Bilgi edinmeye sordum, gelen cevap şöyle 3 yazı göndermişler
hocam bu ilgi yazılarını bundan 2 hafta önce müdürüme göstermiştim ama malesef ki kabul etmedi .aşağıdaki paragrafta geçen 'ilgili mevzuatı doğrultusunda ayrıca ek ders ücretinden yararlandırılmaları gerektiği ifade edilmekte 'maddesinde ilgili mevzuat dyk mevzuatı ve dyk mevzuatında öncelik maaş karşılığı ifadesi var ve btr ile ilgili bir madde yok sizde bu yüzden normal öğretmenler gibi değerlendiriliyorsunuz dedi.Ben şimdi kurs açmana izin versem ileride bir maliye müfettişi teftişe gelse faiziyle bu ücreti geri alabilir dedi....Bilgi edinmeye sordum, gelen cevap şöyle 3 yazı göndermişler
Bana açtılar.. 6. Sınıf düzeyinde.. Bildiğim kadarıyla açılıyor..Dyk kursu acabiliyormusunuz bingolde çocukların secmesine rağmen actirmiyorlar
Hocam bu yazılara göre cevap 2 tüm öğretmenleri cevap 3 btrleri kapsıyor. Yani BTR hafta içi maaş karşılığını doldurmasa da ders saati dışında sayıldığından DYK ek dersini alır.
Hocamın yazdıkları sonuna kadar doğru. BTR maaş karşılığı diye bir şey olmaz. Maaş karşılığına sayılır diyen kişiye; " Neden maaş karşılığını doldurmadığım halde bana 18 saat ek ders ödüyorsun" diye sor. Okula dilekçe yaz. Verdikleri cevaba göre ilçeye, ordan ile ordanda İnsan kaynakları genel müdürlüğüne. Bu idareciler ancak bundan anlarlar.kendi okulumda 10saat dersim var ve yine okulumda btryim. haftaiçi dyk açıyorum ve ücretini alıyorum.görevlendirmelerde maaş karşılığını doldurma olayına hala bakan, kendini güncellemeyen, inat ve eski kafa idareciler var. btr de kendi dersine girersin kalan zamanda bu görev yürütürsün. aslında bu, ders programında ders dışındaki zamanlara 'fbtr' diye yazılmamasından bazı idarecilerin o saatleri boş gibi algılamasından kaynaklanıyor. zaten o saatlerde btryiz ve aktif görevdeyiz. hafta içi maaş karşılığı doldurma olayı 15saati dolduramayan ve üzerinde görevlendirme bulunmayan öğretmenler içindir.