bursada formatörlükler iptal

Kodla Büyü
alperdemir' Alıntı:
arkadaşlar tef mezunusunuz ve bu ortamda ilköğretimden kaçılması gerekirken siz kaçmamışsınız.Adama sen akıldan zayi misin diye sorarlar hocam biz ilköğretimde perişan haldeyken sizlerin yaptığı olacak iş değil...
Ya bırakın arkadaşım tef mezunuymuş da tekniğe geçmemiş de konumuz bu mu şimdi!!! Formatörlük görevlendirmeleri iptal ediliyor, sıkıntılar bizi bekliyor, ders, yok, ek ders ücreti yok, biz hayat derdindeyiz sen hala tutmuş adamlara akıl verme derdindesin...

tef mezunlarını sankı hemen alıyor eml ler 2 yıldır gecemedım ama azımle devam bır gun bende gerı ogretmen olucam

pisagorean' Alıntı:
alperdemir' Alıntı:
arkadaşlar tef mezunusunuz ve bu ortamda ilköğretimden kaçılması gerekirken siz kaçmamışsınız.Adama sen akıldan zayi misin diye sorarlar hocam biz ilköğretimde perişan haldeyken sizlerin yaptığı olacak iş değil...
Ya bırakın arkadaşım tef mezunuymuş da tekniğe geçmemiş de konumuz bu mu şimdi!!! Formatörlük görevlendirmeleri iptal ediliyor, sıkıntılar bizi bekliyor, ders, yok, ek ders ücreti yok, biz hayat derdindeyiz sen hala tutmuş adamlara akıl verme derdindesin...

haklısın... :alkis:

tef mezunları tepsin sizi. adamın mesleğinden geriye hiç bişey kalmamış hala bana laf çarpmaya çalışıyor. Az bile yapıyorlar bize.

Of off okul ilk kademe oldu tayin isteyemedim, ev kredisine devam, bu sene çocuk bakıcı masrafıda var.

Formatörlük olmazsa bittik vallahi.

mfk' Alıntı:
tef mezunları tepsin sizi. adamın mesleğinden geriye hiç bişey kalmamış hala bana laf çarpmaya çalışıyor. Az bile yapıyorlar bize.
Hocam hayır yanlış anlamışsın. Bu başlıkta formatörlüklerin iptal edilmesini tartışıyoruz fakat konu tef mezunu olup da ilköğretimde çalışan arkadaşlara kaydı. Vay efendim meslek lisesine geçme hakkı varken ne bekliyolarmış da ilköğretim de bilmem ne. Yani tef mezunu ile derdimiz yok, zaten görevlendirmelere sıkı sıkıya sarılmayan bi grup varsa o da tef mezunlarıydı. Bu başlıktan da çok etkileneceklerini sanmıyorum. Yani unu kuru tuzu kuru olana bunlar sinek vızıltısı. Mümkünse böte mezunu ve daimi olarak ilköğretimde çalışacak arkadaşlar gelsin konuşalım diyorum şu başlık altında.

çok iyi olmuş keşke bütün ülkede iptal olsa. şimdi bazılarınız bu söylediğime tepki gösterebilir ama bence heryerde iptal olması bizim hayrımıza. çünkü o zaman bizim sorunumuz görünür duruma gelir. ne yapacaklar o zaman bu kadar norm fazlası öğretmeni. düşünüp çözmeye çalışırlar. ama formatörlük olduğunda kimse fazla görünmüyor ve böyle devam edip gidiyor.

Bursa bütün ilçeler görevlendirmeler iptal. Okullara yazılar gönderildi. Artık tamirciliğe soyunmayın. Bilgisayar çöplüğüne doğru hızla gidelim. Değerimiz o zaman belki anlaşılır. Başka türlü değerimizi kimse bilmiyor zaten.

evet şuan max dersim 18 saat 1 rehberlik olsa 19 yapar.yani ekders yok:S muhtemelende en fazla dersi olan benim kadardır. şimdi bizler borcu olanlar ne yapacak zaten bu işi tamamen ekders için yapıyorduk şimdi okuldaki işler site işleri vs umarım kimse ilgilenmez ortak bir tavır alınır :!: keşke derslerimiz geri gelse ama bunun içinde ümidim kalmadı

Bursada duyduğuma göre bilişim branşı dışındaki formatörler tespit edilmeye çalışılıyormuş. Akrabam yıldırımda çalışıyor . Formatörlüğü iptal edilmemiş.
İnşallah bilişimin sonu hayırlı olur...

Kemal AKAR'ın maili

Merhaba Arkadaşlar,

Bildiğiniz üzere Bakanlığımız Temmuz ayında gönderdiği resmi yazı ve maillerle İl Milli Eğitim Müdürlüklerinden geçici görevlendirmelerin iptal edilmesini istemişti. Bu süreçte bizler de dahil olmak üzere ar-ge, kitap komisyonları vb geçici görevlendirme ile çalışan öğretmenlerin görevlendirmesinin iptali gündeme geldi. Ebitefo'ların geçici görevlendirmesi 08 ağustos'ta gönderilen bakanlık onayıyla yenilendi, diğer bölümler ise 1 Eylül'den itibaren maaş karşılığı derse girdikten sonra kalan zamanlarında isterlerse görevlendirilebilecekler.

Bakanlığımızdan gelen maile binaen Okul BT Formatörlerinin bu durumdan etkilenmeyeceğini düşünüyorduk çünkü okul formatörleri zaten varsa maaş karşılığına kadar derse girmek yükümlülüğü ile kadrolarının bulunduğu kendi kurumlarında görevlendiriliyorlar ve bu, bakanlığımızdan gelen 23 temmuz tarihli mailin 2. maddesine uyan bir durumdu. Fakat İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz okul formatörlerinin görevlendirmelerinin iptal edilmesine karar verdi. İl Milli Eğitim Müdürümüz ile görüştüm ve yukarıda bahsettiğim gerekçelerle okul formatörlerinin görevlerine devam etmeleri gerektiğini, mailde belirtilen durumun onlar için engel teşkil etmediğini söyledim. Müdürümüz, "görevlendirmelerin iptal edildiğini bakanlığımızın öyle istediğini bunda da haklı olduğunu" söyledi. Yukarıdaki gerekçelerde ısrarım üzerine "bir kez daha bakalım" dedi ama sonuç şu an sizlerin de bildiği gibi görevlendirmelerin iptali oldu.

Şu an için İl Milli Eğitim Müdürlüğü yeniden görevlendirme başvurusu almayı düşünmüyor.

Bakanlığımız okul formatörlerinin durumu ile ilgili atılan maillere cevap vermediği için İl Milli Eğitimler de insiyatiflerini bu şekilde kullanıyorlar. Sorunun çözümü Bakanlığımızdan çıkacak cevaba bağlı ama bu konu ile ilgili ne mail ne de telefonlara cevap verilmiyor.

Peki bu durumda ne yapacağız?

Bu konuda birlikte hareket etmenin önemli olduğunu düşünüyorum. BİMER ve Bakanlığımızın bilgi edinme birimine ekte bulacağınız metni gönderelim, oradan gelecek cevaba göre bir sonraki adıma geçeriz.

Ayrıca görevlendirmelerin iptalinden sonra ekders ücretleri ile ilgili bir çok soru gelmektedir. Okulda fiilen bulunduğunuz ve görevlendirmenizin iptali size tebliğ edilene kadar geçen süre için ekders ücretlerinizi alırsınız, "filancadan duydum, filancaya sordum" vb sözlü bildirimlere itibar etmeyiniz, ekders ücretiniz ödenmez ise çekinmeden dilekçe ile talep ediniz.

Saygılarımla.

Kemal AKAR
BT İl Koordinatörü

Arkadaşlar şu pis huyumuzdan artık vazgeçelim şahsınıza gelmiş bi mail, niye ulu orta kopyalıyosunuz marifet mi yani?? Kemal Bey bu duruma ne diyor? verilen bilgiyi çok da paylaşasınız varsa ismi silin bari!!!

yaliya' Alıntı:
Arkadaşlar şu pis huyumuzdan artık vazgeçelim şahsınıza gelmiş bi mail, niye ulu orta kopyalıyosunuz marifet mi yani?? Kemal Bey bu duruma ne diyor? verilen bilgiyi çok da paylaşasınız varsa ismi silin bari!!!

İşi bilip konuşalım lütfen. Bu mail şahsıma değil; Bursa'da ki mail adresine kayıtlı tüm Bilişim Teknolojisi öğretmenlerine geldi...

Bence siz huyunuzdan vazgeçip, bilmeden konuşmayınız...

yıldırıma 1 ay oldu geleli, nasıl iş arkadaş bu ya. ilden ile hatta aynı ilin ilçelerinde bile farklılık gösteriyor. adalet(!) mi demişti birileri?

hadi geçmiş olsun hepimize nasıl bir ülkedeyiz ya tek adam isterse oluyor istemezse olmuyor. kemal hocamın dediği yolu izleyelim arkadaşlar

asp-php' Alıntı:
yaliya' Alıntı:

İşi bilip konuşalım lütfen. Bu mail şahsıma değil; Bursa'da ki mail adresine kayıtlı tüm Bilişim Teknolojisi öğretmenlerine geldi...

ne fark etti? tüm Bursadakilere gelmiş bi mail niye ulu orta paylaşıyosunuz? uzun yazarım da işim çok şimdi çok zaman harcayamayacağım.

ben o yola hemen başvurdum ama ses çıkmaz emin olun. çünkü devletin kurumları işine geleni işleme alıp işine gelmeyeni göz ardı ediyor.
2 bakan eskittim bu 3. hala çalışma var bt öğretmenleri hakkında. bezdim valla.

abkaplan' Alıntı:
çok iyi olmuş keşke bütün ülkede iptal olsa. şimdi bazılarınız bu söylediğime tepki gösterebilir ama bence heryerde iptal olması bizim hayrımıza. çünkü o zaman bizim sorunumuz görünür duruma gelir. ne yapacaklar o zaman bu kadar norm fazlası öğretmeni. düşünüp çözmeye çalışırlar. ama formatörlük olduğunda kimse fazla görünmüyor ve böyle devam edip gidiyor.

Ne olacak tüm formatörlükler kalkınca. aa bunların derside yok hepsi norm fazlası bunların dersini 2 saat zorunlu yapalımmı diyecekler. Bırakın Allahaşkınıza ya. Sanki bizim durumumuzu bilmiyolar. Bu saate kadar bilmiyolarsa zaten formatörlük kalksada o bilmeyen kişiler bi çözüm üretemezler. Bi gün sizin gibi düşünenler yüzünden tamam lan kaldırdık formatörlüğü diyecekler o olacak. Çözümü de basit her okul BT dersini seçer illa 3-5 saat. Bu sefer BT öğretmeni olmasada seçerler zaten internmet üzerinde yapılacak seçmeler. O zamanda alın size ders 3-5 okula gidin. Ne oldu beyendinmi çözümü? BAK BURAYI İYİ OKUYUN TÜM FORUMDAŞALAR: Dersi, önemli görseler ya da geri getirecek olsalardı, 8 saat seçmeli ders koymak yerine 6 saat seçmeli ders koyar (ki hiç de az değil) 2 saat de zorunlu BT dersi koyarlardı. Bu sene bu yeni ders çizelgesinde bu olmadıysa daha da olmaaaz...

sana katılıyorum rock hocam. bakan değişmedikce bende ümidimi kaybettim dediğin gibi

yaliya' Alıntı:
asp-php' Alıntı:
yaliya' Alıntı:

ne fark etti? tüm Bursadakilere gelmiş bi mail niye ulu orta paylaşıyosunuz? uzun yazarım da işim çok şimdi çok zaman harcayamayacağım.

İşiniz çok ise işinizi yapın, başkalarının işine burnunuzu sokmayınız....

Geri