BTR Öğretmenlerinin DYK Müracaatı SONUÇLANDI

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ilk3r
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Re: BTR Öğretmenlerinin DYK İlgili Müraacatları ve Sonuçları

geronimo10' Alıntı:
Sayın hocalarım ben bunu ile verdim. Sendika genel merkezinden de bakanlığa yazıldı.
son cümlede sanki her il alıyor sadece aydın almıyor anlamı çıkmış,Bence şuan kurstan ücret alan çok az il vardır

Sefa hocaya sonucu vermişler hocam.

sefatetik' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar bugün bakanlıktan aradılar insan kaynakları genel müdürlüğünden
Bu konuda bilgi veren kişi ile görüştük yanlışlık olmadığını 16 maddeye göre görüş belirtiklerini söylediler

sefatetik' Alıntı:
İlgili birim hata yok diyor . Ben müdür yardımcısını örnek gösterdim. Müdür yardımcılarının görevi ders değil idari işlermiş kısacası
O da BTR görevlendirmesinin bile olamayacağını savundu .
Bu iş bire bir görüşme veya dava ile çözülebilir. .
İki yollu kaldı
1. sendikanıza başvurup ilgili maddeye dava açmak
2. BTR görevi almamak . Kurs açmak ...

sefatetik' Alıntı:
Bakın benim konuştum kişi insan kaynakları genel müdürlüğünde en son kademedeki adam
durumu anlatığında o da haklısın dedi. Bende o gün için olumlu cevap bekliyorum dedim.
Ama bugün konuştuğumuz mevzuat ile ilgili kişi ise kendisinin haklı olduğunu düşünüyor . Ben gene görüşün hatalı olduğunu savundum
örnek verdim. O da hala kendi tezini savununca yapacak bir şey yok dedim.
Sendika olarak yaptığımız başvuruda YİĞİTEK gönderilmiş bakalım ne diyecekler ...

Kayseri'de ek ders alamadık. Yazıklar olsun. Diyecek çok şey var ama susuyorum.

E şimdi olumsuz sonuclanirsa geçen dönem kurs açanlar dan ücretleri geri mi isticekler okadar sacmalamazlar herhalde

geldim yine kurstayım
yazı olumsuz olacak gibi bu haftayı geçiricem bekleyerek
haftaya sendikaya giderim dava için

ben de şu anda kurstayım. geçen sene de kurs verdim. geçen sene okuldaki hocalarımızdan tek bir kişi bile kurs vermedi benden başka. çocuğumuz var, hafta sonu da dinlenmek istiyoruz v.b bahaneler ürettiler çünkü ek ders 2 kat değildi o zaman. bu yıl karı-koca geliyorlar kursa. çocuk ve işler ne olduysa. :)

cefayı biz çekiyoruz, sefayı onlar sürüyor. onlar ek derslerini kafaları ağrımadan alıyor, biz bilişimcileri rezil ediyorlar. okuldaki ders saatim 14. eğer 14 değil de 20 üzeri bir şey olsaydı FP BTR de olmazdım. kursumdan da ek dersimi alırdım. dedim ya, cefayı çekmek bize düşüyor ama o cefanın karşılığını alamıyoruz, daha doğrusu VERMİYORLAR !

fatihinfedaisi' Alıntı:
ben de şu anda kurstayım. geçen sene de kurs verdim. geçen sene okuldaki hocalarımızdan tek bir kişi bile kurs vermedi benden başka. çocuğumuz var, hafta sonu da dinlenmek istiyoruz v.b bahaneler ürettiler çünkü ek ders 2 kat değildi o zaman. bu yıl karı-koca geliyorlar kursa. çocuk ve işler ne olduysa. :)

cefayı biz çekiyoruz, sefayı onlar sürüyor. onlar ek derslerini kafaları ağrımadan alıyor, biz bilişimcileri rezil ediyorlar. okuldaki ders saatim 14. eğer 14 değil de 20 üzeri bir şey olsaydı FP BTR de olmazdım. kursumdan da ek dersimi alırdım. dedim ya, cefayı çekmek bize düşüyor ama o cefanın karşılığını alamıyoruz, daha doğrusu VERMİYORLAR !

hocam 14 saate 4 saat Bep li öğrenci varsa okulda sınıfında destek eğitimi yap, boş olduğun saatlerde çağır öğrenciyi dersinden. Sınıf al bir tane rehberlik, kursunu aç gene 10'a 1 den 2 saat, rehberlikten 1 saat toplamda 6 saat ek dersin olur. 10 saatte kurs aç (hafta içi+h.sonu) toplam 6+(10*2)=26 saat ekders. okul nöbeti tut dersinin olduğu gün oldumu 28 saat...18 saat dersini 3 gün yap, 2 günde evinde yat BTR ymiş, tahtaymış,tabletmiş umrunda olmaz. Benim düşüncemde bu seneye nasipse..

Kodlama derside gelirse zaten Bep filanda uğraşmazsın, zaten 20 yi geçer haftalık ders saatin. :)

Kodlama dersi gel ki bizleri bu dertten kurtar

alibaly' Alıntı:
fatihinfedaisi' Alıntı:

kesinlikle hakli bunu istiyorlar bizde bunu yapariz

hocam 14 saate 4 saat Bep li öğrenci varsa okulda sınıfında destek eğitimi yap, boş olduğun saatlerde çağır öğrenciyi dersinden. Sınıf al bir tane rehberlik, kursunu aç gene 10'a 1 den 2 saat, rehberlikten 1 saat toplamda 6 saat ek dersin olur. 10 saatte kurs aç (hafta içi+h.sonu) toplam 6+(10*2)=26 saat ekders. okul nöbeti tut dersinin olduğu gün oldumu 28 saat...18 saat dersini 3 gün yap, 2 günde evinde yat BTR ymiş, tahtaymış,tabletmiş umrunda olmaz. Benim düşüncemde bu seneye nasipse..

benimde hafta sonları kursum vardı fakat gitmiyorum artık, ama kursum kapanmadı resmiyette, geriye dönük ödemeyiz dedikleri için bende kursu dondurdum.
bu dönem öyle ya da böyle geçecek, okullar kapanır kapanmaz 1 ay 10-12 saat kurs açacam, seneye btr olmayacam bi şekilde dersimi 20 saat kursumu da 10 saat ayrlatacam 2 gün de yatacam..
Aslın da bu hafta avukat ile grüşmeye gidecektim ama ilçede olduğum için her zaman merkeze gitme fırsatım olmuyor.. Merkezde ki arkadaşlar zaman kaybetmeden davayı açsınlar, özellikle dilekçesine olumsuz yanıt alanlar

Çözüm basit; Tüm il/ilçelerdeki btr'ler biraraya gelip, toplu olarak dilekçe verip görevi bırakacaklar, kurslarla zaten ekonomik kayıplar telafi edilir, en azından amelelikten kurtuluruz. Bakanlık bakalım fatih projesini nasıl götürecek.

Az önce bimere

"Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün 18.01.2016 Tarih ve 28892082869E.576183 sayılı yazısı ve Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararının 16 maddesinin 2 fıkrası (ek ders ücretinden yararlanan personele ayrıca asli görevi için öngörülen ek ders ücreti ödenmez. ) gereği Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenlerinin destekleme yetiştirme kursu, nöbet ,belletmenlik ve benzeri ek işlerden ücret alınmasının önüne geçilmiştir. Bakanlığımız ve taşra teşkilatı makamlarında münhal bulunan müdür,müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları yapılan (6aylık ile 1yıllık süreli ) görevlendirmeler için aynı gerekçe ile ek ders ücretlerin sınırlandırılması, yapılmış ise fazla ücret ödemelerinin de iadesinin sağlanmasını arz ederim."
yazdım yolladım.

Onlar düşünsün artık

koray45' Alıntı:
Az önce bimere

"Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün 18.01.2016 Tarih ve 28892082869E.576183 sayılı yazısı ve Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararının 16 maddesinin 2 fıkrası (ek ders ücretinden yararlanan personele ayrıca asli görevi için öngörülen ek ders ücreti ödenmez. ) gereği Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenlerinin destekleme yetiştirme kursu, nöbet ,belletmenlik ve benzeri ek işlerden ücret alınmasının önüne geçilmiştir. Bakanlığımız ve taşra teşkilatı makamlarında münhal bulunan müdür,müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları yapılan (6aylık ile 1yıllık süreli ) görevlendirmeler için aynı gerekçe ile ek ders ücretlerin sınırlandırılması, yapılmış ise fazla ücret ödemelerinin de iadesinin sağlanmasını arz ederim."
yazdım yolladım.

Onlar düşünsün artık

Düşüne düşüne beyinleri su kaynattı .

Sayın hocam işaret eddigi yazıda diyorki alanı şu şu olanlar şu dersleri okutabilir...

yani sınıf öğretmeni yanlızca sınıf okutur...

fen öğretmeni fen biyoloji fizik kimya tarım sağlık vb... dersleri okutabilir diyor...

yani anlamı bu yazıya göre hareket edilip alanı dışında derse girecek olanlar yanlızca yan alanı olan dersleri okutacak diyor kurslarda..

Biz bitti demeden bitmez:))))

Ankaradaki Türk Eğitim senli arkadaşlardan sendikaya başvurup da olayı ayrıntılarıyla anlatan ve dönüş alan oldu mu. Oldu ise vakit geçirmeden sendikal olarak mahkemeye başvuralım.

arkadaşlar ortak dilekçe ile mahkemeye gitmeliyiz, öncülük yapacak merkezde olan bi arkadaş yok mu?

Türk Eğitim Sen yazı yazmış cevap bekliyor cevap olumsuz olursa dava olacak

drejog' Alıntı:
Ankaradaki Türk Eğitim senli arkadaşlardan sendikaya başvurup da olayı ayrıntılarıyla anlatan ve dönüş alan oldu mu. Oldu ise vakit geçirmeden sendikal olarak mahkemeye başvuralım.

TES teleonla aradaığımda biz dilekçe ile müracaat ettik. Cevapları 2 ayı bulabilir yada hiç cevap da vermeyebilir dediler.

ilk3r' Alıntı:
drejog' Alıntı:

TES teleonla aradaığımda biz dilekçe ile müracaat ettik. Cevapları 2 ayı bulabilir yada hiç cevap da vermeyebilir dediler.

Hocam hiç cevap vermemk nasıl bir cevap anlamadım cevap vermeme şansları nasıl oluyor resmi evrağa

Bimer: Bilindiği gibi Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar’ın 16’ncı maddesinin ikinci fıkrasında; “Bakanlık merkez teşkilatında Bakan veya yetkili kıldığı makam, taşra teşkilatında ise Bakan veya valilik onayı ile ilgili mevzuatı uyarınca verilen görevleri yapmak üzere görevlendirilen yönetici ve öğretmenler ile Bakanlığa verilmiş bir görevi yürütmek üzere diğer kurumlarda Bakan onayı ile görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, Bakanlık merkez teşkilatındaki görevlendirmeler için 1 yıl, diğer görevlendirmeler için ise her altı ayda yeni bir onay alınmak ve fiilen görev yapmak kaydıyla, yarıyıl ve yaz tatilleri de dahil olmak üzere aylık karşılığı ders görevi ile görevlendirildikleri tarihte kendilerine verilmiş ek ders görevi bulunup bulunmadığına bakılmaksızın göreve başladıkları tarihten itibaren haftada 18 saat ek ders görevi yapmış sayılırlar ve buna ilişkin ek ders ücretleri kadrolarının bulunduğu kurumca ödenir. Alınacak onayda görevlendirilecek personelin adı, soyadı, unvanı, görevin mahiyeti ve görev süresi ile diğer hususlar açıkça belirtilir. Bu kapsamda ek ders ücretinden yararlanan personele ayrıca asli görevi için öngörülen ek ders ücreti ödenmez. Öğretmenlerin ilgili müfredatı kapsamında ders okutmak üzere diğer eğitim kurumlarında geçici olarak görevlendirilmeleri bu fıkra kapsamında değerlendirilmez.” hükmüne yer verilmiştir. Hükümde geçen “Bu kapsamda ek ders ücretinden yararlanan personele ayrıca asli görevi için öngörülen ek ders ücreti ödenmez.” ifadesinden de anlaşılacağı üzere, bilişim teknolojileri rehber öğretmenliği görevini yürütmek üzere geçici olarak görevlendirilen ve bu görevine bağlı olarak Kararın 16’ncı maddesinin ikinci fıkrası kapsamında haftada 18 saat ek ders ücretinden yararlandırılanların, söz konusu geçici görevi süresince destekleme ve yetiştirme kurslarında ders okutarak karşılığında ayrıca ek ders ücretinden yararlandırılmalarının mümkün bulunmadığı değerlendirilmektedir.

Geri