mas1961' Alıntı:
Yetkililerden vicdanlı olmalarını bekliyoruz. Çalışma saatlerimizde ve koşullarımızda rehber öğretmenlere tanınan hakları istiyoruz.. Fazlasını istemiyoruz.. Lütfen görev tanımlarımız açık ve anlaşılır yapılsın genelgede. Adalet istiyoruz sadece adalet.. 08:00-17:00 arası çalışan bir öğretmenle 09:00-15:00 arası çalışan bir öğretmenin aynı ek dersi almasını vicdanlarına nasıl sığdırıyorlar. Çalışma saatlerimiz 09:00-15:00 olsun.. Anlayış bekliyoruz.. Yetkilileri biraz daha vicdanlı olmaya çağırıyorum.. Saygılarımla..
Sayın forum yazarı, dürüst yaklaşımınızdan dolayı kutluyorum en azından eğitim sistemi-öğrencim falan filan diye dolaştırmamışsınız lafı ağzınıza sağlık kesinlikle aynı kanaatteyim.
bildirgeye iki madde ilave edebilirmiyiz diye soracaktım.
1-Eklenebilirse bende il ve ilçe milli eğitimlerde görev alan ve türlü sıkıntılarla uğraşan ayrıca okullardaki müdürlere ve formatör öğretmenlere yaranamayan, eğitim ödeneği kesilen, okulları gezip ücretini cebinden ödeyen, kimi zaman haftasonu çalışmaları olağan gözüken Eğitici BT Formatör Öğretmenlerin(BT koordinatörlerinin) maaşlarının en az yarısı kadar arttırlmasını istiyorum.Bunu da ekleyebilirsek çok sevinirim.
Hizmetiçi eğitim adı altında 4 hafta eşinden uzakta kalıp geçen 28 günün 18'ini cebinden ödeyen bir öğretmenle, okulunda çocukları notla korkutan ve ders işliyorum diye dolaşan yada dolaşmak isteyen öğretmenlerin aynı ücreti alması bencede saçmalık.
İl/ilçe koordinatörlerininde mesai saatleri 09-15 olsun yada maaşlarına yarısı kadar ek gelsin.
2-Özellikle ilköğretimlerde bu forumda da yapıldığını okuduğum, öğrenciler gürültü yaparsa BT sınıfına almama uygulamasının resmi bir hak olarak yeni yazılara eklenmesini, bir öğrenci gürültü yapıyorsa BT öğretmenlerinede diğer öğrtmenler gibi "ailesi eğitim vermemiş ben ne yapabilirim" deme ve sadece o öğrenciyi BT ye almama hakkının tanınmasını, hatta o öğrenci bense öğretmenim onu eğitmek benim vazifem saçmalığının ortadan kaldırılarak "çocuklar susarsanız sizi BT ye götürürüm" gibi şeylerle(tehdit) uğraşmak yerine bir yada birden çok öğrenciye bir dönem boyunca BT sınıfını yasaklama hakkının verilmesini bildiriye ekleyebilirmiyiz acaba.