5. sınıfta ilenirse 6 7 8 e ne kalacak?düzey artsa bile son ünite 5. sınıfa çok zor

Arkadaşlar yeni bir yıllık plan yaptığımız zaman ona göre günlük plunda yapmamız gerekiyor. dolayısıyla bizim için biraz zahmetli olur bu iş. Ben 6-7-8. sınıf konularını hem bilişim teknolojileri hem de yazılım konularını içerecek şekilde süzerek yeni plan yapabilir miyim? 5. sınıflar için yayınlanan öğretim programına uyar mı. Fikir ve önerilerinizi rica ediyorum.

Geri