Re: BTR Öğretmenlerinin DYK İlgili Müraacatları ve Sonuçları
:+1:mayhem' Alıntı:kendime sendika arıyodum buldum galiba
:+1:mayhem' Alıntı:kendime sendika arıyodum buldum galiba
son cümlede sanki her il alıyor sadece aydın almıyor anlamı çıkmış,Bence şuan kurstan ücret alan çok az il vardırgeronimo10' Alıntı:Sayın hocalarım ben bunu ile verdim. Sendika genel merkezinden de bakanlığa yazıldı.
sefatetik' Alıntı:Merhaba arkadaşlar bugün bakanlıktan aradılar insan kaynakları genel müdürlüğünden
Bu konuda bilgi veren kişi ile görüştük yanlışlık olmadığını 16 maddeye göre görüş belirtiklerini söylediler
sefatetik' Alıntı:İlgili birim hata yok diyor . Ben müdür yardımcısını örnek gösterdim. Müdür yardımcılarının görevi ders değil idari işlermiş kısacası
O da BTR görevlendirmesinin bile olamayacağını savundu .
Bu iş bire bir görüşme veya dava ile çözülebilir. .
İki yollu kaldı
1. sendikanıza başvurup ilgili maddeye dava açmak
2. BTR görevi almamak . Kurs açmak ...
sefatetik' Alıntı:Bakın benim konuştum kişi insan kaynakları genel müdürlüğünde en son kademedeki adam
durumu anlatığında o da haklısın dedi. Bende o gün için olumlu cevap bekliyorum dedim.
Ama bugün konuştuğumuz mevzuat ile ilgili kişi ise kendisinin haklı olduğunu düşünüyor . Ben gene görüşün hatalı olduğunu savundum
örnek verdim. O da hala kendi tezini savununca yapacak bir şey yok dedim.
Sendika olarak yaptığımız başvuruda YİĞİTEK gönderilmiş bakalım ne diyecekler ...
fatihinfedaisi' Alıntı:ben de şu anda kurstayım. geçen sene de kurs verdim. geçen sene okuldaki hocalarımızdan tek bir kişi bile kurs vermedi benden başka. çocuğumuz var, hafta sonu da dinlenmek istiyoruz v.b bahaneler ürettiler çünkü ek ders 2 kat değildi o zaman. bu yıl karı-koca geliyorlar kursa. çocuk ve işler ne olduysa.
cefayı biz çekiyoruz, sefayı onlar sürüyor. onlar ek derslerini kafaları ağrımadan alıyor, biz bilişimcileri rezil ediyorlar. okuldaki ders saatim 14. eğer 14 değil de 20 üzeri bir şey olsaydı FP BTR de olmazdım. kursumdan da ek dersimi alırdım. dedim ya, cefayı çekmek bize düşüyor ama o cefanın karşılığını alamıyoruz, daha doğrusu VERMİYORLAR !
alibaly' Alıntı:kesinlikle hakli bunu istiyorlar bizde bunu yaparizfatihinfedaisi' Alıntı:ben de şu anda kurstayım. geçen sene de kurs verdim. geçen sene okuldaki hocalarımızdan tek bir kişi bile kurs vermedi benden başka. çocuğumuz var, hafta sonu da dinlenmek istiyoruz v.b bahaneler ürettiler çünkü ek ders 2 kat değildi o zaman. bu yıl karı-koca geliyorlar kursa. çocuk ve işler ne olduysa.
cefayı biz çekiyoruz, sefayı onlar sürüyor. onlar ek derslerini kafaları ağrımadan alıyor, biz bilişimcileri rezil ediyorlar. okuldaki ders saatim 14. eğer 14 değil de 20 üzeri bir şey olsaydı FP BTR de olmazdım. kursumdan da ek dersimi alırdım. dedim ya, cefayı çekmek bize düşüyor ama o cefanın karşılığını alamıyoruz, daha doğrusu VERMİYORLAR !
hocam 14 saate 4 saat Bep li öğrenci varsa okulda sınıfında destek eğitimi yap, boş olduğun saatlerde çağır öğrenciyi dersinden. Sınıf al bir tane rehberlik, kursunu aç gene 10'a 1 den 2 saat, rehberlikten 1 saat toplamda 6 saat ek dersin olur. 10 saatte kurs aç (hafta içi+h.sonu) toplam 6+(10*2)=26 saat ekders. okul nöbeti tut dersinin olduğu gün oldumu 28 saat...18 saat dersini 3 gün yap, 2 günde evinde yat BTR ymiş, tahtaymış,tabletmiş umrunda olmaz. Benim düşüncemde bu seneye nasipse..
koray45' Alıntı:Az önce bimere
"Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün 18.01.2016 Tarih ve 28892082869E.576183 sayılı yazısı ve Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararının 16 maddesinin 2 fıkrası (ek ders ücretinden yararlanan personele ayrıca asli görevi için öngörülen ek ders ücreti ödenmez. ) gereği Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenlerinin destekleme yetiştirme kursu, nöbet ,belletmenlik ve benzeri ek işlerden ücret alınmasının önüne geçilmiştir. Bakanlığımız ve taşra teşkilatı makamlarında münhal bulunan müdür,müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları yapılan (6aylık ile 1yıllık süreli ) görevlendirmeler için aynı gerekçe ile ek ders ücretlerin sınırlandırılması, yapılmış ise fazla ücret ödemelerinin de iadesinin sağlanmasını arz ederim."
yazdım yolladım.
Onlar düşünsün artık
nerde yazıyor görev alamaz diye ben göremedimarkadya' Alıntı:bu yazıya göre sınıf öğretmeni kadrosundaki müdür ve müdür yardımcıları kurslarda görev alamaz diyor....
http://www.kamuajans.com/egitim-persone ... 92653.html
Hayirdir hocam bir duyum mu var ?sedom' Alıntı:Biz bitti demeden bitmez)))
drejog' Alıntı:Ankaradaki Türk Eğitim senli arkadaşlardan sendikaya başvurup da olayı ayrıntılarıyla anlatan ve dönüş alan oldu mu. Oldu ise vakit geçirmeden sendikal olarak mahkemeye başvuralım.
ilk3r' Alıntı:drejog' Alıntı:Ankaradaki Türk Eğitim senli arkadaşlardan sendikaya başvurup da olayı ayrıntılarıyla anlatan ve dönüş alan oldu mu. Oldu ise vakit geçirmeden sendikal olarak mahkemeye başvuralım.
TES teleonla aradaığımda biz dilekçe ile müracaat ettik. Cevapları 2 ayı bulabilir yada hiç cevap da vermeyebilir dediler.