Bu siteye EĞİTEKTE çalışan Bilgisayar Öğretmeni gelmiyormu

Kodla Büyü
Türkiye58' Alıntı:
the_korsan' Alıntı:
Bu süreçlerden anlaşılması gereken birşey var. Eğitek'ten direk çözüm beklemek çıkış yolu bulmalarını istemek hata olur.
Eğitek'te görevli arkadaşlar da buraya yazsa eğitek genel müdürü de burayı yazsa burası milli eğitim bakanlığı, yazılar hava da değişebilir..

Gerçek olan şu, Eğitek'in misyonu görevi bizim sorunlarımıza çözüm bulmak değil arkadaşlar, biz eğitek bağlı çalışmıyoruz ama yine de Eğitek'in öneriler yaptığını hepimiz biliyoruz.

Geçen haftalarda çıkan KHK'yı hatırlarsınız, işin aslı güzel bir uygulama bence, görevlendirme ile çalışanların kadrosunun ilçe mem, il mem'a alınması yada okuldaki görevine geri dönmesi konusu. Bu konudan Eğitek'in önceden haberi varmıydı acaba ??? Var diyenler??Eğitek yazar çizer önerir teklif eder anlatır ama sonucu değiştirir mi? Şu ana kadar değiştirmedi bakalım göreceğiz bundan sonra değiştirir mi?

hocam il mem ve ilçe memlerdekiler için iyi olabilir ama okullarda görev yapan öğretmenler için bişey yok.Yani oradaki öğretmen sayısı 3-5 i geçmez ama okulları toplarsak binlerce öğretmen yapar. Ayrıca sözleşmeli arkadaşların işi daha zor olacak gibi duruyor. Hadi ilçelerde resim müzik beden gibi derslerle derslerini doldurabilirler belki illerdekiler için durum daha da karanlık gibi. Her okula norm verilmeli ayrıca sözleşmeli öğretmenlerde dersler geri gelmezse formatör yapılmalı şu an için uygun çözüm bu gibi duruyor. Belki bana kızacak yine bazıları ama !!

İlçe merkezinde çalışıyorum ve BT dersinden başka çarem yok. Gidişattan anladığım kadarıyla eylülde ilçe mem den çağırılacağım ve çalıştığım yere oldukça uzak bir mahalleden 8 saat daha ders verecekler bana. Ben de o yolu her gittiğimde çözümü geciktiren bütün yetkilileri anacağım.

anlatmak istedigim egitek gelismelerden haberdar mi yoksa bihaber mi.
egiticileri ilgilendiren khk dan bilehabersizse fazla yoruma
gerek yok sanirim

ti korsan seninde eğitekte arkadaşların var anlaşılan. evet eğitek il ilçelerdeki eğiticilere sahip çıkamadı pgmnin genelgesiyle, şu an ertelendi ama malum son yaklaşıyor. sadece merkez teşkilatındakiler bu işten kurtuldu.

bu sitede eğitek çalışanı varsa ve bu siteyi hala takip ediyorsa okuduklarıyla kendine aynaya bakınca ne diyor acaba

Eğitekte arkadaşım var, 3 ay kadar önce konu arasında bahsetmiştim, bilgisayarbilisim.net var giriyor musunuz diye, hocam hiç duymadım zaten çok yoğunuz, demişti.

by_rebel' Alıntı:
Eğitekte arkadaşım var, 3 ay kadar önce konu arasında bahsetmiştim, bilgisayarbilisim.net var giriyor musunuz diye, hocam hiç duymadım zaten çok yoğunuz, demişti.

Eğitek çok bozdu. Baya baya bozdu. Eskiden iyiydi de sonradan çok bozdu. Bekledik, düzelir dedik ama işte bi bozdu, bi daha toparlamak mümkün olmadı.
@EslemSua hocam saygılar :)

Türkiye58' Alıntı:
arkadaşlar aramızda EĞİTEK te çalışan bilgisayar öğretmenleri yok galiba. Hani eğer varsa bilgisyaarcılarla ilgili çalışmalar var mı yok mu bizleri bilgilendirse iyi olurdu.

Hocam eğitekde görev yapması birşey ifade etmez, formatörlük ile çalışma yapan şube müdürü haricinde tam olarak kimsede ilgilenmez zaten. kırk türlü proje var eğitekte.

bilgeadamwarez' Alıntı:
ti korsan seninde eğitekte arkadaşların var anlaşılan. evet eğitek il ilçelerdeki eğiticilere sahip çıkamadı pgmnin genelgesiyle, şu an ertelendi ama malum son yaklaşıyor. sadece merkez teşkilatındakiler bu işten kurtuldu.

http://egitek.meb.gov.tr/egitek/EgitekSema.html kurumun teşkilat şeması hocam
http://egitek.meb.gov.tr/egitek/tarihce.html dairelerin görevleri

eğitekte bir arkadaş, eş dost olmasına gerek bile yok hocam, süreci baştan sona takip eden birisi eğitekten bizim için medet ummanın faydasız oldğunu anlamıştır. @nostra hocamızında dediği gibi adamların tonla iş yükü görevi var, her kurumun her birimin bir bahanesi var.

arkadaşlar şimdi teşkilat şemasına bakayım derken eskiden tanıdığım birinin şu an üst yönetici olduğunu gördüm.Gerçekten şaşırdım.niye derseniz, bilgisayar bilgisi yerine eğitekte bir tanıdığının olduğunu biliyordum.Demekki bu işler bilgi ile olmuyormuş.üzülüyorum devletimin adına çünkü konusuna hakim olmayan kişiler, hatta alakasız branştan kişiler devletimizi yürütmeye çalışıyor:(.Ülkem için hayırlısı

RoboTek' Alıntı:
ben oraya geldiğimde egıtek ismini beğenmiyorum Robotek olarak değiştireceğim.(Voltranı oluşturacağız sizinle Ertan bey kardeşim)

:puhaha: :puhaha: :puhaha:

İlk icraat olarak çok çılgın bir proje :++:

bir kurs vesiylesiyle bir zamanlar Eğitek'deydim, orada yeni arkadaşlarla ve yetkililerle görüşme fırsatı buldum, benim oradan anladığım kadarıyla bu forumu sürekli takip eden yetkililer var. Ama şunu da net bilmeliyiz ki takip ediliyor olmamız sorunlarımızı çözmez, birileri bizi duysun artık bişeyler yapsın diye beklemek çözüme giden bir yol değildir. Çalıştay olur gelmezsek, eylem olur katılmazsak, organize olmazsak, derdimizi anlatamazsak malesef sadece beklediğimizle kalırız.
Gördüğüm ve anladığım bir diğer konuysa takip eden birkaç yetkili dışında yukardakilerin çoğunun sorunlarımızdan haberleri bile yok...

Güncel bilgisayar terimleri :

Klavye erkekliği : Rumuz gizleyerek az bilgi çok fikir ile yüzüyüze cesarette sıkıntısı olan kişilerin bol keseden sallamasıdır.

RoboTek yazdı:
ben oraya geldiğimde egıtek ismini beğenmiyorum Robotek olarak değiştireceğim.

(Voltranı oluşturacağız sizinle Ertan bey kardeşim)

Sonra da deşifre olunca alelacele korkudan düzeltmeler yapmasıdır.

RoboTek yazdı:
düzeltildi

Değerli arkadaşlar merhaba,
Yukarıdaki seviyesiz girişim için kusura bakmayın. Ama robotek ( Mustafa bey - Kayseri-İlköğretim-Sınıf Öğretmenliği) arkadaşımız böyle sahte rumuzlarla öğretmene yakışmayacak bir şekilde yazıyormuş sonrada deşifre olunca düzeltiyormuş. İnsanlar omurgalı varlıklardır diye biliyorum ben. :)
Bir önceki sayfada bilgeadamwarez kullanıcı adlı arkadaşım sanırım espiri olsun diye deşifre ediyorum demiş. Ben zaten kendimi gizlememiştim. Piyasada zaten az
doküman bulunan bir konuda arkadaşımızın yardım isteğine cevap vermiştim ve altınada adımı yazmıştım, hatta rumuzumdan da belli. Biz bazıları gibi isimlerimizi gizleyip insanlara ve kurumlara hakaret etmeyiz. Bir öğretmene de yakışmaz zaten.
Arkadaşlar sitem ediyor, eğitekten kimse burayı takip etmiyor, kimse açıklama yapmıyor susuyor söylecek birşeyleri yok falan diye. Arkadaşlar, bu forum resmi bir site değil ki her gün birileri takip etsin. Her cümleye cevap versin. Ben kendim boş vakit buldukça ders çalışırım. Eğitimimize gelen arkadaşlar eğitimlerimizin verimlilik durumunu bilir. Maalesef boş vakit çabuk geçiyor ve her zaman bulunmuyor kıymetini bilin. Şimdi bir yetkili çıkıpta taslak aşamadaki bir çalışmadan buradan bilgi verirse yanlış olur hatta suç olur. Netleşmiş bilgi size ulaşır onu da zaten her yerden öğrenirsiniz. Onun dışında burada kördöğüşü şeklinde bilgiler, söylemler, tartışmalar hatta hakaretler havada uçuşur.
Arkadaşlar, şundan emin olun ki çalışan arkadaşlarımızın bir kısmı bilgisayar öğretmeni, eski eğitici, eski Okul BT formatör öğretmeni. Konuyu ve sorunları bilen kişiler, yöneticiler de aynı. Günde kaç telefon, kaç şikayet geldiğini bilseniz insanın burayı takip etmesine gerek yok. Konuya hakim olmak için. Önce bilgi sahibi sonra fikir sahibi olmamız gerekir. Önümüzde temel iki sorun var biri bilgisayar öğretmenlerini ders ve norm durumları, diğeri eğitici BT ve Okul Bt formatör öğretmenlerinin çalışma esasları ve koşulları. Bu sorun biribiri ile ilişkili. Ama çözüm bazı arkadaşlarımızın sandığı gibi eğitek yazar imzalar çözülür şeklinde değil. Maalesef bu tür yazıların tamamı PGM imzası ile çıkar. Eğitek sadece Formatör öğretmenlerin çalışma esasları ve projelerin illerde yürütülmesi ile ilgili olarak taraftır. Lütfen enerjinizi eğiteke duyurmak için harcamayın sorunları zaten biliyoruz hatta çoğu arkadaşımızdan iyi biliyoruz. Çözümü için sorumluluğumuz oranında tüm taraflar ile çalışıyoruz. Diğer taraflar ile (PGM.TTKB, vb.) sürekli görüşülüyor. Lütfen bize de destek olmak amacı ile bize değil diğer taraflara sorunları ve çözüm önerilerini duyurmaya çalışalım. Hatta burada biz değil artık ilgisi olan olmayan herkes biliyor, her kurs açılışında gündeme geliyor zaten. Lütfen çözüme katkıda bulunalım. Ve forumun takip edilmesini istiyorsak seviyeyi düşürmeyelim.

Necdet SARI

nsari' Alıntı:

Klavye erkekliği : Rumuz gizleyerek az bilgi çok fikir ile yüzüyüze cesarette sıkıntısı olan kişilerin bol keseden sallamasıdır.

RoboTek yazdı:

RoboTek yazdı:
düzeltildi

Yukarıdaki seviyesiz girişim için kusura bakmayın. Ama robotek ( Mustafa bey - Kayseri-İlköğretim-Sınıf Öğretmenliği) arkadaşımız böyle sahte rumuzlarla öğretmene yakışmayacak bir şekilde yazıyormuş sonrada deşifre olunca düzeltiyormuş. İnsanlar omurgalı varlıklardır diye biliyorum ben. :)
Bir önceki sayfada bilgeadamwarez kullanıcı adlı arkadaşım sanırım espiri olsun diye deşifre ediyorum demiş. Ben zaten kendimi gizlememiştim. Piyasada zaten az
doküman bulunan bir konuda arkadaşımızın yardım isteğine cevap vermiştim ve altınada adımı yazmıştım, hatta rumuzumdan da belli. Biz bazıları gibi isimlerimizi gizleyip insanlara ve kurumlara hakaret etmeyiz. Bir öğretmene de yakışmaz zaten.
Arkadaşlar sitem ediyor, eğitekten kimse burayı takip etmiyor, kimse açıklama yapmıyor susuyor söylecek birşeyleri yok falan diye. Arkadaşlar, bu forum resmi bir site değil ki her gün birileri takip etsin. Her cümleye cevap versin. Ben kendim boş vakit buldukça ders çalışırım. Eğitimimize gelen arkadaşlar eğitimlerimizin verimlilik durumunu bilir. Maalesef boş vakit çabuk geçiyor ve her zaman bulunmuyor kıymetini bilin. Şimdi bir yetkili çıkıpta taslak aşamadaki bir çalışmadan buradan bilgi verirse yanlış olur hatta suç olur. Netleşmiş bilgi size ulaşır onu da zaten her yerden öğrenirsiniz. Onun dışında burada kördöğüşü şeklinde bilgiler, söylemler, tartışmalar hatta hakaretler havada uçuşur.
Arkadaşlar, şundan emin olun ki çalışan arkadaşlarımızın bir kısmı bilgisayar öğretmeni, eski eğitici, eski Okul BT formatör öğretmeni. Konuyu ve sorunları bilen kişiler, yöneticiler de aynı. Günde kaç telefon, kaç şikayet geldiğini bilseniz insanın burayı takip etmesine gerek yok. Konuya hakim olmak için. Önce bilgi sahibi sonra fikir sahibi olmamız gerekir. Önümüzde temel iki sorun var biri bilgisayar öğretmenlerini ders ve norm durumları, diğeri eğitici BT ve Okul Bt formatör öğretmenlerinin çalışma esasları ve koşulları. Bu sorun biribiri ile ilişkili. Ama çözüm bazı arkadaşlarımızın sandığı gibi eğitek yazar imzalar çözülür şeklinde değil. Maalesef bu tür yazıların tamamı PGM imzası ile çıkar. Eğitek sadece Formatör öğretmenlerin çalışma esasları ve projelerin illerde yürütülmesi ile ilgili olarak taraftır. Lütfen enerjinizi eğiteke duyurmak için harcamayın sorunları zaten biliyoruz hatta çoğu arkadaşımızdan iyi biliyoruz. Çözümü için sorumluluğumuz oranında tüm taraflar ile çalışıyoruz. Diğer taraflar ile (PGM.TTKB, vb.) sürekli görüşülüyor. Lütfen bize de destek olmak amacı ile bize değil diğer taraflara sorunları ve çözüm önerilerini duyurmaya çalışalım. Hatta burada biz değil artık ilgisi olan olmayan herkes biliyor, her kurs açılışında gündeme geliyor zaten. Lütfen çözüme katkıda bulunalım. Ve forumun takip edilmesini istiyorsak seviyeyi düşürmeyelim.

Necdet SARI
Güzel, mantıklı bir yazı :+1:

nsari' Alıntı:

RoboTek yazdı:

RoboTek yazdı:
düzeltildi

Necdet SARI

Hocam RoboTek arkadşımızın sözü belki uygun olmamış ama ben de kötü niyetli olmadığını ve sadece espri amaçlı söylediğini düşünüyorum. Sizin de bu yerinde açıklamalarınızı takdir ediyorum.

Forum zaten takip ediliyor bir şekilde. çünkü Bilişim Öğretmenliği kökenli bir sürü görevlendirilmiş insan var bakanlıkta. mesela eğitek te çalışan arkadaşllarımızın yanı sıra program koordinatörleri ve değişim önderleri gibi. O yüzden Necdet SARI hocamın da dediği gibi forumda hakarete varacak sözler sarfetmemek gerekir. Eleştiriler yapıcı ve etkili olmalıdır.
Ben BÖTE mezunu olmamama ve meslek lisesinde çalışmama rağmen formatörlük ve derslerle ilgili sıkıntıları takip edip katkıda bulunmaya çalışıyorum. Çünkü bu formatörlük illaki bir gün bizi de bulabilir. Meslek liselerindeki Bilişim Alanları da bir gün misyonunu doldurabilir ve ya gereksiz görülebilir. Yazılım ve programlama işi üniversitelerin işidir denilebilir. Çalıştığımız okulda bir şekilde norm dışı kalıp ilk öğretime geçmek zorunda kalabiliriz. Gitmek istediğimiz ilde veya semtte sadece ilk öğretimde açık olup mecburen geçiş yapabiliriz.
Dışardan izlediğim kadarıyla İlköğretim okullarında çalışan arkadaşlar(özellikle BÖTE mezunu arkadaşlarımız) istekler konusunda ciddi oranda ayrışmışlardır.
Bir bölümü formatörlüğü isterken bir bölümü sadece dersleri istemektedir. Bir kısmı derslerin notlu olmasını bir kısmı da notsuz olmazını istemektedir. Bunun yanıda bir de sözleşmeli arkadaşlarımızın istekleri var haklı olarak.(İşallah kadroya geçerler)
Bu ayrışmaların TTKB, EĞiTEK ve PGM nin çalışmalarını ve çözüme gitmeyi zorlaştırdığını düşünüyorum. İlk önce net ve ortak istekler ortaya kouylması gerekmektedir bana göre. Saygılar...

bu başlığı açarken amacım şuydu hani eğitekte çalışan arkadaşlarımız varsa bilgileri varsa bişeyler hakkında bizlere bilgi vermesiydi. Ama yine hakaretler falan filan hakaret edenler neyin peşinde ya konu açıldı bişeyler yazılıyor işte okuyun ona göre yorum yapın hakaret olurmu ayıptır zaten Robotek arkadaşımız herşeyi gırgıra alan bir arkadaş yok ben böyleyim yok öyleyim ben herşeyim diyen bir arkadaşımız :)

PGM resmi ağızdan söyledi sorunun çözümü bizde değil diye, şimdi de gayri resmi olarak Eğitek'in düşüncesini öğrenmiş olduk o da aynı şeyi söylüyor. Eğitek'in kendisine faydası yok bizden medet umar durumda. Başımıza ekşimeyin gidin PGM yi rahatsız edin diyor. Nasıl bir kurumlar arası ilişkiyse artık Eğitek'i sallamıyorlar demek ki.

Filler tepişir, çimenler ezilir. Arada olan adı tamirciye çıkan bt öğretmenine oluyor.

Öncelikle şunu belirmek isityorum burda amacım sendika reklamı yapmak değil ben 5 yıldır formatörlük yaptığım için bilişimcilerin sıkıntılarını gerçketen biliyorum ve kendi sendikamda yönetici olduğum için bakanlığa bu konuda yapmadığımız baskı kalmadı. 2 ay öncede bakanlığa sendikamız aracılığı ile mektup yazdırdım bu olayı devamlı gündemde tutmaya çalıştım. amacım gerçekten bu sorunun çözülmesidir. bakanlık malesef bildiğini okuyor eğitimden anlamaynalar sizide ciddiye almıyor biz bizim dilimizden anlayan kişilerin o kolutuklarda oturmasını istiyoruz. Senkanın amacı eğitimin kalitesi yükseltmektir ve buna aracı olur sizden istediğim sendiaklarınızı çalıştırın çalışmayan senkalarda durmayın.

Biz muhattabımızı şaşırdık. Madem takip ediyorsunuz sayın Eğitek yetkilileri, sözleşmeli Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri ne yapacağını şaşırmış vaziyette. Zaten biliyorsunuz da bunu. Ama tehlikenin boyutunu idrak etmeniz için şöye bir örnek vereyim. Ders olmadığı için ilçemizdeki 5 BT Öğretmeni okul okul dolaşacağız seneye. Bunun 4 okula kadar çıkma ihtimali var çünkü artık Müdürlerin gözünde ders bir hiç. Kimse seçmiyor. 15 saat zorunluluğu 1000 küsür sözleşmeli öğretmeni mahvetmek üzere. Özellikle diğer branş normları dolu olan okullarda çalışanlar başka derslere de giremedikleri için sürünecekler tabiri cazise. Bizleri İlçe Milli Eğitimlerimizin insafına bırakmayın. Acil çözüm gerekiyor. Hem de çok acil. Ortalıkta ruh gibi dolaşan öğretmen olmak istemiyoruz. Burda kimse 10-20 alıp atanmadı başka branşlar gibi. Branşı Rehberlik olan Öğretmenler örnek gösterilerek her ne yapılıyorsa acilen yapılmalı ve kadrolu sözleşmeli bütün öğretmenleri kapsamalı. İyi haberlerinizi bekliyoruz demekten başka çaremiz yok.

PGM de ve TTKB de işin muhattabını bilen EĞİTEK te yetkili arkadaşlardan pm bekliyorum. Bize isim verin. Biz de onları sıkıştıralım. Sendikalarımıza bilgi verelim. Gidip görüşsünler. Bu işin çok aciliyeti var beklenecek gibi değil.

Sevgili arkadaşlar Öncelikle eğitek çalışanı değil Bilişim Teknolojileri öğretmeniyim şu an eğitek de düzenlenen bir kursa katılıyorum.Kursun başlangıç aşamasında F@tih projesi ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Bu görüşme sırasında eğitek şube müdürü ve bizi bilgilendirmek için gelen Bote mezunu olan proje kordinatörü arkadaş ile sohbet etme şansı yakaladık. Kendisi bize bilgisayarbilişim sitesini takip ettiklerini ve olaylardan en ileri seviyede haberdar olduklarını söyledi. Bu konu ile ilgilendiklerini ama çözümü sağlayacak olanın da tekbaşlarına kendileri olmadığını söyledi. Dersler konusunda TTKB ile görüşmelerin sürdüğünü fakat bu noktadan sonra ders olayının çok da mümkün olmadığını ne kadar yanlış olsada çoğu yöneticinin artık öğrencilerin %90 ı bilgisayar okur yazarı şeklinde düşündüğünü belirtti.Formatörlük kadrosu ve görev tanımı ile ilgili de PGM ile görüştüklerini fakat "PGM şu zamana kadar sizin kadro olayınıza hep soğuk baktı ama F@tih projesi ile birlikte sizlerin de önemi arttı.Meb bu projenin sizler olmadan yapılamayacağının farkında" şeklinde bir söylemde bulundu ve bu kadro olayının 2011 yılı içerisinde kesinlikle çözüleceğini böyle bir projeye başlarken bizleri rahatlatacaklarını ve bizlerden verim almak istediklerini belirtti.Arkadaşlarımız bu yazdığım konularda da -mış,-miş söylemleri diyebilirler.Ben bu duymuş olduklarımı paylaşma gereği hissettim.

eğitek burayı günde bir milyon kere takip etsede hiçbirşey yapamaz çünkü ordakileri hepsi yakın yüksek dereceli .......... sayesinde ordalar başkası için gelmediler oraya kendileri için geldiler ondan dolayı kimseye birşey yapamazlar bilişimcilerin sorununu oraya hak ederek gelen birisi olsa 5 dk da masaya oturduğu gibi çözerdi bir delikanlı ama orda öyle birisi olmadığının kanıtı aylardır hatta yıllardır palazlanarak birşeylern çözülmemesinden anlayabilirsiniz. not: ben sınıf öğretmeniyim ayrıca özel küçük bir şirketim var aylık 15 milyar net kar ediyorum çok şükür .

sakarşakir' Alıntı:
eğitek burayı günde bir milyon kere takip etsede hiçbirşey yapamaz çünkü ordakileri hepsi yakın yüksek dereceli .......... sayesinde ordalar başkası için gelmediler oraya kendileri için geldiler ondan dolayı kimseye birşey yapamazlar bilişimcilerin sorununu oraya hak ederek gelen birisi olsa 5 dk da masaya oturduğu gibi çözerdi bir delikanlı ama orda öyle birisi olmadığının kanıtı aylardır hatta yıllardır palazlanarak birşeylern çözülmemesinden anlayabilirsiniz. not: ben sınıf öğretmeniyim ayrıca özel küçük bir şirketim var aylık 15 milyar net kar ediyorum çok şükür .
ona küçük şirket denmez. :) Küçük şirket nedir biz biliyoruz :)

vadaaa06' Alıntı:
Dersler konusunda TTKB ile görüşmelerin sürdüğünü fakat bu noktadan sonra ders olayının çok da mümkün olmadığını ne kadar yanlış olsada çoğu yöneticinin artık öğrencilerin %90 ı bilgisayar okur yazarı şeklinde düşündüğünü belirtti.
O yöneticilerin önüne istanbul'un merkezinde 4. sınıfta çocukların ilk BT sınıfına girdiğindeki halleriyle ilgili bir araştırma, bi anket hazırlayıp koyduk mu peki? Yok. Bizden istendi mi? Yok. Nasıl ikna edecektik o zaman? Koskoca yıl "dersin 1. kademedeki gerekliliği ile ilgili anket ve araştırmalarınızı eğitek e gönderin" diye bir yazı geldi mi? Hayır. Lütfen arkadaşlar birbimizi kandırmayalım. Eğitek'in dersi düşünecek vakti olduğunu sanmıyorum. Hatta Eğitek'teki yöneticilerin de dersi gereksiz bulduğunu düşünüyorum.
Tezimi de tekrarlıyorum. Dersin 4 ve 5. sınıflarda kaldırılması bir devlet politikası değil. Devlet politikası olan. SERBEST ETKİNLİKLER. MEB, TTKB ye bunun için yer açın dedi. TTKB de üvey evlat, seçmeli, zaten formatörlükten dolayı bir çok okulda seçilmeyen BT dersine gözünü dikti. Bu kadar basit. Laflarını da yiyemiyorlar çünkü bunu isteyen bakanın kendisi. Sandığınız kadar karışık değil bu ders mevzu. Bakan Serbest Etkinlik masalına kendi de inanıp TTKB ye talimat vermeseydi ders hala vardı. Hala seçmeliydi ama gene seçen girecekti. Tabi dersi kaldırırken ne Normların ders saaatine göre hesaplandığına baktı ne de sözleşmeli BT cilere. Bu zaten PGM nin işi. Bize adres gösterin sendikaları oraya yönlendirelim kardeşim. Kendi personelini süründüren kurum kavramının tam karşılığı PGM. Gidip hesabını sorsun sendikalar. Bırakın artık siyasi fikirlerinizi. Canımız çok yanacak arkadaşım bu iş gecikirse.

Geri