*cem62*' Alıntı:
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, "7 yıl gibi bir sürede 142 bin 600 derslik yapıldı ki bu, Cumhuriyet tarihimizde bir rekordur" dedi.
Çubukçu, Ankara'nın Kazan ilçesinde toplu okul açılışları törenine katıldı.
Açılışı yapılan Kazan Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen törende konuşan Çubukçu, göreve geldiklerinden bu yana gençlere en iyi eğitimi alacakları ortamları hazırlamanın gayreti içinde olduklarını vurgulayarak, "Bu çabamızda başta hayırseverlerimiz olmak üzere sivil toplum kuruluşları, özel sektör ve basının çok büyük katkıları oldu. Bu desteğin her geçen gün arttığına memnuniyetle tanık olmaktayız. 7 yıl gibi bir sürede 142 bin 600 derslik yapıldı ki bu, Cumhuriyet tarihimizde bir rekordur" diye konuştu.
http://www.meb.gov.tr/haberler/haberayrinti.asp?ID=7508
Hocam derslik yapmak demek. içine masayı sırayı koyup önüne bir tahta başına da bir öğretmen koymak değildir.
Bencede CUMHURİYET TARİHİNDE BİR REKOR bu hükümetin milli eğitim bakanlarının yaptığı
..
1. Sözleşmeli öğretmenlik denen illeti getirdiler
2. FORMATÖRLÜK denen illeti başa bela ettiler
3. Öğretmen olmayan okula projeksiyon, bilgisayar, akıllı tahta gönderip, öğretmeni de BT sınıfı olmayan okula gönderdiler
4. Cumhuriyet tarihinin REKOR bütçesi ayrılmaya başlandı M.E.B. e. Tarihinde bu kadar düşük bir bütçeyi görmemişti m.e.b.
Eski maliye bakanı UNAKITAN bir konuşmasında en sevdiğim bakan m.e. bakanı demişti. diğer bakanlıklar para para diye tuttururken m.e.b. gönderdiğim paranın yarısını geri gönderiyor demişti.
5. Verilmeye başlandığından beri ortalama %40 - %50 lik artışlar gösteren EĞİTİME HAZIRLIK ÖDENEĞİ nerdeyse azaltılarak verilmeye başlandı.
6. DİN KÜLTÜRÜ; tüm dinkültürü öğretmenleri idareci olduğu için bolca din kültürü öğretmeni alınmasına rağmen öğretmen açığı yaşanan bir alan haline geldi
..
Daha saymakla bitmez. ilk aklıma gelenler bunlar
..
Benim düşüncem yakında öğretmene ekders ücreti olarak NİMET ABLA bayisinden MİLLİ PİYANGO bileti verecekler.