Toplantının ilk bölümünde bulundum.
2. yarıda bulunmamamın sebebini belirteceğim.
İlk bölümde
BBnet ailesinin değerli yöneticileri sunumlarını yaptılar.
Özellikle ghost ve korsan hocama teşekkürler.
Sorunlarımızın tamamına değinemeseler de BT öğretmenleri ve Bt formatör öğretmenlerinin isteklerini dile getirdiler.
Daha sonra Niyazi Saral sunumunu gerçekleştirdi.
Daha sonra Eğitek Genel Müdür Yardımcısı Bt öğretmenleri hakkında önemli bir projelerinin olduğunu ve bu projenin değerimize değer katacağını formatör öğretmenlerin artık olması gerektiği gibi kıymetibilinir bir duruma geleceğini belirtti. Konuşmasının sonunda soru sormak isteyen bir arkadaşımız oldu ancak planlamada bu yoktu.
Ama ben hiç olmazsa 2.bölümde yapılacak panelde bulunup bizleri dinlemesini çok isterdim.
panele katılmayacağını da öğrenince 2. bölümde yer almadım.
Ancak fırsat bu fırsattır diyip yaklaşık 40 dk ayak üzeri sorularımızı dile getirmeye çalıştık.
Verilen cevaplara göre edindiğim intiba;
1. Kesinlikle BT Rehber Öğretmeni gibi bir ünvan ya da kadro oluşturulmayacağı
2. Her sınıfa bir projeksiyon ve bir bilgisayar ile akıllı sınıf uygulamasına kademeli olarak geçirileceği ancak hiç bir suretle BT sınıflarının dağıtılmayacağı
3. BT formatör öğretmenlerinin bu sürede 1 den fazla okul gezerek bu okullardaki akıllı sınıflarda ders işlenebilmesini sağlamakla görevli olacağı
4. Bilişim Teknolojileri dersinin geri verilememek üzere yakın zamanda kaldırılacağı (6-7-8. sınıflar için net bir şey söylenmedi.)
(bundan sonrakiler yorumlarım)
(Bu arada Çalıştayda derslerin zorunlu olması gerekliliği ve notla değerlendirilmesi ile ilgili net bir tavır sergilenmemesi ilginçti. Yoğunluk BT formatörlükleri ile ilgiliydi)
5. BT öğretmenlerinin dertleri çoğalacak
6. Ders sayısı sıkıntımız devam edecek.
7. Çalışma saatlerinde (8-17 değilde 9-15) gibi bir iyileştirme yapılması için çalışılacağı söylendi ama ben inanmıyorum
8. Bakanlık bizi kullanacak
9. Hakkımız verilmeyecek
10. Diğer öğretmenlerden yine çok çalışıp az çalışıyormuşuz havası deva edecek.
katılan diğer arkadaşların da yorumlarını bekliyorum
2. yarıda bulunmamamın sebebini belirteceğim.
İlk bölümde
BBnet ailesinin değerli yöneticileri sunumlarını yaptılar.
Özellikle ghost ve korsan hocama teşekkürler.
Sorunlarımızın tamamına değinemeseler de BT öğretmenleri ve Bt formatör öğretmenlerinin isteklerini dile getirdiler.
Daha sonra Niyazi Saral sunumunu gerçekleştirdi.
Daha sonra Eğitek Genel Müdür Yardımcısı Bt öğretmenleri hakkında önemli bir projelerinin olduğunu ve bu projenin değerimize değer katacağını formatör öğretmenlerin artık olması gerektiği gibi kıymetibilinir bir duruma geleceğini belirtti. Konuşmasının sonunda soru sormak isteyen bir arkadaşımız oldu ancak planlamada bu yoktu.
Ama ben hiç olmazsa 2.bölümde yapılacak panelde bulunup bizleri dinlemesini çok isterdim.
panele katılmayacağını da öğrenince 2. bölümde yer almadım.
Ancak fırsat bu fırsattır diyip yaklaşık 40 dk ayak üzeri sorularımızı dile getirmeye çalıştık.
Verilen cevaplara göre edindiğim intiba;
1. Kesinlikle BT Rehber Öğretmeni gibi bir ünvan ya da kadro oluşturulmayacağı
2. Her sınıfa bir projeksiyon ve bir bilgisayar ile akıllı sınıf uygulamasına kademeli olarak geçirileceği ancak hiç bir suretle BT sınıflarının dağıtılmayacağı
3. BT formatör öğretmenlerinin bu sürede 1 den fazla okul gezerek bu okullardaki akıllı sınıflarda ders işlenebilmesini sağlamakla görevli olacağı
4. Bilişim Teknolojileri dersinin geri verilememek üzere yakın zamanda kaldırılacağı (6-7-8. sınıflar için net bir şey söylenmedi.)
(bundan sonrakiler yorumlarım)
(Bu arada Çalıştayda derslerin zorunlu olması gerekliliği ve notla değerlendirilmesi ile ilgili net bir tavır sergilenmemesi ilginçti. Yoğunluk BT formatörlükleri ile ilgiliydi)
5. BT öğretmenlerinin dertleri çoğalacak
6. Ders sayısı sıkıntımız devam edecek.
7. Çalışma saatlerinde (8-17 değilde 9-15) gibi bir iyileştirme yapılması için çalışılacağı söylendi ama ben inanmıyorum
8. Bakanlık bizi kullanacak
9. Hakkımız verilmeyecek
10. Diğer öğretmenlerden yine çok çalışıp az çalışıyormuşuz havası deva edecek.
katılan diğer arkadaşların da yorumlarını bekliyorum