Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?

Kodla Büyü
Neyse ateş düştüğü yeri yakıyor sen diyorsun ak benim partim o diyor apak benim partim işte birileride hayatının baharında gidiyor vatan sağolsun diyor siyasetçiler birinin yanında 5 dakika kalıyor ateş düştüğü yeri bir ömür yakıyor

Forumda birçok arkadaşın siyasi görüşlerin farkli oldugunu biliyoruz. Ortam sıcak,sehitlerimiz var. Bunu yasayan ailelerin evlerindeki o ateş bizim buradaki tartismamizi yakar gecer. Dicem o dur ki herkesin dusuncesi degerlidir. Eger insani cercevede tartisilacaksa tartisilsin, yoksa belli insanlarin hakaretleri forumda ust seviyeye ulasti. Kimsenin kimse uzerinde boyle bir hakki olmadığını belirtmek isterim. Insanimizin kaninda var. Ne diyebiliriz. Saygilar.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu: Cumhurbaşkanı yerine başkanı seçmiş olsaydık, Türkiye bugünkü kaosu yaşayacak mıydı? Yaşamayacaktı

Daha hala 3 maymunu oynamanin ne anlami var.

Tartışmaya gerek yok.Zamanı gelince oyunuzu verirsiniz olur biter.İsrail, tek bir askeri için Filistini topa tutuyor

Kara Kule 61' Alıntı:
Özgür gündem Pkk değilmi terör değilmi,Paralel yapı kırmızı kitaba girmedimi sen bunlarımı savunuyorsun...
13 yıldır Ak partililere ve Cumhurbaşkanına yapılan hakaretlerin yalanların iftiraların haddi hesabı yok..Sadece bu forumu araştır bak, zaten biliyosundur..
Ayrıca çözüm sürecinde süreç bozulmasın diye pkknın bazı hareketlerine göz yumuldu.Bunun yanlış olduğunu bin kere söyledim...
Çözüm süreci kan dursun diye yapıldı...Çözüm sürecini yerin dibine soktunuz...Bitincede yine Cumhurbaşkanı bitirdi dediniz.Ne istediğiniz belli değil...
Sonuç şu malesef Cumhurbaşkanı ve diğerleri...Bunu yapan sizsiniz...
Özgür gündem gazetesi akit gazetesi ile aynı matbaa dan çıktığını biliyormusun. Akit gazetesinin sahibi mustafa karahasanoğlu aynı zamanda özgür gündemide basıyor.

Kürşat_58' Alıntı:
Kara Kule 61' Alıntı:
Özgür gündem Pkk değilmi terör değilmi,Paralel yapı kırmızı kitaba girmedimi sen bunlarımı savunuyorsun...
13 yıldır Ak partililere ve Cumhurbaşkanına yapılan hakaretlerin yalanların iftiraların haddi hesabı yok..Sadece bu forumu araştır bak, zaten biliyosundur..
Ayrıca çözüm sürecinde süreç bozulmasın diye pkknın bazı hareketlerine göz yumuldu.Bunun yanlış olduğunu bin kere söyledim...
Çözüm süreci kan dursun diye yapıldı...Çözüm sürecini yerin dibine soktunuz...Bitincede yine Cumhurbaşkanı bitirdi dediniz.Ne istediğiniz belli değil...
Özgür gündem gazetesi akit gazetesi ile aynı matbaa dan çıktığını biliyormusun. Akit gazetesinin sahibi mustafa karahasanoğlu aynı zamanda özgür gündemide basıyor.
ekonomik-gelismeler-f7/arslan-guneydogu-matbaacilik-a-s-t143711.html
buda belgesi.. tabi ne yazarsak boş..

bence chp burada karlı çıkar ak ve mhp den oy alırsa belki artırır.hdp en fazla %2 kaybeder.akp olan bitenin suçlusu olarak görebilirler.çünkü çözüm süreci diyen parti iki polisin oldurulmesi yuzunden çözüm süreci baltalamaz bence.mllet keriz degildir heralde.yani bu 1. dunya savasının başlamasına neden macaristan-avusturya veliahtının bir sırplı tarafından öldürülmesi ile başlaması.Herkes biliyor halbuki o yuzden başlamadıgını.iç güvenlik meselesi olan bir olay yuzunden daha kamuoyu ne olup bittigini anlamadan gidip ucakla bombardıman edemezsin.Olaylar öyle yürümüyor.tarihten gelen bir durumu kullanıp inandırabilirsin 90lı yıllarda ama şimdi değil.Milletin elinde son teknoloji var telefon-internet iletişim hat safhada milleti kandırmak zor bu zamanda bence.r...mhp ye gelince neden kaybeder?çünkü ülkenin çıkarları degil partinin çıkarları ön planda.osmanlı mısır konusunda kime danıştı rusyaya.rusya ya gitmese ingilizler yardım etmezdi.ya da rusların yardımını istemese ne olurdu?başkenti mısır olmaz mıydı...uzun lafın kısası ulke çıkarlarını düşünen parti suan yok...oy partileri var milletin iyi görmesi gerekir...

kurtay' Alıntı:
nosTRa' Alıntı:
barissakallioglu' Alıntı:
Hayret ediyorum, terörist parti HDP ye halen oy verecek canlılar var ülkemizde....

Terör konusunda şehit ailelerinin kimleri suçladığına iyi bakmanızı tavsiye ederim. Teröre destek veren parti arıyorsanız yelpazeyi biraz geniş tutun ki teröre destek veren partilere oy veren canlılar kimmiş anlayalım...

Terör var oldukça mhp de hdp de varlığını surdurur.

2 ay var, çok şeyler değişir.
aynen kAtılıyorum

Kara Kule 61' Alıntı:
hocam size katılyorum .tek adama karşı olmak insanı ve partileri değerlerini ayaklar altına alıp birlikte olmaya mecbur ediyor MHP=HDP=CHP

Neymiş terör olmasa mhp varlığını sürdüremezmiş. Pkk 30 yıldır var oysaki mhp 46 yıllık bir partdir. Bilmiyorsanız tanımıyorsanız bari cahilce konuşmayın. Mhp il hdp yan yana gelseydi bugün bahçeli başbakan olurdu. Ama hala bazı şerefsizler kin kusarcasına iftira atarak mhp yi hdp nin yanında gösteriyor. Oysaki hdp ye en yakın parti akp dir. Akil insların ortak noktasına bir bakın yada daha önce akp de bakan olmuş dengir mir mehmet fırat şimdi hdp den vekil değil mi apo ile müzakere eden kim oslo da görüşen kim diyarbakırda şivan pervere ağlayan kim

Kürşat_58' Alıntı:
Neymiş terör olmasa mhp varlığını sürdüremezmiş. Pkk 30 yıldır var oysaki mhp 46 yıllık bir partdir. Bilmiyorsanız tanımıyorsanız bari cahilce konuşmayın. Mhp il hdp yan yana gelseydi bugün bahçeli başbakan olurdu. Ama hala bazı şerefsizler kin kusarcasına iftira atarak mhp yi hdp nin yanında gösteriyor. Oysaki hdp ye en yakın parti akp dir. Akil insların ortak noktasına bir bakın yada daha önce akp de bakan olmuş dengir mir mehmet fırat şimdi hdp den vekil değil mi apo ile müzakere eden kim oslo da görüşen kim diyarbakırda şivan pervere ağlayan kim
Kendini boşa yorma hocam anlamazlar...
Kalbleri vardır bununla kavrayıp anlamazlar, gözleri vardır bununla görmezler, kulakları vardır bununla işitmezler. Bunlar hayvanlar gibidir, hatta daha aşağılıktırlar. İşte bunlar gafil olanlardır...

hdp yi parti olarak meclise sokan kim?
çözüm süreci kime yaradı?
çözüm sürecini kim uydurdu?
7 hazirandan önce çözüm sürecine laf edenleri kim hain ilan etti?
bana arşivden mesajları baktırmayın.. siz rezil olursunuz..
hala particilik yapmanın anlamı yok. tvlerde bangır bangır bağırıyorlar çözüm sürecinde pkk bizi uyutup güçlenmiş diye..
siz önce chp yi mhp yi hdp ile bir tutacağınıza pkk yı kim palazlandırdı onun hesabını verin..

Ekli dosyalar

• 12002081_912052482185869_2102781026627950537_n.jpg
    12002081_912052482185869_2102781026627950537_n.jpg
    71.9 KB · Görüntüleme: 820
Mr.Spermata' Alıntı:
Ha AKP ha MHP ne farkeder. İkisi de milliyetçi muhafazakar orta doğu kafasında.
Akp milliyetçiliği ayakları altına almış bir patidir. Akp ile mhp nin hiç bir ortak yönü yoktur

Benim alamadığım melih altınok karşısında erdoğan 400 vekil olsa bunlar olmazdı demedi mi yani?

pazar akşamı programı izleyen, yada açıp tekrarını izleyen birisi Cumhurbaşkanının böyle bir laf etmediğini görür.

terör haberleri ve çatışma ortamına gerek cumhurbaşkanlığı'ndan gerekse de siyasilerden gelen sert açıklamaların neden olduğu yönünde muhalefetin eleştirileri var. hatta sizin bir metro açılışında söylediğiniz '400 vekil istiyorum' sözünüzün bu çatışmalı ortama gelmesinde etkili olduğu söyleniyor. bu konuda ne diyeceksiniz?

- bunu anlamak mümkün değil. bu 400 hedefini gösterme, aslında yeni anayasa'nın inşası noktasında, inşa edebilsin, kurabilsin. bu yeni anayasa temelinde yeni türkiye adımını rahatlıkla atabilelim. buna yönelik bir hedeftir bu. bunun yanında şunu da görmek lazım. parlamentoya girme gayreti içerisinde olanların, 80 vekille girdikleri halde, parlamentoda daha zayıf oldukları dönemlerde olmadığı kadar bu dönemde yaptıkları tahribatı ne ile izah edeceğiz. biliyorsunuz 6-7-8 ekim olaylarını yaşadık. suruç olayını, diyarbakır olayını yaşadık. burada başka yerlere fatura kesmenin anlamı yok. bunlar hep bir dayanışmanın, yardımlaşmanın neticesinde ülkemizde bir terör belası estirilmesinden başka bir şey değildi. terörden rant elde ediyorlar. yaptıkları şey bu. eğer 400 milletvekilini alabilecek veya bir anayasa'yı inşa edecek sayıyı bir siyasi parti yakalamış olsaydı, durum bugün çok daha farklı olurdu."

gayet ortada konuşulanlar..

Hiçbirimizin siyasi düşüncesi şehitlerimizi getirmeyecek. 1 Kasımda icinize sindirdiginiz partiye oy verirsiniz veya oyunuzu kullanamazsınız. Boşuna birbirinizi yormayın. Siyasi olarak tek bir zumreye veya iki partiye ya da ucune degil bu durumun mevcut tum partilarin eseri oldugu dogru mudur. Saygilar.

Biri hastaligi masum insanlara bulastirdi tedavi bende iyilestirecem sizi diyor bu avrupanin amacin icin her yol mubahtir felsefesine dayaniyor.Bence akilli dusunen insanlar icin cikarilacak dersler vardir.dogruyu kendileri gormeliler yoksa imtihanin ne geregi var....

şu hdp ye verenler kesinlikle kürt değildir, amaç yine Erdoğan, koalisyon olsunda eli zayıflasın. Çakma hükümetin bakanlarından biri ermeni soykırımını tanıdı, birde cidden bakan olduklarını düşünün !!! maalesef görülüyor ki atatürk ün partisiyle bunlar el ele vermiş durumda. Uyan Türkiye, oyun büyük.

Türkiye'deki sistemin açıklaması : "Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez..."
Varsayımsal olarak en masun haliyle...
Milletvekili aday adaylığı için 8000 TL harca...
Milletvekili adaylık sürecinde 100000 TL harca...

Milletvekili ol. Ayda 15000 TL al...
Şartları sağlıyorsan başladığın gün emekliliğe hak kazan 23000 TL al...
Milletvekilliğin bittiği andan itibaren ömür boyu ayda 8000 TL al...

kurtay' Alıntı:
şu hdp ye verenler kesinlikle kürt değildir, amaç yine Erdoğan, koalisyon olsunda eli zayıflasın. Çakma hükümetin bakanlarından biri ermeni soykırımını tanıdı, birde cidden bakan olduklarını düşünün !!! maalesef görülüyor ki atatürk ün partisiyle bunlar el ele vermiş durumda. Uyan Türkiye, oyun büyük.
hocam şimdi rakamları hatırlamıyorum ama bir tv programında izlemiştim kürtlerin çok az yaşadığı semtlerden hdp nin aldığı oy sayısına göre bir hesaplama yaptılar kürt olmayanların oylarını çıkarınca en fazla 1-1.5 puan düşüyor. Yani hdp ye oy verenler ezici çoğunlukla kürtlerdir ki bunların büyük bir bölümü daha önce akp ye oy veriyordu diyarbakır da akp nin bir önceki seçime kıyasla aldığı oy oranı da bunu kanıtıdır yani hdp ye oy veren kürt hdp olmazsa chp ye değil akp ye oy vermektedir.

Benim anlamadığım şu "UYAN TÜRKİYE" , "oyuna gelmeyin, büyük oyunlar oyanıyor"... ya arkadaş oyun oynanıyor da bi tek bunu söyleyenler biliyor zaten. geri kalanı geri zekalı . Vay efendim şunlar böyle dedi, bunlar şöyle dedi... Ulan ülkeyi yönetenler yıllardır bu oyunu görmedi, şimdi kalkmış oyunlar oynanıyor!!! E niye düzeltmediniz bunca sene? Ülkemiz ve insanımız hiç bir partinin tek elinde değil, ihtiyacımız olan başkasının fikrinin de olduğunu kabul etmek.
Kim neye istiyorsa oy versin, %1 in dahi mecliste temsil edilmesi gerekir. Madem insanların verdiği oy boşa gidecek %10 barajını %20 ye çıkaralım o zaman iki partinin haricinde kimsenin söz hakkı olmasın. hdp, saadet, bbp bu partilere oy verenler bu memlekette yaşamıyorlar mı?
Yok şuna verdin sen pkk lısın, yok şuna verdin kafatascısın, yok şuna verdin komünistsin... bu etiketleme işleri kimseye faya sağlamıyor.
Devletin yöneticileri işini düzgün yaptığı sürece kimse bunca sıkıntı yaşamayacaktı. Ne demişti Cumhurbaşkanımız hazretleri (operasyonlara izin vermeyen valiler hakkında):
“Çözüm sürecinde valilerimiz kendilerine verdiğimiz talimatlar gereği, ciddi manada bu terör örgütlerine karşı şu andaki operasyonlara girmiyorlardı.”
E şimdi kim işini düzgün yapmadı, talimatla bu yapılan vatan hainliği değil mi?TSK toplam 290 operasyon izni istiyor 8 tanesine izin veriliyor.
Haburda savcıları çadırda pkk lıları karşılatan kimdi? Kanun herkese eşit uygulanırsa adalet zedelenmez. Bu yüzden insanlarda güvensizlik doğuyor, bu yüzden koltuğa oturan kalkmak istemiyor. DEvletimiz bu yüzden savaş uçağı düşürüldüğünde, süleyman şah türbesi operasyonunda, musul konsolosu esir alındığında maalesef büyük devlet olduğunu gösteremedi.

pkk tarihinin en ağır darbesini aldı şu 2 ayda kimse bunu yazmıyor, daha 40 gün var, durun bakalım, çok şeyler değişir. 2002 ye kadar 35.000 insanımız ölmüş, tabi o zaman kimse hain değil, bırakın bu işleri.

1 kasımda millet halinden memnunsa aynı sonu çıkar, netıcede kimse akp ye ders vermiş olmaz, zarar gören hepimiz oluruz, meclisteki 550 kişi, c.b , b.b, muhalefet liderleri çatır çatır maşlarını alırlar, sende aklınca ders vermiş olursun.

Geri