Hocam ben 8.yılımdayım, elhamdülillah, hiçbir öğrencinin-velinin yüzüne bakmadan konuşmadım, ciddiyim, kardeşim gibi, babam gibi ilgilendim, niye ilgilenmeyim, insan çok kıymetli bir varlık.
Ben eskiden doktora çok giderdim, boğaz iltihabı konsuunda, çocukluğumda inanılmaz antibiyotik içmiş , bundan dolayı iğne vurulmuş biriyim.
Hiçbir doktor , HİÇBİR DOKTOR, HİÇBİR DOKTOR yüzüme bakarak benim sıkıntımı dinlemedi, ve doğal tedavi yöntemi önermedi. Sürekli benim yüzüme bakmadan antibiyotik yazdılar, aldıkları para zehir zıkkım olsun, sağlığımla oynamışlar.Ettiğim sözler az bile onlar için.
5 dk zamanları var lafına da hiiiiiç inanmıyorum, hastanelerde kendimi hep köpek gibi hissetmişimdir,
1 yıl önce vertigo oldum, eve hanım ambulans çağırdı, elemanlar beni götürmediler-serum merum bi şey yapmadılar, sonra hanımla aşağı zar-zor indim, aşağı da ambulansın içinde kahve demlediler,keyif yaptılar, hainler.
Birisi twitter şu minvalde bi şey yazmıştı, BU ÜLKEDE ASKER VE DOKTOR TANRIYI OYNAR DİYE, kesinlikle öyle.
İNSANI MEKANİK-OTOMATİK Bİ VARLIK OLARAK GÖREN DOKTOR CAMİASI HİÇBİR ZAMAN İNSANI VE NE OLDUĞUNU,NE İŞE YARADIĞINI ANLAYAMAYACAK.
Canınız yanmış hocam. Öfkenizi dile getirmeniz de iyi. İnsanız, konuşmadan, eteğimizdeki taşları dökmeden bir yere varamayız. Ama mümkünse hakaret etmeden.
Şunu da söylemek zorundayım, ben ne zaman trafiğe sinirli bir şekilde çıksam, kötü şoför magnetine dönüyordum. Başka şoförlerin benim sürüşümü engelleyen hatalarından başka bir şey görmez oluyordum. Sinyal vermeyen şoförler, önüme kıranlar, geldiğimi görmeden yola çıkanlar... Bu sefer ona buna sinirlenip daha da kontrolden çıkıyor insan. Kavga ediyor, küfür ediyor. Evet genel trafik kurallarına uymayan şoförler var. Ama azınlıktalar. Ancak biz "Türkiye'de trafik terörü" "Herkes kötü şöför" "Kimse sinyal vermiyor" gibi düşünceleri kendimize tekrarlaya tekrarlaya beynimizde bir cehennem yaratıyoruz. Algıda seçicilik de bunda rol oynuyor, sürekli kötü örnekleri görmeye başlıyoruz.
İstatistiksel olarak %1 de olsa trafikte hata yaptığını herkes kabul eder sanırım. Dalgınlığımıza gelir yanlış şeride gireriz mesela, olmadık yerde şerit değiştirmemiz gerekir. Veya gireceğimiz sokağı kaçırıp son dakikada sinyal vermişizdir(aslında vermemiş gibi bir şeyiz yani) vs. vs. İşte bizim trafikte gördüklerimiz de başkalarının %1'leri esasen. Şehir içinde kısacık bir yolculukta bile binlerce araç ile karşılaşınca, bu %1'ler onlarca hataya dönüşüyor.
İnsan düşünceleriyle dünyada kendine bir cehennem yaratıyor hocam. Kendi yolunda giden trafik kurallarına uyan karşılaştığımız binlerce arabayı görmezden gelip, "bunlara bu ehliyeti kim veriyor lan", "maganda dolu resmen" gibi düşüncelerin etkisinde kalıyoruz. Bu düşüncelerle yola çıkınca da kendimize beynimizde bir cehennem yaratıyoruz.
Teknik olarak hastaneye gittiğiniz her seferinde kötü bir doktora veya doktorun kötü tarafına denk gelebilirsiniz gerçekten. Bu mümkün ama olasılığı çok düşük. Ama benim trafiğe sinirli çıkıp "ben geliyorum ben, nasıl görmezsiniz, yolumdan çekilin" dediğim gibi, zaten acı ve endişe içinde gittiğiniz hastanede "ben geliyorum ben, nasıl benle ilgilenmezsiniz" diyorsanız, "suratsız doktordan" başka bir şey görmemeniz daha olası. 5 dk'lık bekleme süresi de hastalığın ve öfkenin etkisiyle saatlere dönüşür öyle anlarda. İki saat hasta bakıp sigara-çay molası veren doktoru görürsünüz öyle anlarda. Rutin muayenede de "offf yine doktor suratı göreceğim" diye gidiyorsanız sonuç yine aynı olur.
İnsan olduğumuzu anlasınlar da, biz de onların insan olduğunu anlayalım. Robot değiller ki, günün her saatinde aynı modda olsunlar.
Doktorların bilgi seviyeleri açısından bir şey diyemeyeceğim. Anadolu'daki koca tıp fakültesinde sadece bir tane prof olan fakülteler var. Eğitim kalitesi acayip düşük. Bu yüzden ciddi rahatsızlıklarda birden fazla doktordan teşhis almak şart. Veya hangi koşulda olursa olsun, kendi sağlığınızın kontrolünü elinize almanız, semptom gidermek yerine hastalığın köküne inmeniz lazım. Bu açıdan iyi yapmışsınız. Tıp fakülteleri de bu açıdan daha iyi olabilir. Araştırırlar hastalığınızın sebebini.
Son düzenleme: