eger çhip bozulmamışsa tüm flaslar düzeltilebilir. yardım isteyen varsa Chip Genius programının çıktısını atsın program linkini atayım bugun oglene kadar. sonra bakamayabilirim.
Usb flash disk sorunu yaşayan arkadaşlar, Öncelikle her diskin chipi farklıdır, chip bilgisine göre program kullanılır, chip bilgisine chip genius programı ile bakıyoruz ve bu işin garantisi yoktur, diskiniz zarar görebilir, disk kapasitesi (GB) değişebilir ya da diskinizi tamamen kaybedebilirsiniz. Garantiniz devre dışı kalabilir. Bütün bunları bilerek eğer denemek isterseniz phison chipler için aşağıdaki programı önerebilirim. Program bir çok diski otomatik olarak tanıyor. Özellikle sandiskler için bir çözüm yoktu bu program onları da görüyor. Programın yaptığı işlem firmware yüklemek. Bazı disklerde bir kaç dakikada tamamlanırken bazı disklerde bir kaç saat sürebiliyor. Tek yapmanız gereken start butonuna basmak. Şimdilik program ayarlarına girmek istemiyorum (Rar şifresi : 123)
http://flashboot.ru/files/file/564/
usb yi görmediYukarıda belirtmiş olduğum Bim den aldığım Gri renkli Hİ LEVEL 16 g.flash belleğime 30 yakın proğram denedim tam ümidi kesmişken uyumlu olan proğramı buldum, birilerine lazım olur belki faydamız dokunur Bbenim kadar uğraşıp vakit kaybı olmasın diye paylaşıyorum indirme linki ve uyumlu prroğram bu arkadaşlar))
AlcorMP 15.09.16.MD {6989SN-GT*} ; AlcorMP(150916.MD).rar; size: 7 350 910 bytes
http://www.usbdev.ru/files/alcor/alcormpmd/
Sizde flash bellek bundan mı benim ki bundan dı ve yukarı da vermiş olduğum linkteki ile kurtardim.usb yi görmedi
benimki bundan hocamSizde flash bellek bundan mı benim ki bundan dı ve yukarı da vermiş olduğum linkteki ile kurtardim.
Ayrıca benim flash belleği bilgisayarda hiç görmüyordü fakat flashin arkasındaki mavi ışık yanıyordu.
Bu haldeyken bu proğram ile hayata döndü. http://cdn.evkur.com.tr/Content/Images/Thumbs/0107043_hi-level-16gb-20-usb-bellek.jpeg
Denemedim ama çalışacağını sanmıyorum.@kalelibilişim
Bu yöntemler micro sd kartlarda da çalışıyormu hocam?
Description: USB Yığın Depolama Aygıtı(Generic Flash Disk)Re: CÖZÜLEMEDİ ! "Disk yazmaya karşı korumalı" hatası..
adamsın teşekkürler. :+1:
Çözülmüştür deyip işin içinden çıkmak nedir? nasıl çözdünüz onu yazın da biz de bilelim bu nasıl bir iş anlayamadım16 GB USB belleğim birkaç gün önce bu hatayı vermeye başladı.. Forumlardaki yöntemler ile üstesinden gelirim nede olsa diyerek pek önemsemedim.. Ama 4. gün oldu hala çözemedim..
1- Regeditten ilgili anahtarı 0 yapmak (HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\StorageDevicePolicies)
2- CMD ile sıfırlamak (DISKPART - list disk - select disk 2 - attributes disk )
3- Çeşitli programlar ile belleği formatlamaya çalışmak gibi bir çok yöntem denedim..
Hiç birisi işe yaramadı.. Alternatif çözümü olan var mı ?? Yoksa artık çöpe doğru gitme vakti gelmiş mi ??
***kalelibilişim hocam sayesinde çözülmüştür..
Çözülmüştür deyip işin içinden çıkmak nedir? nasıl çözdünüz onu yazın da biz de bilelim bu nasıl bir iş anlayamadım