Dersler 2009 senesi vb... seçmeli olursa, kurul toplantılarında : Biz Bilişim seçmek zorunda mıyız? Başka ne güzel seçmeli dersler var diye ek ders için başka branşlar bastırır, idare de bunu bahane edip sizi baskı altında bırakıp istediklerini yaptırmaya çalışır vb... Bir anda modaya uyup her okula norm gelir, bir sonraki sene ise %75 i norm fazlası ...5 6 7 8 de dersler olacak normlar 2 katına çıkacak o zaman
Bu forumda buna benzer konulardaki mesajları şu örneğe benzetiyorumBu başlık altındaki yazıları okurken içim daralıyor. Ne olacaksa aciklasalar da bu dertten kurtarsalar. Belki ders kalkmayacak ve boşuna kafamıza taktigimizla kalacağız. Umarım öyle olur. Ne zaman netleşir bu durum ?
Ahbaba ihtiyaç yok ki hocam çoğu kişi sendika üyesi. Sendikalar bu iş için var. Herkes kendi sendikasından durumu öğrenmek için istekte bulunsa, sendikalar girişimde bulunsa. Durumun ne olduğu anlaşılabilir ve çözülebilir.Ankara'da ahbabı olan yok mu, sorulsun MEB e ne olacak, bilen arayan biri izah etsin.
Hocam sendikalar dahi bizim branşa karşı pek olumlu tutum içerisinde değiller kanımca Baksanıza PDR, Sınıf, Beden Eğitimi..vs branşları ile ilgili nöbet, DYK, ek ders... gibi her problemde başkanlık seviyesinde açıklama yapıp hesap soruyorlar lakin senelerdir bizim branşla ilgili bir tek ciddi açıklama yapan sendikaya rastlamadım henüz. O sebeple sendikalar noktasında çözüme ulaşacağımıza inanmıyorum.Ahbaba ihtiyaç yok ki hocam çoğu kişi sendika üyesi. Sendikalar bu iş için var. Herkes kendi sendikasından durumu öğrenmek için istekte bulunsa, sendikalar girişimde bulunsa. Durumun ne olduğu anlaşılabilir ve çözülebilir.
Hocam bizde çözüm istesek sendikalardan, ısrar etsek, eğer destek vermiyorlarsa istifa etsek bizim de sorunlarımızla ilgilenirler. Diğer branşlar bizden kalabalıklar ve sorunları olduğunda birleşip haklarını arıyorlar. Biz genel olarak, sorunumuzu dile getirmiyoruz ama oturduğumuz yerden çözüm bekliyoruz.Hocam sendikalar dahi bizim branşa karşı pek olumlu tutum içerisinde değiller kanımca Baksanıza PDR, Sınıf, Beden Eğitimi..vs branşları ile ilgili nöbet, DYK, ek ders... gibi her problemde başkanlık seviyesinde açıklama yapıp hesap soruyorlar lakin senelerdir bizim branşla ilgili bir tek ciddi açıklama yapan sendikaya rastlamadım henüz. O sebeple sendikalar noktasında çözüme ulaşacağımıza inanmıyorum.
Yazdığınız yazıyı paylaşır mısınız hocam ? Örnek olması amacıyla.Cimere yazabilirsiniz,ben yazdım cevap bekliyorum.Siz de yazın, en azından hata varsa düzeltirler.
Nasıl yani hocam bilgi warmıOkul gezme diye bir şey yok o eskidendi. Heryerde hoca olacak ders olmayacak rahat olun
O nasil olacak hocam acabilirmisin ?Okul gezme diye bir şey yok o eskidendi. Heryerde hoca olacak ders olmayacak rahat olun
Genelde şöyle oluyor, siz norm fazlası oluyorsunuz sizi gönderiyorlar. 1-2 ay sonra tekrar norm açıyorlar, başka biri geliyor sizin yerinize. Bunun örnekleri daha önce yaşandı. İdarecilerin keyfine göre norm bir açılıp bir kapandığı için olduğunuz okulda norm kapanırken başka okulda açılıyor. Dersler seçmeli olunca durum böyle gidiyor, normlar her sene değişiyor. Gittiğiniz okulda daha 1 seneyi doldurmadan tekrar norm fazlası olabiliyorsunuz, kısaca olan size oluyor.Her okulda norm fazlası öğretmen olacağı icin gidilebilecek okul olmayacak anlamında söylemiş ama illaki norm olan okul olacaktır diye düşünüyorum