O durumda olan bizim de akrabalarımız var o konuda hem fikiriz. Ben ağustostan beri annemi babamı görmedim. Kaynanamları yine aynı şekilde. Çocuklar telefon ile konuşurken ağlayacak oluyor. Kızım bana hala baba bitmedi mi korona virüsler of yaaa diyor. Benim demek istediğim aşı olacak adama olmayan laf söylüyor. Olmayacak adamama aynı şekilde olacaklar saydırıyor. Sağlığı konusunda kişinin kendi takdiri. Aşı olan kişinin yaymadığına dair bir bilgi de yok diyor tüm sağlıkçılar. o sebeple maskenizi çıkartmayın tedbirlere uymaya devam edin diyor. Aşı olanlar maskesini çıkartıp gezebiliyor mu? Aşı oldun tamam artık sen canavarsın diyemiyoruz. olmayan kişiye de olursa ne olur olmazsa ne olur anlatılıyor. İnanıp inanmamak kişiye kalmış. Benim demek istediğim o. Kişi aşıyı olursa kendini koruyor sadece. Aşı oldum artık bende virüs yok ve bulaştırmayacağım demiyor ki öyle bir bulgu da yok. Öyle olsa derlerdi artık maske takmayın diye.Yoo çok güzelde laf etme hakkı var neden dersen misal şuan eşim covid yoğun bakımda çalışıyor evde değil. Annemi göreli aylar oldu covid olmasaydı her gün görüyor olurdum.
Aşı olmayanlar hastalığı taşıyıp bulaştırmaya devam edecek ve hasta da olacaklar. Bu kadar basit.
Akşam Mehmet Ceyhan'ı dinledim adam ben o an hangi aşı olsa yaptırırdım. Koruma oranı %20 bile olsa dedi. Pfizer aşısından ölümler konuşuldu. ölen kişilerin aşılardan kaynaklı öldüğüne dair bir bulgu yok açıklaması yapılmış.
Aşı yaptırmam alerjim var ne olacağını bilmiyorum diyen insanlarda var. Onlarda korkuyor ve belki o yüzden yaptırmıyor. Çünkü kronik rahatsızlığı olanlar çok ağır atlatıyor dendi hep. Etrafımda korona olup kronik hastalığı olduğu halde çok zorlanmadan atlatanlarda oldu şükürler olsun. Sağlam, sporunu yapan kendine dikkat eden ama kafasını kaldıramayanlar da oldu. Bu illetin kimde ne etki göstereceğini bilemediği için insanlar tedirgin belki de aşıya karşı.
Ortada dolaşan çok fazla bilgi var. kimisi doğru kimisi yanlış. İnsan neye inanmak istiyorsa ona inanıyor.
Ama ben keyfiyetten yaptırmam diyen varsa, koronayı umursamayan, kurala uymayan, kimseyi düşünmeyen adam eğer diyorsa ki arkadaş ben aşı yaptırmam bize çip takacaklar, birileri para kazanacak vs diyorsa o adama laf anlatacağınıza Allah'a havale edin kendinizi yormayın, yıpratmayın anlamında dedim yazdıklarımı.
Gördüğüm ve anladığım kadarı ile; "Çin aşısı %50 koruma göstermiş" kısmı çok yaygın ama detayına bakınca hafif sempton gösterecekse kişi koruma oranı %50 yani hafif geçirecekse ya semptomsuz geçirecek yada yine hafif atlatacak. Eğer kişi ağır geçirecekse yada ölüme sebep olacaksa onlarda koruma oranı daha yüksek %100'e kadar çıkıyor diyorlar. Genel istatistikler o yönde. Genel olarak ta istatistiklerin bir kısmını okumak genel insanlık sorunu.
Neyse Allah'ım inşallah en kısa sürede şu illetten kurtulmayı nasip etsin. Eşinize ve tüm sağlıkçılara kolaylık ve sağlık nasip eyleye Mevla.
Son düzenleme: