BTR Öğretmenlerinin DYK Müracaatı SONUÇLANDI

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ilk3r
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Re: BTR Öğretmenlerinin DYK İlgili Müraacatları ve Sonuçları

Bizi bakanlikta mudurluklerde gorevlendirilen personelle ayni statuye koyuyorlar arkadas biz okuldaki derslerimize giriyoruz ama

Peki arkadaşlar yetiştirme kursları hafta sonuna alsak dahi ücret alamıyor muyuz?

tomreader2010' Alıntı:
Bizi bakanlikta mudurluklerde gorevlendirilen personelle ayni statuye koyuyorlar arkadas biz okuldaki derslerimize giriyoruz ama

Kesinlikle öyle daha önce söylemiştim, ildeki ilçelerdeki formatörlerle karıştırıyorlar, onlar derse de girmiyorlar. Biz okul da BTR olarak görevliyiz. :verymad: :verymad:

alibaly' Alıntı:
tomreader2010' Alıntı:

Kesinlikle öyle daha önce söylemiştim, ildeki ilçelerdeki formatörlerle karıştırıyorlar, onlar derse de girmiyorlar. Biz okul da BTR olarak görevliyiz. :verymad: :verymad:

Bizden dersi alsinlar o zaman verdikleri 3~5 saat ekders ile kole ariyorlar

Bu iş zor çözülecek gibi...

bekirs82' Alıntı:
Arkadaşlar biraz önce İKGM ile telefonda görüştüm.

önce asli görev nedir onu açıklayayım.
Görevlendirilen öğretmen artık AMELEDİR. Görevlendirildikten sonra öğretmenlikle ilgili bir şey yapamaz NÖBET, KURS, DERS, BELLETMENLİK vb.

Arkadaşlar hiç kimse YEĞİTEK'in yazdığı yazıya olumlu cevap geleceğini düşünmesin.

İKGM şöyle diyor ben BAKANLAR KURULU KARARI olan "Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar" ına bakarım orada derki GEÇİCİ OLARAK GÖREVLENDİRİLEN ÖĞRETMEN görevlendirildiği işi yapar ayrıca Öğretmenliği ile ilgili işlemleri yapıp ayrıca ücret alamaz sadece görevlendirildiği işi yapar ve 18 saat ücret alır.

YEĞİTEK, BAKANLAR KURULU KARARINA ters bir şey yazsa da Ben BAKANLAR KURULU KARARINA bakarım YEĞİTEK in yazdığı yazı benim için önemsiz diyor.

Hocam o zaman bu adamlar 2012 deki gönderdikleri görüş yazısında kurslara ücret ödenmesi gerektiğinden niye bahsetmiş. Aynı müdürlük İKGM 3 5 şef değişince mi fikir değiştiriyorlar. O zamanki yazılarında da aynı ücret yönetmeliği vardı.

benim anlamadığım geçen sene açanlar geçen dönem açanlar aldılar ekderslerini, bu dönemde bazı yerler haricinde çoğu yerde açtılar ve ücretlerinide alıyolar
şimdi bu iş olumsuz sonuçlanırsa bu alınan ücretleri gerimi isticekler okadar insanı mağdur mu edecekler benim merak ettiğim konulardan bi taneside bu
benim bu ay kursum yazıldı şimdi bana parayı geri ver deseler
derim ki onay verirkenn aklın nerdeydi, ben derse girerken aklın nerdeydi deyip davamı açar kazanırım :D
bu ikgm nün aklı nerdeymiş
ula bu aydın memin yatacak yeri yok onlar işi bulandırmasa bir sıkıntı olmayacaktı

Arkadaşlar bugün benim kursta iptal oldu. Gelen yazıda 6 ay boyunca görevlendirildiğimiz yazıyor. Bu durumda ek ders almadığımız sömestr tatilinde ek ders almamız gerekmiyor mu?

sorun bazı illerde galiba bazı illerde alanlar bazı illerde alamayanlar var, hangi iller alıyor hangileri alamıyor.forumda okuduğum kadarıyla aydın samsun nevşehirde sıkıntı var ama istanbulda alabiliyorlar galiba .yanlışım varsa düzeltin

aydın daki bir şey bilmeyen idareciler sıkıştıklarında üstlerine soruyor hiç bir yazıyı yorumlama kabiliyetleri yok. Bu idarecilere acayip kıl oldum sırf bu yüzden insan kaynaklarının kütahyaya gönderdiği ilköğretim okulları müdür yardımcıları nöbet ücreti alamaz yazısını önlerine koyacam bakalım ne yapacaklar

sedom' Alıntı:
bt rehber öğretmenlerin yetiştirme kurslarının iptal edildiğini soyleyen makamlara.
Madem ki yazının gereği yapılacak, madem ki yetiştirme kursları öğretmenin asli görevi o zaman neden iptal ediyorsunuz, öğretmenler asli görevinin gereğini yapsın kurslarını versin.
Fakat ücretsiz. Sonrasını mahkeme paklar....Yazin...

Aslında dediğinde çok haklısın yazı gereği asli görevim olan kursuma devam ediyorum deyip sonra bunun adaletsiz olduğuna dair bir dava da açılabilir on numara tespit

Yukarıdaki arkadaşın dediği en mantıklısı arkadaşlar kursa devam edip asli görevim değil diye dava açılması

cilekes_ogrt' Alıntı:
Yukarıdaki arkadaşın dediği en mantıklısı arkadaşlar kursa devam edip asli görevim değil diye dava açılması
dava için kursa devam etmemiz de gerekmez, yeterki davayı açalım ve kazanalım önümüzde ki seneleri kurtaralım bari.
idare davalara bakan avukat arkadaşım ve Ankara HSYK da çalışan bi başka avukat arkadaşım ile konuştum bu meseleyi , bu iş mahkemeye kadar gidecek gibi, yalnız herkes elini taşın altına koysun ,korkmasın hiç bir şey den. mesela arkadaşın hazırladığı dilekçe sirküsüne https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... edit#gid=0 mutlaka ismimizi yazdıralım. bi arkadaş bunun suç olduğunu söylemiş neye dayanarak söylemiş onu da anlamadım ? memurlara toplu şikayet hakkı tanıdındığnı bilmiyor sanırım..Şu konuyu takip eden fazla fakat iş hak aramaya gelince 3-5 kişi oluyoruz. Arkadaşlar hakkımızı sonuna kadar aramalıyız, ya YEĞİTEK görev tanımlamamızı değiştirecek ya da İKGM geri adım atacak. :+1:

aynenbadi' Alıntı:
cilekes_ogrt' Alıntı:
dava için kursa devam etmemiz de gerekmez, yeterki davayı açalım ve kazanalım önümüzde ki seneleri kurtaralım bari.
idare davalara bakan avukat arkadaşım ve Ankara HSYK da çalışan bi başka avukat arkadaşım ile konuştum bu meseleyi , bu iş mahkemeye kadar gidecek gibi, yalnız herkes elini taşın altına koysun ,korkmasın hiç bir şey den. mesela arkadaşın hazırladığı dilekçe sirküsüne https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... edit#gid=0 mutlaka ismimizi yazdıralım. bi arkadaş bunun suç olduğunu söylemiş neye dayanarak söylemiş onu da anlamadım ? memurlara toplu şikayet hakkı tanıdındığnı bilmiyor sanırım..Şu konuyu takip eden fazla fakat iş hak aramaya gelince 3-5 kişi oluyoruz. Arkadaşlar hakkımızı sonuna kadar aramalıyız, ya YEĞİTEK görev tanımlamamızı değiştirecek ya da İKGM geri adım atacak. :+1:
:alkis: :alkis: :alkis:

İşte bizden bundan dolayı bir cacık olmaz. Herkesin keyfi yerinde sanırım. Koskoca forumda 19 kişi adını yazmış.

ykalinkara' Alıntı:
Arkadaşlar bugün benim kursta iptal oldu. Gelen yazıda 6 ay boyunca görevlendirildiğimiz yazıyor. Bu durumda ek ders almadığımız sömestr tatilinde ek ders almamız gerekmiyor mu?

demekki neymiş.... canı yanmayanlar canı yanın ca bakar olmuş konuya... daha çoook canlar yanar bu kafa ile..

hocam gerekirse bence 20 şer 30 ar artık kim ne isterse verip dediğiniz gibi avukat felan ayarlanabilir bence
mahkemesiz olmayacak gibi
keşke sendikalar bu işle ilgilenselerdi ama onlar herhalde şuan idarecilerin nöbet derdine düştü

İş mahkemeye gidecekse buyrun birlik olup gidilsin. Bens istifa dilkeçesini verdim BTR'den istifa ettim bugün yarın bekliyorum. Ha bu saatten sonra allah mecbur etmesin ancak btr olmam bu şartlarda. olacak arkadaşlar için ise hep birlikte hak arayalım. Maddi manevi destek versin herkes. mühim olan bi konuda birlikte hareket edebilmek. benim derdim değil diye diye kimse kimsenin umrunda olmuyor.

erdcannet' Alıntı:
İş mahkemeye gidecekse buyrun birlik olup gidilsin. Bens istifa dilkeçesini verdim BTR'den istifa ettim bugün yarın bekliyorum. Ha bu saatten sonra allah mecbur etmesin ancak btr olmam bu şartlarda. olacak arkadaşlar için ise hep birlikte hak arayalım. Maddi manevi destek versin herkes. mühim olan bi konuda birlikte hareket edebilmek. benim derdim değil diye diye kimse kimsenin umrunda olmuyor.
Varim...

Dün itibariye Aydın yazısı bizim okula da geldi. Muhtemelen tüm il ve ilçelere de gidecek dava açılmadan çözülmeyecek bende yazdım ismimi . Kimsenin bize bişey vereceği yok. Hak verilmez alınır.

Bende ismimi yazdım hocam mahkeme konusunda bende varım gelişmeleri pm ile bildirirseniz ne gerekiyorsa destek olabilirim.

Ayrica kanaatim odur ki tum girip ciktigimiz egitim ile ilgili forum sitelerine bu yazilari atip paylasalim.sadece biz degil TURKIYE bilsin durumumuzu?

sedom' Alıntı:
aynenbadi' Alıntı:
cilekes_ogrt' Alıntı:
:alkis: :alkis: :alkis:
Guncelllll

Maddi ve manevi ne destek gerekiyorsa ben varım.

Listeyi ana sayfaya ekledim. İlk mesajda link mevcut.

Fakat benim bildiğim "öğretmenler toplu bir liste ile dilekçe veremez" bunun değişip değişmediğini bilmiyorum. Toplu sözleşmede ne zaman değiştirildi bu durum.

Milli Eğitim bitmiş. Çorap ve ter kokuyo resmen tüm birimleri. Midem bulanıyo artık.

Arkadaşlar kimseyi suçlamak istemiyorum ama bazı arkadaşlar sendikalarından "bizim işin çözüldüğünü bir kaç güne yazınının çıkacağını" söylemişlerdi.

Neden bir gelişme yok bir kez daha sorabilirler mi?

EWET BEYLER BİMERDEN CEVAP GELDİ ( İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN )

BU DEMEK OLUYORKİ İSTİFA EDMEDİGİNİZ SÜRECE HAVANIZI ALIRSINIZ...

Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 16’ncı maddesinin ikinci fıkrası kapsamında haftada 18 saat ek ders ücretinden yararlandırılan bilişim teknolojileri rehber öğretmenlerinin, söz konusu geçici görev süresince destekleme ve yetiştirme kurslarında ders okutarak karşılığında ayrıca ek ders ücretinden yararlandırılmalarının mümkün bulunmadığı değerlendirilmektedir.

İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Geri