Bugün ................... öğrendim

Kodla Büyü
Re: Bugün Okulda Ne Yaptım?

bugün depodan çıkan bilgisayarlardan 14 adet topladık ve kurulumunu yaptık 2 öğrencimle beraber.6 adet lcd ekran vardı boşta.8 tane de flat koyacağız artık.Bilgisayarları Z-kütüphaneye koyacağız.Klavye,fare, vga kablo, bir adet yazıcı, switch alacağız artık.

müfettişe mp3 cdsi yaptım onu yolladım yarım saat telefonda konuştuk cd ile ilgili :D
kaymakamla 10 dak. konuştuk web sayfasıyla ilgili haftaya gidicem yanına
müdür yardımcısıyla beraber kbs girişlerini yaptık 100milyarlık girişin büyük kısmını yaptık
2 saat dersim vardı
1 saat çıkışta öğrencilere açık tuttum
kaba taslak bunlar :DD
ha birde haftaya seminer anlatıcam ona biraz bakabildim web sitesini güncelleyemesemde az biraz uğraştım okula uzay çadırı geldi onunla ilgili görüntü çektim ve çekiliş görüntüsü aldım ..

boş geçirebildiğim nadir günlerden biriydi, 7:20-15:00 arası 6 saat ders işleyip labı çocuklar için açık tuttum, bide bir virüs vakam vardı sadece :)

4 ders boş ders öğretmenliği yaptım. 2 ders 6 ve 7.sınıfa dersim vardı. şu an hala sınıftayım okul çıkışı öğrenciler ödevleriyle uğraşıyorlar. web sitesinde ufak güncellemeler yaptım. bu kadar :)

karşılaşılan problemler ve çözüm yolu mu anlatılacak bu konuda?

iki sınıfta akıllı tahta çalışmıyor denildi, katta elektrik yokmuş.
bir excel sayfası yazıcıdan boş kağıt şeklinde çıkıyordu.boş bir hücre seçilerek yazdırılabilir alanı belirle komutu verilmiş o şekilde çözdük.çalışmayı durdurdu hatası veren ie9 kaldırıldı ie10 yüklendi.onun dışında derse girildi.

Ona buna laf yetistirdim :)
Mudurun ricasi uzerine beraber 3 saat kbs ile ugrastik kuruslar tutmaayinca musaade isteyip 10 dakikada tamamladim.
50 milyari gectigi icin toplu yapilmamasi gerektigini ogrendik mebe kufrede kufrede 4-5 dakikada 3 saatlik isi hallettik.
2 okulun websitesini yaptim

oturdum çay içtim puaça yedim yine çay içtim :D
vali geldi onu karşıladık, toplantıya katıldım, cumaya gittim sonra öğle arasında geri kalan vakitte masa tenisi oynadım
öğleden sonra bir saat derse girdim dersten sonra yeni gelen projeksiyonu montaj ettim üsüm başım kirlendi öyle işte :)

derse girdim sonra kbs ye malzeme girdik. Ya bu arada ip çakışmasını önlemek için illede elle mi vermemiz lazım noları

dobra1979' Alıntı:
derse girdim sonra kbs ye malzeme girdik. Ya bu arada ip çakışmasını önlemek için illede elle mi vermemiz lazım noları

elle verirsen iyi olur aslında tamda gerekmiyor apler falan varsa onları dhcp den yönlendirmeyip sabit ip ver ve modemden o aplere ait adresleri rezerve et. gerçi kurulu sistem nasıl onuda bilmek lazım

ngunaslancan' Alıntı:
fieldofinnocence' Alıntı:
ejdeharr' Alıntı:
q klavyeden f klavyeye yada tam tam tersi pratik geçişin ctrl + Shift tuşlarına basılarak yapıldığını öğrendim.
+ rap

NASIL OLUYO Kİ BENDE BÖYLE BİR KISAYOL ÇALIŞMIYOR...
Hocam bölge - dil seçeneklerinde F ve Q ikisininde olması gerekiyor. Sizde olmuyorsa F veya Q nun teki mevcut ve ctrl +shift yapınca geçecek klavye türünü bulamıyordur

Bugün değilde dün, norm fazlası olduğum bilgisini pekiştiren yazı aldım. Okula geleli 12 ay olmadan başka yere transfer olacağımı öğrendim.

Forumun değişmediğini öğrendim (cesur yürek geri dönmüşmüş, yine siyasi içerikle yazılar vs. işte)

BU DA OLDU!!!!!!!!!!!!!!
15 saat derse girip norm fazlası listesinde olduğumu hayretler içerisinde öğrendimmmmm :scared:

word'de Alt tuşuyla metin düzeninden bağımsız seçim yapılabileceğini öğrendim:)

bugün bu branştan artık nefret ettiğimi ve keşke teknoloji tasarıma geçmiş olsaydım - pişmanlığını hissettim... :cry:

bugün, önceden etrafımdaki herkese son derece güvenirken, artık bir insana güvenebilmek için onunla uzun zaman geçirmek gerektiğini öğrendim..

ha bir de gerçek dostun&arkadaşın, düştüğümde elimden tutup kaldırmaya çalışanın, sahte olanın da geriye çekilip kıs kıs gülenin olduğunu çok net bir şekilde öğrendim..

fatihtasoz' Alıntı:
toprak60' Alıntı:
mert02' Alıntı:
işlemcimin 64 bit olduğunu öğrendim win 7 çıktığından beri hep 32 bit yüklüyordum performansınıda çok beğeniyordum.Hiç merak edipte bakmamıştım win 8 yükleyince işletim sistemi 32 bit işlemci x64 bit yazınca dunk etti. ama 64 bite geçsemmi onuda bilemiyorum
işlemcisinin ne olduğunu bilmeyenler için
1. Cmd ekraninda asagidaki komutu velerim:

wmic cpu get architecture

Architecture altindaki rakam bize islemcimizin kac bit oldugunu aciklar
0 = 32 bit
6 = 64 bit AMD
9 = 64 bit INtel

ben de bunu beğendim...

benim pc 64 bitmiş bunu öğrendm ve şaşırdım :o
+1

BBNET
Geri