Cumhuriyet tarihimizde Rekor:7 yılda 142 bin 600 derslik

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan *cem62*
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
önemli olan sisitem fiziksel olayları çözmek sorunları çözmüyor. eğitim öğretim kalitesi git gide düşüyor. buna çözüm olarakda haytında okula gidip hiç bir ders anlatmayan doğudaki batıdaki şehirdeki köyedeki öğrenci profilini bilmeyen kişiler bir emirle sistemi değiştirebilir. her gelen uydurk avrupa modelleri getirip guya çözüm ürettiklerini zannediyorlar.
fiziki bina yapılacak bu ülkenin ara elemana ihityacı var aceba bunun için nasıl bir çalışma yapılıyor bunun için kaç bina kaç öğretmen ataması yapıldı. her öğrenciyi lise mezunu yapıp vasıfsız insan üretmek eğitimin nersinde.
Ben fen lisesindeki öğrencilerin harcandığına inanıyorum ben olsam onları ünv sınavına sokmam onları araştımacı ve ünv iş birliğinde kendi yetenekleri doğrusunda özel eğitimime tabi tutarım yeteneklerine göre direk ünv kapısını açarım. okul birincilerine kontenjan ayıracaklarına fen lisesindekilere kontenjan ayırsalar çok mu? bina yapmak çözümün en küçük parçası ama yapamlardan da Allah razı olsun diyelim

keantr' Alıntı:
BaRBaRYaN35' Alıntı:
*cem62*' Alıntı:
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, "7 yıl gibi bir sürede 142 bin 600 derslik yapıldı ki bu, Cumhuriyet tarihimizde bir rekordur" dedi.

Çubukçu, Ankara'nın Kazan ilçesinde toplu okul açılışları törenine katıldı.

Açılışı yapılan Kazan Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen törende konuşan Çubukçu, göreve geldiklerinden bu yana gençlere en iyi eğitimi alacakları ortamları hazırlamanın gayreti içinde olduklarını vurgulayarak, "Bu çabamızda başta hayırseverlerimiz olmak üzere sivil toplum kuruluşları, özel sektör ve basının çok büyük katkıları oldu. Bu desteğin her geçen gün arttığına memnuniyetle tanık olmaktayız. 7 yıl gibi bir sürede 142 bin 600 derslik yapıldı ki bu, Cumhuriyet tarihimizde bir rekordur" diye konuştu.

http://www.meb.gov.tr/haberler/haberayrinti.asp?ID=7508

Hocam derslik yapmak demek. içine masayı sırayı koyup önüne bir tahta başına da bir öğretmen koymak değildir.
Bencede CUMHURİYET TARİHİNDE BİR REKOR bu hükümetin milli eğitim bakanlarının yaptığı
..
1. Sözleşmeli öğretmenlik denen illeti getirdiler
2. FORMATÖRLÜK denen illeti başa bela ettiler
3. Öğretmen olmayan okula projeksiyon, bilgisayar, akıllı tahta gönderip, öğretmeni de BT sınıfı olmayan okula gönderdiler
4. Cumhuriyet tarihinin REKOR bütçesi ayrılmaya başlandı M.E.B. e. Tarihinde bu kadar düşük bir bütçeyi görmemişti m.e.b.
Eski maliye bakanı UNAKITAN bir konuşmasında en sevdiğim bakan m.e. bakanı demişti. diğer bakanlıklar para para diye tuttururken m.e.b. gönderdiğim paranın yarısını geri gönderiyor demişti.
5. Verilmeye başlandığından beri ortalama %40 - %50 lik artışlar gösteren EĞİTİME HAZIRLIK ÖDENEĞİ nerdeyse azaltılarak verilmeye başlandı.
6. DİN KÜLTÜRÜ; tüm dinkültürü öğretmenleri idareci olduğu için bolca din kültürü öğretmeni alınmasına rağmen öğretmen açığı yaşanan bir alan haline geldi
..
Daha saymakla bitmez. ilk aklıma gelenler bunlar
..
Benim düşüncem yakında öğretmene ekders ücreti olarak NİMET ABLA bayisinden MİLLİ PİYANGO bileti verecekler.

Arkadaşlar devlet aynı devletti, millet aynı milleti bundan önceki hükümetler bu kadarını bile yapamadı, bi de üstüne memleketi 28 Şubat larda birileriyle elele verip talan ettiler. Bu memleket unutmayın ki 2001 de dibi gördü. Nerdeyse memuruna maaş veremiyordu. IMF kapılarında dilencilik yapan başbakanları, yardımcılarını ne çabuk unuttunuz. Ha AKP çok mu iyi derseniz, buna da evet demem. Fakat elde olanın en iyisi derim. Yukarıda yazanlar devlet işleyişinden gerçeklerinden habersiz sallamalardır. Bu memlekette hükümet olmak iktidar olmak demek değildir, bunu unutmayın. Siz hükümet olduğunuzda bakanlıklardaki tüm kadroları bir anda değiştiremezsiniz, hani bunu geçin kendi içinizdeki çürükleri bile bir anda farkedemezsiniz. Arkadaş demiş ki sözleşmeli icat oldu, kötü mü oldu devletin alabileceği yıllık memur sayısı artırıldı, ayrıca kadro gelene kadar insanlar bir şekilde iş başı yapmış oldular. Arkadaşların çoğu genç olduğu için Türkiye'nin geçmişinden pek heberleri yok bol keseden sallıyorlar. Bakanlık önceleri 3-4 yılda alınan öğretmen sayısı kadar bir yılda alıyor, hatta bazen 90 lı yıllarda bir yılda alınan toplam öğretmen sayısı bir branştan alınıyor. İlk atamalardaki ve iller arası tayinlerdeki şu andaki sistemi, her ne kadar aksaklıkları olsa da e-okul, BT sınıfı yapılanmaları önceki bakan zamanında yapıldı her ne kadar kendisinden hazzetmesek de. Yöneticilik atamaları ve bir kısım Danıştay da iptal edilen yönetmeliklerde sendikaların nerdeyse hepsinin, bakanlıktaki kripto yöneticilerin,şeflerin ve personelin bilerek yanlışa yönlendirmelerinin payı olmakla beraber, diğer taraftan illerdeki kendi adamlarını yönetici yapabilmek uğruna bazı noktalarda tamamen saçmaladıkları da bir gerçektir. Din kültürü öğretmenleri mevzusuna da katılmıyorum en azından benim bulunduğum il için(il MEM deyim okullarıda biliyorum).
4. Cumhuriyet tarihinin REKOR bütçesi ayrılmaya başlandı M.E.B. e. Tarihinde bu kadar düşük bir bütçeyi görmemişti m.e.b.- bu cümlede ne demek istedi anlayamadım. Ama gerçek ortada en çok bütçe AKP hükümetlerinde ayrıldı.
Eğitime hazırlık ödenekleride her sene en az 50 TL artıyor.
Lütfen yiğidi ölüdürürken hakkını da yemeyelim, bilerek sallayalım....
Saygılar..

akp için elde olanın en iyisi demişsiniz. adamlar izin vermiyorlarki elde başka alternatifler olsun. CEM UZAN 2 laf söyledi EZDİLER. Aydın Doğan la metfaatleri bozuldu MALİ OLARAK EZDİLER. bu kadar tepki almasaydılar onu da bitirirlerdi eminim. Yani adamlar kendileri ATERNATİFSİZ olmak istiyor ve bunun için ellerinden geleni yapıyorlar.

okulları yöneten idarecilerdir ve sizinde söylediğiniz gibi idareci atamalarında tamamen çuvalladılar. Farklı nedenlerle görevini değiştirdikleri idareciler dava açarak geri döndüler, atamak istedikleri adamlar yüksek puan alamayacak kadar BECERİKSİZ olduğu için yapılan sınavı görmezden geldiler.

en çok bütçeyi akp ayırdı diyorsunuz hocam. TL bazında belki en çok bütçeyi akp ayırdı ama o ayrılan TL nin alım gücü eskisi kadar değil artık. ayrılan bütçeyle eskisinin yarısı kadar iş yapılamaz artık.

Sözleşmeli öğretmen konusundaki görüşlerinize ise hiç katılmıyorum. alındı iyi oldu o kadar kişi göreve başladı demişsiniz. sözleşmeli alınmasaydı o kadar memur göreve mi başlayamayacaktı. Bence bu şekilde yaparak devlet kendi kendini yalanlamış oldu. DEVLET O KADAR PERSONELE BÜTÇE AYIRAMAZ demişti zamanında maliye bakanı. ama personele ayrılmayan o bütçe nedense SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLER İÇİN AYRILDI. kadrolu için olmayan para sözleşmeliler için nasıl bulundu peki ????

eğitime hazırlık ödenekleri her sene en az 50 tl artıyor demişsiniz. son 15 yılın eğitim öğretim ödeneği ve artışlarını bi inceleyelim
.
95 - 96 ... 4 milyon
96 - 97 ... 8 milyon
97 - 98 ... 20 milyon
98 - 99 ... 35 milyon
99 - 00 ... 50 milyon
00 - 01 ... 75 milyon
01 - 02 ... 115 milyon
02 - 03 ... 175 milyon
03 - 04 ... 250 milyon
04 - 05 ... 350 milyon
05 - 06 ... 400 YTL (AAAAAAAAAA kp geldi)
06 - 07 ... 425 YTL
07 - 08 ... 450 YTL
08 - 09 ... 475 YTL
09 - 10 ... 515 YTL
10 - 11 ... 540 YTL (kararı çıktı)
..
en az 50 YTL demiştiniz dimi.. yöneticilerimiz o parayı öğretmenlere çok görür ama gittiği restoranda BAHŞİŞ olarak vermekt ağırlarına bile gitmez...

yazıların bir kısmını okudum ya. yazık ne diyeyim şunu anlıyorum ki bu ülkede ağzınla kuş tutsan yaranamazsın. kendi düşüncesindeki adam yapmadı ya. acaba kıskançlık mı var?

ism' Alıntı:
yazıların bir kısmını okudum ya. yazık ne diyeyim şunu anlıyorum ki bu ülkede ağzınla kuş tutsan yaranamazsın. kendi düşüncesindeki adam yapmadı ya. acaba kıskançlık mı var?

hocam kimi eleştirdiğini de belirtirsen iyi olur. şahsen ben ne CHP ne de AKP yi destekleyen biriyim. CHP aynaya baksa görüntüsü AKP çıkar benim için.
ben size X partisi yada yönetimi iyi demedim. ben size mevcut yönetmin yanlışlarından bahsettim.

ayrıca bu ülkede yöneticilerin BİRİLERİNE YARANMAK İÇİN AĞZIYLA KUŞ TUTMALARINI beklemiyoruz İŞLERİNİ HAKKIYLA YAPSINLAR yeter. Hep söylüyorlar ya BOYUNLARINDA HARAM LOKMA GEÇMESİN bizim için kafi.

ayrıca KISKANÇLIK demişsiniz ama ben ortada kıskanılacak bir durum görmüyorum. bu forumdaki her 100 üyeden 99u bu hükümetin milli eğitim politikasından şikayetçi... bunu mu kıskanacam :puhaha: :puhaha: :puhaha:

BaRBaRYaN35 hocam memleketin canına okumuş ve daha fazla okumaya hazırlanırken yakalanan dünyadaki büyük şirketlerin bile yaka silktiği Uzan ları, 28 Şubat'ın çanakçısı ve gizli talancısı, elindeki medya gücünü her türlü baskı aracı olarak kullanabilen(örneğin zamanında(peşkeş çekilerek)cebinden beş kuruş çıkmadan devletten aldığı krediyle 950 milyon dolara satın aldığı Petrol Ofisi'nin yarısını bir yıl sonra 1.5 milyar dolara sattı) Aydın DOĞAN ı bile savunduktan sonra tartışılacak bir şey yoktur. Ha birde unutmadan eğitim öğretim ödeneği için hazırladığınız listeyi örneğin 7/3 derece kademedeki bir öğretmen içinde hazırlayın da millet maaşlarında ne kadar arttığını da görsün. Bu konu da da bir örnek vereyim: Ben 2001 de göreve başladığımda 480 TL ile başladım. 2003 AKP geldiğinde maaşım 530 TL civarı idi. 6 yıl sonra 1500 TL civarı alıyorum. senin hesabın kuvvetlidir, bir hesaplayıver yüzde kaç olmuş?

Gidin siyasetinizi başka yerde yapın siteyi pisletmeyin. Yok 7 yılda en fazla derslikmiş yok bilmem neymiş. Sonuçta eğitim konusunda yanlışı daha fazladır bu adamların doğrularına kıyaslanınca. Vekil öğretmenlik(amelelik) bunların en kötüsüdür.

keantr' Alıntı:
BaRBaRYaN35 hocam memleketin canına okumuş ve daha fazla okumaya hazırlanırken yakalanan dünyadaki büyük şirketlerin bile yaka silktiği Uzan ları, 28 Şubat'ın çanakçısı ve gizli talancısı, elindeki medya gücünü her türlü baskı aracı olarak kullanabilen(örneğin zamanında(peşkeş çekilerek)cebinden beş kuruş çıkmadan devletten aldığı krediyle 950 milyon dolara satın aldığı Petrol Ofisi'nin yarısını bir yıl sonra 1.5 milyar dolara sattı) Aydın DOĞAN ı bile savunduktan sonra tartışılacak bir şey yoktur. Ha birde unutmadan eğitim öğretim ödeneği için hazırladığınız listeyi örneğin 7/3 derece kademedeki bir öğretmen içinde hazırlayın da millet maaşlarında ne kadar arttığını da görsün. Bu konu da da bir örnek vereyim: Ben 2001 de göreve başladığımda 480 TL ile başladım. 2003 AKP geldiğinde maaşım 530 TL civarı idi. 6 yıl sonra 1500 TL civarı alıyorum. senin hesabın kuvvetlidir, bir hesaplayıver yüzde kaç olmuş?
..
hocam ben yukarıdaki yazımda ne aydın doğanı ne de uzan ın yaptıklarını savunuyorum. YANLIŞ başka bir YANLIŞ ile telafi edilmez. bu ikisi hakkında söylediklerinizin hepsine bende katılıyorum fakat bunlara karşı yapılanın ne kadar doğru olduğunu size soruyorum.

hazırlayalım hocam. 7/3 içinde de hazırlayalım 9/1 içinde. ama hazırlarken TL olarak mı hazırlayayım yoksa ALIM GÜCÜ olarak mı. 2001 göreve başladığınız maaşla kaç simit alabiliyordunuz şimdi kaç simit alabiliyorsunuz. buna göre mi hesaplayayım. yoksa 2001 de ev almak için kaç ay çalışmamız gerekiyordu şimdi kaç ay çalışmamız gerekiyor buna göre mi hesaplayayım...

2001 de 480 ytl alırken ben maaşımla nerdeyse 6 aylık kiramı verebiliyordum. şimdi aynı evde otursam 1500 tl (ki ben 5/1 olmama rağmen o kadar almıyorum siz nasıl 1500 alıyorsunuz) ile 3 hadi bilemedin 4 aylık kiramı anca verebilirim... SANIRIM BU SİZİN İÇİN YETERLİ BİR KIYASLAMA OLMUŞTUR
..
az daha 7 yıllık hükümet bu gün 1 rekor daha kırıyordu. 87 yıllık cumhuriyet tarihinde ilk defa karneler verilemez duruma geldi.. :alkis:

Hocam ben ilkolkuldan nerdeyse üniversiteden mezun oluncaya kadar özellikle yaz tatillerinde sürekli simit satarak okudum. o yüzden alım gücünün ne kadar arttığını da iyi bilirim. İnsanlar öğretmen maaşıyla ne ev ne araba almaya cesaret edemezdi, şimdilerde bi bakın. Kira meselesi ev sahiplerinden kaynaklandığı için ölçü olmadığını düşünüyorum. Ama bir bilgisayar öğretmeni olarak karne mevzuunu örnek vermeniz, e-okul gibi büyük bir projeyi algılayamamış olmanız hakkaten beni güldürdü ve düşündürdü. Ha bu arada ben Ankara da ortaokulda ve lise de okurken 90-95 yılları arası karneleri bazen bir hafta sonra alırdık. yani o rekor daha önceden kırılmıştı.Maaş mevzuunda eşiniz çalışıyorsa alamamanız doğal. Eğer 4/1 ve evli iki de çocuğunuz varsa 1580 tl civarı alıyorsunuz.

http://img297.yukle.tc/image.php?id=1455para_lira.jpg

Keantr özellikle senin için yolluyorum yapman gereken tek şey herhangi bir yıla göre maaşını alıp bu verilen sayılara göre çarpmak. Hangi yıl hangi oranda arttığını çok net görürüsün. Bu resimdeki değerler TUİK ve DPT atrafından hazırlanmış ve NTVMSNBC de yayınlanmış. Bu sayede ne kendini nede başkalarını kandırmış olursun.

kabababa' Alıntı:
http://img297.yukle.tc/image.php?id=1455para_lira.jpg

Keantr özellikle senin için yolluyorum yapman gereken tek şey herhangi bir yıla göre maaşını alıp bu verilen sayılara göre çarpmak. Hangi yıl hangi oranda arttığını çok net görürüsün. Bu resimdeki değerler TUİK ve DPT atrafından hazırlanmış ve NTVMSNBC de yayınlanmış. Bu sayede ne kendini nede başkalarını kandırmış olursun.
Kim kimi kandırıyor bakalım:
O liste bir deflatör var birde 2006 yılındaki 1 TL nin en son 2007 de YTL cinsinden değeri var. Örneğin 2002 de 1 TL 2007 nin 0.000001257 TL sına eşit. Altı sıfırı tersten atarsak, o zamanki 1 TL, 2007 nin 1.257 TL sine eşitmiş. Geldik deflatöre; vikpedi diyorki:
Enflasyon baskısını hafifletici ve deflâsyonist eğilimleri destekleyici etkenleri belirten terimdir.
İtü sözlük diyorki: fiyat artışlarının yaratmış olduğu sahte etkiyi -şişkinliği- temizlemek amacıyla kullanılır.

şimdi buna göre bakarsak:
2002 de deflatör yani enflasyon etkisini azaltıcı etki %44.4 1TL nin değeri 1.540. Benim anladığım deflatör baya etkin, para kıymetli gibi. Deflatörün etkisini çıkarın. ne kalır % 55,6. Çarpın 1.540 la sonuç; 0.85624 ilginç değilmi
Aynı hesap matnığyla devam edersek:
2003 deflatör %22.5 görünen değer 1.257 hesap sonucu değer 0.974175 Akp nin ilk yılının sonu
2004 deflatör %9.5 görünen değer 1.148 hesap sonucu değer1.038 Akp nin ikinci yılının sonu
2005 deflatör %5,3 görünen değer 1.090 hesap sonucu değer1.03223 Akp nin ikinci yılının sonu
2006 yılı tahmin ama ona görede 2002 den yine iyi
Belki hesaplamam yanlıştır ama durum iyi gibi. Birde dünya çapındaki ekonomik ve yurtiçindeki 22 temmu gibi siyasi krizleri katın ne çıkıyor görelim. Birde TÜİK demişken yeni istatistiklere bakıyorum. Düzenleyim yazacam buraya.

Medyası satarlar, okul yaptırırlar. Bankaları satarlar, okul yaptırırlar. İletişim sistemini, satarlar okul yaptırırlar. Satacak bişey kalmayınca okulları satarlar yine okul yaptırırlar (E bunu da yapıyorlar zaten). Eğitime tam destek.. O değil de bizi ne zaman satacaklar merak ediyorum..

Kardeşim sen niye sadece 2002ye göre kıyaslama yapıyorsun sürekli. 2002de zaten ülke büyük bir krizden çıktı o parti olmuş bu parti olmuş hangisi olursa olsun ekonomisi dibe inmiş bir ülkeyi illa biraz yükseltir. Genele bakmayı deneyin biraz. Beşiktaşın bir sezonu 6. kapatıp yeni gelen teknik direktörün takımı 3. yapıp övünmesiyle aynı durum bu. Başarılı diyeceksek şampiyon yapmalı bu takımı! Özellikle kendi mesleğim beni ilgilendirir. Benim babamda öğretmen gözlem yapma olayım sizinkinden farklı bu sebeple kimse bana alım gücünün arttığı mavalını okumasın! Eğriye eğri doğruya doğru demeyi öğrenin polis savunsa anlarım şartları güzelleşmiştir ancak bir öğretmenin savunmasına anlam veremiyorum zerre kadar.

Bende sizin bu kadar kötümser yaklaşmanıza, genel olarak gelişimi görememenize inanamyorum. Ben AKP çok süper demiyorum zaten ama kötü yanları olduğu kadar iyi yanlarıda var, gelişme de var diyorum. Yiğidi öldürün hakkını yemeyin diyorum.
Neyse kusura bakmayın, hem kendi vaktimi hemde sizin vaktinizi bu boş tartışmayla aldım. 20 dakikadır DPT ve Tüik istatislerini inceliyorum. Onları buraya koyup yazacaktım. sonra havanda su dövdüğümüzü farkettim. Kusura bakmayın zamanınızı aldım

bu ülkenin eskisinden çok daha fazla imkanlara sahip olduğunu sağ yada sol görüşlü olsun herkes biliyor artık. ülke Cumhuriyet tarihi boyunca işbilmez iktidarların yaptığı yanlışlardan kurtulmaya çalışıp, kendi kabuğunu kırıyor. tabi bu bazı rantçıların işine gelmiyor.. yarın yollara çıkacak birçoğumuz, eski yollar ile şimdiki yolları karşılaştırın. araba sollamaya çıkıp kaza yapanları düşünün. ben şimdi ankaradan memleketim olan 600 km uzağa bölünmüş yolla gidiyorum. daha bunun gibi ne örnekler var yazsam yetmez. ama at gözlüğü takanlar bunun gibi olayları göremez malesef. bizde boşuna konuşmuş oluruz.herşey daha da güzel olacak...

geçenlerde demirel bir ünide konuşuyor diyor ki bölünmüş yol öle abartı bişey değil, mevcut yolu genişletiyorlar diyor. :puhaha: ulan şerro sen yıllarca başbakanlık yaptın nie yapmadın o zaman bu kadar kolaydıda...

share_' Alıntı:
bu ülkenin eskisinden çok daha fazla imkanlara sahip olduğunu sağ yada sol görüşlü olsun herkes biliyor artık. ülke Cumhuriyet tarihi boyunca işbilmez iktidarların yaptığı yanlışlardan kurtulmaya çalışıp, kendi kabuğunu kırıyor. tabi bu bazı rantçıların işine gelmiyor.. yarın yollara çıkacak birçoğumuz, eski yollar ile şimdiki yolları karşılaştırın. araba sollamaya çıkıp kaza yapanları düşünün. ben şimdi ankaradan memleketim olan 600 km uzağa bölünmüş yolla gidiyorum. daha bunun gibi ne örnekler var yazsam yetmez. ama at gözlüğü takanlar bunun gibi olayları göremez malesef. bizde boşuna konuşmuş oluruz.herşey daha da güzel olacak...

geçenlerde demirel bir ünide konuşuyor diyor ki bölünmüş yol öle abartı bişey değil, mevcut yolu genişletiyorlar diyor. :puhaha: ulan şerro sen yıllarca başbakanlık yaptın nie yapmadın o zaman bu kadar kolaydıda...
Bende bunları kastediyordum asıl olarak.

keantr' Alıntı:
share_' Alıntı:

eskiden eşi çalışsa dahi bir memur en az 15 20 sene sonra bir kooperatif evi alır, emekliliğine yakın da bir şahin doğan alırdı. şimdi birçok arkadaş genç olmanın getirisiyle önce bir araba alıp, ardından da ev yatırımına giriyor. ve 10 yıl içinde evi ve arabası oluyor. bu sitede yazılan mesajlardan onlarca örnek var. ama buna bile cevap yazanlar var. "eşi çalışıyormuş, karı parası yiyormuş" böyle yorum yapanlar var.(bu konuya yazan arkadaşları tenzih ederim, bunu başka bir konuda görmüştüm) o yüzden bu tarz adamlara sen ekonomiden, dpt den bahsedemezsin. at gözlüğünü ray ban gibi takanlara ne anlatcaksın hocam..

keantr' Alıntı:
share_' Alıntı:

hocam aynı resme bakıyoruz aslında. fakat farklı açılardan bakıyoruz. Sonuçta SİYASETTE BİR SANATTIR... ve herkes görmek istediğini görür. siz diyorsunuzki 142600 derslik yapılmış. biz diyoruz ki derslik dediğin sadece sıra ve masa koymakla olmuyor...

siz diyorsunuzki diğerleri onu bunu şunu yapmadı ama bu hükümet yaptı. biz ise bu hükümeti başka hükümetlerle kıyaslamıyoruz. bu hükümeti kendi vaad ettikleri ile karşılaştırıyoruz. bazı şeyleri yapmayacam dedi ama yaptı. tersine bazı şeyleri yapacam dedi ama yapmadı..

bir bilgisayarcı olarak e-okul daki gelişmeyi anlamadığımdan yakınmışsınız. aksine e-okul gibi bir gelişmenin özellikle parasızlıktan şikayet eden okulları bilsanın elinden kurtardığı için ne kadar önemli olduğunu bizde vurguluyoruz. bizim şikayetimiz bu kadar önemli bir şeye gerekli desteği vermemeleri.
her dönem sonunda bu şekilde bir sıkışma olduğunu bizden çok milli eğitim bilmiyormu. bunun önlemini almak için okullar açıldığından beri önlerinde koca bir 4 ay varken bu adamlar ne yaptı. bizim sorguladığımız da bu..

ben size bir örnek vereyim. istanbulda geçen ay 1 meslek lisesi açıldı. hani şu 142600 derslikten muhtemelen bi 20 - 30 tanesi o okulda. okulun müdürü de arkadaşımız. açılışına m.e.b. bakanı nimet çubukçu da geldi. bolca şaşalı bir açılış oldu. dün müdür olan arkadaşı aradık hayırlı olsun diye ziyaretine gidelim diye. bize söylediği şu HOCAM TEDAŞTAYIM OKULUN ELEKTRİĞİNİ BAĞLAMAK İÇİN UĞRAŞIYORUM.

OKUL AÇILALI NERDEYSE 1 AY OLDU
1. okulun elektriği yok. şantiye elektriğinden 3-5 direk aynınlanıyor birde okulun isminin yazılı olduğu pano
2. okulun telefon hattı yok. dolayısıyla ADSL yok, interneti yok.
3. okulun doğru düzgün yolu yok. şantiye kamyonları geçsin diye gelişi güzel atılmış bir asvalt var sadece
..
şimdi soruyorum size hocam bu okuldaki 20 - 30 derslik sizce yapılmışmıdır ???

share_' Alıntı:
keantr' Alıntı:
share_' Alıntı:

eskiden eşi çalışsa dahi bir memur en az 15 20 sene sonra bir kooperatif evi alır, emekliliğine yakın da bir şahin doğan alırdı. şimdi birçok arkadaş genç olmanın getirisiyle önce bir araba alıp, ardından da ev yatırımına giriyor. ve 10 yıl içinde evi ve arabası oluyor. bu sitede yazılan mesajlardan onlarca örnek var. ama buna bile cevap yazanlar var. "eşi çalışıyormuş, karı parası yiyormuş" böyle yorum yapanlar var.(bu konuya yazan arkadaşları tenzih ederim, bunu başka bir konuda görmüştüm) o yüzden bu tarz adamlara sen ekonomiden, dpt den bahsedemezsin. at gözlüğünü ray ban gibi takanlara ne anlatcaksın hocam..

hocam pozitif düşünmek demek işin sadece olumlu taraflarını görmek değil. olumsuzluklar olduğunu da bilmek ve bunları söyleyebilmektir. bence siz taktığınız gözlüğe tekrar bir bakın. rayban diye taktığınız o gözlük başka bir gözlük olabilir...

Siyaseti konuşmaktan hiç hoşlanmamama söylemek zorund ahissediyorum kendimi....

Arabanız yoktur veya vardır da Tofaş doğan görünümlü şahininiz vardır tüplü. Daha sonra 5 yaşında bir mercedes veya BMW ye binmek istersin bunun için birşeyler feda etmen gerekir ve Elinde olan tek şeyi EVİNİ satarsın ve bu parayla bir BMW veya Mercedes alırsın. ve bu arabaya 3-5 yıl binersin peki ya 3-5 yıl sonra vergisiini veya deposuna koyacağın benzini nasıl alacaksın satacak başka neyin var?

Bunu geçiyoruz...

Neyse daha fazla konuşmyaa da gerek yok sonra üzülen yine ben oluyorum aklıma getirdikce...

BaRBaRYaN35' Alıntı:
share_' Alıntı:
keantr' Alıntı:
share_' Alıntı:

hocam pozitif düşünmek demek işin sadece olumlu taraflarını görmek değil. olumsuzluklar olduğunu da bilmek ve bunları söyleyebilmektir. bence siz taktığınız gözlüğe tekrar bir bakın. rayban diye taktığınız o gözlük başka bir gözlük olabilir...

hayır rayban takan ben değilim, yanlış anlaşmışsınız. ama demek istediğinizi anladım. emin olun ben siyaseti sadece medyadan takip eden, takım tutar gibi parti tutan birisi değilim. bu işi ciddi anlamda kendimi yetiştirmek için yapıyorum. yeri geldiğinde karaya kara, aka ak demesinide bilirim. tabiki herşey tam anlamında doğru değil, ama doğruların artması mı önemli yanlışların mı? tabiki size göre doğru bana göre yanlıştır yada tam terside olabilir. her rengin ayrı bir güzelliği var. biliyorum ki sende benim gibi bu ülkenin refahını, ekonominin sağlam olmasını istiyorsun. bende aynı şeyi istiyorum. aslında hedefler ortak fakat yollar farklı. hangisi hedefe ulaştıracaksa emin olun onu rengine bakmadan desteklerim. sağlıcakla...

bence olayı iki taraflı bir siayasete çekiyorsunuz. geçmişle bu günü karşılatırıen bence objektif olmalk lazım. eğitim kalitesi düşüyor insna kalitesi düşüyor siz onla bunla uğraşıyorsunuz. partiler gelip geçicidir ama çocukların yarınların büğüdür

geçmişle kıyaslama yapılamaz diyenler neyle kıyas yapacağımızı söyleselerde bizde ona göre önümüzü görsek

BBNET
Geri