kalelibilişim' Alıntı:@ VUR4L olmadı ibaresi çok muğlak bir ifade. usb yi görmedi mi hata mı verdi ...
1-2 tanesinde start tuşu aktif oldu, bad sektör hatası verdi. Diğerleri uyumsuzdu.
kalelibilişim' Alıntı:@ VUR4L olmadı ibaresi çok muğlak bir ifade. usb yi görmedi mi hata mı verdi ...
daimon45' Alıntı:İki gündür buradaki ve diğer sitelerdeki her şeyi yaptım, 10-15 kadar program indirip denedim olmadı. Bende kendim bir yöntem denemek istedim. Sonunda diske karşı korumayı kaldırabildim. Benim gibi hiçbir çözüm işe yaramayanlar denesin. Belki sizin ilacınızda budur.
Paragon Partition Manager Express programını indirip, kurun. Sonra flash belleğinizi, delete partition+apply yapın. Sonra create partition+apply yap. Sonra format partition+apply yap. En son format yaptıktan sonra hala yapmamış gibi görünebilir. Bilgisayarı yeniden başlatıp, tekrar format partition yapın. Sorun çözülecektir.
Not: Sorunu paragon partition programıyla çözdüm. Yukarıdakilerden önce birde wipe disk komutunu da denemiştim ama oda yarısında hata verdi. Onun etkisinin olmadığını düşünüyorum. Yukarıdakiler işe yaramazsa sizde öncesinde wipe diski bi çalıştırın. Hata versede benim yaptıklarımı tekrar edin. Bende işe yaradı, sizde de yarayabilir.
EğitimTR' Alıntı:en sonunda kırıcam bu flashı
kalelibilişim' Alıntı:Bu konuda çok kişiye yardımcı olmaya çalıştım. Bir çoğu yazdıklarımı uygulamadı bile. Bu konuyu da başından beri takip ediyorum. nasıl olsa bu hocam da bir iki deneme yapar ve bu işten vazgeçer dedim. Fakat baktım ki hocam konuyu çözmeye kararlı. Madem yazayım dedim. Öncelikle bu işin sabit bir çözümü yok. Bir çok yol denememiz gerekebilir. Buna rağmen başarı garantisi yok. Diskte donanımsal bir sorun, lehim kopması vs varsa bundan sonrasını hiç okumayın. Diskinizdeki verilerinizin yedeğini alın yapacağımız işlem sonunda verileriniz kurtarılamaz şekilde silinecektir. Bu işlemler sonunda diski kökten kaybetmeyi de göze almıyorsanız hiç başlamayın. Mesuliyet kabul etmem mesuliyet tamamen size aittir. şunu da yazayım ki şu ana kadar kurtaramadığım disk olmadı. Fakat kurtarma işleminden sonra yavaş çalışan diskler oldu.
Bootice.exe isimli bir program var. Bilinçli kullanıldığında çok maharetli bir program. Acemiler için tam bir disk katili olabilecek kapasitede. Programı indirin. Arşivden çıkarın. Çalıştırın. Destination Disk alanından usb diskinizi seçin. Aman dikkat doğru diski seçtiğinize emin olun. Hemen alttaki Parts Manage butonuna tıklayın, açılan pencerede üstte diskiniz seçili iken alttan Re-Partitionning Usb hdd single... Ok olazsa Format this part Start bunları bir deneyin olazsa;
Aynı programla diski seçip, Process MBR ile ultra iso mbr yazın windows mbr seçeneklerini de deneyebilirsiniz. olmazsa.
Cip Genius programı ile usb diskinize ait bir chip raporu alın, buraya ekleyin bir görelim. Bu arada usb nin marka ve modelini de yazın.
adamsın teşekkürler. :+1:kalelibilişim' Alıntı:Bu konuda çok kişiye yardımcı olmaya çalıştım. Bir çoğu yazdıklarımı uygulamadı bile. Bu konuyu da başından beri takip ediyorum. nasıl olsa bu hocam da bir iki deneme yapar ve bu işten vazgeçer dedim. Fakat baktım ki hocam konuyu çözmeye kararlı. Madem yazayım dedim. Öncelikle bu işin sabit bir çözümü yok. Bir çok yol denememiz gerekebilir. Buna rağmen başarı garantisi yok. Diskte donanımsal bir sorun, lehim kopması vs varsa bundan sonrasını hiç okumayın. Diskinizdeki verilerinizin yedeğini alın yapacağımız işlem sonunda verileriniz kurtarılamaz şekilde silinecektir. Bu işlemler sonunda diski kökten kaybetmeyi de göze almıyorsanız hiç başlamayın. Mesuliyet kabul etmem mesuliyet tamamen size aittir. şunu da yazayım ki şu ana kadar kurtaramadığım disk olmadı. Fakat kurtarma işleminden sonra yavaş çalışan diskler oldu.
Bootice.exe isimli bir program var. Bilinçli kullanıldığında çok maharetli bir program. Acemiler için tam bir disk katili olabilecek kapasitede. Programı indirin. Arşivden çıkarın. Çalıştırın. Destination Disk alanından usb diskinizi seçin. Aman dikkat doğru diski seçtiğinize emin olun. Hemen alttaki Parts Manage butonuna tıklayın, açılan pencerede üstte diskiniz seçili iken alttan Re-Partitionning Usb hdd single... Ok olazsa Format this part Start bunları bir deneyin olazsa;
Aynı programla diski seçip, Process MBR ile ultra iso mbr yazın windows mbr seçeneklerini de deneyebilirsiniz. olmazsa.
Cip Genius programı ile usb diskinize ait bir chip raporu alın, buraya ekleyin bir görelim. Bu arada usb nin marka ve modelini de yazın.
Şu linkten programlardan uygun olanı seçin. Telefondan cevap yazdığım için şu anda programları indirip deneme şansım yok. Özellikle phison format programlarını deneyin. Verdiğim linkten sayfanın altında sayfa numaraları var 2-3-4... Sayfalara da bakın.
http://flashboot.ru/files/phison/
http://flashboot.ru/files/file/411/
update yaptıktan sonra start sönüyor tıklanmıyor@AKom Usb flash diski pc ye takın, yüklediğim dosyayı indirin, arşivden çıkarın, MPALL_F1_9000_v372_0B.exe yi çalıştırın, AYARLAR.png dosyasındaki ayarlarları uygulayın. Bu şekilde formatlanması lazım. Olmazsa firmware yüklemek gerekecek.