Türkiye58' Alıntı:the_korsan' Alıntı:Bu süreçlerden anlaşılması gereken birşey var. Eğitek'ten direk çözüm beklemek çıkış yolu bulmalarını istemek hata olur.
Eğitek'te görevli arkadaşlar da buraya yazsa eğitek genel müdürü de burayı yazsa burası milli eğitim bakanlığı, yazılar hava da değişebilir..
Gerçek olan şu, Eğitek'in misyonu görevi bizim sorunlarımıza çözüm bulmak değil arkadaşlar, biz eğitek bağlı çalışmıyoruz ama yine de Eğitek'in öneriler yaptığını hepimiz biliyoruz.
Geçen haftalarda çıkan KHK'yı hatırlarsınız, işin aslı güzel bir uygulama bence, görevlendirme ile çalışanların kadrosunun ilçe mem, il mem'a alınması yada okuldaki görevine geri dönmesi konusu. Bu konudan Eğitek'in önceden haberi varmıydı acaba ??? Var diyenler??Eğitek yazar çizer önerir teklif eder anlatır ama sonucu değiştirir mi? Şu ana kadar değiştirmedi bakalım göreceğiz bundan sonra değiştirir mi?
hocam il mem ve ilçe memlerdekiler için iyi olabilir ama okullarda görev yapan öğretmenler için bişey yok.Yani oradaki öğretmen sayısı 3-5 i geçmez ama okulları toplarsak binlerce öğretmen yapar. Ayrıca sözleşmeli arkadaşların işi daha zor olacak gibi duruyor. Hadi ilçelerde resim müzik beden gibi derslerle derslerini doldurabilirler belki illerdekiler için durum daha da karanlık gibi. Her okula norm verilmeli ayrıca sözleşmeli öğretmenlerde dersler geri gelmezse formatör yapılmalı şu an için uygun çözüm bu gibi duruyor. Belki bana kızacak yine bazıları ama !!
İlçe merkezinde çalışıyorum ve BT dersinden başka çarem yok. Gidişattan anladığım kadarıyla eylülde ilçe mem den çağırılacağım ve çalıştığım yere oldukça uzak bir mahalleden 8 saat daha ders verecekler bana. Ben de o yolu her gittiğimde çözümü geciktiren bütün yetkilileri anacağım.