BTR Öğretmenlerinin DYK Müracaatı SONUÇLANDI

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ilk3r
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Re: BTR Öğretmenlerinin DYK İlgili Müraacatları ve Sonuçları

Biraz önce yegitek ile görüştüm artık başlarından saliyorlar, insan kaynaklarını arayın diyorlar :verymad:

bimer başvuruyu direk insan kaynaklarına yönlendiriyor ve sonuç belli

ya arkadaş bize gelen görevlendirme esaslarında bunu belirtseler de ona göre BTR olsaydık ya. Bu durumda niye BTR olayım saçma sapan iş ya, bizi suçlu çıkartacaklar şimdi geriye dönükte alırlar ücretleri al başına sıkıntıyı....

Bu işi Yeğitek çözecek başka yolu yok ellerine yüzlerine bulaştıranlar onlar.. Kaç senedir Btr yiz bu şartları bize kimse söylemedi...

bu geriye dönük ücret alma işi nasıl olacak bilen varmı yaparlarmı gerçekten bunu

mayhem' Alıntı:
bu geriye dönük ücret alma işi nasıl olacak bilen varmı yaparlarmı gerçekten bunu

EŞEŞGİN AKLINA BİR KARPUZ KABUGU DÜŞÜRMEDİGİMİZ KALDI İDİ...

İstifa edenlerin istifaları kabul edildi mi?
Vali tarafından görevlendirildiğimiz için süreç farklı işliyormuş istifa etme sürecini iyi bilen varsa burada açıklayabilir mi?

arkadya' Alıntı:
mayhem' Alıntı:

Aynen öyle, biz ileriyi kurtaralim diyoruz adamlar ne düşünüyor

ijklmno' Alıntı:
Vali tarafından görevlendirildiğimiz için süreç farklı işliyormuş istifa etme sürecini iyi bilen varsa burada açıklayabilir mi?
Herhangi bir gelişme yok hocam. Ben verdim dilekçemi gerekçemi de yazdım. Bakalım göreceğiz 1 hafta içinde netleşir.

arkadya' Alıntı:
mayhem' Alıntı:

:+1:
Şimdi bu yazıyı gören Aydın daki sayın zümrem ve idaresi görüş isterler
onlar ilden sorarlar onlarda ikgm den sonra bide geri ödeme çıkar
haydi Aydın! çak bir kıvılcım daha

0312 296 95 66
Herkes arasin , gecen hafta olumlu konusuyordunuz simdi ne oldu da değiştiisler diye sorsun

BİLDİĞİM KADAR GERİYE DÖNÜK ÖDEME OKULA RESMİ YAZI GELDİĞİ TARİHTEN SONRA ÜCRET ALIRSAN ÖDERSİN. DAHA ÖNCE BÖYLE BİR YAZI YOKTU ALINDI ÜCRETİ. Kİ BİLİNSE İDİ KİMSE ÜCRETİ ALMAZ KURS AÇMAZDI. BU İŞ İŞ BİLMEZ TAKLACI BİRİLERİ YÜZÜNE ÇIKTI. İKİ SATIR YAZIYI YORUMLAYAMADILAR

viphazar' Alıntı:
ijklmno' Alıntı:
Herhangi bir gelişme yok hocam. Ben verdim dilekçemi gerekçemi de yazdım. Bakalım göreceğiz 1 hafta içinde netleşir.

hocam istifa dilekçesinde ne yazdın paylaşabilir misin?

Arkadaşlar Rehber öğretmenlerinde belleticilik yapamaz diye görüş yazısı varmış, senelerdir belletici nöbet tutuyor adamlar ücreti de alıyorlar. Rehber öğretmenimiz kendisi söyledi.

alibaly' Alıntı:
Arkadaşlar Rehber öğretmenlerinde belleticilik yapamaz diye görüş yazısı varmış, senelerdir belletici nöbet tutuyor adamlar ücreti de alıyorlar. Rehber öğretmenimiz kendisi söyledi.
Kendi birimleri gecen sene yazı yayınlamıştı tutabilirler diye biliyorum

Bizler 10 yılı aşkın bir süredir zaten bu maddeye göre hep görevlendirildik bu kapsamda halk eğitimde kurslar, nöbetler vs.. hep görev aldık. Hatta bazen ödenmeyen kurslarda bile İnsan kaynaklarından ayrıca ek ders alırlar diye üst yazı geldi ve hakkediğimiz kursların ücretini geç de olsa aldık. Şimdi burada bize bu zamana kadar yanlış yapmışlar görevlendirme süresi okuldaki görev süresi değil 7/24 tür dolayısıyla siz ayrıca ek ders alamazsınız diyorlar. Bu durumda hepimizden on binlerce öğretmenden geriye dönük ücreti almalıdırlar. Ve bu iş binlerce dava demek, devletin mahkemesini savcılarını hakimlerini boşuna meşgul etmek demektir. Şimdi anlıyorum neden ülkemizde bu kadar fazla dava var ve neden bu kadar hukuk geç işliyor!
Bu işin çözülmesi bu kadar zor değil, ben özellikle Necdet SARI hocamın en azından buraya bir açıklama yapmasını beklerdim. Eğer ki, bu iş çözülmezse malesef bakanlığımızın itibarı söz konusu olacak! Çünkü nasıl olurda bakanlığın birimlerinin birbirinden bu kadar kopuk ilişkileri olur!
İnanın ben ibretle bu yaşanılanları izliyorum. Şuan çalıştığım ilde böyle bir sorundan kimse bahsetmiyor, biraz konuşmaya çalıştım : Hocam öyle şey mi olur, Ek derslerinizi alırsınız diyorlar. Ve alıyoruz da ama böyle giderse faiziyle bizden geri alacaklar ve mahkeme süreci başlayacak!

BTE derneğine yetki verilip Ankara daki arkadaşlar mahkemeye versin mahkeme sürecindeki masrafları sitedeki arkadaşlar olarak paylaşılmalı

Ankaradakiler uyuyor hocam bi kişide öncülüketmiyor,bence fazla zaman kaybetmemek lazim

Hepsini allah islah etsin ne diyelim

arkadya' Alıntı:
EWET BEYLER BİMERDEN CEVAP GELDİ ( İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN )

BU DEMEK OLUYORKİ İSTİFA EDMEDİGİNİZ SÜRECE HAVANIZI ALIRSINIZ...

Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 16’ncı maddesinin ikinci fıkrası kapsamında haftada 18 saat ek ders ücretinden yararlandırılan bilişim teknolojileri rehber öğretmenlerinin, söz konusu geçici görev süresince destekleme ve yetiştirme kurslarında ders okutarak karşılığında ayrıca ek ders ücretinden yararlandırılmalarının mümkün bulunmadığı değerlendirilmektedir.

İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Hocam bimer sistem uzerindenmi cvp verdi yoksa sizin il milli eğitime cvp verip ordanmi size iletildi

ijklmno' Alıntı:
viphazar' Alıntı:
ijklmno' Alıntı:

hocam istifa dilekçesinde ne yazdın paylaşabilir misin?
Okulunuz Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeniyim. İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün 18.01.2016 tarih ve 869-E.576183 sayılı yazısında “Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenlerinin bu görevi süresince Destekleme ve Yetiştirme Kursu açamaz.” yorumu çıkarıldığından konuyla ilgili düzeltme yazısının kurumlara gönderilmesine kadar geçen sürede gerek öğrencilerimin gerekse benim mağduriyet yaşamamamız için Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenliği görevimden ayrılmak istiyorum.
Gereğini bilgilerinize arz ederim.

Merak ediyorum müdür yardımcılarının durumu ne olacak? Onları da kapsıyor mu acaba? Yoksa bunlar bize mi müslüman?

Hani, nerde BÖTE düşmanı olmayan Necdet Bey ! Uğraştı mı acaba bizim için ?

Ankara da ki arkadaşların yüZyüze konuşması gerekli

nabi.avci@tbmm.gov.tr e-mail adresine şöyle yazıp gönderdim. Bakana ulaşır mı bilmem. Bir çok kişi mail atsa sonuç alınabilir diye düşünüyorum.

Sayın Bakanım merhaba. Öncelikle saygılarımı sunuyorum. Kayseri'de bir okulda Fatih Projesi Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni olarak görev yapıyorum. MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü'nün 18/01/2016 tarihli ve E.576183 sayılı yazısına bir çok il/ilçe milli eğitim müdürlüğü ilgi tutarak Fatih Projesi Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenlerinin HAFTASONU destekleme ve yetiştirme kurslarını kapattılar. Oysa, Destekleme ve Yetiştirme Kurs Yönergesi'ne göre, bizim dersimiz de açılabiliyor kurslarda ve biz Fatih Projesi Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenleri olarak görevlendirmemize göre mesai saatimiz dışında olan bir sürede yani haftasonu kurs açabilmekteyiz normalde.

Bu yanlışın düzeltilmesi için bir çok ilden bir çok arkadaşımız il/ilçe milli eğitim müdürlükleri ve BİMER gibi kanallar yoluyla dertlerini dile getirdiler fakat an itibariyle hâlâ çözüm üretilmedi. Kurslarımız kapatılıyor.

Bu konuda değerli desteklerinizi rica ediyoruz.

Saygılarımla.

ankara'da ki arkadaşlar neyi konuşacak hocam? Çok isteyen varsa buyursun gelsin birlikte gidip konuşalım. Ortada bizim anlamamız gereken bazı durumlar var:
1-BTR olan öğretmen derse kaç saat girerse girsin kurs nöbet vs ücreti alamaz.
2-BTR'den istifa etmeden bu kurs ücretleri ödenemez. İstifa edince ödenip ödenmeyeceği konusunda bekleyip göreceğiz.
3-Yeğitek bu konuda muhatabımız değil, görevlendirme yapılırken ortada böyle bir sorun yoktu. Sorun yeğitek'in görevlendirme yazısında ki maddeden kaynaklanmakta. İKGM 'de bu maddeden yola çıkarak "ödenmez" diyor.
4- BTR olarak haklı olduğumuz konu, görevlendirme yapılmadan önce bu durum belli olsaydı zaten bir çok arkadaşımız görevlendirme istemeyecekti. Bu haklılığımızı korumak için görevlendirme dilekçesinin altına "öğretmenlikten doğan tüm haklarımın korunması" şeklinde şerh düşerek imzalasaydık yine bir tutar dalımız olabilirdi.
5-Mahkeme yolu açık BTE derneği, kişisel, sendika da olur farketmez hem BTR olup hem de kurs açmak istiyorsak mantıklı bir dilekçe ile mahkemeye başvuralım. Bütünlük sağlansın. mahkeme ücretini ödemekle iş bitmiyor mağdur sıfatıyla dilekçeyi hazırlayıp başvuruda bulunalım.
6- Bu sene 3 ay kurs ücreti alırız yada almayız. Sorun şu; bundan sonra ki süreçte eğer BTR görevlendirilmesi yapılacaksa "bunların sesi çıkmaz, hata yapma lüksümüz olabilir" düşüncesi bakanlıkta çalışanların aklından silinsin. Burda mağdur olan BTR öğretmenleri dolayısıyla,hakkımızı araması gerekenlerde bizleriz.

Bu saatten sonra yeğitek tekrar görevlendirme yapmaz: "sayın valim görevlendirme maddesini yanlış yapmışız, kusura bakmayın bu öğretmenleri tekrar görevlendiriyoruz" bunu hangi kurum der? kimse demez. Bu dönem için kurs açıp ücretini almak isteyen arkadaşım BTR'den istifa edecek, kurs onayı hali hazırda alındıysa kursuna girip ücretini alıp almayacağını göreceğiz.Geriye dönük ödenir ödenmez orasını bilemem ancak kursuna devam edip btr olan için şu saatte yapacak bişey. Tabi MEB son dakika sürprizi yapar ortadaki mağduriyet giderilirse amenna...

Şu mesajı da e-devlet üzerinden Cumhurbaşkanı'na yazdım.

Sayın Cumhurbaşkanım, öncelikle saygılarımı sunuyorum.

Kayseri'de bir okulda Fatih Projesi Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni olarak görevlendirildim. Bu görevlendirmeye göre mesai saati dışı kurs açabilmemiz lazım. Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü'nün 18/01/2016 tarihli ve E.576183 sayılı yazısına bir çok il/ilçe milli eğitim müdürlüğü ilgi tutarak FP Bilişim Tekn. Rehber Öğretmenlerinin HAFTASONU destekleme ve yetiştirme kurslarını kapattılar. Oysa, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü internet sitesinde http://odsgm.meb.gov.tr/kurslar/SSS.aspx kısmında 6. maddesine göre, "Ortaokullar ve imam hatip ortaokullarının haftalık ders çizelgesinde bulunan derslerden ve ortaöğretim kurumları haftalık ders çizelgesinde bulunan derslerden veli ve öğrenci talebine göre açılacaktır. " denmektedir. Yani, bilişim teknolojileri dersi de kursta açılabilir denmektedir.

Fakat kurslarımız kapatılıyor.

Bu konuda değerli desteklerinizi arz ediyorum.

Yegitegin 10. Maddesi ile desteklenip bir metin olusturup ayni zamanda basbakanliga cumhurbaskanligina Nabi beye mail atsak

erdcannet' Alıntı:
ankara'da ki arkadaşlar neyi konuşacak hocam? Çok isteyen varsa buyursun gelsin birlikte gidip konuşalım. Ortada bizim anlamamız gereken bazı durumlar var:
1-BTR olan öğretmen derse kaç saat girerse girsin kurs nöbet vs ücreti alamaz.
2-BTR'den istifa etmeden bu kurs ücretleri ödenemez. İstifa edince ödenip ödenmeyeceği konusunda bekleyip göreceğiz.
3-Yeğitek bu konuda muhatabımız değil, görevlendirme yapılırken ortada böyle bir sorun yoktu. Sorun yeğitek'in görevlendirme yazısında ki maddeden kaynaklanmakta. İKGM 'de bu maddeden yola çıkarak "ödenmez" diyor.
4- BTR olarak haklı olduğumuz konu, görevlendirme yapılmadan önce bu durum belli olsaydı zaten bir çok arkadaşımız görevlendirme istemeyecekti. Bu haklılığımızı korumak için görevlendirme dilekçesinin altına "öğretmenlikten doğan tüm haklarımın korunması" şeklinde şerh düşerek imzalasaydık yine bir tutar dalımız olabilirdi.
5-Mahkeme yolu açık BTE derneği, kişisel, sendika da olur farketmez hem BTR olup hem de kurs açmak istiyorsak mantıklı bir dilekçe ile mahkemeye başvuralım. Bütünlük sağlansın. mahkeme ücretini ödemekle iş bitmiyor mağdur sıfatıyla dilekçeyi hazırlayıp başvuruda bulunalım.
6- Bu sene 3 ay kurs ücreti alırız yada almayız. Sorun şu; bundan sonra ki süreçte eğer BTR görevlendirilmesi yapılacaksa "bunların sesi çıkmaz, hata yapma lüksümüz olabilir" düşüncesi bakanlıkta çalışanların aklından silinsin. Burda mağdur olan BTR öğretmenleri dolayısıyla,hakkımızı araması gerekenlerde bizleriz.

Bu saatten sonra yeğitek tekrar görevlendirme yapmaz: "sayın valim görevlendirme maddesini yanlış yapmışız, kusura bakmayın bu öğretmenleri tekrar görevlendiriyoruz" bunu hangi kurum der? kimse demez. Bu dönem için kurs açıp ücretini almak isteyen arkadaşım BTR'den istifa edecek, kurs onayı hali hazırda alındıysa kursuna girip ücretini alıp almayacağını göreceğiz.Geriye dönük ödenir ödenmez orasını bilemem ancak kursuna devam edip btr olan için şu saatte yapacak bişey. Tabi MEB son dakika sürprizi yapar ortadaki mağduriyet giderilirse amenna...
Gerizekalı değilim heralde. Şimdiye kadar yazılanları ve durumun farkına varacak kadar az da olsa anlama kapasitem var. Ankara'da arkadaşların en azından biraz çevresi vardır olmasa da YEĞİTEK den yetkili biriyle yüz yüze konuşup durumun son halinden haberdar olurduk. Sonuç ta telefon da olmuyor. Başka yerlerden gelmektense ordan birileri daha kolay bilgi alır amacıyla yazdım

ark lar oraya buraya mail atma işini bi bırakalım atanmadan öncede atamalarla ilgili yüzlerce yere mail atardik bi halt olmazdi. burada tek yapılacak olan su kursu kapanan arkadaşlar ne yegitek i bekleyecek ne başka bir yeri direk sendika ile veya bireysel olarak veya grupca dava açılacak mahkeme kararı ile hakliligimiz ortaya çıkacak bu olay böyle çözülür başka herşey turu biri dır benden söylemesi yoksa boşa beklemiş oluruz kimsenin bisey yapacağı yok. bi ark dedigi gibi yegitek bu saatten sonra yeniden gorevlendirme yapmaz ikgm de gorusunu değiştirmez bu işi mahkeme çözer sadece madur ark lar kurslarını kapatmadan aslı gorevi olduğu için yanı devam etsinler mahkeme kazanilirsa geriye dönük ücretini alirlar. bu isim oluru budur mail twet falan hepsi boş

Geri